כמה דברים (ושאלות) על ויב"ק

debby12

New member
מנהל
הה - אתן בטוחות לגבי הרוויזיה?

חשבתי שרוויזיה זה כשהשיליה לא יוצאת בשלמותה כלומר נשארות חתיכות ממנה ברחם ואז מרדימים כדי לבצע מין גרידה כזו ולהוציא את החתיכות שנשארו דבוקות בפנים. ואפילו חשבתי שזה חשוב - הרי אפילו מיילדות בית בודקות את השיליה בקפידה לראות שלא נשארו חתיכות ממנה בפנים - לא? על איזה קרעים את מדברות? בפרינאום? <אנא, עזרו ילדים לדבי להבין מי נגד מי...., ואז צבעו את התמונה יפה ושלחו לעיתון להשתתף בהגרלת פרס>

כרמית מ.

New member
אולי גם

אבל גם "סריקה" של הרחם לבדוק אם יש קרעים ברחם, לאחר לנל"ק. לפעמים מאתרים "קרעים" או "חלונות" שהם קרעים א-סימפטומטיים, חסרי כל משמעות. פעולה כואבת ומיותרת. לא מאד מתמצאת, אבל כנראה ששאריות שיליה הן אכן מסוכנות ואם לא יוצאות לבד, צריך לעזור להן - אבל אפשר לראות חיצונית אם השיליה שלמה או לא.

debby12

New member
מנהל
זה מבוצע כרוטינה בVBAC ביתחולימי?

הקטע שאת מתארת התכוונתי - של הסריקה לבדוק אם אין קרעים ברחם? נראה לי שלא. לפחות אני מכירה אישה מקסימה אחת (הלוא היא עוד נועה) שילדה VBAC תאומות בהדסה [אגב - נס חנוכה בפני עצמו) - ולא זכור לי שעברה רוויזיה. אכן גמני שמעתי שזו פעולה כואבת מאוד. חברה אחרת שלי עברה את זה - בגלל שילייה שיצאה לא שלמה - וזה זכור לה כדבר הכי כואב בלידה. כואב הרבה יותר בלי השוואה בכלל לצירי לחץ.

רוויזיה קוראים לפעולה,

הסיבות יכולות להיות שונות.... תודה רבה על התשובות. רוויזיה גם בתה"ש (המתערב מכשירנית בשניות),לא מבוצעת כשגרה,בוצעה אצלי בגלל ירידות דופק לעובר. עוד פרט שאולי חשוב,ילדתי VBAC וואקום,וזה אחרי שהייתי בטוחה שלא נותנים לידה מכשירנית אחרי קיסרי....(במבט לאחור,לא בטוחה שהוואקום היה הכרכי,וגם לא גזירת הפירינאום בלי לחכות לציר,ובכלל
)

debby12

New member
מנהל
שולחת לך ../images/Emo24.gif לעידוד

נראה לי שיש לך תחושת החמצה משם. זה שבכלל הצלחת ללדת VBAC בתל השומר זה כבר הישג שאת צריכה לזקוף לעצמך. למיטב ידיעתי, (והיא עניה ונובעת מקריאה בלבד), יש איזשהו דפוס ירידות דופק פיזיולוגיות-תקינות בשלב שבו התינוק בתעלת הלידה, וזה השלב שבו רוב בתי החולים נכנסים לפאניקה ומכניסים מכשירים לתמונה.

כרמית מ.

New member
ירידת דופק בזמן ציר

היא נורמלית. למעשה, אם *לא* יורד הדופק בזמן ציר, זו סיבה לדאגה (כבר לא זוכרת למה, ולא מצליחה לשחזר בהגיון). כל עוד התינוק מתאושש לאחר הציר - הכל בסדר. מצטטת מתוך דף בלוג_שולית_המיילדת ב"באופן" את תשובתה של דנה (מיילדת מתחילה ומקסימה, אז עוד בלימודים, וגם חברה שלי) לגבי ירידות דופק: "יש מספר סוגים של האטות (מוקדמות, מאוחרות ומשתנות). הסוג ה"מפחיד" הוא האטות מאוחרות, שעשויות אכן לרמז על מצוקה אפשרית. לעומת זאת, האטות מוקדמות הן האטות שמופיעות כתמונת ראי של ציר והן נגרמות עקב הלחץ של הציר על ראש התינוק או על חבל הטבור. כאשר ראש התינוק יורד בתעלת הלידה זה אופייני מאוד שיהיו ירידות בדופק וזה לא סימן לדאגה. היום אפילו שמעתי את מנהל חדר לידה אומר - "אלו האטות קלאסיות לשלב הזה, אין בהן שום דבר לא תקין..". וזה אכן כך. בכל מקרה, כשיש האטות חוזרות, צריך לבדוק כמה זמן הן נמשכות ועד כמה יורד הדופק. כי אם יש האטה מידי כמה צירים עד לדופק 90 ואח"כ הדופק מתאושש במהרה, והאישה מתקדמת ועוד מעט יולדת - זה בסדר לחלוטין. אבל אם הדופק יורד כל פעם ל-60, למשך חצי דקה או דקה, והלידה לא מתקדמת - יגיע רגע שבו זה עשוי להיות יותר מדי בשביל העובר וכבר יהיה לו קשה להתאושש בין הצירים, ואז נראה ברדיקרדיה - דופק איטי כל הזמן, שזה כבר ממש לא סימן טוב. אז יש כל מיני סוגי, ובד"כ ההאטות המוקדמות הן דווקא סימן טוב - סימן שהראש יורד. "

