כל הפרטים על אחוז המשרתים:

yoavtzur

New member
כל הפרטים על אחוז המשרתים:

שלום אספתי עבורכם את הנתונים הגלויים והעדכניים בכל הקשור למספר המתגייסים והמשרתים,ברצוני לציין שגם אני משתמט משירות מילואים קרבי וכרגע משרת בתפקיד רוחב בחטיבה שלי(4 ימים בשנה),אני מט"ק,בעל פרופיל 97,ושירתתי בלבנון. את ההחלטה להפרד משירות קרבי,קיבלתי לאחר שהמגד שלח אותי לחודש שירות בטיפולי ג בסדנה,על חשבון בחינות סמסטר,כי הוצאתי ולת"ם במילואים הקודמים!! -"לא מילאת את המכסה השנתית שלך....". -מספר האזרחים בגילאים המתאימים לשירות מילואים עומד על כ 1,000,000(מיליון) -מספר האזרחים הרשומים במערך המילואים עומד על כ 250,000(מאתיים וחמישים אלף) -מספר האזרחים ששירתו בשנת 2001 שירות מילואים מסוים(אפילו 3 ימים) עומד על כ 100,000(מאה אלף) -מספר האזרחים ששירתו תקופה העולה על 26 ימים בשנת 2001 עומד על כ 13,000(שלושה עשר אלף) -70% מהיהודים אינם עושים מילואים -50% מבני הנוער אינם מתגייסים לשירות חובה -אחוז החילונים מכלל המלשבים,שאינם מתגייסים(מסיבות שונות) הוא כ 12.5% -אחוז החרדים מכלל המלשבים,שאינם מתגייסים כתוצאה מפטור חוקי הוא כ 10% -הפיצוי הניתן לחייל מילואים מחושב כאילו ישנם 30 ימי עבודה בחודש,מה שמבטיח תשלום נמוך יותר עבור יום,הדבר,פגוע בעיקר בסטודנטים וחיילים צעירים -מתחילת המלחמה האחרונה נהרגו כ 50 חיילים כתוצאה ישירה מחוסר במיגון אישי מתאים (אה..ג´רי? אתה חיייב להצטלם עם אפוד קרמי? אולי תיתן אותו לחייל גולני?) - דויד זוננשין נכלא ל35 ימים בעבור סירוב פקודה בעת מלחמה,כמה אירוני שבאותו שבוע האריכה הכנסת את משך השירות המקסימלי ל 37 ימים -זוכרים את הפיגוע בחמרה? את הגיזרה השכנה תפס כח מגדוד של חיל האוויר 75 לוחמים,רק 15 שירתו כלוחמים בסדיר יש לזכור שמתוך 250,000 אזרחים הרשומים במערך המילואים רק מיעוט(כ 40-50 אלף על פי מקורות זרים) שירתו כלוחמים בסדיר! מערך המילואים קרס,כמו הרבה מערכות במדינת ישראל,רק דיון ציבורי מעמיק יביא לתיקון המצב. דרך אגב,חוק טל הוא חוק מצוין,חבל שהוא השתרבב למאבק של אנשי המילואים. חוק גיוס החובה לעומתו הוא חוק גרוע ומונע תגמול של המשרתים בתואנת שווא ש "כולם משרתים אז אין צורך לתגמל". שינוי חוק גיוס החובה הוא אינטרס עליון של המשרתים!!! יואב צור-השמאל הציוני!

משתתפת

New member
ואיך תשנה את חוק גיוס החובה?

