כל ידידי המז´רז´רים...

rondadon

New member
כל ידידי המז´רז´רים...

הגעתי למסקנה לאחר זמן מה מהי הסיבה שאנו לא תופסים דגים טורפים בכמויות.... כלומר...אתם רואים את כל הדייגים בארצות שבהן אין דיג מסחרי תופסים ביום של דיג אפילו 10 דגים בז´רז´רה (אני לא מדבר על אגמים...) שמתי לב שישנן הרבה סירות שיוצאות מוקדם מאד בבוקר בערך בשעה 4-5 ופורשות רשתות ענק במרחקים של 100-200 מטר מהחוף....כלומר כל הטורפים שנכנסים לחוף בשביל לאכול...אפילו לא מגיעים לשם...לכן התדירות תפיסות נמוכה יותר..... לדוגמא....שבת שעברה לא תפסתי כלום ושמתי לב שהיו הרבה יותר סירות מאשר לפני שבועיים שתפסתי את הטרולוס וראיתי אז רק סירה אחת... ככה שבעצם מה שאנחנו תופסים זה את הניצולים מהדייגים של הסירות...

נראה נכון אבל

לאו דווקא המזרזרים נפגעים מזה גם הבוסניקים הרולריסדים וכל מי שדג,כך זה נראה לי...

helpmeplz

New member
לדעתי הבוסניקים לא מושפעים...

דייגי הבוס לא מוציאים מפלצות שנמצאות במעמקים, הם תופסים דגים יותר קטנים שאת יומם הם מבלים בקרבת החוף...

joko7

New member
נכון מאוד אוהד,התופעה המכוערת של

בעלי הסירות והרשתות=הדייגים המסחריים, העניין הזה לא התחיל אתמול ולהערכתי לא יגמר מחר. חוקי הדייג למיניהם ויש כאלו ממש לא מעניינים את הדייגים האלו והם עושים מה שבא להם,עד שכבר נתקלים בפקח מסכן הם או מאיימים עליו או משמנים אותו בספפילינוס או שניהם ביחד,מתברר ששוטרים יש המון אבל בכביש,כל מטר שוטר ופנקס דוחות,,רבותי הם שכחו שאפשר לתת דוחות גם בים,והרבה. אבל בתכל"ס רוב המסחריים הם גם עבריינים כבדים ולאף אחד לא בא להתעסק איתם ואת התוצאה בשטח אנחנו אוכלים, הרבה פעמים במציצים הם היו פורשים את הרשת 20 מטרים מהשובר ואי אפשר לזרוק ואין עם מי לדבר, ומי שחושב שזה לא משפיע על דייגי הבוס יש לו טעות,להקות הבורי שחביבות על אנשי הבוס אינן שוכנות של קבע בסלעים ובמערות והן בתנועה מתמדת,יחד איתן יש עוד כמה דברים שהרשת סוגרת אם אינך מגביל את עצמך לעבודה עם בצק בלבד. בשורה התחתונה עד שלא יקום מישהו כריש אמיתי ברשויות שהוא במקרה גם דייג חובב ואכפת לו ויחליט שהוא עושה סוף לתופעה המכוערת של המסחריים,עד אז כמויות הדגה שאנחנו מצליחים לדוג תלך ותרד עד שנחזור בידיים ריקות הביתה,כמו שאני רואה את זה היום הזה אינו ממש רחוק.

נאמר משהו נכון בסדרה "הזקן והים" -

מי שמכיר, סדרה על ים ודגים ובכלל, בהנחיית מייק הולר (נדמה לי שזה שמו) בערוץ 8. אז היה פרק על דגים ודייגים והם יצאו לפגוש דייגים ויצאו איתם למסעות הדיג שלהם. ראיינו גם כל מיני אנשים - חלקם דייגים, חלקם תופרי רשתות. תופר הרשתות שרואיין שם אמר משהו מאוד נכון: לא סתם רשום בתורה שיש לשבות בשנה השביעית, לאחר שש שנות עבודה. משפט זה לא תקף רק לאדמה, אלא גם לים ! אם לא ניתן לים לנוח קצת, הדיג רק ימשיך ויפחת וכולנו נסבול. רק לאף אחד אין ביצים ליישם את המשפט הזה.

