כל ההשלכות

אני לא מנסה להצדיק את הילדים שלה,

אבל אולי, רק אולי, גם הם נאבקים בשביל כל גביע קוטג' במקרר כדי להאכיל את הילדים שלהם?
 
משכנתא בשביל לחם

אני לא מנסה לסנגר על הצאצאים של הקשישה ושבעת הגמדים, אבל אולי אולי גם הם נאבקים בשביל כל גביע קוטג' במקרר כדי שיהיה להם במה להאכיל את הילדים שלהם? נראה לי שהדיון התפצל לשני שבילים: האחד - מדוניות הממשלה השני - מוסר אישי ואולי - האם יש קשר ביניהם? מי מזין* את מי? *יש פה רק י' אחת, אז אל.
 

לובה1

New member
ילדים להורים קשישים

בכל השרשור הזה לא נתקלתי ב"חויותיו" ובקשייו של בן/בת של הורים קשישים , שאינם מסוגלים לתפקד באופן עצמאי. איני יודעת את הגילאים של הכותבים פה, אולם ברור לי שחלק מהם עדיין לא חוו והתנסו "יד ראשונה" במצב הזה. ולמען הסר כל ספק, הפסוק "אל תשליכי לעת זקנה" ואף לעת מחלה, הוא חלק מחיי. מזה 13 שנה (בינתיים) אני מסייעת בטיפול בהורים קשישים. בתחילה אבי (שנפטר בינתיים) שחלה בגיל 82 (עד אז עבד משרה מלאה) באלצהיימר בצורה החריפה והמשפילה ביותר. בשנתיים הראשונות התעקשנו להחזיקו בבית וכל המשפחה התגייסה לטיפול בו. אמי, שכבר אז לא היתה צעירה, לא עמדה בכך. עברנו כולנו תקופה של גיהנום (ואיני רוצה להכנס לפרטים של תופעות המחלה האיומה הזו). לאחר למעלה משנתיים, משחלה במחלות נוספות, אשפזנו אותו בבית אבות סיעודי. בקרנו וסעדנו אותו מדי יום ביומו וכמו כן היינו צריכים לדאוג גם לאמא הקשישה שנותרה בגפה בביתה – מתפקדת . מצב זה נמשך עוד למעלה משנתיים עד שנפטר. השנים עוברות, כולנו מתבגרים/מזדקנים ואז אמי קבלה אירוע מוחי, שפגע בה מוטורית ונעשתה סיעודית. זה קרה לפני כ- 4 שנים. היא העדיפה ללכת לבית אבות ולא לקחת מטפלת הביתה, כי ידעה שבבית תהיה מבודדת משאר העולם ובבית אבות תהיה לה חברה. במשך ה- 4 שנים האלו, ושוב לא לשכוח שכולנו מתבגרים/מזדקנים, חלה גם התדרדרות במצבה המנטלי + מחלות שונות שתקפו אותה. אנחנו, המשפחה המצומצמת, מבקרים אותה מספר פעמים בשבוע. במכוון אני מספרת לכם את סיפורי באופן כללי, כדי לתת לכם על קצה המזלג מה עובר על הדור האמצעי. הדור שעובד ומפרנס, מנהל משפחה, מגדל ילדים, מנהל בית וכו'. תוחלת החיים גדלה, והיום חלק גדול מהילדים של...אינם בדיוק צעירים ובריאים. חלקם אפילו כבר בגיל הפנסיה, בעלי משפחות, ילדים, נכדים וכו'. כל מהלך החיים שלנו משתנה ואף משתבש לעיתים, כתוצאה מהאחריות ומאהבתנו להורינו. גם פיזית, זה לא פשוט לעמוד באחריות זו. ואם חשבנו פעם, שסוף סוף יגיע היום בו ילדינו יגדלו ונוכל קצת לחיות לעצמנו ולעשות את מה שלא עלה בידינו עד כה, הרי אחריות זו, שוב "גורמת" לך לויתורים על חלק גדול מחלומותיך ותוכניותיך. זה כלל לא פשוט ואף קשה. אהיה גלויה אתכם ואספר לכם, כי שוב ושוב מנקרת בראשי המחשבה, מתי יגיע תורי לחיות ולנשום ללא מחויבויות ואחריות כלפי אחרים. הרי גם השנים שלי חולפות (מהר מדי) וגם אני רוצה להנות ולעשות דברים שלא הספקתי והנה אוטוטו אהיה במצב של הורי וחוזר חלילה. אחד הלקחים שהפקתי מתוך נסיוני העשיר כאמור, הוא להתארגן בעוד מועד, כדי להקל על ילדי במעמסה, כאשר אני אהיה אמא קשישה. יש לי עוד הרבה מה להוסיף בנושא, אולם אמצתי את עיניכם וסבלנותכם די והותר. לידיעתכם, עלות בית האבות (קטן ומשפחתי – ללא שירותי לוקסוס) הוא 11.000 שקל לחודש. כמה משפחות מסוגלות לעמוד במחירים כאלה ואף גבוהים מזה ??? בתי האבות מרויחים הון עתק על חשבון הנזקקים להם. הממשלה/הכנסת, חייבת למנות ועדה שתבדוק את הצדקת העלויות האלו (שאינן מוצדקות) ולקבוע בחוק תעריפים שאינם סחיטת ציבור הנזקקים. כמו כן, יש לחוקק חוק, המורה לכל מקבל שכר, להפריש אחוז מסויים לצורך ביטוח סיעודי. אנשים שלא נתקלו בבעיה זו, אינם מודעים לחשיבותה. ולבחבח, אני יוצאת חוצץ כנגד הערתך בדבר "זריקת ההורים לבתי אבות". אוי להם ולנו אילו לא היו בתי אבות. ולסיום, כולנו, בסופו של דבר נגיע לשם, אם לא נתפגר מאיזו מחלה לפני כן. נורא לחשוב על זה, אבל זו המציאות. העיקר, שנהיה כולנו בריאים.
 