ומה מצוין בחוק טל? הקביעה שיש כאלה שיש להם חובה כלפי מדינתם ויש כאלה שאין להם שום חובה אלא זכויות בלבד?

yoavtzur

New member
את בחורה שטחית,קשה לי להאמין

שתביני את ההסבר,אבל בכל זאת אנסה. חוק טל-הוא חוק מצוין כי הוא מוציא את זכות הווטו של החברה החרדית בכל הקשור לכניסה למעגל העבודה של תלמיד הישיבה. עד היום,תלמידי ישיבה למרות שרצו לעבוד נשארו בישיבה בגלל הלחץ החברתי והסביבתי.ברגע שמוקנית הזכות לשנת הכרעה בחוק לחץ זה יקטן. מעולם לא טענתי שהחוק מושלם,חוק טל לא קובע שיש כאלה שיש להם חובה כלפי מדינתם ויש כאלה שאין להם שום חובה אלא זכויות בלבד,הוא מנסה להתמודד עם מציאות מורכבת שאנשים כמוך לא מסוגלים להבין. בכל מקרה אדם הגיוני לא יכול לשלול על הסף שהתפילות עוזרות לבטחון המדיני,ולכן מעולם לא ניסיתי להשוות בין התרומה של החיילים לתרומה של החרדים,אני מדבר על הקרבה,חיילי המילואים מקריבים יותר ולכן יש לתגמלם. יואב צור-שמאל ציוני!

משתתפת

New member
נו, באמת.שאלתי שאלה והתגובה שלך היא

שלא אבין את התשובה? וכן, לדעתי חוק טל לא מתמודדת בצורה טובה עם המציאות. אבל אין מה לעשות, אנשים כמוני לא מסוגלים להבין.

haimbarkan

New member
היית יכול להיות דמגוג טוב...

לדבר אתה יודע, יואב, חבל שאתה לא משכיל גם להסתיר את הזלזול שלך בכל אדם שהעלה בפורום את דבריו, כי אז אולי היית ראש ממשלה או סתם מיליונר. שנת ההכרעה עפ"י חוק טל היא דבר נחמד אבל... 1. עיגונה בחוק מראה שזאת לא התחלה של דרך אלא סופה. 2. שנת ההכרעה מגיעה בגיל שכבר לרוב החרדים יש מספר ילדים מה שמעלה בצורה משמעותית את עלות אותו אדם למדינה, בהשוואה לחייל סדיר. 3. מה בעצם מונע משנת ההכרעה להיות בגיל 18 ? 19 ? 20 ? 4. סוף הדרך צריכה להיות, ואני מסכים עם יואב, שאנשים כגון תלמידי הישיבה, בעלי מגבלות פיסיות ואחרים שלא משרתים בצבא, תורמים למדינה בדרכים אחרות כדוגמת השירות לאומי. לגבי חוק שירות חובה. 1. ביומיום, וגם במצב הנוכחי, ניתן להסתפק בצבא שכיר שיהיה גדול בצורה ניכרת מהצבא הסדיר. 2. בעיתות מלחמה ניתן יהיה לגייס את עתודות המילואים שעברו הכשרה של 1-2 שנים ( במקביל לשירות הלאומי של שאר האזרחים ) ומתאמנות מס´ מצומצם של ימים כל שנה. ( ושאף אחד לא יגיד שהן לא יהיו מאומנות מספיק כי זאת גם ההכשרה שכל חייל מילואים מקבל כיום ). 3. "משתתפת", כמו שאמר יואב, הצבא לא יכול לספק נשק, מדים ואוכל לכל העם. אם היה צורך אמיתי מבחינה צבאית, כבר מזמן היו מגדילים את הצבא. אז מה הלאה ? 1. בשלב המיידי צריך להאבק על מנת להקנות למשרתים את התגמול הראוי ולהשתמש בכלים החוקיים שבידינו בצורה הדרגתית. הפגנות וצעקות עשינו. עכשיו נפסיק להתנדב. ( ומפקד טוב יודע מתי התנדבותו קריטית - סיור קו לדוגמא, ומתי לא - עוד שיחה עם קצין מודיעין לגבי הזה"ת ) 2. לקרוא לביטול חוק גיוס חובה ולחקיקת חוק תרומה חובה. מי בצבא ומי במוסדות החברתיים.

