כולן כבר כתבו
אבל גם אני כותבת: את לא עלובה ואת לא פאתטית ואת הכי הכי.
ומתברר שאת אחותי לתאריך יום ההולדת
השנה לכבוד יום הולדת 41, אמא טבע נתנה לי מתנה אדומה והוסת התחילה בבוקר יום ההולדת
, המחזור הזה הגיע אחרי חודש שבו יזמתי מעקב זקיקים - אולטרסאונד ופרופיל הורמונלי.
אני בכללית ולצורך המעקב הייתי צריכה מכתב מרופא הנשים שלי (פרטי) שמפנה למעקב זקיקים, והפניות לבדיקות הורמונליות שאותן רופאת המשפחה שלי הכניסה למערכת. בכללית בניגוד למכבי אין אפשרות להפניה שמשתמשים בה בכמה ימים שונים וצריך שתהיה הפניה נפרדת לכל יום בדיקה. בפועל האחות במרכז בריאות האישה עזרה לי כשלא היו לי הפניות לדם והיא הכניסה אותן בעצמה.
לו היה לי רופא נשים של הקופה, אני חושבת שהוא היה יכול להכניס למערכת את כל מה שנדרש.
לצורך מעקב הזקיקים לא התבקשתי לבצע צילום רחם, אבל אני יודעת שלהזרעות יש צורך בצילום רחם כדי לוודא שהחצוצרות פתוחות.
באופן עקרוני סביר להניח שגם אצלך וגם אצלי אין חסימה של החצוצרות, אבל אני חושבת שזה חלק מבדיקות הבסיס שכל הקופות מחייבות בהן ולא בטוחה שיאפשרו לך לדלג על זה.
כשעשיתי IVF+PGD היה בי"ח אחד שהתעקש על צילום רחם ובי"ח אחר שלא ביקש צילום רחם (בסוף עשינו בזה שלא ביקש, בגלל הקירבה הפיזית), אבל יכול להיות שהם פשוט חיפפו ושגם עבור IVF יש חובה לבצע צילום רחם.
במעקב זקיקים אמורים לבדוק פרופיל הורמונלי בסיסי (אסטרוגן, פרוגסטרון ו-LH) במקביל לבדיקות אולטרסאונד, על מנת לראות מתי מתרחש הביוץ ומה מצב הרירית.
אם אני לא טועה, הלכתי 4 פעמים, כאשר הפעם האחרונה היתה במועד שבו היה לי ברור שאני אחרי ביוץ, אבל רציתי לראות את ערכי ההורמונים ואת מצב הרירית.
גם אם את הולכת על מעקב זקיקים בסיסי, אני חושבת שכדאי שבעלך יבצע בדיקת זרע, כי נורא מבאס לעבוד קשה המון חודשים ואז לגלות שיש בעיה בזרע.
אני חושבת שבגילך לא יכריחו אותך לעשות מעקב זקיקים לפני הזרעות או IVF ויכול להיות שגם יאפשרו לך IVF ללא הזרעות.
אם את שוקלת ברצינות את הכיוון של הזרעות או IVF, ממליצה לפנות עוד החודש לרופא פוריות של הקופה, כדי לקבל הפניות לכל הבדיקות הרלוונטיות: כולל HIV לשני בני הזוג, בדיקת זרע, ובדיקות שד - יכול להיות שאחרי גיל 40 דורשים ממוגרפיה או US שד, אצלי בגיל 38 הספיקה בדיקה ידנית אצל כירורגית שד.
בהזרעות ובמעקב זקיקים לא ניתן לראות את מצב הביצית. רואים רק את הזקיקים שבהם גדלות הביציות (כמה זקיקים ישנם ומה גודלם. גודל הזקיק לא מעיד על איכות הביצית שבתוכו), והמעקב/הזרעה אמורים להגדיל את הסיכוי למפגש זרע+ביצית שיוביל להפריה.
הפעולה היחידה שבה ממש רואים את הביציות היא IVF.
בגלל החג הקרב ובגלל שאת מעריכה שהביוץ יהיה סביב ערב החג, אני חושבת שעדיף לא לעשות מעקב זקיקים החודש אלא לחכות לחודש הבא, והחודש לנסות לתזמן יחסים עפ"י הזיהוי שלך.
מזכירה שזרע מסוגל לשרוד ברחם בדרך כלל כיומיים-שלושה (ובמקרים נדירים עד 5 ימים), כך שניתן וכדאי לקיים יחסים גם לפני זיהוי הביוץ. כ-24 שעות אחרי הביוץ ובמידה והביצית לא הופרתה, נסגר חלון ההזדמנויות להפריה.
כרגיל, את במחשבותיי ובלבי והלוואי שהחודש האיחולים שלי יצליחו לשנות משהו ביקום.