KT13

New member
לובה, אני כל כך מבינה אותך

אני טיפלתי באמי שסבלה מפרקינסון במשך שנים ואחר כך באבי שחלה בסרטן הקיבה וכל זה כשאני בת יחידה והם ביקשו ממני להבטיח להם שאני לא אוציא אותם מהבית. ואכן, אמא שלי נפטרה לפני שנתיים אחרי אישפוז של שלושה ימים בלבד בתל השומר ואבי נפטר במיטתו, חמש דקות אחרי שדיברתי איתו בטלפון. אני יכולה להגיד לך שעברתי תקופה של גהינום במשך שנים ואני מקווה שאני אצליח לא לעשות את זה לילדים שלי. נכון לעכשיו דאגתי לעצמי לכל מיני ביטוחים סיעודיים ואני מאד מקווה לא ליפול למעמסה על אף אחד. אני חושבת שכל זמן שהבן אדם הוא בדעה צלולה, זכותו לבחור איך הוא מעדיף לבלות את ימי זקנתו. יש כאלה שמעדיפים להישאר בבית עם עזרה ויש כאלה שמעדיפים חברה ולהיות בבית אבות, כמו שחמותי העדיפה. אני בשום פנים ואופן לא מסכימה להגדרה של "זריקת הורים". אני ראיתי את התנאים במקום שחמותי נמצאת ואם נגזר עלינו להזדקן, הלוואי על כולנו מקום כזה. הנכון הוא שזה עולה 14 אלף ש"ח לחודש ואני מודעת לעובדה שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. איך שלא יהיה, נראה לי שעם כמות הסיגריות שאני מעשנת, אין סיכוי שאני אגיע לגיל המופלג שהורי הגיעו.
 
רגע, זה לא ברור

שבשביל לוקסוס צריך לשלם? כי להחליף חיתול לכל קשיש, את זה יכול כל אחד לעשות. אם תוסיפי עוד קצת כסף, הוא גם לא יקבל פצעי לחץ. בתי האבות המנוהלים ע"י המדינה (ולפיכך הזולים ביותר), דואגים רק לשמור את הקשיש בחיים. בלי יחס חם, בלי סבלנות, בלי יכולת למשהו מעבר ולפעמים, למרבה הצער, בלי סיבה. השאלה היא, עד כמה אפשר לקרוא לזה חיים.
 

יס באך

New member
נחמה יקרה

זוג הורים בבית אבות = 14000 ש"ח, שניהם בריאים, לשניהם יש דירה. זה כולל הכל, חוץ מ: התקנת כבלים, הפעלת המיזוג, כביסה. מעבר לסיעודי = 14000 ליחיד, לחודש. אלה המחירים. לשמחתי ולמזלי להוריי יש כסף להחזיק עצמם. למזלי הם עדיין לא סיעודיים וכמו שאני מכיר את השושלת הגנטית שלי, הם ימותו בשנתם.
 

