כל הזמן מתלבטת

כל הזמן מתלבטת

שלום לכולם. אני אמא. פיזית אני אמא ללא ספק, ויש לי אפילו צלקת מניתוח קיסרי שתעיד על כך. יש לי גם ילד בן שנה ותשעה חודשים, שלא מאפשר לי לשכוח שאני אמא שלו אפילו לרגע. אבל לא סתם אני בפורום הזה, ולא סתם קראתי את כל מה שנכתב בקפידה, מההתחלה ועד הסוף. כי אם היו שואלים אותי לפני שלוש שנים מה עמדתי הייתי עונה באופן חד וחלק שאני לא רוצה ילדים. ולא בגלל אגואיזם, ולא בגלל פיצוץ האוכלוסין ולא בגלל שיש הורים לא ראויים ומסכנים הילדים... בעיקר בגלל שרק המחשבה על האחריות הכרוכה בעניין, והנצחיות של ההורות, וחוסר ההפיכות שלה, העבירו צמרמורת במורד גבי. חייתי בשלום. אפילו עברתי את גיל 30, וגם את 31, ולא ניג'סו לי, ולא סבלתי בארוחות משפחתיות, ולא היה אכפת לי שלכולם יהיו ילדים. רק לי לא. החברות שלי ילדו והמשכתי להיות חברה שלהן. אחי התחתן ונולד לו ילד ולמרות שהוא צעיר ממני, היה בסדר גמור. כי הייתי שלמה עם ההחלטה, ולא הרגשתי צורך להצדיק את עצמי בפי העולם. פשוט לא דנתי בכך עם אף אחד. הרבה יותר קל להיות שונה, אם לא מנפנפים בשונות ולא עולים על בריקדות. ואז הכרתי את מי שהוא היום בן זוגי. הוא האיש הכי טוב שפגשתי.יש לו לב כל כך טוב, והוא אוהב אותי מאד ומשתדל לגרום לי אושר מדי יום. והוא רצה ילדים. מהבטן הוא רצה אותם. והייתי חייבת לקבל החלטה. לחיות איתו פרושו להיות אמא, ואין ספק פה בכלל. והסכמתי. בלב חצוי, ברגשות מבולבלים . חזרתי לטיפול פסיכולוגי, בדקתי אם אוכל להתמודד עם זה...הריתי, ילדתי.יואווו...איזה שוק. מי זה הקטן הזה, ומה הוא עושה פה בכלל...הנקתי, נשארתי איתו כמעט שנה בבית... כאמור, אני אמא. כי קיבלתי החלטה והלכתי איתה. הזמן עבר... אני עייפה. כבר שנתיים לא ישנתי לילה שלם.אני מותשת רגשית ונפשית ולא תמיד טוב הלב המדהים של בן זוגי מספיק. ואני לא יודעת אם אני אמא טובה. אני עדיין לא מצליחה להנות מלשבת על השטיח ולשחק בקוביות. נכנסתי לפורום הורים ולא הצלחתי להתחבר לסיסמאות "הפכתי מאושרת ביום ש-X נולד"..."X נולדה ואני ברקיע השביעי"...וכן הלאה. נראה לי שלעולם לא אתחבר אליהן.כנראה שאני פשוט אמא אחרת. אמא מתלבטת. אני פשוט חושבת שכל העניין הזה הוא NO WIN SITUATION כמו כל הדברים הבלתי הפיכים בחיים. ואם כן - ואז אתחרט? ואם לא - ואז אתחרט? אני לא יודעת אם אני מתחרטת. אני לא בטוחה שאני לא. אני יודעת שאני לא יודעת. חייבים לדעת בשביל להיות הפורום הזה? אולי חייבים לא לדעת בשביל לחיות.

XUXA141

New member
הסיסמאות הן רק סיסמאות.

