כמה אני פתטית מ-0 ועד מעקב זקיקים בגיל 42

כמה אני פתטית מ-0 ועד מעקב זקיקים בגיל 42

ביום שישי היה לי יומולדת 42
יש לי 4 ילדים בריאים הריונות ספונטניים תקינים
איבדתי תינוקת בלידה שקטה בשבוע 39+3 לפני שנה ושלושה חודשים
מאז נכנסתי להריון ספונטני פעמיים, שתי הפלות ספונטניות: שבוע 6 ושבוע 14.
לפני חודשיים וחצי עברתי גרידה ומאז המחזורים סדירים ואין הריון.
אני יודעת שזה לא מצב קלאסי להתערבות ואני יודעת שהתערבות לא תעזור במקרה של ביציות זקנות, אני יודעת גם שבגיל כזה לא מתעכבים יותר מדי על הזרעות, האמת שאני לא יודעת אם עושים בכלל הזרעות.
השאלות שלי -
אני חושבת שאעשה לפחות מעקב זקיקים בתור התחלה, אם אני עושה את זה דרך קופ"ח האם נדרש קודם צילום רחם? יש סיכוי בכלל שאצליח להספיק לעשות את זה דרך הקופה כבר לביוץ הקרוב שיוצא עוד כשבועיים? ומה עושים שזה נופל כמובן בדיוק בערב חג פסח שני, כשיוצאים לשלושה ימי שבתון (חמישי שישי שבת..)? הרופא שלי לא דרך הקופה, אז אני יכולה לקבל הפניות מהרופאה של הקופה ולעשות את זה דרך הקופה? או..?? במה להתחיל בעצם? עשיתי כבר את כל הבדיקות חוץ מצילום רחם. פרופיל הורמונלי עשיתי לפני פחות משנה, האם צריך לעשות שוב אם נצטרך התערבות?
ולגבי התערבות האם מתעסקים בכלל בהזרעות בגיל כזה? מתחילים ישר הזרעות עם הורמונים או שמנסים קודם בלי? האם יש דרך בהזרעות לדעת אם הביצית בכלל טובה מספיק? והאם דרך רופא פרטי אני עדיין צריכה לקבל הפניות מהרופאה של הקופה לכל בדיקת דם וכאלה? איך זה עובד בעצם?
סליחה על המון השאלות - אני לא מאמינה שאני חושבת על זה בכלל - אני מרגישה עלובה ברמות אחרות. אין לי כוחות לזה בכלל, אבל נמאס לי כבר להיות ככ פסיבית ולתכנן את כל חיי לפי הביוץ וכל פעם להתאכזב. הילדה שלי היתה צריכה להיות עכשיו בת שנה ושלושה חודשים.

את לא.

את לא פתטית.
את לא עלובה.
את לא.
את איבדת תינוקת, עולם ומלואו.
אין לי עצות לשאלות שלך, רק חיבוק.
&nbsp

שירהד1

Member
מנהל
מסכימה עם הכבשה-

גם לי אין תשובות לשאלות שלך. מה אמר לך על זה ד"ר עופר גונן? האם המליץ על משהו? הוא מומחה פוריות. אם לא דיברתם על השאלות הללו בפגישה, מציעה לך לקבוע פגישה נוספת ולהפגיז אותו בשאלות ולקבל את חוות דעתו המקצועית.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

בפגישות הקודמות היה נראה שאין בעיה להכנס להריון

הוא דיבר על הסיכוי הכללי להצליח להחזיק הריון בגיל מבוגר. פחות התייחס להתערבות הספציפית שעושים אם עושים ולכן אני לא ככ יודעת איך זה עובד. כתבתי לו במייל, ואולי הוא יגיד לי שצריך לקבוע תור בשביל זה. אבל בינתיים אני רוצה לשמוע מהניסיון של הנשים כאן כי עדיף להגיע לרופאים כשיש כמה שיותר ידע מוקדם... בינתיים אני שואלת את עצמי אם יש לי באמת כוחות לזה.

שירהד1

Member
מנהל
ממשיכה-

חשוב לי רק להתייחס סמנטית- זה לא "להצליח להחזיק הריון בגיל מבוגר", אלא להצליח להגיע לעובר תקין. אין לך שום בעיה להחזיק הריון.
מעבר לזה, אני כל כך סומכת על ד"ר גונן ועל שיקול דעתו המקצועי. טוב שכתבת לו מייל. אני מקווה שהוא בארץ ויוכל להגיב בימים הקרובים.
כתבת שעברו חודשיים וחצי מאז ההפלה הקודמת. כלומר- ניסיתם למעשה בין חודש לחודשיים להיכנס להריון. למה את חושבת שיש בכלל בעיה? נכנסת להריון בשנה האחרונה פעמיים....
מעבר לזה, אני מפנה את הדרך ונותנת לד"ר גונן את הבמה ושהוא יחווה את דעתו. יש לו המון המון ניסיון בתחום הפוריות. בעיניי, ניתן לסמוך עליו במאה אחוזים (ואני לא אומרת את זה על הרבה....).

