כל הכבוד לצהל

adipo

New member
מור...

קודם כל- ברור שהצבא מונע ממך את חופש ההבעה העצמית, זה לא מקום דמוקרטי! בקשר לנעלי עור- אתה יכול לבקש נעליים צמחנויות ותקבל נעלי פלדיום. בקשר לאכילת בשר- אף אחד לא יכריח אותך (אסור להם!) לעשות דבר שכזה בניגוד לרצונך, אז אל תדאג. ואם, חס וחלילה, קורה משהו כזה- תתלונן כי זאת פקודה לא חוקית! בקשר לשאר...תלך להיות מורה חיילת
יום טוב וחג שמייח עדי טומבלליקה

מור ד

New member
הצבא זה ערך עליון במדינה

אף אחד לא יכול להגיד לצבא "אסור לכם", אולי לא קרה כלום בנושא צמחונות עדיין, ואני בטוח שקרה, כי בטוח היו מקרים שמנות הקרב היו בשריות. אם הצבא רוצה מהמדינה איזה שמורת טבע, מחר בבוקר יעמדדו הדחפוריםפ שם ויהפכו את המקום למוצב כי אנחנו מדינה שהצבא הוא חלק לא נפרד ממנה. אבל תעזבו, לא מזמן ערכו מחקר קטן לגבי נציב תלונות של צה"ל, שלחו חיילים מפלוגות שבהם המפקד התייחס כמו חרא לחיילים, ומשום מה הצדיקו את המפקד, כי מותר לו, ואם מותר לו להפוך את החיילים שלו לבובות סמרטוטים מה ימנע ממנו לשים מולי צלחת עוף ולהכריח אותי לאכול, מי ימנע ממנו?, מה יעצור אותו לעשות את זה כי היו דברים מעולם, והיו מפקדים שהעמידו מחלקה שלמה על הרגליים עד שאיזה חייל הצליח להקיף את הבנין בשלושים שניות, מפקדים בדרך כלל זה לא יצורים ידידותים וחמודים, בשביל מפקד קשוח להתעלל בחיילים, ולא משמזן גם חייל התאבד, ותחשבו על זה שעל כל אחד שמתאבד ארבע מנסים ועוד חמישה חושבים על זה (סטטיסטית) ועל אחת כמה וכמה בצבא אני בדקתי הרבה על הצבא ותאמינו לי שהצבא זה לא בדיוק הדבר שהכי מלהיב אותי.

אתה יוצא מפרופורציות, ילד...

אף אחד לא יכול להכריח אותך לאכול בשר.נקודה.!! אף אחד לא יעשה ממך בובת סמרטוט , אלא אם תתנהג כמו אחת. להעמיד מחלקה שלמה על הרגליים בגלל חייל אחד רק תלמד את כולם להתנהג כמו אחד, כי מה לעשות, אנחנו עדיין חיים על חרבנו ומשמעת חזקה ללא פשרות היא אלף-בית של חייל קרבי (בהנחה והחייל מעוניין בכך). היום, אתה יכול לא להיות קרבי אם אתה לא רוצה - זה הרבה יותר קל מפעם. אתה יכול להעביר שלוש שנים בגרפיקה בקריה או בהרבה דברים אחרים. והמפקד לא אמור להיות יצור ידידותי. ולסיום - מה הקשר בין זה לפורום חיות ?!?!?

guruyaya

New member
אני לא החובב הגדול ביותר של צה"ל

אבל אני תמיד טוען שטוב אם נדון בעובדות, ולא ברושם שיש לנו על דברים. בתור אחד שחווה את הצבא בעצמו, כחלק ממשפחה וקבוצת חברים שגם הם חוו את הצבא, מעולם לא נתקלתי במצב בו העמידו חייל בבעיה עם צמחונות לאורך זמן (ייתכן קשיים נקודתיים, שאינם מאפיינים דווקא את צה"ל. אתה עשוי למצוא את עצמך גם בעבודה עם כורסאות עור, במצב כלכלי שלא יאפשר לך להתפטר), אשר לא טופלה בצורה הנכונה ביותר. לגבי טבעונות - אין לי מידע מעודכן. צה"ל עשוי להיות גרוע מאד, משעמם, הורג, מזיק, משחית, ואפילו פוגע בבעלי חיים ואנשים. אבל טפילת אשמות שווא, איננה מועילה לעניין (אלא אם אתה יודע על מקרה ספציפי, שלא טופל כיאות). נ.ב. כידוע לך - בשר איננו מזין כמו תזונה צמחונית. אני מניח שגם בצה"ל ידעו זאת, ועל כן מנת קרב בנויה ממנת בשר קטנה יחסית (טונה או לוף), וממנה ניכרת בהרבה של תזונה צמחונית. במרכיבים חלביים לא נתקלתי, כמו מרכיבי ביצה (מצד שני - תצשומת הלב שלי אז הייתה פחותה לדברים אלה). צמחוני בשטח, בד"כ נמצא במצב טוב. לא אידיאלי, אבל טוב.

