כל שמאלן המתיימר להיות אינטילגנט חייב להבין ש....

שחר 676

Well-known member
הדרג הצבאי אשם, ללא ספק. אבל כדברי ביבי, ראש הממשלה הוא הנושא באחריות "ככה הוא אמר אחרי לבנון 2" הוא גם התעלם מהאזהרות של הרמטכל וראשי הצבא בחודשים שקדמו למלחמה.
הציבור יחליט באמצעות בחירות אם הדרג המדיני צריך לפנות את מקומו.

בריק עצמו גורס שהרמטכ"ל וראש השב"כ נפגשו עם נתניהו 3 ימים לפני הבחירות והודיעו לו כי חמאס מורתע כך שזה מבטל לחלוטין כל התרעה קודמת שאולי נאמרה ואולי לא אבל זה בכלל לא הענין שכן הצבא אמור לפעול אוטומטית ברגע בו הוא מזהה סכנה וזאת מבלי להמתין להנחיות מן הדרג המדיני.

שוב - צה"ל הובס על ידי חבורה עלובה של עזתים חמושה בנשק קל ללא טנקים , חיל אוויר או טכנולוגיה מתקדמת - אין לכך קשר לדרג המדיני.

אם היינו מובסים על ידי צבא עוצמתי כמו מצרים הייתי בודק את אחריות הדרג המדיני לתהליכים שהתרחשו טרם המתקפה אבל בשום פנים ואופן לא כשמדובר בחבורת עזתים עלובה שהביסו את הצבא המתיימר להיות החזק במזרח התיכון.

הרי רק חבורת מטומטמים שחצנים יכולה להתעלם כך מכל האזהרות וההתראות שהתקבלו בשעות לפני המתקפה ללא ידוע החיילים על הגבולות שנשחטו כשהם לובשים תחתונים או ידוע הדרג המדיני שהיה כופה על הדרג הבטחוני הקפצת "כוננות עם שחר"

לא יקירי , האחריות לפאשלה כולה מונחת על כתפיהם של צה"ל והשב"כ שאפילו שלח צוות טקילה אך לא בחר ליידע/להזהיר.... זה שאתה שמאלן שונא נתניהו אינו אומר שאתה לא צריך להביט למציאות בעיניים. לנתניהו אין שום קשר לפאשלה הנקודתית הזאת אבל הפאשלה אותה אני מייחס לו היא חוסר היכולת לגוון את אותו מועדון סגור של שמאלנים הקרוי "מטכ"ל צה"ל" אכול קונספציית אוסלו הפתטית שהביאה עלינו את הצרה הזאת אבל כל בר דעת מבין שזו הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית באותה התקופה.

נערך לאחרונה ב:

certified.woke

Well-known member
הציבור יחליט באמצעות בחירות אם הדרג המדיני צריך לפנות את מקומו.

בריק עצמו גורס שהרמטכ"ל וראש השב"כ נפגשו עם נתניהו 3 ימים לפני הבחירות והודיעו לו כי חמאס מורתע כך שזה מבטל לחלוטין כל התרעה קודמת שאולי נאמרה ואולי לא אבל זה בכלל לא הענין שכן הצבא אמור לפעול אוטומטית ברגע בו הוא מזהה סכנה וזאת מבלי להמתין להנחיות מן הדרג המדיני.

שוב - צה"ל הובס על ידי חבורה עלובה של עזתים חמושה בנשק קל ללא טנקים , חיל אוויר או טכנולוגיה מתקדמת - אין לכך קשר לדרג המדיני.

אם היינו מובסים על ידי צבא עוצמתי כמו מצרים הייתי בודק את אחריות הדרג המדיני לתהליכים שהתרחשו טרם המתקפה אבל בשום פנים ואופן לא כשמדובר בחבורת עזתים עלובה שהביסו את הצבא המתיימר להיות החזק במזרח התיכון.