יש כאלה שמתים על ילדים ובשבילם לידה היא באמת אושר גדול. יש כאלה שאומרים "הפכתי מאושר ביום שהוא נולד" כי זה מה שמצפים מהם להגיד וכי הם חוששים שאם לא יגידו, יחשבו שהם הורים גרועים או לא נורמלים. זה בסדר לא להתחבר לילדים, לא כל אחד אוהב אותם, ושוב, זה בסדר!. את מספרת שבן זוגך רצה ילדים אבל את גם מספרת שאת זו שנשארה בבית, ולא ישנה לילה שלם. אם הוא כל כך רצה ילדים, למה הוא לא קם בלילה? ( ועבודה זה תירוץ, הוא תמיד יכול לבקש לעבוד פחות שעות או לעבור לתעסוקה שתאפשר לו לקום בלילה ולעבוד ביום. אני חושבת שאת צריכה חופש מהילד, ודחוף. זה לא אומר להעלם מהבית לקריביים אבל בהחלט רצוי שבן הזוג יקח אולי חופש כדי לטפל בילד או לפחות יקח את רוב המטלות הקשורות לילד, ואת תוכלי להיות בן אדם ולא רק אמא. מחסור בשינה הוא אחד העינויים הקשים ביותר שעושים לאסירים בבתי הכלא הגרועים בעולם. וזה מסוגל להוציא מן הדעת.

הבהרה

רק כדי להבהיר - הוא קם בלילה. ובחצי שנה הראשונה אחרי הלידה הוא גם לא עשה בכלל שעות נוספות וחזר הביתה כל יום בחמש, עד שאימו עליו בפיטורים. ובסופי בוע הוא משתדל להיות עם הילד כמה שיותר ולשחרר אותי. הוא מאד מאד מאד משתדל. אבל כנראה זה שלי, לא שלו. הוא גם טוען שאני צריכה להניח לעצמי עם רגשות האשמה ומה שאני עושה זה מספיק. נראה לי שלא הוא הבעיה.אולי הצפייה החברתית לשלמות היא משהו שאני מתקשה להתמודד איתו. ושוב, כנראה שזה רק שלי.

1שייכת

New member
את לא לבד בתחושותייך.

אני קוראת לזה - הבדידות הגדולה של האימהות (ו' בשורוק). גם אני לא הצלחתי להתחבר לכל אלה שהיו מאושרות מרגע הלידה. גם אני לא נהניתי ועדיין לא נהנית לשחק עם בנותי - אני נמנעת בכך בכל דרך אפשרית, לא בלי רגשות אשמה כבדים. וכמוך - לא שאני לא יודעת אם אני אמא טובה, אני בטוחה שאני אמא לא טובה. המשימה שלי (בטיפול שאני עושה) זה להשתחרר מרגשות האשמה האלה. אני מציעה לך לקרוא את הספר "נשים ורודות", על דיכאון אחרי לידה, מאת תמר קרון (הוצאת עם עובד), ובו היא מסבירה בין השאר למה יש כאלה שהאימהות כל כך קשה עבורן (סיבות פסיכולוגיות - העדר אהבת אם וטיפול אם, סיבות חברתיות - העדר משפחה מורחבת ותמיכה חברתית ועוד). אני יכולה לעודד אותך שהתובענות של הילדים מצטמצמת עם גדילתם. הלילות משתפרים, והם נעשים יותר עצמאיים. החור השחור שבתוכי (כך אני קוראת לבדידות) נשאר, אבל הוא פחות גדול. למדתי ולימדתי את עצמי להשתדל כל הזמן שיהיו מסביבי אנשים (עם או בלי ילדים), כמה שפחות להיות לבד עם בנותי. אני אסירת תודה לפורום הזה, שבו אני יכולה לפגוש יוצאות דופן כמוני.

קצת נחמה

אני כל הזמן מזכירה לעצמי את ויניקוט שדיבר על "האם הטובה דייה" שפשוט עושה כמיטב יכולתה...מה שהיא יכולה וזהו. אולי זה באמת מספיק...

