כל ההשלכות

קפת

New member
כל ההשלכות

גם רעידת האדמה שזיעזע אותי ואת המטבח שלי הבוקר, לא יכלה למחות את הרושם של כותרות העיתון: בישראל חיים 100 אלף קשישים רעבים. והם לא רק רעבים: הם סובלים מהזנחה רפואית, מבדידות, מקור, ולא אחת נאלצים לוותר על תרופות, על טיפול רפואי, על מזון או חימום, בגלל שאין להם כסף לשלם עבור הכל. אבל מלבד אלה, הכואבים והחמורים לכשעצמם, כמעט מוצנע בין השורות, מסתמן מופע חברתי/משפחתי חמור יותר: "קשישים רבים מדווחים כי קשה להם לשמור על קשר עם בני-משפחה בגלל מצוקה כספית. כל קשיש חמישי (כ-20 אחוז) דיווח כי נאלץ לוותר על קשר טלפוני עם בני-משפחתו, משום שלא היה לו כסף עבור חשבון הטלפון. 17 אחוז סיפרו כי נאלצו לוותר על ביקור אצל בני-המשפחה, משום שדמי הנסיעה יקרים מדי עבורם". (מתוך YNET) ב"ידיעות אחרונות", במסגרת התחתונה, מובא סיפור של קשישה בת 70, אם לשבעה ילדים, כולם נשואים, שחיה מקצבה של 1000 שקלים. אין לה כסף, היא מספרת, לנסוע לבקר את הילדים והנכדים. היא אוכלת כמעט רק לחם, ובאחרונה פנתה לבית תמחוי. אז מבלי לגרוע באשמתה של הממשלה הנוכחית ושל ממשלות קודמות במצב, ועל אף שברור לי ששוב תאשימו אותי בדרוויניזם חברתי אני רוצה לשאול שאלה אמיתית, נוקבת וכואבת: מי, מלבד מוסדות השלטון, עוד אשם בהשלכת הזקנים? איזה פרצוף יש לנו, כחברה, אם אם ל7 ילדים בוגרים ונשואים, חיה על קצבאות ואינה נתמכת על ידי מי משבעת ילדיה? כי על פי הנתונים 69 אחוז מהקשישים הסובלים מעוני הם אזרחי ישראל ותיקים. לא ערבים. לא עולים חדשים. ראבאק, אלה ההורים של כולנו. של מי הכשלון/נות?

נינטייב

New member
נינט זועמת!!!

מבלי לגרוע כהוא זה מאחריותה של הממשלה על הנבלה הזו, הילדים שלה זונות, מניאקים ושרמוטות. ואם הגזמתי, זה כי התעצבנתי מאוד.

קפת

New member
נינטוש, הפתעת אותי

אבל במקום שנאי אומר למה, אני אדרוש בשלומך, חולנית שלי, ואז אמשיך לעצבנותך: 69 אחוז, נינטוש. לא 7 אקראיים (אגב, ירושלמים). על פי הנתונים 69 אחוז מאיתנו לא תומכים בהורים הקשישים והדלים שלהם. 69 אחוז מקשישנו לא מסוגלים להתקיים בכבוד, ואנחנו, באופן אישי, משפחתי, חברתי - לא עוזרים להם. מה? מי? למה?

וישמן ישורון ויבעט?

כמו תמיד התקשורת לקחה מקרה קיצוני עם חומרים של טלנובלה והסיטה את הפוקוס מהבעיה האמיתית. המקרה של הקשישה העניה שלא נתמכת ע"י אף אחד מילדיה הוא נורא, אבל אני מרשה לעצמי להניח שהוא לא מאפיין. יש בוודאי קשישים רבים אחרים שכן נתמכים ע"י קרוביהם ונשארים במצוקה למרות העזרה. חודש בבית אבות מהליגה הנמוכה ביותר עולה 5000 שקל בחודש. זה בערך הנטו ממשכורת ישראלית ממוצעת אחת. תרופות עולות מאות שקלים. עוד לא ספרנו הוצאות "רגילות" - אוכל, שכ"ד, ארנונה וכיוב'. הקשישים במדינה, שמקבלים קצבה מעליבה, פשוט מעליבה, צריכים להתמך ע"י אוכלוסיה שבעצמה הולכת ונהיית עניה יותר ויותר. לא, אני לא מדברת על אמא של שרי אריסון.