S K I P E R 2

New member
התופעה הרבה יותר מורכבת

לא רק דייג הרשתות הפרוע המתואר לעיל מפריע והורס עד כלות את כל ענף הדייג המסחרי וכמובן הספורטיבי. גם דייג המכמורתנים שאינם חסים על האלמוגים ו/או פירות ים למיניהם ו/או קונכיות כמו גם בתי-גידול טבעיים של דגים שונים ועוד. יד החוק אינה ארוכה מספיק ואינה מגיעה אל דייגי הרשתות כמו גם לדייגי המכמורתנים, ובענין מעורב כמובן הרבה מאוד כסף וכוח. הלוואי והיה קם הכריש שדיברת עליו , אך לצערי הדבר לא ריאלי כמו הרבה דברים טובים שנכחדים במדינה מולנו ממש.

joko7

New member
אבל תאמר לי משהו סקיפר,הדפקטים האלה

לא מבינים שהם כורתים את הענף שעליו הם יושבים,הם שוחטים את הפרה שמספקת להם את החלב,הם יאכלו את הבשר היום אבל לא מעניין אותם שלא יהיה להם חלב לילדים הקטנים שלהם למחרת? הם באמת לא מבינים שבעוד שנים ספורות לא יהיה להם בכלל מה לדוג? ואנחנו מה? חוץ מלבכות כאן יש משהו שאנחנו יכולים ומסוגלים לעשות? הרי יש כמה אלפי דייגים חובבים,אם נתחיל באמת לצרוח בראש חוצות ונארגן הפגנה המונית מול המשרדים העוסקים בתחום אז אולי יתחיל לזוז משהו למרות שבעליספינות הדייג המיליונרים דואגים לשחד אותם כל הזמן, אנחנו לעניות דעתי זקוקים לחבר כנסת אחד או שניים שילכו איתנו למאבק בנבלות שהורסים לנו את הים,אנחנו זקוקים לארגון גג שיתן לנו מחסה,אנחנו חייבים להקים ארגון כזה לפני שבאמת לא ישאר לנו בשביל מה ללכת לים יותר,אני מבטיח לך שאני הראשון שישלם דמי חבר שנתיים בארגון כזה,אני מחכה ליום שהוא יקום,מחכה ליום פקודה.

sailfish1

New member
מילים כדורבנות

כולנו צריכים להירתם למשימה כדי להוות גוף משפיע ומי יודע אולי בקרוב נצליח להעמיד חבר כנסת מטעמינו כזכור ישנם אלפי דייגים חובבים מכל המגזרים ואם המצב במדינה חרה סילחו על הביטוי אז בואו נתאחד סביב הדבר היחיד שנותן לנו כח להמשיך משבוע לשבוע ונגן עליו בכל כוחנו מצפה לתגובות

ramihann

New member
מה אתה מתפלא כל כך?

לא שמעת על הדייגים הטברייניים שמשתמשים ברעל כדי לדוג כמויות גדולות של דגים ללא מאמץ, ואחר כך מוכרים את הדגים המורעלים האלה בשוק של טבריה? לא שמעת על כך שהם משתמשים בשיטות אסורות באיזור הרבייה של האמנונים בצפון-מזרח הכינרת, ומסתכנים בקנסות ובעימותים עם הפקחים באיזור, ללא כל התחשבות במצב שייווצר כבר בשנה הבאה? על כך בדיוק נכתב המשל על האיש ששחט את האווזה שמטילה ביצי זהב. כאן בארץ אף אחד לא חושב צעד אחד קדימה. הכל חייב להיות עכשיו: כסף עכשיו, שלום עכשיו, תשובות עכשיו, פתרונות עכשיו - ואם לא, אז הופכים שולחן, או משתמשים בחומרי נפץ או ברעל כדי לדוג אמנונים, או הורסים את מושבות ההטלה שלהם, או משתמשים ברשתות עם עינה קטנה מדי וכו´ וכו´. גם הפוליטיקאים ומנהיגי המדינה חושבים על הקדנציה הנוכחית ועל הבחירות, ולא על העתיד הרחוק (עיין ערך פואד, מצנע, ביבי, שרון וכו´). אז לסיכום, דייגי הרשתות והמכמורות אינם שונים בהרבה מהדייגים הטברייניים המפגרים, או מהפוליטיקאים המפגרים, או מכל מי שמתייחס אך ורק לעתיד הקרוב ומתעלם מן העתיד הרחוק. אז מה עוד חדש?

