כל החיים האירופיים מתו באושוויץ!!!!

ne ro

New member
אירופה תומכת בנראטיב הפלסטיני

ועבורה אין שום אבל שום קשר בין פיגוע בתל אביב לבין פיגוע במריד. סורי...

ne ro

New member
וכמובן האיחוד האירופי תומך בזכות

השיבה
חבורה של שונאי ישראל אירופאים אנטישמיים

ne ro

New member
בוא נשאל את קן ליווינגסטון

ואת ה BBC שמשתמשים במונח "לוחמי חופש" לתאר את הטרור הפלסטיני מה הם חושבים על המאמר הזה
חבורה של שונאי ישראל

a e q u i t a s

New member
קן לווינסטון הוא

קן לווינסטון הוא לא ממש תופעה יחידה, מאוד מצחיק אותי לראות אנשים שטוענים שהם אנטי-ציונים אבל לא אנטישמיים, אין חיה כזו, אנטי ישראליות, כלומר שלילת זכותה של מדינת ישראל להתקיים הוא צורה חדשה של אנטישמיות, אגב לא רק אני אמרתי את זה ,אלא גם מרטין לותר קינג גו'ניור.

ne ro

New member
זה לא נכון.

קודם כל, אנטי-ציונות ניתן להתייחס להיסטוריונים החדשים ולגישה הפלסטינית הרוויזיוניסטית כמו לאדוארד סעיד. הוא מציג את הנראטיב הפלסטיני- מול הנראטיב הציוני. שלילת זכותה של מדינת ישראל להתקיים היא די נדירה גם בחוגים כאלו... בכל מקרה אנטי ישראליות זה משהו אחר.

ne ro

New member
מה שלא נכון..

אתה מציג את הכל בעיניים של שחור ולבן- ובתחום הזה אין ממש דבר כזה..

a e q u i t a s

New member
לא אתה טועה,

אתה טועה... מזה להגיד אנטי-ציונות זה בעצם להגיד שלמדינת ישראל אין זכות קיום. יש הבדל בין ביקורת על תיפקודה של רשויות השלטון, צבא וממשלה, אבל אנטי-ציונות זה פשוט אנטישמיות חדשה.

ne ro

New member
מתוך ויקיפדיה:

אנטישמיות חדשה-" מונח שנוי במחלוקת אשר מבקש לקשר בין ביקורת על מדינת ישראל לשנאת יהודים קרי אנטישמיות. מצדדי המונח גורסים כי מדינת ישראל היא מייצגת את כלל היהודים ולכן ביקורת עליה מהווה סוג של אנטישמיות. כאמור אם בעבר אנטישמיות התבטאה בסממנים דתיים כיום היא מתבטאת בסממנים פוליטים. בניגוד לכך המתנגדים למונח טוענים כי ביקורת על ישראל, ואפילו אנטי ישראליות ואנטי ציונות אינם מהווים אנטישמיות כי אינם כוללים שנאת יהודים אלא ביקורת פוליטית על מעשים של גופים פוליטים.

a e q u i t a s

New member
שביקורת פוליטית מתבטאת בצלב קרס

שביקורת לכאורה פוליטית על ישראל, הופכת להיות הפגנה בעלת סממנים אנטישמים מוהבקים כמו צלבי קרס, זה אנטישמיות. וזה מה שקורה עכשיו בעולם... שעיתון דני מפרסם קריקטורה של אהוד אולמרט, ראש הממשלת ישראל במדי נאצי, האם זה ביקורת פוליטית? סממן אנטישמי?

ne ro

New member
אינני חושב שזה אנטישמיות

ההפך, זו דרך למחות על המדיניות של מדינת ישראל, בדרך פרובוקטיבית, כמו אתרי אינדימדיה למיניהם או נועם חומסקי... זה לא אנטישמיות לשמה, רק ביקורת פוליטית אנטי ציונית ( חריפה במיוחד).

ne ro

New member
אנטי ציונות זה בהחלט לא

להגיד שלמדינת ישראל אין זכות קיום.. מי שאומר את זה הוא כנראה אנרכיסט או סינדקליסט ( שכחתי את המושג).

ne ro

New member
אני אתן לך דוגמה מזה אנטי ישראליות

אני מותח ביקורת על מדיניותה של ישראל כלפי הפלסטינים. ישראל היא מדינה כובשת שמשתמשת בפעולו צבאיות קיצוניות נגד העם הפלסטיני. זה אנטי ישראליות וזו ביקורת מתונה. אבל אם אני אומר שמדינת ישראל היא מדינה כובשת והצבא הישראלי רוצח פלסטינים חפים מפשע וישראל היא מדינה טרוריסטית ואני תומך יותר בפלסטינים- אז זה אנטי-ציונות. כי ישראל היא קולוניה אירו צנטרית שגגירשה ערבים חפים מפשע מביתם ב- 1948 והציונות אידאולוגיה קולוניאליסטית. זה מה שטוען אילן פפה וההיסטוריונים החדשים. מקווה שהבנת..

ne ro

New member
עוד דבר..

קיימים גם היסטוריונים האומרים שבשם הפוסטקולוניאליזם ובשם "האחר"- ההיסטוריונים החדשים מתייחסית בסלחנות לטרור האיסלמי- פלסטיני.

ne ro

New member
חד"ש למשל היא אנטי-ציונית.

היא לא תומכת בטרור הפלסטיני , אבל היא אנטי-ציונית. קן ליווינגסטון הוא בפירוש אנטישמי אבל לא בגלל שהוא אנטי-ציונות. כלומר, זה לא רק תנועת הירוקים שחושבת שקיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית הוא לא לגיטימי. אני אתן לך דוגמה. אם אני טוען שקיומה של מדינת ישראל לא לגיטימי, אני צריך לנמק מדוע ואני עונה: בגלל גירושם של ערביי ישראל בנקבה של 1948. מדינת ישראל לא יכולה להתקיים כמדינה יהודית כי כל קיומה מבוסס על גירוש ערבים מביתם.

ne ro

New member
רוצים לשמוע משהו מעניין?

פעם אני וחבר שלי נסענו בבלגיה ( בפלנדריה) מלובן למכלן. עכשיו, בקרון ישבו כמה צעירים פלמים די שיכורים. ברגע שראו את חבר שלי התחילו לקללל אותו: טרוריסט, מחבל ערבי בגלל שצבע עורו כהה יחסית. ברגע שסיפר להם שהוא ממוצא ישראלי יהודי, התחילו להתלהב ממנו ואפילו נזכרו באלי אוחנה שהביע גביע למכלן!

למעלה