כמה דברים מעניינים:

עדי פרג

New member
כמה דברים מעניינים:

בשליחים חתירה בנות: פלגריני מאיטליה עם 1:55.3 (בזינוק "fly") מאותת שהיא מוכנה ללונדון (בשנגחאי ניצחה ב200 האישי עם 1:55.6 )
ההונגרים נראים מצויין: גיורטה מנצח 200 חזה ויורד מתחת 2:09 , צ'ה ובנץ' משחקים אותה ב200 פרפר עם תוצאות נאות (אף כי שניהם כבר שחו מהר יותר) , קיש הוותיק שוחה 800 חתירה יפה, והבנות לוקחות זהב וארד ב200 מ"א.
הספרינטרים הצרפתים קצת מדשדשים בינתיים, מעניין יהיה לראותם בגמר - אם יתמידו ביכולת של 48.7 הם עלולים להיות בבעיה בלונדון.
אגן הים התיכון מככב עם ישראל ויוון, ארד ליוון ב 200 חזה ו-200 פרפר גברים, ישראל בוחרת במשחה ל 50 גב דוקא. (נקוה שמצבנו הכלכלי קצת יותר טוב...)
ב 100 חתירה מניני בן 30 עולה לגמר, סטפן ניסטרנד (שוודיה) בן 31 - שועל ותיק - הפעם מחוץ לגמר וגם דיבלר הגרמני בחוץ. במקומם - שני בלגים שאנחנו לא רגילים לראות במעמד הזה.
הבנות הנורדיות מככבות בפרפר (1-2 בחצי הגמר לנורווגיה/שוודיה) גם בלי האלופה סוסטרום.
מחר (היום..) בוקר מעניין לישראל עם 200 גב (טומרקין, שפירא, צ'מה גמבורג) , 100 פרפר בנים- רגע האמת של מנדל, 50 חזה בנים - קופטי ישתדל לא לפסול וגניאל שרשום עם 29.1 שווה כנראה הרבה יותר טוב. שגלוב ישחה במקצה האחרון עם כל אריות ה27 נמוך.
אחה"צ - עברי תנסה להביא מדליה, ונקווה ל2 ישראלים בחצי גמר 200 גב- ושניהם עולים לגמר...
השדרן הותיק גורדון מהיורוספורט משבח את ישראל אך היתה לו ביקורת מסויימת על הסגנון המיושן מעט של גניאל. השדרן הסביר זאת במאמן מהאסכולה הרוסית. אין ספק שב50 חזה הסגנון קצת פחות קריטי והעיקר הרבה כוח (גם תחום זה חדש מעט לגניאל ויצטרך לשפר)
בינתיים גניאל יכול הישאר רגוע אבל אם ירצה מדרגה נוספת - נראה שיצטרך ללמוד כמה טריקים מגיורטה.
מנדל רוצה 52.3 ללונדון ?? זה מחייב לפתוח מהר מאד : 24.05 מה-50 פרפר מחייב חזרה ב28.3 וזה לא פשוט כי באמצע גם נכנס הסיבוב, וברור גם שלא ניתן לפתוח כמו ב 50 מטר. בקיצור - משימה נכבדה מאד למנדל.
נאחל הצלחה לכולם.

אלכס 2501

New member
אחרי כל הזבל שאתה שופך עלינו עכשיו אתה מנסה

לפצות אותנו בעזרת אוסף של מידע חסר ערך?

עדיף שתזחל בחזרה למעורה ממנה צצת. לפני כן תבקש 1,000 סליחות מנעם צבי וכל השחיינים שפגעת בהם

עדי פרג

New member
מי שלא מתעניין בשחייה העולמית יוכל להישאר עם

אלכס ולהריע לצבי.
גם בקשר אליו שום דבר לא השתנה: התנהלותו היתה "יותר ממכוערת" וזאת אמר שופט בישראל - לא אני.

אלכס 2501

New member
עד כמה שאני זוכר זה היה בהקשר לכך שמינו אותך

לאחראי על השחייה במים פתוחים באיגוד, אתה נכשלת בתפקידך וכמעט גרמת לחיסול הענף בתחילת דרכו

yati6

New member
תודה פרג, לי אישית הוספת

ואגב, מלבד אלה שציינת ראיתי הרבה שחיינים וותיקים בתחרות, חלקם אפילו מצליחים יפה.
קצת צורם שכמעט אין שחיינים ישראלים שמגיעים לגילאים הללו או אפילו קרוב.

yati6

New member
לא בדיוק חדש. אולי רק לאחרונה התחלתי לכתוב

בקביעות, אבל אני כבר כמה שנים טובות פה בפורום.

