כמה אופציות לגבי פטריות

luliy

New member
כמה אופציות לגבי פטריות

קניתי 2 סלסלות פטריון שמפנין ו-3 פטריות פורטובולו.
מה ניתן להכין?
 

luliy

New member
ומה לגבי סתם הקפצה?

אני מחכה לתשובה כי אני מתה להכין את זה כבר חחח
מטגנים בצל עד הזהבה ורק אח"כ מכניסים את כל הפטריות כולל הפורטובלו? או הפוך?
איך מתבלים?
 

ladybug6

New member
יש משהו מסוים שאת רוצה להכין?

את יכולה להכין קיש פטריות, אם את רוצה יש מתכון מלא בבלוג שלי.
את יכולה להכין פסטה עם פטריות, מרק פטריות, כיסונים במילוי פטריות, סלט פטריות חם (כמו של חומוסיות), שניצל פטריות, סטייק פורטבלו צלוי/מטוגן, פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי..
יש מלא אפשרויות
 

luliy

New member
כבר הכנתי

רק עכשיו ראיתי את ההודעה. לא ידעתי מה להכין אז הלכתי על בטוח: בצל מטוגן עם פטריות מתובל בקארי ירוק ומלח. אח"כ טחנתי לממרח. הוספתי קצת יותר מידי שמ"ז.
בכל מקרה הייתי רוצה לפעם הבאה לדעת להכין סטייק פורטובלו /צלוי מטוגן. נדמה לי שגידי כתב לי איך להכין. שניצל פטריות גם אפשרות אבל בטח צריך הרבה קמח

במרק אין לי בעיה. יש לי מתכון מעולה. פסטה- מנסה כרגע להמנע בשל עודף משקל.
מה זה הסלט פטריות חם? זה נראה לי כמו מה שאני הכנתי.
 

ladybug6

New member
סטייק פורטבלו ושניצל יש

בבלוג שלי בפירוט, תחת פוסט "על האש טבעוני" ו"שניצל פורטבלו". לא השתמשתי בקמח אלא קורנפלור ושמן (אפשר גם מים במקום השמן) לבלילה, לציפוי פירורי לחם כמובן.
סלט פטריות חם של חומוסיות זה לא עם קארי וכו' אלא עם כורכום וכמון, הרבה בצל, שום, וטיגון שהופך לבישול עם מכסה וקצת נוזלים עד שהפטריות משנות מרקם ולא צמיגיות יותר.
 

luliy

New member
אבל קמח או קורנפלור

זה היינו- הך לא? כאילו קורנפלור זה קמח תירס.. הלוואי והיה איזה חומר נוזלי כמו ביצה שיכול להדביק וככה הייתי חוסכת בקמחים.
אז נראה לי שסלט הפטריות חם של חומוסיות זה מה שבעצם עשיתי רק הייתי צריכה להוריד את הקארי ולהוסיף כורכום וכמון. ואני טיגנתי בלי מכסה.
האם את מכירה את ההבדל בין פטריות פורטובלו לבין "סטייק פורטובלו" שנמכר בסופרים? ככה כתוב על האריזה ולי זה נראה.. אותו דבר.
 

ימימה

New member
אני עושה רביכה מקמח חומוס

מים ותבלינים וטובלת בזה את הפטריה ומטגנת - יוצא מעולה! לא שניצל ממש, אבל למי איכפת כשזה כלכ כך טעים? גם הילדים שלי מתים על זה (גילוי נאות - אני עושה את זה גם עם חציל, כרובית ופרוסות תפ"א מבושל קלות ויוצא לא פחות טעים...)
 

luliy

New member
את טובלת בקמח פטריות

חיות? כלומר כאלה שבאות בסלסלה? האם טעם החומוס לא דומיננטי מידי?
 

ימימה

New member
כן ולא...

כן - פרוסות של פטריות חיות (או שלמות אם הן קטנות) ולא - לנו לפחות הטעם ממש לא דומיננטי, ועשיתי את זה גם מקמח חומוס קלוי - שהוא יותר דומיננטי - וגם מרגיל. שניהם היו טעימים מאד.
 

luliy

New member
עד כה קציצות שנאפו בתנור

יצאו יבשות. אז אני די חוששת מאפיה.
 
קציצות שאני מתכוונת לאפות

אני מוסיפה לעיסה שלהן שמן. כנל בתערובת קורנפלור/קמח של שניצל פטריות.
אין ספק שמטוגן יותר טעים אבל חבל לי גם על הקלוריות וגם על הריח בכל הבית!
 

Ofericko

New member
הריח בכל הבית?

זה חלק בלתי נפרד מהכייף הקולינרי מבחינתי.
 

luliy

New member
את שמה בתוך הקמח

שמן? זה לא מפריע להדבקה?
צודקת לגבי הטיגון.
 
כן, בתערובת קמח/קורנפלור+מים

שמה גם שמן. לא מפריע.
וגם מה שאמרה נטשקה: לשמן תבנית, מרססת גם את הקציצות בשמן (אומ מושחת עם מברשת) - ומכניסה כק כשהתנור חם
 
למעלה