דדי שי

New member
מנות קרב הן כמעט על טהרת הצומח

מנות קרב מכילות בעיקר מזון מהצומח, להוציא קופסת טונה- אבל לא צריך לאכול דווקא ממנה. אתה לא צריך לדאוג בקשר לזה. הצבא מאפשר לחיילים צמחונים להמנע מנעילת נעלי עור, ומאפשר קיום תפריט צמחוני, וגם טבעוני, אפילו ביחידות קרביות. מדיניות הצבא היא לאפשר לדוגלי זכויות בעלי-חיים לפעול על פי על צו מצפונם- והרבה טבעונים שכבר שירתו בהצלחה יעידו בכך. כמובן שזה לא בלתי אפשרי, שלמרות מדיניות הצבא, תפגוש במפקד בלתי מתחשב שינסה לפגוע בחופש המצפון שלך. במקרה זה מה שיהיה עליך לעשות יהיה פשוט מאוד: לסרב פקודה בלתי חוקית בעליל, להשפט, לצאת זכאי, להגיש תלונה נגד המפקד שלך, הוא יינזף על ההתנהגות שלו, וייתכן שאפילו הנושא יזכה למעט חשיפה תקשורתית.

m_shy

New member
בין חובה למחוייבות../images/Emo18.gif

נתחיל בהכרה, שנושא השירות הצבאי עצמו אינו קשור לזכויות בעלי חיים, ויש לזכור זאת. שאלות ותהיות לגבי נעלי העור בצבא, והתפריט הצבאי – דוקא יש גם יש להן מקום בפורום. אך מתוך הגדרת נושא הפורום - אין בו מקום לשלל המלצות לגבי למה ואיך כדאי להמנע מהשירות בכלל. מטעם זה, סביר יהיה שהודעות כאלו יילקחו לפורומים הרלוונטיים, או יישמרו למסרים האישיים או לצ´ט. מאידך, על אף שהנושא אינו קשור לנושא הפורום – הוא נושא קשור מאוד לאנשים בפורום: חלק גדול מאנשי זכויות בעלי החיים או אנשי זכויות אדם אכן נתקלים בשאלות קשות מאחרים באשר לשירות הצבאי. חלקם אינו מסוגל לתת ידו לשירות כזה מטעמי מצפון. חלק מאנשי זכויות בעלי החיים הגיעו לתפיסת עולמם מתוך רגישות גבוהה מאוד, ובשל אופיים ה"עדין", קשה להם יותר מלאחרים, לעיתים אף בלתי אפשרי, להתמודד עם מערכת צבאית, שהינה מחוספספת, ומציבה קשיים פיסיים ונפשיים בהגדרתה. בסה"כ פורום זכויות בעלי חיים הוא (לשמחתנו ולגאוותנו) גם פורום חברי, ולא היינו רוצים למנוע מחברים בפורום לבטא את תחושותיהם, וחששותיהם, ולהתייעץ עם האנשים שמבינים אותם יותר מכל אחד אחר בעולם – אנשי זכויות בעלי חיים כמותם. דילמה לא פשוטה, והרי הפתרון: אפשר, והמיתוס של "צבא העם" כבר מת. עשרות מועטות של אחוזים נקראים למילואים. כמחצית משכבת גיל הגיוס כלל אינם מתגייסת. יתכן, וגם מדינת ישראל – סביר יהיה לו תעבור לאחזקת צבא מקצועי. אבל בינתיים, אין זה כך. בינתיים, השירות הצבאי הוא עקרונית אחת מהחובות של אזרח במדינת ישראל. עם כל הבנת הקשיים שעומדים מול אנשים רגישים בהקשר לשירות הצבאי, אין מקום לתת כאן במה להודעות המשדרות – במרומז או במישרין, שהשירות הצבאי הוא בגדר המלצה בלבד, וש"מי שקצת לא נוח לו – אז מה הבעיה – שפשוט לא יתגייס, וישאיר לאחרים את העבודה הזו". גם אם המערכת הצבאית לא מסוגלת להכיל בתוכה את כולנו, היא צריכה להכיל את כל מי שמסוגל וכשיר לשרת בה. זה רק הוגן, לדעתנו. בצדק יתרעמו כאן כל אלה שכן משרתים בצבא, בהווה או בעבר, ויתהו מדוע בפורום זכויות בעלי חיים מקודמת חלוקה לא שוה נטל הבטחון. למרות שהגבול הוא דק, כמנהלי הפורום החלטנו לשמור עליו באדיקות: התלבטויות הקשורות בהיותנו צמחונים/טבעונים, בהקשר לשירות הצבאי – יישארו על כנן. התחבטויות אישיות בין חברים – תלוי במקרה. אבל בשום מקרה לא נוכל להרשות לשרשור הודעות שעוסק בשיקולים תועלתניים (כמו זה שנמחק עתה) ולשלל המלצות, דיונים, וחוברות הדרכה על איך כדאי, אפשר, וצריך, להמנע, באופן כללי, משירות צבאי. שנטי ושי מנהלי פורום זכויות בעלי חיים