מספיק זמן כדי לזכור את הימים הטובים בפורום, שלא היו משתמשים שפתחו בקמפיין השמצות נגד משתמשים אחרים. ותעשה לי טובה ובוא נסיים את הדיון הזה פה, כי אני לא רוצה להתלכלך בלכלוך שלכם. יש לי עוד הרבה שנים טובות עד שהמשחקים האלו יתחילו לעניין אותי...

tomerarazy

New member
זה באמת כיף לראות שחיינים וותיקים

כמו לארנס פרולנדר השבדי שגם בגיל 38 מצליח להתברג בחצי הגמר ב-100מ' פרפר או פיטר מאנקוץ' הסלובני בן ה-33 שאני לא אופתע אם יצליח להיכנס לגמר באותו המקצוע.

עדי פרג

New member
חמשיר לרופא המתקשה בעברית

נזכיר העקרון של החמשיר:
שורות 1,2,5 מתחרזות ובעלות 9 הברות, שורות 3,4 מתחרזות , עם 6 הברות בלבד,
נסו ותהנו - אלכס הוא נושא נפלא להשתעשע איתו בחמשירים ומספק לי כל הזמן רעיונות חדשים,

הנה משהו מהמותן:

כאן על אלכס נוסיף עוד מילה,
הבחור בתהליך של גמילה,
ל"מעורה" שאחזור?
"א" לא "ע" , חמור,
על עברית לו מגיע "שלילה"

ברוכי2

New member
טייס, עו"ד ועכשיו אלתרמן???

במקום לכתוב כל מיני הגיגים מטופשים הגיע הזמן להתנצל על ההתבטאויות הרדודות שלך, להודות בטעותך, לקחת איתך את אבא של קופטי הגזען ולכתוב שירי סליחה ומחילה לאיגוד השחיה ולחברים היושבים בו.
וכמובן חמשיר לסיום....:

זה הזמן לעדי להשיב,
על תסכוליו ורצונו רק להחריב,
בעיקר על עצמו לספר ידע
אך גניאל את הבושה גדע
לך לך לדרכך ועזוב אותנו במנוחה

אלכס 2501

New member

BentzWatchJudo

New member
ברוכי אהבתי את החמשיר שלך

את החמשיר האחרון של פרג אהבתי הרבה פחות.
לדעתי לא מקובל להשתמש במילה חמור כלפי יוזר בפורום גם אם היוזר הזה מזמן עבר על כל כללי ההתנהגות וגם אם זה בהלצה.
לדעתי התגובה הנ"ל של פרג ראויה למחיקה מהפורום.

עדי פרג

New member
בנץ אתה צודק בקשר ל"חמור"

פשוט לא מצאתי משהו שמתחרז מספיק טוב וגם משתלב ברעיון הכללי.
אני מקווה שהיוזר "אלכס" לקח את זה בספורטיביות, כי באמת שאין לי שום רצון לרדת לרמה שלו (בטח לא אבחנות רפואיות...)
אהרוני מוזמן למחוק החמשיר הזה ואני אקבל זאת בהכנעה !
מכל מקום ראיתי שהחמשיר דווקא גרר תגובה שקולה וברוח חייכנית מצד ברוכי וגם זה משהו.
מבחינתי החמשיר של ברוכי לגיטימי לגמרי גם אם הוא "יורד עליי כסאח".
הבעיה היחידה בחמשיר של ברוכי זה שנראה שיש לו בעיה בלספור עד 9 ...
(שורה שניה וחמישית אסור יותר מ 9 הברות ואצל ברוכי זה הגיע עד 15...)

אתה רואה בנץ, בכל זאת יצא מזה משהו טוב...

עדי פרג

New member
ברכות לברוכי

חמשיר מצויין למתחילים.
רק תבדוק למה 11 הברות בשורה שניה ולמה שורה אחרונה עם 15 הברות - הגזמת... .
מלבד הערה קטנטונת זו, תראה כמה יכול להיות נחמד כשלוקחים את העניין ברוח טובה.