קודם כל ../images/Emo24.gif גדול בשבילך

כן. גם לך מגיע חיבוק. אני אומרת את זה כי נראה לי שאולי שכחת את זה. את זה שגם את בנאדם, ולא רק אמא. את זה שגם לך יש צרכים. וכן, את צריכה
גדול, אז הנה עוד אחד רק בשבילך:
זהו. עכשיו, כשנרגענו וניגבנו את ה
, אפשר להתחיל לדבר. אז ככה, נכון, עשית החלטה בחיים. נכון, אולי טעית. זה קורה. טועים. כולנו בני אדם. אולי גם לא טעית, אבל האמת היא שכרגע זה ממש לא משנה. אין שום דחיפות להגיע למסקנה חד משמעית בשאלה האם טעית או לא. במשך הזמן את תדעי אם טעית או לא, וכשזה יבוא זה יבוא. מה שכן דחוף כרגע, זה לדאוג לחיים שלך! לדאוג לך כאדם. [מתנצלת מראש. זאת התחלה של תגובה, אבל אני באמצע העבודה, ויש לי הרבה עבודה. אמשיך את התגובה כשתהיה לי דקה פנויה]

efroch99

New member
גם ממני../images/Emo140.gif

גאטו, מה קורה עם ההמשך? השארת אותי סקרנית.

אני מצטערת זה ארוך ואני צריכה לנסח

וכו', אז אני לא יכולה להתעסק עם זה תוך כדי עבודה. אולי הערב יהיה לי זמן להמשיך.

המשך התגובה וסליחה על ההמתנה

את מגדירה את עצמך בראש ובראשונה כאמא, אבל מיד אחר כך מעידה על עצמך שמלכתחילה לא רצית את זה, וגם היית מודעת לעובדה הזאת. כבר בשלב זה ברור שיש לך בעיה. השאלה הראשונה שנשאלת היא: מדוע את מגדירה את עצמך קודם כל כאמא? למה זה הדבר הראשון שאת בוחרת לומר על עצמך? האם האימהות ממלאת חלק גדול מחייך? ברור שהיא ממלאת יותר ממה שהיית רוצה להקדיש לה, אבל כמה מזמנך את באמת מקדישה לאימהות? ומכאן גם מתבקשת השאלה: כמה מזמנך את מקדישה לדברים שאינם קשורים לאימהות? ואיזה דברים ממלאים את חייך חוץ מאימהות? אני עוברת הלאה - אני קוראת את המשך דברייך, ואת מדגישה כי לא הופעל עלייך שום לחץ חברתי מצד משפחתך או מצד חברייך וחברותייך. הסיבה להחלטה שלך, אם כן, נעשתה אך ורק למען אהוב ליבך. קיבלת את ההחלטה בשל רצונך לחיות איתו עד שהמוות יפריד ביניכם. את אומרת שקיבלת את ההחלטה בלב חצוי, ברגשות מבולבלים . האם זו היתה החלטה חפוזה? האם לא היה לך די זמן לחשוב על הנושא? או שאולי הדילמה היתה כה קשה, שבסוף נשברת ובחרת בדרך הקלה (ללכת עם הזרם, ללכת עם האהוב)? ומה קורה היום? איך היחסים שלך עם בעלך נראים היום? האם יש לכם אותה מערכת יחסים נפלאה שהיתה אז, או שדברים השתנו מאז? האם גם היום, לו היית עומדת שוב בפני אותה החלטה, היית מחליטה להשאר איתו וללדת לו ילד? או שאולי היום היית מחליטה אחרת? ושוב, את חוזרת למה שקורה היום: את עייפה, מותשת רגשית ונפשית. את מוטרדת מתפקודך כאם (שוב - האימהות במקום הראשון, כמעט). את לא נהנית מגידול הילד. ולשאלות שלי: אם עכשיו בא גמד ומציע לך עוד יום אחד בשבוע, שבו תוכלי לעשות מה שרק מתחשק לך, אבל רק מה שמתחשק לך - מה תעשי באותו יום בשבוע? איזה דברים יעסיקו אותך? האם יום נוסף אחד בשבוע יספיק, או שתצתרכי יותר? האם יום נוסף בשבוע יהיה יותר מדי? האם תרצי לבלות את הזמן הזה עם בעלך? עם חברה? לבד עם עצמך? עם אנשים זרים? כל השאלות האלה, על אף שהן מעניינות אותי, ובודאי יעניינו גם את חברי וחברות הפורום, הם קודם כל שאלות שאת צריכה לענות לעצמך. אני לא מחכה לתשובה. תרצי, תשתפי אותנו. לא תרצי - כלום לא קרה. אבל נראה לי שאחרי שתדוני עם עצמך בכל השאלות האלה, כמה דברים ייראו קצת אחרת, ואולי מהמקום הקצת אחר הזה תוכלי לענות על חלק מהשאלות ששאלת כאן. לבי איתך

אופפססס

שכחתי לסגור את אחד ההדגשים, וחצי מהטקסט יצא מודגש ... זאת כמובן לא היתה הכוונה. סליחה.