לובה1

New member
דיר שווסטר נחמה

שווסטר נחמה על איזה בתי אבות של המדינה את מדברת? ידעי אותי במטוטא. בואי נעשה יחד תרגיל פשוט בחשבון וניקח כדוגמא את בית האבות בו נמצאת אמי. בנין חד קומתי הממוקם בחצר של אחד הכפרים באזור מגורנו (במקום החממות שהיו שם בעבר). חדרים קטנים 2X3 מטר עם מיטה, ארון ושידה. אולם מרכזי המשמש גם כחדר אוכל. מקלחת ושירותים מרכזיים. רופא 3 פעמים בשבוע. בבקרים עושים להם פעילות של עבודות יד או משחקים ואחר הצהריים משחקים דומינו. המקום מונה כ- 30 דיירים, מהם חלק במצב סיעודי קשה. צוות המטפלים מונה כ- 12 איש לכל היותר. 4 במשמרות יום ו- 2 בלילה. 30 דיירים משלמים 11,000 שקל לחודש = 330,000 ₪ לחודש. אוכל לפי כ- 50 ₪ ליום (מקסימום) ולחודש לכולם 45,000 עלות משכורות לעובדים כ- 7,000 ₪ לחודש 84,000 רופא לחודש כ- 10,000 ₪ 10,000 מים, חשמל , מסים והוצ' אחזקה שונות כ- 50,000 ב.נ.מ. 20,000 סה"כ הוצאות כ- 200,000 ₪ לחודש מקסימום. כלומר הרווח של בעל המקום הוא כ- 130,000 ₪ לחודש. זה נראה לך מוצדק??? !!!!! המחיר אינו כולל חיתולים, תרופות, תספורת ופדיקור וכמובן ביגוד. שווסטר קרידה, את בועדת התימחור לא תשבי ! ולכולכם, חומר למחשבה, האם בחרתם במקצוע הנכון ?!
 

קפת

New member
שכחת להוסיף לתחשיב

את תחלופת הדיירים הגבוה, את הביקוש הבלתי נגמר למיטה פנויה. בקיצור, ענף שאין בו שביתות, שתנודות הבורסה או בשער הדולר, היורו, היין והזלוטי לא משפיעים עליו, ושיש לו תמיד ביקוש. שווסטר נחמה, בואי נפתח בית אבות! אני מזהה פה כבר כמה לקוחות פוטנציאליים. עכשיו, אחותי, ברצינות: לא להיות עם פצעי לחץ זה לוקסוס? שיחליפו לך טיטול בזמן, זה מותרות? טפי, פשקרב חולירע. תירו בי כל זמן שאני מאושרת.
 

לובה1

New member
עם שיטות הטיפול היחודיות

של פלורנסנחמה, סן פרנסיסקו היא מקום אידיאלי. אני כבר רואה את התור המשתרך בקבלה.
 

קפת

New member
את מתבלבלת, מאמאלובה

הנייטינגייל זו נינט. נחמה היא מקסימום פלורמנג'ר. ולמה, למה להרחיק עד סן פרנסיסקו. גם לנו יש כבר מים, ורעידות אדמה. וביבי ממילא מרעיב את הקשישים, אז נוכל גם לצאת קדושות עם שתי מיטות בשנה תרומה לניזקקים. הבו חוקן לכל קשיש/ה במסדרון!
 

לובה1

New member
../images/Emo34.gif../images/Emo32.gifצ'טערת קפת

מים, רעידות אדמה וביבי הם שיקולים משניים לטיפולה היחודי של אחותנו נחמה. בסן פרנסיסקו את מטפלת בעומק הבעיה.
 
במדינה שבה רק החזקים שורדים

ורק למי שיש כסף, יש מטפל צמוד, אז כנראה שכן. היית פעם בבית אבות סיעודי מהסוג השגרתי? (ואגב, המקום האחרון בו היתה סבתי, היה חרדי ושם לפחות נתנו לה כבוד של בני אדם) אם לא עמדנו להם על הראש (בשלושה מקומות שונים), היו קורים דברים איומים ונוראים.
 
לובה לובה לובה

אין בינינו ויכוח. אני מדברת על בתי האבות שבהם עברה סבתי מהרגע שבית החולים לא רצה אותה יותר. וזה שאמרתי שזה הכי זול, עדיין לא אומר שזה זול במונחים של אנשים עובדים. לא אמרתי שזה מוצדק או לא, לא בדקתי להם את הספרים ואני לא מתווכחת על האם הרווח מגיע או לא. רק ביקשתי שלא יהיו פצעי לחץ ורק הכרתי בזה שבמדינת הישראל, מדינת רווחה מתוקנת, אם אתה לא עשיר אין לך סיכוי לשרוד. איפה עין שיסביר שוב למה עדיף להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה?
 

לובה1

New member
בוגו, את מכירה עוד מדינה

שעשו בה כל כך הרבה "תיקונים" ברווחה וברווחים בזמן כה קצר? השאלה, למי תיקנו יותר. לזה שעולה או לזה שיורד?
 