ועכשיו באופן קצת פחות משעשע, אבקשך לחשוב על השאלה הבאה:
מה המסקנה הנכונה מאפיזודת קופטי ??
אפשר להסיק המסקנה שהועדה המקצועית תמיד צודקת והיא שתחליט גם בעתיד מי ישחה שליחים, ללא קשר לתוצאות בשטח, ובלי "בג"ץ ובצלם. אמנם השופטת פריש תישאר ללא תעסוקה אבל זה לא דבר נורא כל כך.
ואפשר ברוכי להסיק מסקנה אחרת: שצריך לבחור את השחיין לשליחים באופן שהוא לא רק הטוב ביותר לנבחרת אלא גם הגון עם כולם.
בעניין זה לדעתי יש ארבע אפשרויות לבחור את שחייני השליחים (במקרה שיש מי שאין לו קריטריון אישי במשחה הרלוונטי):
1. עזבו אותנו מהשאלה מי הוכיח עצמו כמהיר יותר. בואו ניתן למאמן הלאומי או איזו בעל אוב אחר להחליט מראש מי יהיה הכי טוב ורק מי שהומלץ על ידי הידעוני יצא לאליפות.
2. בואו לא ניקח לשליחים לעולם מי שלא עשה קריטריון אישי גם אם המשמעות שאנו מפסידים אפשרות לגמר או אפילו מדליה. אם העקרון הזה כה חשוב כפי שהאיגוד טען, (אך עשה הפוך באליפויות קודמות...) אז בואו נלך עם זה עד הסוף ולא נסמוך על המזל שמישהו יעשה קריטריון ב50 וניתן לו לשחות גם את ה100 "על הדרך" כפי שהגדיר זאת איגוד השחייה. פשוט לא נשחה שליחים כי אין לנו חזיסט שעשה קריטריון עד למועד הקובע.
3. בואו ניקח את מי שהוכיח עד המועד הקובע שהוא הכי טוב במשחה הרלוונטי (אם היה 4X50 אז שגלוב כמובן ). במקרה שיש אפשרות לבחון שני שחיינים באליפות עצמה (הטוב ביותר במשחה הרלוונטי וה"טוען לכתר" שעשה קריטריון במשחה אחר) בואו ניתן לשניהם להתחרות באליפות והמהיר יותר יקבל את הכרטיס לשליחים.
4. לא חשוב מה קורה באליפות עצמה, מי שהוכיח שהוא הטוב ביותר בעבר הוא שישחה השליחים - גם אם באליפות הוא לא היה הטוב ביותר במשחה האישי.

עכשיו לידיעתך ברוכי ולידיעת הפורום כולו - מה שביקש קופטי מבית הדין זה את האפשרות השלישית, והוא הקפיד לציין בעתירתו שאין הוא בא לבקש לצאת במקום גניאל אלא בנוסף אליו. זה גם מה שהחליט בסוף בית הדין.
לדעתי ביה"ד צדק ואין שום חשיבות לחוכמה שבדיעבד, כי כל שיטה אחרת עלולה לפגוע גם בנבחרת וגם בפני הצדק.
(ובהזדמנות תנסה לכתוב על זה חמשיר...)

ומילה אחרונה בקשר לטענת ה"גזענות"
טענה זו מעולם לא נטענה ע"י קופטי עצמו וגם לא ע"י ירושלים רבתי. היחיד שטען זאת היה האבא.
האמת היא שמבחינת האבא, המחשבה שמדובר בגזענות הרבה יותר הגיונית מהאמת שמאחרי החלטת האיגוד - שנבעה כולה מהמריבה העתיקה שבין צבי למנו מאי.
אם אני אבא של קופטי ולא מכיר את צבי "מההתחלה שלו", גם אני הייתי חושב כמוהו.
רק מי שבאמת מכיר, מבין עד כמה רחוק האיש הזה מסוגל ללכת בכדי לפגוע במנו מאי.
ואם תרצה סיפור קטן על פגיעה שקורית היום !! רק תרים לי טלפון ותישמע סיפור שאזניך יסמרו.
לא הכל אני יכול לכתוב כאן בפורום, אפילו לא בחרוזים...

ברוכי2

New member
אתה לא הוגן

הרי בכל מקום אחר אם הייתה מתקבלת החלטה מקצועית שלא על ידי המאמן הייתה נשמעת זעקה בכל מקום אפשרי, אז מה הטענה??
גם אם מתעלמים מהטענה המגוחכת והמכעיסה שלצמה על הגזענות הרי שאם בסייף המאמן היה מחליט שלבסקין יש יותר סיכוי מתומר אור וגוף חיצוני היה מתערב - איך היית מגיב?
האמת, אני לא מכיר אישית את קאופמן אבל במקומו הייתי קם ומתפטר על הרקע של פגיעה בשיקולים המקצועיים.