שאלות טובות

אכן, שאלת שאלות טובות ורלוונטיות, וחשבתי עליהן. ההחלטה לא הייתה חפוזה וקיבלתי את הזמן שלי. בסופו של דבר קיבלתי את ההחלטה כי הרגשתי שלא אהיה יותר מוכנה ממה שהצלחתי להיות. הרגשתי שזו בריכה שצריך לקפוץ אליה ולראות מה יהיה, עוד זמן לא היה מועיל לי, רק מבלבל אותי יותר. תחושת הכישלון שלי באימהות משפיעה על כל תחומי חיי, ומכאן שגם על הזוגיות שלנו. מאחר ואלו תחושות שקשה לי לשתף בהן אנשים בכלל ואת בעלי בפרט, המרחק ביננו גדל. אציין כי הוא מתעקש לשמור על הקן המשפחתי, הוא אב נהדר ובן זוג תומך - כרגע הוא נותן לי זמן לצאת ממה שזה לא יהיה, כי הוא לא בדיוק מבין מה זה הדבר הזה שעובר על אשתו. אנחנו לא מדברים אפילו על ילד נוסף, למרות שאני יודעת שהוא רוצה, אב הוא יודע אני לא מסוגלת. קשה להפריד את שאלת החתונה מהאמהות. היה לי תמיד ברור שזו עסקת חבילה. אם אני מתחתנת איתו אני יולדת. עדיין אני חושבת שבחרתי באיש נפלא. אני לא מסוגלת לחשוב על חיי בלעדיו. אני מתקשה להתמודד עם חיי איתו. אכן, בעיה. גמד? יום בשבוע? הייתי מתחילה בלישון - לגמרי לבד. הייתי רוצה לבלות את הזמן הזה לבד, אבל אני גם מרגישה שאני שוקעת בלבד הזה, שהוא פנימי וחיצוני כאחד. אני עייפה בעיקר מהלבטים, ומתחושת הכישלון. אפשר שבמקום יום בשבוע הגמד פשוט יפטור אותי מהלבטים האלו? אולי הם באמת רק שלי, בעלי למשל חושב שאני אמא נהדרת. הבן שלי נראה ילד מאושר. ונכון, צדקת, עצם המחשבה על האלות האלו עזרה לי להרגיש יותר טוב, ועל כך - תודה רבה.