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

גלי377

New member
גם אני מטופלת של ד"ר גונן ,רופא מקצועי בעל אבחנה מאד מרוצה

חיבוק

ממש ממש לא פתאטית!

מכל השאלות, יודעת רק לתרום את השנקל שלי:
מעקב זקיקים מורכב מאולטראסאונד + בדיקות דם.
בקופת חולים מכבי (אין לי מושג איך זה הולך באחרות) רופא משפחה יכול לתת הפניה לחלק של האולטראסאונד. אפילו דרך האתר שלהם ובלי ללכת לרופא ואז זה ממש זריז. (מניחה שהרופא יתן אם הוא מכיר את הסיפור שלך).
החלק של הבדיקות דם קצת יותר טריקי - רופא משפחה יכול להפנות לבדיקות שרשומות כ"לא דחופות", ואז התוצאות חוזרות אחרי כמה ימים, מה שהופך את זה ללא רלוונטי.
תוקף ההפניות (א.ס / דם) הוא 3 חודשים נדמה לי, אפשר להשתמש באותה הפניה כמה פעמים שרוצים בתקופה הזו.
כשעשיתי מעקב זקיקים בפעם הראשונה הלוקחת דם הנחמדה החליפה לי את קוד הבדיקה לקוד של תוצאות דחופות. עכשיו אני מסתפקת באולטראסאונד + מקלוני ביוץ ביתיים.
אני לא יודעת מי כן יכול להפנות לבדיקות דם הדחופות, אם רופא פוריות או שמספיק רופא נשים רגיל. אין לי מושג, אבל אני בספק שידרשו צילום רחם בשביל זה.

תודה על המידע. צילום רחם דורשים בשביל הזרעות

ואני לא יודעת אם גם בשביל מעקב זקיקים, מניחה שלא, אבל בגלל שחלון הזמן לבדיקה הזו ממש קצר אני מנסה לברר...
תודה על המידע, לא ידעתי שאפשר לבקש מרופא משפחה את ההפניות האלה. גם לא ידעתי שאפשר להשתמש בהפניה יותר מפעם אחת... רופא משפחה אמור לדעת מה בודקים בבדיקות דם של מעקב זקיקים? שוב תודה

אמרו לי עכשיו בקופה שרופא משפחה לא נותן את זה

דיברתי עם בריאות האישה של מכבי ביגאל אלון ת"א והן אומרות שהרופאת נשים שלי מהקופה יכולה לתת את ההפניה אבל לא הרופא משפחה... מבאס כי הגניקולוגית שלי הרבה יותר איטית. מחכה במקביל לתשובה מהרופא שלא בקופה... נגמר לי הכוח עוד לפני שהתחלתי

מוזר, הרופאת משפחה שלי נתנה לי

ובמחשבה שניה, אולי היא יכולה לתת גם הפניה לבדיקות דם דחופות, והיא לא ידעה את זה או התבלבלה.
אבל בוודאות הרופאת משפחה שלי נתנה לי הפניה לאולטראסאונד של מעקב זקיקים, גם עכשיו וגם לפני כחצי שנה שבעזרתו נכנסתי להריון האחרון.

בעצם. בטוחה ב-99% שאפשר להשתמש בהפניה

כמה פעמים שרוצים כל עוד היא בתוקף, אבל שווה ווידוא... (אם לא יצליח החודש, אוכל לדווח בהמשך...)
בכל מקרה, פר ביוץ, הגעתי כמה פעמים באותו השבוע עם אותה ההפניה והכל היה טוב.
&nbsp

כואבת בכלל לא פתטית

מבינה אותך מאוד מאוד. חוסר בשליטה בפן כל כך משמעותי בחיים הוא קשה מנשוא.
מכל הלב מקווה שתזכי שוב.
מנסה לענות טיפה ממה שאני יודעת.
צילום רחם אמור לבדוק את המעבר בין החצוצרות לרחם. אם נכנסת לשני הריונות בשנה האחרונה סביר שהוא תקין.
זכור לי גם שיצאה לך היסטרוסקופיה תקינה לאחרונה. אז כנראה הרחם עצמו תקין.
מעקב זקיקים עוזר לזהות את יום הביוץ.... השאלה אם זה יתן לך משהו.... את מזהה ביוץ? מכוונת את היחסים לימים הנכונים? אם כן תתיעצי האם מעקב יתן ערך מוסף.
הפרופיל הורמונלי שעשית היתה תקין? לעניות דעתי ובעדינות אני אומרת שיש טעם לחזור עליו.
מצטערת מאוד מאוד לשמוע על ההפלות הנוספות שהיו לך, ממש היה חסר לך עוד כאב לב.
ידועה הסיבה להפלה בשבוע 14? כי זה אולי יתן כיוון כלשהו.
מניחה שעשית ברור, האם הרופאים אמרו משהו מעבר לגיל הביציות? מאוד מאוד קשה להיות פסיבית ולחכות לישועה.
חיבוק