עדי פרג

New member
בוא אני אסביר לך כמה אתה טועה ברוכי:

בסייף יש בעיה אינהרנטית כמו בטניס, ג'ודו ובשאר הענפים שאינם מדידים:
הבעיה בענפים אלו היא שהעובדה שניצחת יריב שהפסיד לחברך אין פירושה שאתה טוב מחברך. אני לא מומחה לסייף אבל מניח כי זו הסיבה שבענפים מסוג זה, נאלצים להסתמך על מדדים אובייקטיביים יותר כמו דירוג עולמי, שלוקח בחשבון מספר גדול של קרבות.
לעומת זאת, בשחייה וענפים מדידים אחרים, העובדה שעשית תוצאה טובה מזו של חברך הינה בעלת משקל עצום להעדיף אותך על פני חברך, גם אם המאמן חושב שהוא "נביא בעירו". בוודאי כאשר המאמן עצמו הוא מאמן של אחד המועמדים (גניאל).

כפי שהסברתי, קופטי מעולם לא ביקש לשחות במקום גניאל וכל הטענה שלו התרכזה בכך שלשניהם!! אין ולא היה קריטריון ל 100 חזה אישי, ולכן יש להעדיף את מי שיהיה מהיר יותר במשחה האישי.
אני לא טוען שיש חובה! לקחת שחיין שאין לו קריטריון אישי, אני כן טוען שאם! מחליטים להשתתף בשליחים, יש חובה לקחת את השחיין המהיר יותר ולא את זה שהמאמן הלאומי חושב שהוא טוב יותר.

באשר לטענות של קאופמן בדיון עצמו - תעיין בפרוטוקול המצורף ותראה שהיו לו שתי טענות ותירוץ אחד: ברשותך אתחיל דוקא בתירוץ כי הוא מאד מעניין - האיגוד! פנה לבקש חוו"ד ממאמן אובייקטיבי מוכר ואמין - ערן גורל (מאמן מכבי ק. ביאליק שאימן בעבר את גוסטמלסקי ושחייני צמרת אחרים). ערן גורל ניתח את הסוגיה וקבע חד משמעית כי יש לקחת את קופטי ולאפשר לו לשחות באישי 100 חזה באליפות ולהחליט לפי התוצאות הסופיות באישי. קאופמן היה בבעיה עם הקביעה הזו ולכן נאלץ לתרץ! את עמדתו (להעדיף את גניאל) בכך שגורל הסתמך על נתונים מעידן החליפות. זה תירוץ עלוב מאד! כי גורל לא ילד קטן ומבין מצויין את החליפות ומשמעותן. ערן גורל לא הסתמך על תוצאות עם חליפות אלא על התוצאות שנעשו בשנת 2011-2012 על ידי קופטי וגניאל. האיזכור של תוצאות מ2009 -2008 נועד רק לצרכים השוואתיים של מצבים קודמים בהם האיגוד נדרש להחליט על משתתפים במשחיי שליחים ולכן קאופמן פשוט לא אומר אמת בפני ביה"ד בעניין הזה. באשר לנימוקים של קאופמן - אלו עלובים עוד יותר. קאופמן טען כי התוצאות של גניאל במשחיי בוקר היו טובות יותר מאלו של קופטי. הוא ציין שקריטריון אולימפי יש לקבוע לפי תוצאות בוקר, אבל הוא שכח למסור לביה"ד, שאיש לא הגדיר את הקריטריון לאליפות אירופה !! כקריטריון שצריך לעשות דווקא במשחי הבוקר ומסיבה זו היו שחיינים שבכדי לעלות לגמרים כשהם טריים העדיפו לשחות בבוקר קל יותר.
לכן הנימוק הזה הוא פשוט איננו אמיתי ואינני רוצה להשתמש בביטויים חריפים יותר בשלב זה.
הנימוק האחרון של קאופמן היה כי "שחיין לא יכול לשחות בשליחים, הוא קודם צריך לשחות אישי" רוצה לומר: מי שאין לו קריטריון אישי לא יכול לשחות בשליחים. זו היתה גם עמדת האיגוד הפורמאלית (ראה דבריו של עו"ד ויינברגר לפרוטוקול).
על זה יש לומר כי 4 פעמים בעבר לקחו שחיינים ללא קריטריון אישי לשחות בשליחים (ג'ייבן, כוכבי , חרפק ומלניק) וכן יש לומר על זה כי כפי שכבר הסברנו - גם לגניאל לא היה קריטריון אישי ב100 חזה. לכן גם הטענה הזו אינה אמת.
סופו של דבר מר ברוכי - השופטת פריש לא פרייארית והבינה שמנסים לעבוד עליה בעיניים. היא עצמה ציינה בהחלטתה כי זה לא שגרתי שהיא תתערב בהרכב של הנבחרת אך לא ראתה מנוס מכך. בכדי שתבין עד כמה הדברים של קאופמן מנותקים מהמציאות אתה צריך לזכור:
א. מי משלם את משכורתו?
ב. מה אפשרויות התעסוקה האחרות שלו?
ג. איפה הוא היה היום ללא התמיכה של צבי?
ד. מה קרה לאלו שצבי לא רצה אותם בסביבתו (עיין ערך מנו מאי).
בקיצור ברוכי - אמנם קאופמן עלה ארצה לפני 20 שנה אבל הוא זוכר מצויין את השיטות הנהוגות בארץ מולדתו והפנים היטב את המסרים העולים מהבוס שלו שנבחר לאחרונה ברוב שאפילו פוטין לא זכה לו.
אני יודע שרבים יחשבו שאני סתם נטפל לצבי על לא עוול, דעו לכם שאין לי שום דבר אישי נגדו. מה שאני לא מוכן לסבול זה שספורטאים נפגעים בגלל המניפולציות שלו.
תזכרו בבקשה ש 4 השחיינים שיצאו לאחרונה לאליפויות אירופה ללא קריטריון היו כולם מהפועל ובאופן מקרי , 2 מהם היו מהפועל ירושלים ואחד עבר להפועל ירושלים בסמוך לאחר ששלחו אותו לאליפות אירופה (ללא קריטריון).
ושמישהו יסביר לי מה השתנה מאז מלבד העובדה שקופטי מהאגודה היריבה ?? !! .
אם מישהו יתן לי הסבר מקצועי אמיתי - לא הסבר שנתפר על שקרים כמו ההסבר של קאופמן, אני מייד מתנצל בפני צבי ובפני הפורום כולו!!
אני יודע שמה שכתבתי קצת ארוך ובוודאי מעיק - אבל תזכרו שאני לא יצרתי את המניפולציות האלו. הקושי הוא שכדי לחשוף אותןמניפולציות ולהבין אותן יש להאריך ולהעמיק בפרטים שכן זהו טבען של מניפולציות - הן מושתתות על הרעיון שאנשים לא רוצים לחשוב לעומק ונוח להם עם הסברים פשוטים. מי שרוצה הסבר פשוט - שישאר עם אלכס ופר. מי שמוכן לאתגר את מוחו קצת יותר - שיגיד לי בבקשה היכן טעיתי.
לא אזכיר כאן שמות של פוליטיקאים שמשתמשים בטריק הזה כדי לא לפגוע באיש.

