"כל מה שרציתם לדעת על חיל האוויר"

Aviation Addict

New member
"כל מה שרציתם לדעת על חיל האוויר"

האירוח הראשון בפורום יוצא לדרך!
האירוח: ביום שלישי 15.2.05 בשעה 16:00 תתארח בפורום אל``מ יהודית גריסרו , ותענה כאן בפורום לשאלותיכם על החיל.
על האורחת: אל"מ יהודית גריסרו, אחראית חוגרים בחיל האויר, ראש מחלקת חות"ם. מפקדת על גוף מטה בעל האחריות כוללת לטיפול במשאב האנושי בשירות חובה בזרוע האויר- איתור ופיתוח מקורות, תכנון, מיון, שיבוץ, השמה ומיצוי. כמו כן נושאת באחריות לפיתוח קצונה לחיל. (לינק לראיון 10/2002) אתם מוזמנים לשרשר כאן את השאלות לאל"מ יהודית גריסרו.
מספר כללים בסיסים על מנת להקל על האירוח:
לשאול שאלות בתגובה להודעה הזאת.
לא לנהל דיונים בשרשור השאלות.
לא לענות במקום האורחת עד אחרי האירוח. תודה מראש ובילוי נעים.

Boro747

New member
אני ראשונה!!!

שאלתי היא כזו: אם אני מעוניינת להגיע לקורס טייס ואני יודעת שיש כיום לצה"ל בעייה לקבל בנות לקורס אילו תכונות אני צריכה שיהיו לי ואיזה ידע קודם מומלץ שיהיה לי על מנת שיופיע במנילה שלי האפשרות לקורס טייס.. כמו כן האם יש קשר בין המקצועות והמגמות אותם אני לו מדת בבית הספר לבגרות לבין העדפות צה"ל בשיבוץ ובקבלה לקורס טיס??

eldza

New member
מאיפה את יודעת שלצהל יש בעיה

לקבל בנות לקורס ?

Boro747

New member
מספרית... מעט מאד בנות מתקבלות

בגלל כל מיני סיבות וגם שמיתקבלת נופלת הרבה פעמים...

זה לא שפחות ניגשות אלא פחות מתקבלות

ורק בשנים האחרונות צורפו לקורס בנות ויש טייסת קרב אחת

eagle701

New member
מבנה הגוף של הבנות לא זהה למבנה

הגוף של הגברים לכן לבנות קשה מאוד להתקבל! ולכן טייסת קרב יש רק אחת אבל יש עוד כמה נווטות וכ'ו אין לחיל האוויר שום בעיה לקבל בנות זאת בעיה גנטית של הבנות שהם יותר חלשות מהבנות את לא מצפה שיורידו את הרמה בשביל שיותר בנו יוכלו להתקבל...

אמיר72

New member
גיבוב של שטויות

הבעיות של בנות רלוונטיות רק לקטע קטן, אם כבר- בהכשרה - קטע החי"ר. היכולות הפיזיות שלהן בעיתיות ביחידות חי"ר או דברים כאלה, לא בקורס טייס. המאמצים הפיזיים של טייסי קרב ונווטי קרב די זהים, זה לא הסיבה לטייסת אחת וכמה נווטות (ואגב, כבר יש טייסת תובלה, טייסת מסע"ר וטייסת מסק"ר). הסיבה שאין בנות - כי המקצוע עדיין נחשב גברי; המסלול תובעני ודורש ולא כולן מוכנות להתחייב לתקופה כזו ארוכה; והמודעות עדיין נמוכה יחסית.

דור לוי

New member
אבן דרך בתוכנית עבודה לבחינת השילוב

בהמשך לשאלתה של Boro747: האם נקבעה, או אמורה להיקבע, בתוכנית העבודה של חיל האויר, השנה, עוד 5 10 או 20 שנה, אבן דרך או נקודת מבחן כלשהי, לבחינת ההצלחה והפקת לקחים לגבי שילוב הנשים במקצועות שונים והדרך האופטימלית לעשות זאת?