פסיכולוגיה בגרוש

קודם כל, אני לא פסיכולוגית, ואין לראות בקטע הבא עזרה מקצועית
חשוב לי מאד להגיד את זה, כי זה סך הכל דעתי על העניין ותו לא. נראה לי שעיקר מצוקתך נובעת מתחושת הכישלון האישית שלך, ולא מעצם היותך אמא. אני מנחשת שהביטחון היה מאז ומעולם ירוד אצלך. אני גם מנחשת (שוב) שאי הרצון בילדים שלך נובע מהפחד שלך שלא תוכלי להיות אמא טובה. ועכשיו אני אומר את הדבר המוזר והתמוה ביותר: בלי להכיר בכלל אותך ואת הילד שלך, אני יודעת בודאות שאת אמא נהדרת לילד שלך
ואיך אני יודעת? פשוט מאד - אישה כמוך, שכל כך עסוקה בשאלת האימהות הטובה, וכל כך חדרה לשלום הילד שלה לא יתכן שהיא אמא לא טובה
אין ספק שהילד שלך יקר לך. אין ספק שאת דואגת לו. אולי אפילו יותר מדי. לא סתם אמרתי שאת צריכה לחשוב קצת על עצמך כאדם ופחות על עצמך כאמא. את מקדשת את כל כולך להיותך אמא. את בעצמך אומרת את זה - היית רוצה יותר זמן לבלות לבד להיות עם עצמך. כל אדם צריך זמן להיות עם עצמו, וזה מה שחסר לך. אגלה לך סוד: המפתח להיותך אמא טובה יותר לילד שלך הוא להיות מאושרת בעצמך. אפשר לתת לילד עולם ומלואו, אפשר להשקיע בו את כל הזמן שבעולם, ותמיד יהיה מקום לעוד. לכן אל תשפטי את עצמך על הדברים שאת לא מצליחה לתת, כי תמיד תמיד יהיה עוד משהו שאפשר לתת
ילד צריך גם להרגיש מחסור בחייו (והכוונה היא לא לצרכים בסיסיים!). לכן עלייך לקחת לעצמך את הזמן שאת צריכה ולבלות אותו לבדך. אמרת שבעלך נותן לך את הזמן לצאת מזה. האם זה אומר שהוא לוקח על עצמו חלק מהמטלות שלך, או שזה אומר שהוא פשוט לא לוחץ על ילד נוסף? את צריכה לדבר עם בעלך על העניין, ולהסביר לו שכבר שנתיים שלא היה לך זמן לעצמך, ושאת צריכה להשלים את הפער. שהוא יצתרך, במשך תקופה מסויימת, למלא את חלקך בעבודות הבית, כדי לתת לך את הזמן. אחרי שתשלימי את החוסר הזה, תוכלי להסתפק בפחות זמן לעצמך ולחזור לעבודות הבית. אבל אל תזניחי את עצמך לאחר מילוי החוסר, כי זה יתחיל להצתבר שוב! אני מקווה שעזרתי לך במשהו, ואשמח לשמוע ממך מה את חושבת על הדברים שאמרתי (כמובן, יכול להיות שאני מדברת שטויות במיץ, וגם את זה אשמח לשמוע).

gertrude

New member
גאטו

אני שוקלת לבוא אליך לטיפול. אמרת דברים יפים ונבונים ביותר. אז מתי נוח לך?

דווקא לא בגרוש

אינסטינקטים טובים יש לך - אולי שווה לעזוב את המחשב וללמוד מקצוע טיפולי. אכן, הייתה לי בעיה של בטחון, גדלתי אצל אמא מסרסת עד ממיתה, אבל טיפול פסיכולוגי ועבודה קשה עשו נפלאות. אני לא חושבת שהיום יש לי בעיית של בטחון. ולא בגלל זה לא רציתי ילדים, הסיבה העיקרית היתה שבניגוד לכל שאר הדברים בעולם, פה אי אפשר להגיד - "עם חרטות".. אין! אני דואגת לבני, ומשתדלת לטפל בו כמיטב יכולתי אבל הרבה פעמים אני מרגישה שאני טכנית - עושה - אבל לא מרגישה כלום.. אני מחכה לרגשות הנלווים - ואין... אתמול לקחתי זמן לעצמי והיה כיף! בעלי, אגב, הביא לי בחודש שעבר עוזרת שתבוא שלוש פעמים בשבוע - באמת אין לי טענות כלפיו. גם דיברנו וסיכמנו שעניין ילד נוסף כרגע לא עומד על הפרק בכלל!!!! אני עדיין מתלבטת, אבל מבינה, שמאחר ואין חרטות עדיף להתרכז במה שעכשיו ולא במה שאילו... תודה על התמיכה.