בחבח

New member
הכל שאלה של פרספקטיבה

לסבתא שלי (94 לפני כמה ימים) יש פיליפינית. למעשה סדרה של פיליפיניות שמתחלפות אחת לכמה שנים. זאת לא עבודה קשה מדי. סתם לטפל, להכין אוכל, לעשות טיולים בגינה וקצת לשחק איתה רמי או שבץ-נא. הבעיה העיקרית היא שיש רק יום חופשי אחד בשבוע וזאת עבודה שמצריכה נוכחות של 24 שעות ביממה, אבל להן זאת לא בעיה, מסתבר, כי הן עושות את זה שלוש-ארבע שנים כמו שאנחנו עושים צבא ומרוויחות מזה מספיק כסף בשביל שארית החיים שלהן. הפיליפינית האחרונה שהייתה כאן לדוגמא קנתה בית-דפוס בעיר הולדתה בחסכונות שלה. מדי פעם כאמור הן מתחלפות. ואז, בזמן שאנחנו עוסקים בסחבת של משרד הפנים, אנחנו מגלים שאף אזרחית ישראלית לא מוכנה לעשות את העבודה הזאת. וכשמישהי עושה את הטובה ועושה את העבודה ביותר כסף, היא עושה את העבודה פחות טוב, עד כדי מצב של סכנת חיים (לא צוחק ולא האמנתי שזה אפשרי). בית-אבות, כידוע, עולה פי עשר והאמת הלא נעימה היא - כמו שאמר לי פעם מישהו - היום הכי גרוע בבית עדיף על היום הכי טוב בבית-אבות. בשביל שבית האבות יהיה קצת יותר טוב צריך לשלם מעל לעשרת-אלפים שקל לחודש פלוס דמי כניסה פלוס רשימת המתנה. כל זמן שסבתא שלי לא דורשת תנאים גריאטרים שאין לה בבית, היא מעדיפה להישאר בבית והיא הרבה יותר שמחה. מצד שני, החל מהשנה צריך לשלם עוד חמש-מאות שקל מס נוספים על החזקת עובד זר כדי לממן את משטרת ההגירה. ההוצאות מעבר לזה על טפסים להבאת הפיליפינית הבאה הוכפלו בלי קשר כמו גם הסחבת. השביתה של משרד הפנים תקעה אותנו עכשיו לכמעט חודשיים בלי מחליפה. הייתה מחליפה נהדרת, פיליפינית שבדיוק סיימה כמה שנים של עבודה בארץ ולא הייתה לה בעיה לחלטר חודשיים. אבל משטרת ההגירה לא איפשרה לה לעבוד אצלנו בגלל שהיא מעבר לארבע שנים המותרות בחוק. עד היום היו מעלימים עין אבל עכשיו זה מאוד חשוב לרדוף אותן, מסתבר, ואחרי שגירשו מאתיים במכה, היא לקחה את עצמה וברחה מהארץ. שתי המטפלות הישראליות שהבאנו היו גרועה ורעה וכרגע חופשת הסימסטר איפשרה לנו מישהי נורמלית שמוכנה לעבוד בעבודת כפיים כך שיש קצת שקט. אז יש פתרון טוב לכל הצדדים - העובדות הזרות מקבלות כסף שמשפחה ממוצעת פלוס ביטוח פלוס ביטוח לאומי פלוס פנסיה מצליחים לעמוד בו. אנחנו מקבלים עובדת עם מוסר עבודה גבוה והכשרה כאחות סיעודית שאנחנו יכולים לסמוך עליה. אין כאן עבדות או ניצול והן לא גרות בקראוון או בארגז וכמובן שלא תופסות מקום עבודה שאזרחית המדינה הייתה מעוניינת בו. אבל היום ההחלטה היא לעשות את החיים כמה שיותר קשים בהבאה של עובד/ת סיעודי/ת טוב/ה לדור המבוגר יותר במחיר סביר. וההחלטה הזאת מקבלת גיבוי מהציבור ששומע סיסמאות על ניצול עובדים זרים ותפיסת מקומות עבודה של ישראלים. ככה ייעשה לאנשים שלא זורקים את סבתא שתירקב בבית-אבות. וככה ייעשה לאנשים שמוכנים לעבוד בעבודות שישראלים לא מוכנים לגעת בהן ולפתור את בעיית הטיפול בזקנים בצורה שפויה יותר.

יס באך

New member
אני לא ממש מופתע

מה בדיוק התחדש ביחס אל הזקן/ה בחברה העברית המתחדשת? ולא אכנס לדיון מעמיק בגורמים הסוציו-פסיכו-תרבותיים ואחרים לתופעה המוזרה הזו אצלנו, מאז שאני זוכר את עצמי. זקנים תמיד "אאוט", תמיד רחוק מן העין, תמיד מקור ללעג ולבוז, לדחיה, להשפלה ל-מה לא?! בענין הוריי, אז הם אפסנו את עצמם בבית אבות שעולה "בוכטה" של כסף, אבל יש להם - אז לי לא אכפת, וזה לא על חשבוני או על חשבון אחיי.