yoavtzur

New member
לא הבנתי את סעיף 2 ,בכל מקרה

אני שם דגש על השתלבות החרדים במעגל העבודה,בשלב הראשון לא מעניין אותי אם הם יתגייסו,אני מאמין שזה תהליך ארוך טווח בהתחלה השתלבות במעגל העבודה,חשיפה לתרבות החילונית,שינוי דפוסי החשיבה, מעורבות חברתית שתביא גם לרצון לתרום ולשרת,שינוי חוק טל וחזרה לשלב הראשון בתהליך. כאמור חוק טל אינו מושלם,מעולם לא טענתי כך,אבל לנוכח התנאים והמציאות הפוליטית(צריך לקחת אותה בתור נתון),הוא חוק מצוין. בכל מקרה,אני לא נכנס לוויכוח על התרומה,אין לי תשובה מי תורם יותר חייל גולני או תלמיד ישיבה,אני שם דגש על ההקרבה,חייל גולני מקריב יותר,יש לי הרגשה שגם החרדים יסכימו איתי. אני לא מזלזל באנשים,אני מזלזל באנשים שלא עשו יום אחד של מילואים בחייהם ורוטנים שאנחנו מנסים להשתמט. יואב צור-שמאל ציוני!

חפש1

New member
משתתפת יקרה, אל תתרגשי ואל תקחי ללב

יואב צור, המכנה עצמו דקרט, הוא מטרד ותיק בפורומים. כמה ממאפייניו, שבחלק מהם נתקלת לראשונה: יש לו מה לומר בכל נושא. הוא חכם מכל אדם, ומכיוון שלקח את כל החוכמה לעצמו, לדעתו לאחרים לא נשאר שום דבר, ולדעתו כולם מלבדו מטומטמים גמורים. נפגעים עיקריים משלשול המקלדת הבלתי פוסק שלו: נשים. לבחור יש כנראה בעיה להתמודד עם נשים, ולכן כל אשה שמעיזה לכתוב משהו בפורום מקבלת מייד את ההתייחסות "טפשה","מטומטמת","את לא מבינה שום דבר" וכד´. מג"דים ומח"טים. לא ברור מה הסיבה, כנראה שוב בעיה בעברו, אבל המג"דים והמח"טים הם אם כל חטאת. כך למשל הוא כותב ש"רוב המג"דים והמח"טים הם מניאקים". מה, הוא מכיר את כולם או את רובם שהוא יכול לאפיין אותם כך? טייסים: רגשי הנחיתות שלו כלפיהם פורצים לפרקים. אני חושב שאלו לא רגשי נחיתות, הוא נחות באמת. ובעיה אחרונה: הבחור פעם היה מפקד טנק. בתרוצים מתרוצים שונים, המשתנים לפרקים הוא משתמט ממילואים (כן כן, סתם פרזיט קטן) אבל מה: מטיף ונוזף בכולם. האמת שניסינו להפטר ממנו בטוב וברע מהפורומים העוסקים באנשי מילואים, מכיוון שזה באמת לא עיסקו, אבל שום דבר לא עוזר. הוא מחובר מהמקלדת ישר לוריד. מכל מקום - אל תקחי את זה אישית: הוא טפיל אינטרנט, וזו אחת ממגבלות המדיום.

yoavtzur

New member
יש רוב לשינוי חוק גיוס החובה!

אני מאמין בלב שלם שניתן לשנות את חוק גיוס החובה ללא מאמץ,הסיבה היא שישנם מגזרים בחברה כגון ערבים וחרדים שחוק זה רק מכביד עליהם. אחרי שבחנתי את כל החלופות האחרות הגעתי למסקנה שזו הדרך הטובה ביותר להשיג הישגים,אפילו הפוליטיקאי הציני ביותר יצטרך להקדיש מחשבה לנוכח העובדה שהקריאה לשינוי החוק יוצאת מאלה שמשרתים. כאמור,החוק שאני מציע שומר לצה"ל את הזכות לגייס את מי שימצא לנכון, אבל מציב גם חלופות לשירות. יואב צור-שמאל ציוני!

עמלק

New member
חוק טל הוא חוק גזעני ואין לו מקום

במדינה דמוקרטית. אולי רצוי שתקרא את מאמרו של פרופ´ אסא כשר בנושא זה. מצורף.

yoavtzur

New member
גם החלוקה בין חרדים לחילוניים היא

גזענית ונועדה לשרת פוליטיקאים,אם נחלק את את כלל המועמדים לשירות בין חילוניים לדתיים אז ניווכח שאחוז הדתיים שמשרת גדול יותר!! דעתו של אסא כשר חשובה בדיוק כמו דעתו של כל אחד אחר.