../images/Emo51.gif על המחמאה. ../images/Emo39.gif

בכל מקרה, מקצוע טיפולי הוא לא הכיוון שלי משום שאני לא רוצה לקחת אחריות על בעיות (מכל סוג) של אנשים אחרים. כבר הרבה אנשים אמרו לי שזה צריך להיות הכיוון שלי, והיה פעם מישהו שאמר לי שיש לי קרמה של מרפאה (וזה היה מישהו שבכלל לא הכיר אותי). אבל אני לא רוצה לעשות דברים כאלה בתשלום או בתור עבודה ולשאת את כל האחריות והמחויבות שבאים עם זה. אני מחליטה למי אני עוזרת, ואיך וכמה. ואני לא צריכה לתת דין וחשבון על זה לאף אחד. זה היה סתם בסוגריים על עצמי. בכל אופן, לגבי העשיה הטכנית וחוסר הרגש, חשוב לי להגיד לך שלפעמים חוסר הרגש נובע ממנגנון הגנה של המוח שחוסם את היכולת להרגיש. אני לא יודעת מה קורה אצלך, וממה זה נגרם, אבל זו אפשרות. חוץ מזה, אני די בטוחה שיש דברים שאת כן מרגישה: לדוגמא, ברור מדברייך שאת דואגת לילד שלך. דאגה זה רגש חזק מאד, שאנו מרגישים רק כלפי הקרובים לנו ביותר! (נסי לחשוב למי עוד את דואגת ותראי בעצמך) אז ככה שיש רגש בכל זאת. אולי זה לא הרגש שאת מצפה להרגיש. אולי את מצפה להרגיש אהבה, משיכה ועוד רגשות שאת רואה אצל חברותייך, אבל אצל כל אחד זה בא לידי ביטוי בצורה אחרת. אל תשכחי את זה. מאחרת לך רק אושר

1שייכת

New member
כל כך מבינה אותך...

את כותבת "תחושת הכישלון באמהות שלי..." וגם אני רדופה על-ידי המחשבה שאני אמא לא מספיק טובה. אולי כי יש לי סטנדרטים איך אמא צריכה להיות, ואני לא מפסיקה להתבונן ולהשוות את עצמי לאותן אלה שכן יושבות ומשחקות בקוביות עם הילדים שלהן. והן נראות לי כאמהות הכי-הכי טובות, אלה שיכולות לשתף ולהשתתף בעשיה, כל עשיה, עם ילדיהן. ואני - רק רוצה שיניחו אותי לנפשי. רק רוצה להיות לבד. במאמר מוסגר אציין, שהמציאות האובייקטיבית היא ששתי בנותי מלאות שמחת חיים (אולי בזכות אביהן, בטח לא ממני), חברותיות, וב"עין בלתי מזוינת" אי אפשר להבחין שהאמא דפוקה לגמרי... הצורך הזה להיות לבד - כך התחוור לי - הוא תוצאה של המון מתח וחרדה שיש לי כשאני איתן. הפסיכולוגית שהייתי אצלה בטיפול זרקה לי פצצה, אבל נשארתי בחיים: זה חרדה מרוב הכעס שלי שאני לא רוצה להיות איתן... וכך למדתי לזהות את הכעס העצום - שלא נתתי לעצמי לגיטימציה לחוש אותו - על היותי אם. על התפקיד הזה, הכל כך עמוס באחריות ובצורך לתת ולתת. ומרגע שהתחלתי לזהות את הכעס הזה ולתת לו מקום בתוכי - יכולתי יותר ויותר להתקרב לבנותי. (וסליחה אם אני מבולבלת ולא לגמרי נהירה...)

../images/Emo7.gif

העציב אותי לקרוא. את ידעת עמוק מבפנים מלהכתחילה שאת לא מתחברת לתפקיד ה"אם" בחייך. והיית שלמה עם זה לחלוטין- וכל עוד הלכת אחר צו ליבך ותחושותייך המעמיקות, היה בסדר. ושוב, מגיע הגבר שאוהבים- ובשבילו ,כדי לא לאבד אותו- בוחרים לכפות הורות. נכון שאת בחרת ויכולת גם לבחור אחרת, אולם- בעיני זה סוג של כפייה - לא שלו עלייך, אלא שלך על עצמך. באמת סיפור כואב מאוד. היום- הייתי מציעה לך לתת לו יותר ויותר תפקידים בחיי הילדים שהוא כל כך רצה, ולמצוא לעצמך את הזמן לעשות חושבים ולבדוק איך את יכולה לתת להם את המקסימום שלך ובו זמנית לחזור ולהיות כמה שיותר אותה אישה שהיית קודם, עם תחומי עניין משלך, עיסוקים משלך, ובמילים אחרות- למצוא את האיזון בין החובה בה בחרת לבין הצרכים שלך מבפנים. בהצלחה..

למעלה