קפת

New member
ואני כן מופתעת

מכך שכולנו מהרנו להסתתר מאחורי עלה התאנה הפרטי. אצלנו, הרי, זה לא יקרה/קורה. אנחנו מטפלים/נטפל בזקנים שלנו. וואלה, יופי. גם מגלומנים וגם קדושים. אז כן, אם צריך להיכנס לגורמים סוציו-פסיכו-תרבותיאמו, אז תתייחס. ואני לא חושבת שאפשר לפתור את הסוגייה הזו באמירה של "רחוק מהעין". כי אנחנו לא מדברים פה על הקשישה במסדרון בית החולים של אהוד ברק. במשהו אמורפי ומייגע. אנחנו מדברים על ההורים שלנו. ובעניין הזה, אתמול, ב"עובדה", היה אייטם על יענקל'ה בודו, שמחלטר יידיש בבתי אבות, לפני חבורה של קשישים וקשישות מקטוטרים, מעוגנים בהליכונים, חציים חרשים, והחצי השני - כמעט לא רואה (כן, הם מסתובבים בזוגות). לבושים באופנה מגוונת של פריטי לבוש משנות ה40, 50, וה60 של המאה ה-19 סרט אימה זה היה. ולא נותר לי אלא לבקש מכם: תרדימו אותי ביום שבו אני מאבדת שליטה אחד משסתומי. או כמו שוונגוט מצטט את פסנתרן הג'אז פאטס וולר, ב"רעידת זמן": "שמישהו יירה בי כל עוד אני מאושר".

Peelb

New member
זה מזכיר לי משהו

שזוג ייקים התאבדו בכדורי שינה שצברו. הם השאירו פתקים על כל דבר בדירה שלהם - כאילו למי החפץ מיועד. זמן קצר לפני זה הם הודיעו לאחד הבנים על כוונתם וביקשו לא להפריע להם. הבן לא התערב, אבל עבר תופת של ייסורי מצפון בשל כך. זהירות - נתניהו מעריץ את טאצ'ר. היא קיצצה וקיצצה ואחר כך אמרה שזה לא עובד ושצריך להפריט. כל מי שחיכה לשוא לרכבת באנגליה בבוקר גשום בדרך לעבודה יודע מה זה הפרטה.

יס באך

New member
י'קירתי

אני מסרב בתוקף להתעסק עם רגשי אשמה אמיתיים או מלאכותיים שמנסים להדסיק לי. [אינני מתכוון אלייך כמובן] אני משלם מסים, הרבה. אני לא בחרתי בממשלה המזדיינת הזאת, אלא כל אלה שנדפקים עכשיו ממנה בחרו בה. די נמאס לי שמפילים על המעמד הבינוני שחי יחסית "סביר" מלמעלה מ40- שעות עבודה בשבוע את כל צרות המדינה המחוריינת הזאת. שממשלת הימין והזדון תפנה התנחלויות, ובכסף שיתפנה שתדאג לזקנים, למסכנים ולדפוקים. במקום בו כנסת טפילית משמשת דוגמה, במקום בו ראשי מועצות ועיריות במשך שנים זרקו כסף לשטויות, במקום בו מדברים בטלפון במשך שעות על חשבון הציבור.. כמה, כמה עוד אפשר לסחוט אותנו? ==================================== עכשיו, אחרי שנרגעתי, קיללתי, שחררתי והתפרקתי: היום זה הזקנים, מחר אלה האוטיסטים, מחרתיים ישלחו בנות ממוסדות לנערות בסיכון גבוה לרחובות תל-אביב. אי אפשר להפוך מערכות יחסים של הורים עם ילדיהם קרדום לחפור בו. אם אמא ל-7 ילדים שבחייה לא עבדה וחיה מביטוח לאומי, ושבעת ילדיה לא מסוגלים לדאוג לה בזקנותה - מה אני אמור לעשות בנדון? האם אני צריך לבדוק עכשיו את מערכות יחסיי עם הוריי הזקנים? או אולי אני צריך לבקש מהם שיתביישו בכסף שחסכו לעת זקנתם כדי לא להגיע למצב הזה? אני לא מבין? ובאשר לממשלת הזדון, כן?! מה חדש?!

