כל הכבוד וכן ירבו

ne ro

New member
כל כך נכון!!! ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מדוע אתה תוהה?

התהיה שלך מבוססת על טעות נפוצה של אינטלקטואלים, הסבורים לתומם שהאדם הוא יצור חושב, ואפילו... מתחשב! לאמיתו של דבר, הקסנופוביה, שנאת הזר, היא תכונה מוּלדת, אטביזם מימי המערות, כאשר שבט זר עורר באופן טבעי חשדנות, חשש, או... מטרה לגיטימית להיות מותקף. אפשר לעקוב אחר ילדים קטנים, בגן, ולהיווכח עד כמה האדם הוא יצור תוקפן לעתים, חסר רחמים ו...עושה רע גם לעצמו. גם אצל ילדים יותר גדולים עדין אפשר להבחין בסימני הקסונופוביה - קשיי הסתגלות של ילד חדש בכיתה, קרבות נגד חבורות משכונה אחרת. עם הזמן הילדים גדלים, מתבגרים ולומדים שהעולם אינו מסתכם בשכונה שלהם, ושבני-האדם בכל העולם די דומים בעצם - במאווייהם ובתגובותיהם האובייקטיביות. אבל לא כולם. ישנם גם יחידים וקבוצות אנשים הנשארים באותה הרמה הפרימיטיבית של ימי המערות והינקות. הם יכולים להשתמש במחשב ובשאר פלאי הטכנולוגיה, אבל דבר זה אינו משנה את מהותם. קל להבין את תהייתו של אדם נורמלי הנתקל במפגרים מסוג זה - קשה לאדם נורמלי להבין את התופעה, ובעיקר כאשר היא המונית... וגם אם האדם הנורמלי מבין את התופעה שכלית והגיונית, הוא אינו מסוגל להשלים עמה.

דוגמה נוספת למשהו "מעורר תהיה"

הנה כאן http://www.tapuz.co.il/Communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=20247&msgid=13016559 בן אדם מביע שמחה ("כל הכבוד לצה"ל") על הרג עשרות אזרחים. לא על ניצחון צבאי, אלא בפירוש על הרג אזרחים. אדם זה גם אינו מתבייש בשמחה זו, אלא אץ להפגין אותה ולהתרברב בה. גם אני "תהיתי" בזמן ההפצצות של נאט"ו על סרביה ועל קוסובו, כאשר מנהיגי המערב נועדו עם סולנה הספרדי מזכיר נאט"ו, כשהם דיברו על מר גורלם של הפליטים המסכנים, פניהם קרנו משום מה אושר אין-קץ, צחוקים וחיוכים. עכשיו אפשר לראות את פניהם הזחוחים והמבודחים של בוש ובלייר הדנים על המצב בלבנון. מן הסתם, המצב הכללי משמח אותם מאוד. ואני דיברתי על בני-אדם היודעים להשתמש במחשב אך נשארו ברמה של איש המערות.

a e q u i t a s

New member
טלמון, אתה ממש צודק

פגיעה בחפים מכל פשע, זה טרגיה נוראית, אסור לבני אדם מכל קבוצה אתנית או לאום לשמוח ולרקוד על מותם של לא מוערבים, אם זאת צריכים לראות את התמונה הרחבה יותר, מה הביא את צה"ל לכדי פגיעה במקום הזה, אם לא הפחדנות של החיזבאללה לתקוע משגרי רקטות בלבד כפר של אנשים שאינם מוערבים כלל. מי שמכיר את הגזרה יודע שמרחבי השיגור הזה אפשר לפגוע באזורי אצבע הגליל וקרית שמונה, ועל פי גורמים צה"ליים כפר זה וסביבותיו היוו מוקד של חיזבאללה לשיגור רקטות לעבר ישראל, לפי ידיעות גם ישראל המטירה פליירים וקראה לאזרחים לצאת מתחומי הכפר.

שמחה על אזרחים הרוגים היא

בהחלט פסולה, מצד שני אי אפשר להתעלם מהמרירות והכעס על הצד השני של הרבה מאד אזרחים, מרירות שעולה על כל שיקול דעת אחר. מצד שני אני גם יכול להגיד "כל הכבוד לצה"ל" במקרה הזה על כך שלא נכנע לתרגילים המסריחים של החיזבאללה שיורה מתוך כפר קנא ומתחבא בין האזרחים - היכן שירים על ישראל, אותו מקום יושמד לאלתר. ואכן אני שמח שאין לחיזבאללה מקום מפלט לירות ממנו על ישראל, מצידי הם יכולים לירות טילים מתוך חדר יולדות, המקום יושמד, גם אם הביקורת תהיה קשה.

נחמדים מאוד נסיונותיכם להסיט את

הנושא: "שמחה על אזרחים הרוגים היא בהחלט פסולה, מצד שני..." לשמחה על הרג אזרחים אין "צד שני".

a e q u i t a s

New member
דיברנו על החזית הצפונית...

הדיון שלי עם נירו היה לגבי המלחמה בצפון מול חיזבאללה, ולא התנחלויות בשמרון, והאם החיזבאללה כפוף לפסקי דין של בית המשפט הבינלאומי בהאג? או נתון למרות של מועצת הביטחון של האו"ם או אפילו לממשלת לבנון? הבעיה במלחמה הזו שישראל כן כפופה לאמנות ז'נבה השונות בעיקר להשלמות האחרונות שאושררו בשנות ה-70, ואילו חיזבאללה לא כשחקן שאינו מדינה לא כפוף... האי סימטריה בין שני השחקנים היא מקור הבעיה.... מחד פגיעה בתשתיות לבנוניות פוגעות בממשלה הריבונית הלבנונית, אך מהצד השני חיזבאללה פועל מתוך שטחה תוך התעלמות בקשותיה של הממשל בביירות...

ne ro

New member
בית המשפט הבינלאומי בהאג איננו

מייצג את העולם. וחיזבאללה הוא אכן ארגון טרור שהיה צריך לפרקו כבר מזמן ! !

"ישראל כפופה לאמנות ז'נבה"?

הדבר היחיד שישראל כפופה לו, זה ארה"ב, ושתיהן אינן כפופות לשום דבר.

למעלה