הרי רק חבורת מטומטמים שחצנים יכולה להתעלם כך מכל האזהרות וההתראות שהתקבלו בשעות לפני המתקפה ללא ידוע החיילים על הגבולות שנשחטו כשהם לובשים תחתונים או ידוע הדרג המדיני שהיה כופה על הדרג הבטחוני הקפצת "כוננות עם שחר"

לא יקירי , האחריות לפאשלה כולה מונחת על כתפיהם של צה"ל והשב"כ שאפילו שלח צוות טקילה אך לא בחר ליידע/להזהיר.... זה שאתה שמאלן שונא נתניהו אינו אומר שאתה לא צריך להביט למציאות בעיניים. לנתניהו אין שום קשר לפאשלה הנקודתית הזאת אבל הפאשלה אותה אני מייחס לו היא חוסר היכולת לגוון את אותו מועדון סגור של שמאלנים הקרוי "מטכ"ל צה"ל" אכול קונספציית אוסלו הפתטית שהביאה עלינו את הצרה הזאת אבל כל בר דעת מבין שזו הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית באותה התקופה.
ברור שהצבור יחליט, אך אינך יודע מה יחליט...ואתה סתם שורק באפלה לעדוד עצמי...

Harrington

Well-known member
מנהל
הדרג הצבאי אשם, ללא ספק. אבל כדברי ביבי, ראש הממשלה הוא הנושא באחריות "ככה הוא אמר אחרי לבנון 2" הוא גם התעלם מהאזהרות של הרמטכל וראשי הצבא בחודשים שקדמו למלחמה.
ברשותך רק נדייק את דבריך... האחריות שאתה מתאר מכונה אחריות מיניסטריאלית. היא בהחלט קיימת. אך זו לא אחריות ישירה בשום צורה ובטח שלא "אשמה". אגב אני גם לא מחסידי הביטוי הזה ביחס לפיקוד הבכיר של זרועות הבטחון, אך לגביו בוודאי שכן אפשר לדבר על אחריות ישירה, בניגוד לאחריות המיניסטריאלית שהיטבת לתאר לגבי הממשלה.

טענתך לפיה ראש הממשלה התעלם מאזהרות הפיקוד הבכיר, אינה מדויקת בלשון המעטה. מדובר היה באזהרות שהמצב בכללותו ששרר אז בארץ, יכול לדרבן את אויבינו. המצב בכללותו כלל כזכור את המחאה ואת הסרבנות הכמותית הגדולה שמחנה הרל"ב הפעיל אז בצה"ל ועליו (עד כדי קריאות 'לא יהיה צבא בזמן אמת').
זה לא היה תחום שבכלל היה בשליטת ראש הממשלה. הוא דווקא כן התייחס ובניגוד לדבריך לא התעלם מאזהרות אלו וקרא שוב ושוב למחאה לשמור על כללי משחק וגבולות נורמטיביים, אלא שקריאתו לא נענתה על-ידי הנהגת מחנה הרל"ב.

jackie111

Well-known member
אולי יש לך תשובה לתהיה המועלית בסרטון הקצרצר ?

כל הקודקודים הבכירים במערכת הבטחון לא טרחו להרים אפילו טלפון קטן לרבשצים/רעבשים של הקיבוצים על גבול העוטף , למפקדי צה"ל הזוטרים על גבול הדרום, למשטרת ישראל שתדאג לפנות את חוגגי הנובה , להקפיץ כוננות עם שחר נוכח כל ההתראות החמורות שהתקבלו בשעות שקדמו למתקפה.

הם אפילו לא טרחו ליידע את הממונים עליהם בדרג המדיני.

זה מה שקורה כשדרג צבאי בטחוני זחוח , יהיר , מתנשא , אכול קונספציה שמאלנית מחרבן על הדרג המדיני הממונה עליו.

ועוד אתם מבקשים להאשים את הדרג המדיני על שהצבא העוצמתי ביותר במזרח התיכון הובס שוק על ירך על ידי מליציית לוחמים עלובה חמושה בנשק קל , טיוטות ואופנועים שטבחו ללא רחם באלפי אזרחים תמימים.