KT13

New member
זה לא מחר, האוטיסטים

זה כבר קורה היום. יש לי ידע אישי בנושא, כאם למורה בחינוך המיוחד. פרוייקט שנועד לשלב אוטיסטים בבי"ס מסויים בת"א והתנהל בהצלחה גדולה, בוטל בגלל שקוצצו ההסעות של האוטיסטים. בשנתה הראשונה כמורה, בתי מתפכחת מהר מאד מהאשליות שהיו לה.

אל תשליכנו לעת זקנה!

מה אומר, מה אדבר ומה אצטדק שעוד לא נאמר?. אמי שתחיה הגיעה לגבורות, ממש בימים אלה. לשמחתינו, עדיין מתפקדת יחסית, די טוב, על אף שעברה "מקרה לב", לא עליכם. היות ואנחנו עשרה אחים, הנטל על כל אחד ואחד אינו נטל כזה, נוראי. היות וצריכה השגחה בלילות, פתרנו את הבעיה כך: ראשון, שני, שלישי ורביעים, בתורנות אחד מאתנו, ישן אתה. בחמשושים, היא נוסעת לאחד מאתנו. פתגם ערבי אומר: "אמא אלמנה יכולה לגדל עשרה ילדים, ואילו עשרה ילדים אינם יכולים לטפל בזקן או זקנה אחת". במקרה של "הזקנים", יש לנו הרבה מה ללמוד מהחרדים (אני כלל וכלל, איני דתי). ידועים לי הרבה מקרים בבני ברק, בהם הנוער מתנדב והרבה למען הקשישים. אף בבתי הספר החילונים בירושלים, יש הרבה נוער מתנדב (לפחות היכן ששתי בנותי הצעירות לומדות). אני מניח כי גם בכל רחבי הארץ, יש הרבה בני נוער מתנדבים. אך, ודאי זה לא הפתרון. אין שום ספק, כי הממשלה "האטומה" היא האשמה העיקרית. איך יש להם לב של אבן, כי כל פעם מקצצים להם, בקצבאות הזעומות בלאו הכי. רק בימים אלה, הלחם נאחיד עלה ב-27 אחוזים. אך, שבעה ילדים מזניחים את אמם עד כדי חרפת רעב? מי יודע, יתכן ומצב הילדים יותר גרוע משלה? קשה לי להאמין. 250 ש"ח לחודש מכל ילד, וחצי מהבעיה נפתרה. מה שאני יכול לומר, לו הייתי מכיר את האשה הזו, הייתי מצטרף כילד "שמיני", ותורם מהמעט שיש לי, רוב הסיכויים שהייתי מוסיף לה עוד אח או שניים. לצערנו הרב, יש הרבה מקרים קשים, ולאו דווקא בין "הקשישים". נהיינו למדינה חסרת רגישות חברתית...היכן הוא הסוציאליזם היהודי?? "והדרת פני זקן"?. כואב הלב....מה שעלינו הצעירים יחסית לעשות, לכל הפחות כבר בימים אלה ממש, כל עוד אנחנו עובדים, נחסוך לעת זקנה.

קפת

New member
אז הבן תרבות אומר:

נהיינו מדינה חסרת רגישות חברתית. אבל מאיפה זה צמח? ואל תגידו לי, זה בגלל מצוקה כלכלית. זה גם. ואל תגידו לי, ביבי אשם. כי אפילו שהוא אחראי על המדיניות הכלכלית הנוכחית, המגוחכת (תן להם לחם עבודה, ביבי. דיוידי לכל פועל - כבר לא אוכל. תרתי). כי זה לא רק המדיניות הכלכלית המגוחכת... זה גם. אבל יש עוד משהו. חמקמק. שאנלא מצליחה לשים עליו את האצבע. ================= קפת, בניסיון נואש להתניע דיון חברתי מעמיק ועצבני!

KT13

New member
ביבי הוא לא שורש הרע

זה הטמטום של שכבה מסויימת בציבור. השבוע שמעתי את עודד שחר, הכתב הכלכלי של ערוץ 1, מספר שהוא ראיין מישהו שהגיע עד פת לחם ושמע מהאיש שהוא מקווה שביבי יהיה ראש הממשלה הבא, כי רק הוא יכול להציל אותו. יש למישהו הסבר לזה? או לאותה אשה חד-הורית שגרה באוטובוס עם שני ילדיה ואין לה במה להאכיל אותם וכשנשאלה למי היא תצביע בבחירות הבאות היא אומרת "רק ליכוד" ? לשאלה למה ליכוד היא עונה "כי המערך אוהב ערבים". אז אני יכולה להגיד לעצמי שמצבי טוב ואני אעבור גם את הממשלה הזאת בשלום ולהם מגיע את מה שהם מקבלים, אבל אני יודעת שזה לא ככה. מה עושים? אין לי שמץ של מושג. ממשיכים לקטר, אני מניחה.

