כל מה שרצית לדעת על סוגי עננים

ממש תודה אסף על הקישורים המעולים

גם על הקישור למילון המונחים באסטרונומיה.

א ס ף ב

New member
אין בעד מה

אל תשכחי להביא בעתיד הסברים/קישורים על צמחי בר. וכן, לאחר היורה, המלצות לאתרים בהם ניתן לקטוף אורניות. איך ניתן לזהות בין פיטריות רעילות למאכל (אם את יודעת). אהה... כן, כמעט שכחתי להודות לך על הרחבת ידיעותינו בלשון העברית כך שבסה"כ אין לי מה להתלונן

לאסף - לאחר חיפוש עקר בן שעתיים

התייאשתי - אם תצליח למצוא לי גלריית תמונות של פטריות אוכל לכתוב על פטרייה שיש סיכוי כבר עכשיו למצוא במדשאות (אם כי הסיכוי עדיין לא גדול במיוחד).

קרס.

New member
אוי, פטריות! אני מת עליהן

באמת הגיע הזמן להתחיל לדסקס עליהן

א ס ף ב

New member
לטל וקרס

טל, כוונתי היתה שביורה (בירושלים, בכפר נטר ובעוד מקומות ולא רק בשכונה אחת בראשון), אם תוכלי אז להמליץ על מקומות למציאת אורניות. עכשיו סביר להניח שאין מספיק לחות כדי שהחמודות יוציאו את גופיפי הפרי דמויי הכובע שלהם אל אוויר העולם. בנתיים, לאחד מכם (טל או קרס) יש מידע נוסף על איך להבחין בין פטריות רעל למאכל, כמובן שיתקבל בברכה. אני אנסה לחפש גלריה שממנה נוכל לשאוב תמונות צבע.

לא, אורניות ודאי שאין סיכוי עדיין..

הן צריכות כמה גשמים רציניים, אם כי היכרתי מדשאה מושקית אחת שבה האורניות היו מקדימות מאוד ויוצאות כבר בספטמבר בעקבות ההשקיה. אבל יש עוד כמה אחרות שמסתפקות במי הממטרות ומקדימות לצאת במדשאות. רק שבלי תמונה ההסבר לא ממש שווה.

קרס.

New member
אורניות אוהבות קור ואור שמש

צריך להיות באמת קר כדי שאלה יוציאו את הראש, אבל הן צומחות במקומות מוארים יחסית

אלמה

New member
אור שמש?

אנחנו תמיד מחפשים אותן באיזורים הלחים והאפלוליים של החורש מתחת למצע המחטים היבשים של האורן. ואכן, בשבתות היפים שאחרי הסערות הקרות! (אחחח...אילו זיכרונות וכמה געגועים) אלמה

א ס ף ב

New member
נכון. ככל, פיטריות לא אוהבות שמש

כיוון שהן מעדיפות לחות ומסלול הפוטוסינטזה לא קיים אצלן (אין להן כלורופיל). השמש בעיקרון מייבשת אותן ואת הסביבה בה הן גדלות. אבל יתכן ואורניות יוצאות דופן... לא בדקתי ספציפית.

אלמה

New member
ספר ספר!!!

אני מאוד אוהבת לקחת את הילדים לחפש אורניות. אם יש לך יותר ידע - ספר עליהן שהחורף הזה נהנה מהן! (בצלחת כמובן)

קרס.

New member
אז ככה:

נכון שהן אוהבות אורנים, אך לא בכל מחיר. הן לאו דווקא נמצאות במעבה היער, אלא יותר בשוליו. מקומות שנכנס אליהם אור, אך הם לא יבשים. הן צומחות הרבה בכפר שלנו על דשא שנמצא מתחת לאורנים גבוהים, כך שיש גם לחות וגם אור וגם אורנים (שימו לב למשחקי המילים). ביער, כדאי לחפש אותן בסבכי שיחים נמוכים דווקא, אפילו לצד השביל. מתחת לאלות מסטיק וסירות קוצניות וכאלה

וסקופ שלי (נניח): הן גדלות גם מתחת

לקטלבים!!! זוהי תגלית שגיליתי באוניברסיטה. כל אלה שמכירים את הפורום בהר הצופים בוודאי מכירים את עץ הקטלב שביציאה לכיוון פרנק סינטרה. ושם גדלות אורניות קבוע. בפעם הראשונה השתוממתי וחיפשתי וחיפשתי איזה עץ אורן בסביבה אבל אין. ומאז מצאתי גם מתחת לקטלבים בגן הבוטני.

קרס.

New member
טוב, הכל מניסיון של

עשרות שנים של קטיף פטריות ביערות שמסביב למצובה. אגב, אני מקווה שאתם קוטפים אותן עם סכין, ומרגישים את הספוג לפני שחותכים!

דווקא אני קראתי שסכין לא טוב -

צריך לסובב את הרגל בעדינות ולהפריד אותה מהקורים. כך גם אין נזק לקורים עקב תלישה גסה מדי, וגם לא נוצר ריקבון בשארית שמשאירה הסכין, כי גם הריקבון חודר לקורים ומזיק להם.

קרס.

New member
בדקתי את זה מעשית

והן ממשיכות לצמוח מהתפטיר מסביב לגזע הישן

למעלה