היום בדולפינריום וסיפור על רשתות

הגעתי לשובר גלים ב7 וחצי בערך והתחלתי לדוג עם בולונז 6 מטר חוט 25 ממ מצוף קטן וקרסים (2 קרסים) מספר 10. לא תפסתי כלום ממש כלום היה כזה גרוע,אבל עכשיו אני יודע למה: זה לא היום זה הים תשננו את זה טוב טוב ראיתי סירת דייג 15 מטר מהשובר זורקת רשת ודייג אחד שדג על השובר כמעט רצה ללכת איתם מכות,הם התחילו לזרוק אבנים ואמרו:בוא אני ירד עלייך,ממש בהמות. אח"כ הלכתי להילטון (במזח) ישבתי בתחילת המזח ותפסתי 3 בורים של 13 ס"מ בערך,הבורים שוחררו לים בחזרה. ולסיכום גועל נפש.

slayer7

New member
רשתות בים!!!!! בעעעעעעע

היי אוהד! לצערי אתה ממש צודק! אני הייתי בדולפינריום פעמים רבות וראיתי בלילות את הסירות של המנוולים מניחות רשתות. הייתי הולך לשם בשנה שעברה בחורף. ולידיעתך .. גם מול חופיי צארלס קלור יש רשתות של כמה קילומטרים. לסיכום... חרא... צריך לצלול ולקרוע להם את הרשתות.!

joko7

New member
אל תשכחו רק שרשתות קרועות שנסחפות

בים ונתקעות בריפים ובכל מיני מקומות הן מלכודות מוות בפני עצמן לכל בעלי החיים שבים כולל הצוללנים שעלולים להסתבך בהן,,זה לא רעיון כל כך טוב לקרוע רשתות ולהשאיר אותן להסחף,מבחינתי אתה יכול לקחת אותן הביתה ולתלות על התקרה בחדר אם בא לך ( זה יוצא ממש יפה
)

הדייגת1

New member
רשתות בים

אוי כמה שאתה צודק שלפעמים בא לצעוק בכל יום שבת אנחנו באים לים מתמקמים מכינים ריסוס ומחכים להתחיל לדוג וברור שהלילות מה זה קפואים בקיצור איך שמתחיל הדייג או התחלת נגיעות באים דייגים מיפו ומתחילים לזרוק רשתות ולדפוק על הסירה וממש 5 מטר ממך וכל העיגולים שהם עושים עם הסירה בא לך ממש לצרוח ואתה פשוט יודע הלך הדייג מפני שאחרי שעה באה סירה אחרת פעם אחת היתווכחתי עם בעל סירה והוא זרק עלי דג כאילו בעל הבית של הים אז אני ממש ממש מבינה אותך ומתוסכלת כמוך.הלו דייגים אני שואלת כבר פעם חמישית יש שפיצים? ואיפה? אני דגה באשדוד אה ויש לי עוד שאלה בבקשה שבוע שעבר הייתי אצל ארמנדו ללכת להשלים ציוד ואני מספרת לו על איזה קפיצות יש במים חשבתי שאלה בורי וקיבלתי שעור מאלף שאלה לא בורי אלה ברקודות יודעים איך תופסים אותם? ניסיתי עם רולר לא רחוק ועם סבידה לא נגע אבל תפסתי מוסר של 10 גרם תעזרו לי בבקשה

piranhafish

New member
ספינות

לא בכל מקום מסתובבות סירות , אולי בעכו יש הרבה כמובן בגלל המרינה אבל לדוגמא בחופי אכזיב נראה לי שפחות .

אורניהו

New member
ובחופי הצפון והקריות...האסון הכי..

