כל מה שרצית לדעת על סוגי עננים

איזה כיף שזה מעניין אתכם - אני

פשוט בעננים! אלמה - את אולי תתפלאי לגלות שהרבה מאוד מהפטריות שבילדותנו קראנו להן "פטריות רעילות" הן טובות מאוד למאכל. חלקן נראות מוזר מאוד. למעשה רוב הישראלים מכירים רק את האורניות שהן לא מהטובות ביותר למאכל. יש כמה וכמה סוגים של "פטריות לבנות" שגדלים בדשאים הפרטיים ובפרקים שהם מעולים למאכל, טעימים ובריאים הרבה מהאורניות. רק שכמובן צריכים להיות בטוחים בזיהוי, כי יש גם כמה סוגים רעילים דומים. למשל בקיץ עד ספטמבר גדלה במדשאות ירוקת-דפים-קיצית שהיא רעילה, וכשהיא צעירה מאוד היא דומה למטרנית האגוזים שגדלה אף היא במדשאות החל מספטמבר עד דצמבר והיא טובה מאוד למאכל וטעימה מאוד. ויש עוד סוגים רבים ומפתיעים בכל מיני צבעים... זה כיף של תחום שמספק נופך נוסף לטיולים בחורף - כי חוזרים הבייתה מהטיול ומיד מבשלים ארוחה טעימה.

אלמה

New member
אז ככה,

כשהייתי קטנה היינו יוצאים לטיולים ומביאים סלים של אורניות. אני זוכרת את האכזבה אחרי כל העבודה הניקוי והבישול נשארנו עם "שני ביסים". הכל מצטמק כל כך. פרט לאורניות - אני ממש לא מתמצאת ואשמח ללמוד עוד. את יכולה לצרף תמונות של פטריות לא רעילות? אלמה

אסף עטר

New member
חכו חכו... עוד מעט המנהל שלנו

יתעורר ויעיף אתכם מפה... אני מבקש נושא שלא קשור לאסטרונומיה לא כאן אז בבקשה... ותגידו תודה שלפחות את השירים הוא משאין לנו סתאאאאם איזה כיף שאפשר לדבר חופשי חופשי

זהו, זה בדיוק מה שביקשתי מאסף לחפש

בתחום הזה יש הרבה החמצה בגלל הפוביה מפטריות רעל. אני מכירה הרבה שלא מוכנים לנגוע באף פטריה (חוץ מקנויה במכולת) מהפחד. ולמעשה אם לומדים להכיר כמה פטריות רעילות בודדות שדומות קצת לכמה אחרות הטובות למאכל - נפתח מגוון של סוגים מעניינים וטובים. יש בעצם בעיקר סוג אחד שאחראי לכל הפאניקה: אמנית האביב (ובאירופה ובחרמון גם אמנית המוות הדומה לה). אבל בארץ היא גדלה רק באביב (מרץ) ונמצאה רק בשרון בקרבת עצי אלון עד כה. אז מה אכפת שהיא דומה למטרנית האגודים שגדלה במדשאות באוקטובר-נובמבר? רק צריך לדעת כשפוגשים פטריות דומות במרץ בשרון בסביבת עצי אלון - שזו לא מטרנית האגוזים ולא לקטוף אותה. אמנית האביב היא באמת מאוד מסוכנת ולפני כשנתיים מתו זוג תאילנדים אחרי שאכלו ממנה. הבעיה איתה היא שכשהסימפטומים מתחילים (כאבי הבטן הנוראיים), וזה קורה בערך 18 שעות אחרי שאוכלים - כבר מאוחר מדי. שאר הסוגים הרעילים גורמים להרעלת קיבה אבל לא למוות. אבל ברגע שיהיו תמונות אפשר יהיה להדגים ממש. גם ככה יש עוד קצת זמן עד שזה יהיה ממש אקטואלי.

א ס ף ב

New member
אני חושב שמצאתי

ממלכת הפטריות נחלקת לארבע חטיבות: Zygomycota Ascomycota (פטריות השק עליהם נמנים מחוללי מחלות אך גם שימרי האפיה) Deuteromycetes Basidiomycota - על חטיבה זו נמנות פיטריות המאכל בגלריה הבא ניתן לדפדף בין הפיטריות הנמנות על חטיבת הבזיודיומיקוטה (המשפחות הן:Hymenomycetes, Teliomycetes, Gasteromycetes, Heterobasidiomycetes, Septobasidium) וניתן לדלות משם תמונות של פיטריות מאכל או רעילות. http://botit.botany.wisc.edu/images/332/Basidiomycota/

אסף - האתר גדול!!! אין כמוך!

ואני חיפשתי כמו אהבלה mushrooms במנועי החיפוש... עדיין לא הספקתי לחפש את הזן הספציפי שאני רוצה, אבל ממבט ראשון - יש שם הכול.

קרס.

New member
מי בכלל חושב לחפש פטריות תחת הערך

בזידיומיקולו? באנגלית המשפחה נקראת פונגי, וזה מבוטא פאן-גאי. וזה מה שהחברות האנגליות שלי אמרו לי: יור א פאן גאי טו בי וית

א ס ף ב

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif הרגת אותי עכשיו עם ה...

בזידיומיקולו :)))))))) לפני חצי שנה בערך לקחתי קורס חובה על פיטריות והוא היה מלא במושגים מוזרים כמו בזידיומיקולו :) שלא תדע מצרות... מה זה שנאתי אותו! אבל אחרי חצי שעה של חיפוש mushrooms & fungi שהעלת חרס, נזכרתי פתאום במרצה הדמיקולו לפטריות שהסביר לנו כדרך אגב, שהבזידיומיקוטה היא משפחת פיטריות המאכל (אנחנו למדנו רק על פיטריות מחוללות מחלות כמו ברגל). עכשיו מה זה בא לי בורקס פיטריות.

קרס.

New member
אני באמת חושש מפטריות שאיני מכיר

הקטע הוא שיש הרבה מאוד סוגים. שמעתי שבנגב יש אפילו סוג של כמהין

אסף4יי

New member
יפה מאוד ! בקשה קטנה:

דניאל (אני חושב) שלח פעם איור ובו כל סוגי העננים. יש אותו למישהו בשליפה ?

למעלה