לקחת שליטה

אם את הולכת על התערבות, כדאי הזרעה על בסיס הורמונלי (לרוב מתחילים במינון נמוך), מלווה בהשבחת זרע (גם בעלך לא מצעיר משנה לשנה, השבחה עשויה לעזור) - את צריכה רופא פוריות ממש בימים הקרובים, שיתן לך הפניה, ולהתחיל מעקב א"ס ודם. אני הריתי בהזרעה, שהגיעה אחרי חצי שנה מעיקה של נסיונות בבית (חלק עם מעקב זקיקים). אצלי עבד אוביטרל עם גונאל אף. מקווה כל כך שתיקלטי בקרוב ותזכי לידיים מלאות.

בכל מקרה צריך מעקב זקיקים אחד לפני שמתחילים הזרעות, נכון?

איך זה עובד בפועל? צריך להגיע לאולטרה סאונד כמה ימים ברצף וגם לעשות בדיקת דם כמה ימים ברצף? את יודעת מה קורה אם זה נופל על חוה"מ או חג? תודה רבה

אני יודעת שאין באמת טעם בבדיקות האלה

אחרי 5 לידות וסהכ 8 הריונות אין באמת סיכוי שצילום רחם ישנה משהו אבל כשביררתי בזמנו על טיפולים דרך קופ"ח מכבי אמרו לי שזה הפרוטוקול, הם לא עושים כלום בלי הבדיקה הזאת. לכן אני תוהה אם דורשים אותה גם בשביל "סתם" מעקב זקיקים.
&nbsp
גם מעקב זקיקים בעצם אני לא בטוחה שיש טעם לעשות כי אני יודעת פחות או יותר לעקוב אחרי הביוץ, רק שמה שעבד לי מעולה בעשור האחרון כבר עובד פחות טוב עכשיו. אז רוב הסיכויים שאין בזה ממש טעם אבל שוב אני לא יודעת אם מתחילים ישר בהזרעות בלי לעשות לפני כן מעקב עם ניסיונות בבית... מן הסתם בגיל 35 כן אבל בגיל 42 זה בטוח אחרת... אבל אני לא יודעת אם מנסים נניח פעם אחת או שלא מנסים בכלל וישר מתחילים הזרעות - אבל גם בשביל זה צריך מעקב זקיקים כדי לדעת מתי לעשות את ההזרעה...
&nbsp
הסיבה להפלה בשבוע 14 לא ידועה. גיל, כנראה. ממש עוזר לי. מעבר לזה הכל כאילו תקין. הגיל זה הפקטור היחיד ש"לא תקין" ועם זה אין מה לעשות.
&nbsp
שוב תודה לך על התשובות. הדברים שאנחנו עוברות, ואיך כינו את הנשים "המין החלש". אין לתאר.

על זה אני יודעת לענות

אפשר מעקב זקיקים בלי צילום רחם.
אפשר הזרעות בלי נסיונות של רק מעקב זקיקים אם הרופא מחליט על הזרעות.
אנחנו בוודאות לא המין החלש. אנחנו עשויות מברזל מלובן .

לא בטוחה שהבנתי

הכוונה שאפשר הזרעות בלי לנסות להסתמך קודם רק על מעקב זקיקים עם ניסיונות בבית, נכון?
אני חושבת שאולי בגלל שהביוץ עוד כשבועיים זה ממילא יצא שאספיק רק מעקב זקיקים, לא חושבת שאפשר לעשות הזרעה עוד שבועיים שעוד לא עשינו כלום לקראת זה... או שאם עשינו כבר את הבדיקות של איכות זרע ופרופיל הורמונלי וכו' אז בעצם אין יותר מה לעשות ואפשר כבר בקרוב להתחיל?
בינתיים אמרו לי במכבי שכל הבדיקות תקפות עד שנה. אז לפחות אני לא צריכה לעשות פרופיל הורמונלי מחדש.
תודה על התשובות שלך. עזרת לי מאוד.

מנסיוני

אין צורך לעשות סבב של מעקב זקיקים ויחסים בבית. אפשר , אם רופא חושב שהזרעות מתאימות, לעשות מעקב זקיקים והזרעה .
יש מצב שאת יכולה להספיק הזרעה, מה שכן זה שאין הזרעות בחג ובשבת. ובאמת יוצא רצף של חמישי- שישי-שבת.
אולי יש מקומות שעושים הזרעות בבוקר של הערב חג, זה כמו יום שישי.

שאלה

האם בדקת את העובר של ההפלה בשבוע 14 מבחינה כרומוזומלית? (כלומר, אם מסרת אותו לצ'יפ אחרי הגרידה או הספקת לעשות ווריפיי לפני ההפלה)
&nbsp
&nbsp

למעלה