אלכס 2501

New member
כל ההתפלספות הזאת לא תהפוך שחיין איטי למהיר

המציאות הוכיחה שלא הייתה שום הצדקה להתערבות משפטנים בשיקולים של מאמני ספורט

עדי פרג

New member
כפי שהסברתי-הבנה של הקומבינה מחייבת קצת יותר

סבלנות מאשר יש לאנשים כמו אלכס.
בסופו של דבר, כשאין לאלכס ודומיו תשובה עניינית לבעייתיות של המניפולציה שעשה איגוד השחייה ואשר מתבטאת בפרוטוקולים ובכתובים, הם מתייחסים לתוצאות אקראיות.
באותו אופן שאלכס טוען שה"התפלספות לא תהפוך שחיין איטי למהיר" יכולתי לטעון שבדיוק מהטעם הזה לא היה צריך לשלוח את מלניק/כוכבי/ג'ייבן/חרפק לאליפויות הקודמות.
גם הם היו איטיים... (באופן יחסי לקריטריון כמובן).
לא טענתי זאת ואני חושב שאכן משחה השליחים הוא מספיק חשוב שצריך לשלוח אליו (במקרה שיש סיכוי אמיתי שם) גם שחיין בלי קריטריון.
כל שאני טוען הוא שכאשר שולחים שחיין ללא קריטריון צריך לעשות זאת באופן ישר והגון ולא באופן מניפולטיבי .
כפי שהסברתי, האיגוד, כמו כל מניפולטור, בונה על כך שלאנשים אין סבלנות ואין רצון לשמוע טיעון מורכב. כך פועל כל דיקטטור ולא נזכיר שמות כדי שאיש לא יגיד שההשוואה מופרכת.
בדיוק בגלל אנשים קטנים מהסוג של אלכס, יש חשיבות לקיום מערכת משפטית הגונה שמסוגלת לשמוע ולהבין טיעון שלא נגמר בשורה אחת.
אני חושב שמיציתי העניין עד תום, ולא אתייחס יותר, אלא אם מישהו ינסה לערוך כאן מניפולציה שמבוססת על אינפורמציה שקרית, שאנשים לא מכירים.

למעלה