כל ילד מבין שהדרג המדיני אינו אשם בפאשלה הנקודתית הזאת - מי שאשם בפאשלה הם מטכ"ל השמאלנים הצה"לי והשב"כ.

אם היינו מובסים כך על ידי צבא עצום כמו צבא מצרים הייתי אומר שלדרג המדיני יש בהחלט אשמה אבל הוא לא נושא במינימום אשמה כשמדובר בחבורת עזתים עלובה שהתגברה על "מיטב המוחות" :ROFLMAO: ביותר במטכ"ל צה"ל ובשב"כ.

קשה לך לאכול את האמת בפרצוף ? תתרגל !
לא היה שם צבא. הדרג המדיני דאג שיהיו שם מעט מאד חיילים
כי האחרים היו בחופשות חג או שלקחו אותם (כמו היום) להגן על
התנחלויות בגדה והשתתפות בפולחנים פאגניים על קברי צדיקים.

וזה רק חלק מהתשובה להסתה שלך. המנהיג ורעייתו פישלו ובגדול.

שחר 676

Well-known member

תגובה כל כך מגוחכת ופתטית הרבה זמן לא יצא לי לקרוא ואתם עוד מתיימרים לאחוז באינטילגנציה עודפת על יתר בני התמותה , הא ? |פנים|

אני שמח שיתר הקוראים נחשפים לכך.

jackie111

Well-known member
תגובה כל כך מגוחכת ופתטית הרבה זמן לא יצא לי לקרוא ואתם עוד מתיימרים לאחוז באינטילגנציה עודפת על יתר בני התמותה , הא ? |פנים|

אני שמח שיתר הקוראים נחשפים לכך.
האמת מסנוורת אותך ואתה הופך לעיוור.

אתה לא קולט שיש כאן ראש ממשלה שהוזהר
חודשים לפני השביעי באוקטובר. והוא העדיף
לעזור למתנחלים.

Harrington

Well-known member
מנהל
הדרג המדיני לא מופקד על חלוקת הסד"כ הצבאי. הטיעון הזה מגוחך לכל מי שאי-פעם התקרב לצה"ל. מי שמקבל את ההחלטות האלו (ככל שהן בכלל התקבלו באותה תקופה) זה הפיקוד הבכיר של זרועות הבטחון ובמקרה הזה של צה"ל. לא אף אחד אחר ולא שום דרך מדיני.
איש לא לקח אף חייל ל"השתתפות בפולחן פגאני", אבל המצאה חביבה. גם הטענה לפיה נלקחו חיילים להגן על ההתיישבות אינה נכונה, כפי שהוברר כבר מזמן. ליתר דיוק, ככל שהייתה תנועת חיילים היא הייתה במסגרת תוכנית צבאית שנתית מוקדמת.
אולם גם אם נזרום עם הטענה השגויה הזאת ונקבל אותה במלואה לצורך הדיון, עדיין זה מעיד על בעיה דווקא בפיקוד הבכיר של צה"ל ולא בשום מקום אחר. זאת ראשית כי כאמור הוא הגורם הבלעדי שמקבל את ההחלטות בעניין. שנית כי זה בסדר גמור ואך מתבקש לשנע חיילים אם יש מקום בעל מתיחות בטחונית גבוהה יותר מהמקום בו הם נמצאים בתחילה. שלישית כי שינוי החיילים בוצע דווקא על בסיס הקונספציה בה היה שבוע הפיקוד הבכיר של הצבא (והרי אלמלא זה התאפשר כתוצאה מזה דווקא, השינוע לא היה מתבצע מאחר והסיכון הבטחוני מרצועת עזה היה גבוה לפחות באותה מידה כמו באיו"ש). כך יוצא שגם אם היית צודק בכל מילה וכל פסיק בדבריך היה אמת לאמיתה, וזה לא המצב, גם אז המסקנה שלך לא הייתה נכונה ודבריך היו מצביעים בדיוק על ההיפך ממה שאתה מנסה להגיע אליו.
כאמור לעיל.

למעלה