יס באך

New member
עקשנית

לכי לך אל "ליל העשרים" או אל סיפורי החלוצים מהעליה השניה, שם תתחילי למצוא את הבסיס לדחיית ה"זקן", כמו כן, אל תשכחי שעם הקמת המדינה נולד פה דור שלם שלא היו לו סבא/סבתא,ובכלל תרבות ה"זקן" שייכת לגולה, לא?! ואם חפצה את להיות אמריקנוצנטרית-מה הבעיה בכלל להבין שלהיות זקן זו בושה וכשלון? הנה תשובות לדיון החברתי

זאת ועוד

בנוסף למה שציינה קייטי ובנוסף לאמריקנוצנטריות שהזכיר י"ב, קיימת פה מסורת של רמיסת כל מי שמחוץ למעגל הכח. לדעתי זה קשור בין היתר לתרבות הצבאית שהיתה דומיננטית פה שנים רבות כל כך. ככל שאתה רחוק יותר מדמות הקצין המסוקס, כך ייגדלו סיכוייך להדרס, להמעך, להרמס. אם אתה זקן, פלסטיני, אישה, שחור מדי, נכה, מוגבל או יליד ירוחם - וולקם טו דה קלאב. מי יודע, אולי זה נעוץ אי שם בימי בן גוריון ששקד ליצור ממלכתיות ואחדות, רק מה - תחת כנפיה של תנועת העבודה, קומץ בלוריתנים מובחר שהקים את התשתית המוסדית של ארצנו הקטנטונת, ביניהם את התשתית הבטחונית והנה הכל מתחבר ביחד. מתחבר?

קפת

New member
מתחבר, ועוד איך מתחבר

אבל נדמה לי שהפאזל שאנחנו מייצרים פה, קייטי, י"ב, בוגו ואני, עדיין חסר כמה חלקים. קודם, כשחתכתי עגבניות לרוטב פסטה פלצני, עלה בדעתי, שאין כבר מעמד ביניים במדינה. כולם או תומכים או נתמכים. אם את לא נתמכת סעד, ביטוח לאומי, הורים וכו', הרי שיש לך כסף, ואם יש לך כסף - את צריכה לתמוך. וגם זה משהו שמקובע ב"גניוס" הישראלי: כשהיינו ילדים היינו מביאים תרומה לקק"ל, אחר כך שלחו אותנו להתרים נר לעיוור, ולאגודה למען החייל ולאגודה למלחמה בסרטן, ולמצעד הפרוטות... שתלו בנו את התודעה שמי שיש לו - זו מצווה לתת. רק שעם השנים, הדרישות לנתינה עולות ועולות. אין שבוע שעובר ולא מנסים להתרים אותי. ואני רוצה לתרום. באמת. אבל די! כמה אפשר? בא חבש, בן תרבות, ואמר - יש לי. אני מוכן להיות הבן השמיני של הקשישה הזו. ואני מאמינה לו שהאמירה הנאצלת הזו באה מהלב, ושהוא באמת מתכוון וגם אין לי ספק שהוא כבר תומך באי אלו קשישות ואחרים. גמני תורמת פה ושם, ואין לי ספק שכולנו ככה. רק שבזמן האחרון, כל פעם שאני תורמת, אני עושה את זה ממחוייבות, בגלל ש"סומנתי". עברתי לצד של התומכים. אבל אני לא שרי אריסון. גם חבש לא. גם י"ב או קייטי. (בוגו דווקא כן שרי אריסון אבל אני לא יכולה לפרט מעבר לכך. דניאל פאר יכעס). ואנלא רוצה להרגיש שרי אריסון. ואם אני נשמעת אפולוגטית ונרגנת, זה בגלל שאני בתחושה של במוסר כפול: מצד אחד, גם הלב שלי מתמלא דמעות ובא לי לנסוע לירושלים ולמלא לקשישה הזו את המקרר. ומצד שני, קוסאוחתו, שהילדים שלה ימלאו לה. יש לה שבעה. איפה הם?

KT13

New member
אם הייתי רוצה

אם הייתי רוצה להיות מגעילה, הייתי אומרת שחלק מהילדים שלה יושבים בבית סוהר, חלק מכורים לסמים ועוד גונבים לה כסף מהארנק בשביל לקנות מנה והחלק האחר לומד באיזו ישיבה במעלה קרנפים. אבל אני לא מגעילה, אני סתם גועלית.

למעלה