גדול,זה שאין אכיפת החוק על דייג בג´רפ [רשתות גריפה של חובבים]ובסוג הדייג הזה החבר´ה האלה מנקים את כל חופי הים שם ע´י זה שהם גורפים ברשתותיהם מיליוני דגיגים קטנים ומשאירים אותם להרקב על החול..ואין פוצה פה.כי כך משחיתים את הפרנסה לדייגי מעגן הקישון לשנים רבות.אני הייתי אוסר את הדיג הזה לחלוטין!

paluta

New member
זה שיקוף שלנו

אין אפשרות להלחם התופעה אם אנחנו לא ניזום התקשרות לגורמים שאמורים לאכוף את החוק בכל פעם שאני דג ואני רואה שודדי ים אני ישר מתקשר לגורמי החברה להגנת הטבע ולפעמים למשטרת החופים ולמשרד החקלאות. ב 30 % מהמקרים כן יש פעילות של גורמים אלו כנגד אותם דייגים מאט אבל קיים ולא פעם ראיתי כיצד הפקחים מצלמים את ספינות הדייג ואח"כ קונסים אותם, הכנס דרך אגב יכול להגיכ לכמה עשרות אלפי ש"ח והחרמת סירות וכיו"ב. לגבינו הדייגים החובבים ראשית עלינו לשמש דוגמא ואני משוכנע שחלקינו לא שומר על הכללים הבסיסיים של שמירת החוף נקיונו וכיו"ב אז בואו נתחיל לשטף פעולה ולשמש דוגמא גם לאחרים כי בס"הכ זה תלוי גם בנו ואל תחששו לדווח מידית על כל פעילות שנראית לכם לא חוקית - כאשר הגורמים האוכפים יתחילו לקבל הרבה דיווחים הם יעלצו לעשות יותר.

paluta

New member
להלן מספרי הטלפון ומידע נוסף

1) משרד החקלאות אגף דייג ותחזוקה ימית: 03-9485411 וגם 03-9485426 - אם משרד החקלאות צריך להתווכח בטלפון כי הם הרי עובדי מדינה ודרוש לדבר עם האחראי ולדרוש לקבל דיווח על הפעילות ( זה מחייב רישום והגשת דו"ח) צריך לפעמים להזכיר להם שאחד התפקידים שלהם זה לשקם את מצב הדייג ! 2) משטרת ישראל יחידת שיטור ימי: כל אחד לפי איזור הדייג שלו צריך להשיג דרך 144 או דרך משטרת ישראל את מספר הטלפון הישיר של יחידת השיטור הימי במרינות הבאות: מרינת עכו, נמל חיפה, מרינה ת"א, מרינה אשקלון, מרינה אילת והכנרת (ביציאה של הירדן) - לפעמים הם עסוקים בפעילויות אחרות אבל חובה להזכיר להם ולנגן להם שמתפקידם לאכוף את החוק בעניין שימוש בכלי שייט קטנים הפועךים בחופי הרחצה ולשמור על הסדר הציבורי בכל החופים - אם הם לא יכולים או לא רוצים לטפל הם במילא ברוב המקרים יעבירו את התלונה לגורמים האחרים - זיכרו שהגשת תלונה רשמית באחת מתחנות המשטרה שעיקרה תלונה על הפרעה לציבור (סירה שקרעה למישהו את החוט או כל עניין אחר שהוא בגדר הפרעה לציבור) מחייבת את המשטרה לפעול - יש להם חשבונות אם חלק מדייגי הסירות ולכן כל תלונה תאפשר להם לפעול ביתר שאת - אל תוותרו על הגשת תלונה !!! 3) רשות הטבע והגנים: פועלים די בזריזות בעיקר באיזורי שמורות טבע מוכרזות אך גם באיזורים אחרים ודרך אגב אפשר להתנדב להיות פקח שלהם לגבי איזור הצפון טל: 04-6522167 וגם ישירות לראש הפקחים שכינויו "טפ" ב 057-762031 באיזור המרכז 03-9024056 - לגבי איזור הדרום ואילת אין לי את הטלפונים אך ניתן לקבלם במשרדי ההנהלה ב 02-500544 חברי´ה - כדאי שנתחיל להתלונן ולשטף פעולה עם כל הגורמים זה מרתיע ופשפיע !!!

למעלה