עמלק

New member
לא

אין שום צורך לעשות חלוקה שכזו, ובכל מקרה מאחר ואין חלוקה שכזו דבריך הם חשיבתך האישית בלבד ואינך יודע זאת (בייחוד לאור העובדה שצריך לחלק את המספרים באחוז היחסי באוכולוסיה - וזה עוד נתון שאינו ידוע). החלוקה בין החילוניים לחרדים היא ע"פ חוק. החוק - גזעני ובוטה. נכון, דעתו של פרופ´ אסא כשר חשובה כמו דעתי ודעתך, אך היא מנוסחת באופן גאוני ורהוט - ומבהירה, למעלה מכל ספק, כי זה חוק שהמקום היחיד הראוי לו הוא פח האשפה. חוק גזעני שאומר שאני חייב להתגייס מכיוון שאינני מקיים פולחנים דתיים כאלו או אחרים - איפה נעלם ..."ללא הבדל, מין, דת וגזע..." ? גועל נפש, פשוט גועל נפש.

yoavtzur

New member
טוב להיות צעיר ועשיר מזקן ועני

ברור שהחוק אינו מושלם,וברור שעדיפה חלוקה צודקת ושוויונית עד כמה שניתן ,אני לא מבין למה צריך לנסח את זה בצורה גאונית,הרי כל בר דעת מבין שהחוק אינו עושה צדק,אבל אני מזכיר עוד פעם,אנחנו צריכים לקחת את המציאות הפוליטית כנתון שבלתי ניתן כמעט לשינוי,כלומר להיות מציאותיים,לפעמים זה לא פחות חשוב מלהיות מוסריים. בוא נצא מנקודת הנחה שהחוק יביא לכך שתוך 10 שנים(סתם דוגמא) נגיע למצב שוויוני,האם בגלל 10 שנים של "אי מוסריות" על פי השקפתו של אסא כשר,אנחנו נזרוק את הסיכוי לשוויון?!?

עמלק

New member
השתגעת ?

תוך 10 שנים יהיו פה עוד אלפי משתמטים חדשים. הם לא משתמשים בחוק כדי להשתלב בחברה אלא כצידוק להשתמטות, הרבנים מטיפים להם עוד ועוד שלא להתגייס. להגיד שהחוק הזה "אינו עושה צדק" זה כמו להגיד שהריח בתאי הגזים היה לא נעים.... מקומו של החוק הוא בפח האשפה יחד עם שאר הזבל ! החוק הזה לא יביא שום שיוויון, ואתה תמים שאתה חושב כך.

עמלק

New member
מאיפה הפרטים הללו ?

יש כאן מספר דברים שנראים לי מאוד מאוד חשודים.

חפש1

New member
יואבצור, ה- Small הפלצני מריץ אותם

כתורה מסיני כבר הרבה זמן, בשיטה הידועה: "אם חוזרים על שקר מספיק פעמים, הוא הופך לאמת בפני עצמו". אל תתרגש ממנו ומדבריו. תתייחס אליו כמו לדירה בבת-ים, כלומר שאי-אפשר להפטר ממנו, ולא כדאי להשקיע בו.

עמלק

New member
זה :

"אחוז החילונים מכלל המלשבים,שאינם מתגייסים(מסיבות שונות) הוא כ 12.5%" בגלל זה שאלתי מאיפה לקחת את המספרים הללו על מנת ואוכל לבדוק האם אתה טועה או שמא אני זוכר את נתון באופן שגוי. עכשיו, האם אפשר לדעת מהיכן המספרים ?

yoavtzur

New member
הנה הכתבה ממעריב,שים לב אני

לא מתעניין בסיבות האי גיוס,כי זה ממש לא מעניין חייל מילואים שעושה 40 יום בשנה,למה לא מחליפים אותו בשמירה!

למעלה