כל פעם קורית לי אותה הבעיה:

יוספה 51

New member
כל פעם קורית לי אותה הבעיה:

אני רואה מתכון, רצה לקנות את המצרכים ואז לא יודעת איזה מתכון זה היה. אז- חברים יקרים, מה אפשר לעשות עם גרעיני הל? והאם גרגירי טפיוקה מחליפים קמח טפיוקה? ומה היו הרעיונות ששילבו את גבינת השמנת? (ליידיבאג- משהו שלך בחלק הזה, לא זוכרת מה). הלפ.
 

Ofericko

New member
גדולה!

 

vegetalien

New member
הגיע זמן לשון.


קוֹרָה, לא קוֹרֵית.
בדומה לשורשים אחרים בבניין קל נסתרת המסתיימים באות ה"א נחה: רוֹצָה, דּוֹמָה, שׁוֹנָה, בּוֹנָה, קוֹנָה.
הבלבול מתרחש עקב צורת הנסתרת (בבניין נפעל, הסביל) לאותה גזרה:
נִרְצֵית, נִדְמֵית, נִשְׁנֵית, נִבְנֵית, נִקְנֵית, וכן - נִקְרֵית.
 

mikedoron02

New member
שתי שאלות

איך אתה מנקד בתפוז ?
איך אתה יודע איך לנקד? יש מילון ?
 

vegetalien

New member
שתי תשובות.


1. בְּמַעֲרֶכֶת חַלּוֹנוֹת גִּרְסָה 8 נוֹסְפָה הָאֶפְשָׁרוּת לְנַקֵּד בְּאֶמְצָעוּת לְחִיצָה עַל מַקַּשׁ הַ- Alt הַיְּמָנִי.
http://support.microsoft.co.il/windows-8-hebrew-spelling-key-board/

2. מִלּוֹן אֶבֶן-שׁוֹשָׁן, אֲתַר הָאָקָדֶמְיָה לְלָשׁוֹן עִבְרִית, וּבְעִקָּר הַרְבֵּה מְאוֹד תִּרְגּוּל מְלֻוֶּה בְּתִסְכּוּל.
 

mikedoron02

New member
אני לא אעבור לווינדוס 8 מגרסה 7 רק כדי

לנקד


תודה על התשובה
 

ella100

New member
אין צורך לעבור.כך תוכל לנקד:

1.ללחוץ ולהשאיר לחוץ את הקפס לוק
2. ללחוץ על השיפט,להשאיר לחוץ ובו זמנית ללחוץ על אחד המקשים
בשורת המספרים.
3. לשחרר את הקפס לוק.אותו תהליך באות הבאה אותה מבקשים לנקד.
 

vegetalien

New member
פששש... תודה.

האקדמיה מחדשת הרבה חידושים לאחרונה. וכיוון שאבן שושן האחרון משנת 2003... הוא באמת טעון הוצאה חדשה.

לדוגמה, עדכון נוסף של האקדמיה מהשנים האחרונות: סיומת -יות ברבים.
במשך כל השנים היה נהוג לנקד םֻיּוֹת (כְּמוֹ שְׁטֻיּוֹת, זְכֻיּוֹת וכד').
והנה, לפני חמש שנים קבעה האקדמיה שיש להוריד את הדגש באות יו"ד, מה שמאריך את התנועה הקודמת לשורוק במקום קובוץ (שְׁטוּיוֹת, זְכוּיוֹת...).
איי איי איי, כנראה לא חרשתי מספיק.


(הולך להתיישב בפינה החשוכה, בלי מזגן).
 

יוספה 51

New member
תודֳה יקירי. הִצלֵחתי אֱבל מֱה עושים עִם

זֵַֻה שֶלא רואֲה כלוׁׁם. ׁ(מצטערת, גם לא יודעת לנקד וגם לא ראיתי מה מופיע בקטן כאן למטה...) אבל הצלחתי.
 

יוספה 51

New member
נו, לא ראיתי, אז מה... בקיצור, משתכנעת בלי

צורך בהסברים, שכבר ניתנו.
 

vegetalien

New member
זֶה בְּסֵדֶר.

גַּם אֶצְלִי יֵשׁ לָקוּנוֹת. הִנֵּה, לֹא יָדַעְתִּי כִּי הַצּוּרָה שֶׁבָּהּ הִשְׁתַּמַּשְׁתְּ אֻשְּׁרָה עַל יְדֵי הָאָקָדֶמְיָה הַנִּכְבֶּדֶת.
 

usi1

New member
לגבי הטפיוקה

http://veg.anonymous.org.il/art555.html
?

קמח טפיוקה הוא עמילן כמו קורנפלור ושות הוא לא בפני עצמו אלא הולך במאפים יחד עם קמח אחר כמו קינואה למשל , הוא נותן רכות .
כמו שאני לא יכולה להחליף קמח קינואה בקינואה עצמה אותו כנ"ל כאן , אפוא שבמאפים צריך קמח טפיוקה אי אפשר להחליף בפניני טפיוקה .

לא מכירה את היתר.

תדפיסי את המתכונים ואז תמיד תוכלי לחזור אליהם . הכי פשוט.

גרעיני הל ( כמו בקפה שחור ) טוב נגד כאבי בטן ......
 

יוספה 51

New member
תודה רבה על ההסבר וגם על התיווך, רעיון לא רע

להדפיס. לא עשיתי זאת כי תמיד מעדיפה לבדוק קודם לפני שמעבה את הקלסר שלי, מחמת העומס. אבל עדיף לנפות מאשר לאבד.
 
למעלה