debby12

New member
מנהל
כרמית היא ../images/Emo47.gif

"אין" עליה
זכור לי במעומעם ש"אמא של פילפילון" שמה איפשהו קישורים רשמיים מקיפים לאתרים שמסבירים איך לקרוא מוניטור בהקשר של מהם דפוסי דופק בעייתיים ואילו מהם נורמליים. אולי תשלחי לה מסר - היא בטח תזכור. אני יכולה לספר על המוניטור בלידה שלי. רוב הזמן הוא פשוט לא הצליח לקלוט את הדופק של בילבי וקלט את הדופק שלי. אין לי מושג אם זה כי היתה לי בטן קטנה או כי היא היתה קטנה או כי המוניטור החיצוני הזה הוא פשוט מכשיר מפגר. רק כשחיפשנו היטב ולחצנו אותו חזק לבטן הוא חזר להראות את ה-150 הקבוע של בילבי לכן, מדי פעם כשנכנס לחדר רופא, הוא נחרד לגלות שהמוניטור מראה דופק 90 והראה סימנים ניכרים של פניקה/היסטריה/מצוקה גופנית בעצמו (הרופא זאת אומרת...). כל פעם זה חזר על עצמו מחדש. אמרנו לו: "תירגע, זה הדופק של היולדת לא של העוברית". הוא ענה: "לא יכול להיות, קיסרי חירום, בלה בלה". אמרנו לו - "קח רגע את פרק היד שלי (דבי12) תספור, ותראה שה-90 הזה הוא שלי". אחרי היסוס בסוף הוא הסכים - וגילה ש...סורפרייז סורפרייז - זה אכן הדופק של האמא. ואז היתה מתחילה סאגה מכאיבה של לחיצת המוניטור על בטני שגם ככה דאבה מהצירים כדי לאתר את הדופק של בילבי, שלא הכזיב והמשיך לעמוד על 140-150 כל הזמן <באיזשהו שלב הבטחנו לה שנקנה לה דירה כשתהיה גדולה אם היא לא תוריד דופק>. החוויה הזאת שכנעה אותי שהמוניטור הקבוע הזה הוא מכשיר מטופש לחלוטין שהתוצאה העיקרית שלו היא להבהיל נשים לקיסרי חירום או לידה מכשירנית. דופלר נקודתי מדי פעם נשמע לי הרבה יותר חכם (מה גם שאם לא שוכבים על הגב כמו חיפושית-זבל-הפוכה כדי לאפשר את המוניטור הזה, יש מקום לתקווה שהדופק העוברי יהיה נמרץ יותר)

כרמית מ.

New member
../images/Emo9.gif

והמסקנות שלך די דומות למסקנות של ארגון הבריאות העולמי, המקושרות למעלה (בלי המילה מטופש, כמובן).

debby12

New member
מנהל
VBAC אחד משפר את סיכוייך

לדעתי - כי אני יודעת בבירור שהרבה מיילדות בית בארה"ב מוכנות לקבל לידת VBAC *רק* אם כבר היתה לידה וגינלית אחת אחרי הלידה של הסקציה. קראתי שזה נובע איכשהו מהמלצות/הקלות של איגוד המיילדים האמריקני ACOG אז מזה אני מסיקה שאם עברת VBAC אחד מוצלח - אז זה מוכיח שסיכוייך לפרימת הצלקת קטנים יותר. אין לי זמן לחפש קישורים כרגע.

כרמית מ.

New member
גם לידה נרתיקית *לפני* הקיסרי

הופכת את הסיכון לקרע לזניח. בארה"ב - אחוזי הקיסרי מרקיעי שחקים (כמעט אחת משלוש לידות!) ואילו ארגון הגניקולוגים (ACOG) יוצא, כנראה ממניעים פוליטיים, כנגד לנל"קים - מה שגרם לבתי חולים רבים (ואולי גם מיילדות) שלא להסכים ללנל"ק, ולצניחת אחוזי הלנל"ק לסביבות ה-10%.

למעלה