קפת

New member
אני מכירה מדינה כזו

קוראים לה איי טוגו. ומה שהכי מטריד אותם עכשיו זה האם למכור ליפנים את זכיונות ציד הלוויתנים (שכחתי איזה סוג. אבל הם שוקלים איזה 400 טון והם חמודים להפליא וידידותיים. אלה לוויתנים בסכנת הכחדה והציד שלהם כרגע אסור על פי חוק). גם אצלנו חל איסור על ציד לוויתנים. פשוט מרעיבים אותם וממתינים שיכחדו מעצמם. ואם נחזור לסוגייה: יש פה בעיה רצינית, אחי ואחיותי, בני עמי. לכאורה, מבחינת כלכלית בכלל ומבחינת כלכלת בריאות בפרט, ככל שהאוכלוסיה היצרנית גדולה יותר (תרגום: יש הרבה ילדים על כל זוג הורים), קל יותר לשכבה הראשונה לתמוך בשכבה הלא יצרנית (קרי, לצורך הדיון הזה, ההורים המזדקנים שיצאו ממעגל התעסוקה). מאידך, המקרה של הקשישה מירושלים, וסיפורי האימה של נחמה, יס באך, קייטי ומאמאלובה, מוכיחים שמספר הילדים לא תמיד משפיע על יכולת התמיכה הפרטנית/משפחתית. במקרה של הקשישה ושבעת הגמדים, המצב זועק לשמיים: זוג הורים שלא הצליחו לפרנס את שבעת ילדיהם, לא יוכלו לצפות שילדיהם יזכו לפרנס אותם בבגרותם. כלומר, הכשלון הוא לא רק פרטני ו/או חברתי, מדובר גם בכשלון כלכלי-מערכתי. פרט לפתרון של אמאלובה - לחייב כל משתכר/ת להפריש אחוזון לטובת ביטוח סיעודי - אנלא רואה פתרון אחר.
 
לובושקה

אני לא מכירה כל כך הרבה מדינות, אבל ברור שפה הרווח מצטמצם והפער מתרווח (עניתי על השאלה?) ההצעה שלך לחייב שכירים להפריש אחוז ממשכורתם לטובת רווחתם לכשיזדקנו הגיונית בעיני, אך מעלה את הסיכוי שהממשלה תתנער עוד יותר מחובותיה כלפי אזרחים שזקוקים לתמיכה. הרי בלאו הכי כולנו משלמים ביטוח לאומי, בין היתר כדי להבטיח לעצמנו את הזכות לקצבת זקנה בערוב היום. כדאי גם לזכור שיש לא מעט אנשים עובדים שמשכורתם לא ממש מספיקה לקיום שלהם ושל משפחתם. כמה כבר אפשר להפריש מזה?
 

לובה1

New member
בוגושקה

מה בדיוק נותנת הממשלה שממנו היא יכולה להתנער? כינים! כל שכיר ומעסיק מפרישים מדי חודש בחודשו את מסיהם לביטוח הלאומי. הבטוח הלאומי משלם לנו בגיל הפרישה את קצבת הזקנה, שרק ממנה אתה הופך לנכה ואז אתה מקבל גם קצבת נכות. אדם בודד מקבל 1,607 ש"ח לחודש. זוג מקבל משהו מעל 2,000 שקל. זה מספיק בדיוק לרכישת בונזו ואביזרי חיטוי לכלבה שלי - כפרה עליה. ההפרשות שדברתי עליהן מכל מקבל שכר, חייבות להכנס לקופה נפרדת - אולי ביטוח כל שהוא, והסכום המצטבר + ריבית וכו' יעמוד לרשותם לעת זקנה לצורך מטפל בבית או מגורים בבית אבות. לדעתי חייבים לחוקק חוק המחייב "חסכון" זה, מאחר ואנשים רבים אינם מודעים מה צופה להם הזקנה. אילו להורי לא היו חסכונות שמהם אנו משלמים את בית האבות, איני יודעת מה היינו עושים. מי מאיתנו, המעמד הבינוני ומטה מסוגל לשלם סכומי עתק כאלה עבור הוריו. בלתי אפשרי. חסכון זה בא על מנת לא ליפול למעמסה על המשפחה ועל החברה ואיך שהוא להזדקן ולהסתעד בכבוד. ואגב, בבדיקה יסודית שערכתי התברר, שזה קורה גם לפולניות. סקנדל!
 
לובבושק'לה

החשש שדלעיל הוא שממשלת ישראל תתנער מתשלום קצבת הזקנה או ממימון בתי חולים גריאטריים לחלוטין. את צודקת, מה שנשאר מספיק בשביל בונזו לכלבה שלך כפרה עליה, אבל זה עדיף מכלום והכלום ממתין מעבר לפינה. פולניות מזדקנות? חשבתי הן נולדות ככה.
 
למעלה