pppliat

New member
אם אפשר- יש לי סיפור עם סוף טוב

וזה קרה בצה"ל. לפני חמישה חודשים בת דודתי התגייסה ואת הטירונות היא עשתה באיזה בסיס בניצנים (בין אשקלון לאשדוד). יום אחד היא ראתה כלב עם חור ברגל. הפצע היה ממש מזוהם והיה נראה שהכלב נמצא בכאבים והוא סובל. היא רצתה להתקרב אליו לתת לו לשתות לברר יותר מקרוב מה בדיוק קרה לו, אבל המפקדת שלה מיד התחילה לצרוח עליה ועל חיילות אחרות שניסו לעזור שיעזבו מיד את הכלב ושיגרשו אותו משם. (לפי החוקים אסור לחיילים בכלל להתקרב לבעלי חיים בתוך בסיס). התברר שהכלב נפגע במהלך מיטווחים. היא התקשרה אלי כדי לברר מספרי טלפון של אגודות למען בעלי חיים. אמא שלי התקשרה לאתי אלטמן והיא מיד שלחה אמבולנס לבסיס לאסוף את הכלב. אבל עד שהאמבולנס הגיע הכלב נעלם ולא יכלו למצוא אותו. זה היה ביום חמישי, או שישי, והחיילות יצאו הביתה. גם האמבולנס חזר אחרי כמה שעות של חיפושים. ביום ראשון שוב ראו את הכלב, וקראו שוב לאמבולנס. הוא לקח אליו את הכלב מיד לווטרינר. צריך היה לעשות לו ניתוח ברגל והניתוח עלה מעל 600 שקל. הדבר היפה היה כשמדריכה אחת לקחה על עצמה את היוזמה לעשות סבב התרמות מהיר ותוך כמה שעות כל הכסף נאסף והכלב עבר את הניתוח בשלום. הוא הועבר לעמותת תנו לחיות לחיות אם אני לא טועה, ונראה לי שאמצו אותו. בכל מקרה, צה"ל זוהי מערכת שבנויה מכל מיני סוגי אנשים. יש רחמנים יותר ורחמנים פחות. החוק הזה שאסור לגעת באף כלב או חתול זה כדי למנוע הדבקה באיזה מחלה ואז תביעה של המערכת. צריך לזכור שמקרים מזעזעים שקורים בצה"ל קורים שם ללא קשר לשם צה"ל. דברים כאלה קורים בכל מקום ואפילו ברחובות רגילים וחופשיים. מה שכן, צריך לנסות ולהעלות את המודעות לבעלי חיים וטיפול בהם. אצלי בבסיס למשל שמעתי שבכל חג פסח היו מזמינים ציידים ויורים בכלבים. ניסיתי לברר אבל כמובן שאף אחד לא רצה לספר לי, חיילת פשוטה, את האמת.

למעלה