תשובה לדור

סוגית מיצוי האנשים בחיל האויר מצויה על סדר היום באופן שוטף. אנו משקיעים מאמצים רבים במצוי המשאב האנושי ללא הבחנות לא עיניניות, מציבים יעדים ומבצעים בקרה שוטפת על התהליכים. במצב דהיום חילות מהוות כוח אדם משמעותי בכלל המקצועות, ניתן לראות בנות בהיקף מרשים כלוחמות במערת הנ"מ, במערך הטכני של חיל האויר, במגוון מקצועות תעופה, כולל מקצועות כמו כבאיות ובכל מקצועות המנהלה. שילוב צוערות בקורס טייס זה הוא תהליך שמצוי במבחן משום שעוד לא היו בוגרות שהשלימו מחזור חיים כולל שירות מילואים , אנו מפיקים לקחים בשוטף.

תודה על התשובה

ברור לי שהשיקול העיקרי הוא מה שצריך אבל התכוונתי, האם בכלל שואלים אותו ומתייחסים למה שהוא אומר במידה ויש מס' טייסות מתאימות לאותו הבנאדם....

סליחה, הפתיחה נראתה קשורה...

אבל ראיתי שהיה עוד דור ששאל ולכן לא הסתדר לי. סלחו לי :)

תשובה

מברכת על המוטיבציה לקורס טייס. בנות שנמצאות מתאימות לקורס טייס מקבלות זימון יזום לחייל האויר , הקריטריונים הם גופניים ואישויתיים. רצוי להגדיש כי חיל האויר שמח על ההצטרפות של חניכות לקורס טייס ואנו מקיימים מערך מיון והכשרה ללא הבחנות לא עיניניות. מאחלים לך הצלחה.

רציתי לדעת

האם לאחר הקאמ"מ, לטייס יש זכות לבחור (או לפחות להשפיע במעט על הבחירה) באיזו טייסת הוא יהיה ? תודה רבה.

לא כ"כ

האמת שזה תלוי בחלוקת פוטנציאל לפי רמה, ברור שאת הטייסים הטובים יותר לוקחים לטייסות הבז והרעם, אבל החולקה הזו נעשית לפני הקא"מ. לגבי אפשרויות בחירה, אז זה באמת תלוי רמה, אבל אם יש לך קשרים בטייסת מסויימת, או שהרשמת ממש את המ"ט בקא"מ\קאמ"מ אז יש סיכוי לבחור

vitamin P

New member
תודה על המאמץ והארגון../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

התקלחתי והלכתי לישון ואז לפני שנרדמתי נזכרתי שלא הסתכלתי היום בפורום אז הנה אני
שאלות אני אשרשר מחר ככל הנראה(-: נתחיל ב: אני מאוד אוהב את תחום התעופה ומתגייס בקיץ 2005(עוד מעט) מה הסיכויים שלי להשתלב בחיל בתפקידים מעניינים ומאתגרים? מה עלי לעשות על מנת להגיע לתפקיד שכזה?(פרופיל 64)
וזאת הייתה השאלה הפחות מעניינת[-:

תגובה לויטמין P

מברכת על המוטיבציה שלך לשירות בחיל האויר. חיל האויר אכן מציע אתגרים רבים לבני הנוער. אתה יכול לפנות לבקו"מ בכתב לפני הגיוס או לאחר הגיוס ולבקש שיבוץ בחיל האוי, לרוב ישנה התחשבות גם בהעדפת הפרט אם כי לא רק. אנחנו מאחלים לך הצלחה.

ERJ PILOT

New member
אני מאוד מעוניין לדעת

מדוע מישהו בעל קב"א הנמוכה מ-54 לא יכול לקבל זימון לקורס טיס בח"א?

אמיר72

New member
קב"א נדרש

טייס הוא קצין, מי שאין לו קב"א קצונה לא יכול להיות טייס ...

למעלה