כל אחד מאיתנו קיבל
או ברכה

rolan

New member
ו.....אצלנו

אנחנו קונים מתנות, לכל אירוע ולכל פיל..... אצל משפחתי נהוג כנ"ל, אצל משפחת אוהי זה אחרת... כנראה שזה נכון ויש הרגלים לכל משפחה, עם חלק מההרגלים אפשר להתמודד, את חלקם אפשר לשנות ולחלקם צריך להתרגל... כך גם לגבי מתנות - אולי... יש הרגל, בו אני גאה מאוד, אותו אימץ אוהי מיד עם כניסתו לביתנו - ארוחות ליל שבת. זהו הרגל שהבאתי מבית הורי, כך נהגתי עם בנותיי ואוהי אימץ אותו בהתלהבות רבה. ההרגל הזה גם מוצא חן בעיני החתלתולית (כך נראה), כי היא אוהבת לבוא אלינו בימי שישי לארוחת ערב, גם אם האוכל לא ממש לטעמה... וזה התגמול - מי צריך יותר מזה
...

ליזי38

New member
עכשיו רק ראיתי

אנחנו דואגים "לחגוג" תמיד לבת של בן זוגי אומנם לא מסיבות אבל מזכירה לו תמיד לקנות מתנה או לחלופין לשאול מה חסר לה ולהביא לה. השנה לא ידענו מה לקנות אז נתנו סכום כסף נכבד (שכמובן אין לנו מושג מה נעשה איתו) הבנות שלי הכינו לילדה איגרות ברכה והקטנה צירפה פוסטר (משלה) של המורדים. לעומת זאת ימי ההולדת שלנו לא נחגגים על ידה וביום ההולדת של בן זוגי (שנחגג שבוע לאחר יום הודתה של הילדה) הוא אפילו לא בורך על ידה במזל טוב. האמת? אני לא מצפה לא בשבילי לא בשביל ילדיי ולא בשבילו ולכן גם לא מתאכזבת ומנסה להעביר זאת גם ליתר בני הבית.

saritoosh22

New member
אצלנו גם חודדים וגם קונים

אנחנו חודגגים לילדים, לבן באיחור, כי הם באים בקיץ, לבת היא תמיד כאן ביום הולדת שלה. כשלי יש יומולדת, הם מתקשרים והולכים עם אמא לקנות מתנה ושולחים, גם לבן, שאמנם עוד לא חגג יומולדת, הלכו עם אמא וקנו מתנה לפני חודשיים. כשלאמא יש יומולדת (סוף הקיץ), הולכים איתי לקנות לה מתנה. בכלל כל שנה , אני עוזרת להם לבחור מתנות לאמא (אתם יודעים מתנה כשחוזרים מחו"ל). אנחנו מתקשרים להגיד לה יומולדת שמח ושולחים מתנה עם הילדים, בשם שנינו והיא שולחת מתנות ליומולדת שלנו. בחגים, מחליפים ברכות כולם עם כולם. אפילו המשפחה שלי ואמא שלי, מתקשרים לילדים שלו בחגים לאחל חג שמח וחוגגים לילדים שלו ימי הולדת. הילדים שלו מבקרים את המשפחה שלי אחת לשישה שבועות בסוף שבוע ומתקבלים באהבה.

עלמה 3

New member
שרית, פשוט נפלא - ככה הייתי רוצה

לראות את המשפחה המורכבת שלנו, רק שאצלנו זה לא עובד כך, זה חד צדדי. שימרו על הגחלת והמסורת שעיצבתם.

עלמה עלמה...נגעת בנושא כל כך רגיש

אצלנו וכל כך לא בר פתרון, אז הנה חודש הבא קריסמס, וכמו כל שנה מתנות והרבה אנו שולחים להונגריה לילדיו, ובימיי הולדת גם תמיד מרעיפים עליהם מתנות מכל ה
ואף מצלצלים אליהם שרים ומברכים בטלפון... אבל לא זכור לי פעם אחת שילדיו התקשרו לברך אותו ביום הולדתו, במשך כל שבע השנים האלה לא פעם אחת, והאמת אני לא מצפה שיתקשרו ביום הולדתה של אחותם הקטנה שהם כל כך אוהבים(לפחות כך הם מראים כל פעם שהיא מבקרת אותם שם בהונגריה) בסך הכל לצלצל לאבא פעם בשנה באוקטובר לברך אותו, או נגיד לשלוח איזה גלויה כלום נדה גורנישט...ולי זה בהחלט כואב.. בהתחלה חיפשתי דרך לבדוק למה???..ניסיתי לברר איתו, אבל הוא אמר לא נורא זה מה שיש, הם ילדי מקבל אותם כמו שהם. ואני יודעת בכל יום הולדתו כמה הוא מצפה לפון מהם, או לאיזה סימן, וכל שנה הסיפור חוזר על עצמו מחדש.. האמת אני הרמתי ידיים בנושא, לא מתערבת, כואבת על זה אבל שומרת מרחק כרצונו מהעניין.

עלמה 3

New member
הכוונה שלי , לפתיחת השירשור היתה

בהחלט להביע את כאבי, לא כלפיי כלפי בננו המשותף שבעצם מתחיל לקלוט ולהבין שהמצב הוא חד צדדי, שאנחנו בעצם מתכוננים וחוגגים את יום הולדתם וכשיש לנו או לילדים הם לא טורחים אפילו להרים צילצול מיסכן, של סתם " יום הולדת שמח !!!" אני לא מצפה שהם ייקנו מתנה ויבזבזו עלינו איזה סנט, זה מצריך רק ביזבוז של משהו ריגשי - לברך, או כרטיס ברכה.

תשמעי עלמה גם לנו ילדה משותפת

אמנם קטנה כרגע בת ארבע וחצי ואולי לא כל כך עירנית לכך שאחייה משם לא מתקשרים ולא מברכים, אבל לבטח שתגדל תבין ואולי אף תכאב, אבל אני ישתדל בדרכי שלי(דיה צרה לשעתה) לגרום לזה עד כמה שלא תרגיש .. אולי אפילו לשלוח לה בשקר גלוייה מהם..אני יודעת שיגיע הרגע אהיה יצירתית. בכל אופן, כן הבנתי את הנקודה שלך..זה נושא לא פשוט.. וכל כך רגיש, והפיתרון לו לא ממש פשוט.

למעלה