הנה המאמן שמבין:
לפני הכל אני צריך לומר שקאופמן מבין שחייה! מעולם לא חשבתי אחרת.
דוקא בגלל שהוא מבין שחייה, זה איום ונורא שהוא נאלץ להקריב הידע וההבנה שלו על מזבח הקומבינות של האיגוד.
אינני מאשים אותו בכך משום שאין לו הרבה ברירות וכבר ציינתי מהן האלטרנטיבות שלו בלי צבי.
זה הופך בהכרח את צבי לאיש הרע כאן, שמנצל את החולשה האינהרנטית של המאמן שמחוייב בהכנעה לאדוניו.
ועכשיו אדגים לכם עובדתית את הטענה שלי גם מכיוון אחר:
כזכור האיגוד טען ב 2010 (כאשר לקחו את מלניק לשליחים ללא קריטריון) כי לשליחים אז היה סיכוי לגמר וזוהי סיבה מספיק טובה לצרף את מלניק למרות שלא היה לו קריטריון אישי. והנה ב 2012 כאשר ירושלים רבתי שאלה למה לא סמויליץ? וטענה כי גם ב 4x200 יש לנו צ'אנס אמיתי לגמר, הסבירו כל המלומדים מאיגוד השחייה שאין לקחת מי שלא עשה קריטריון אישי. המאמן הלאומי טען בביה"ד שאין רביעיה מוכנה למשחה זה למרות שכולם יודעים שגל נבו לא שחה היום שום משחה ולמרות שכולם יודעים שג'ייבן עם 1:52 מלפני חודשיים וחצי יכול להחליף אותו (אם רק לא ימריצו אותו לעבור לתחום השירה והמוסיקה ויאתגרו אותו לאליפות). כולם גם יודעים שגם מנדל שחה 1:52 בעבר ויכול גם הוא לתת הופעה טובה. הטיעון של המאמן הלאומי (שאין רביעיה מוכנה) "עבר" בביה"ד כי יש גבול למה ששופטת מוכנה לעשות ולכפות על אנשי "המקצוע" אבל העובדות הוכיחו דוקא הפוך:
נבחרות שוויץ ואוסטריה עלו לגמר במשחה זה הבוקר עם תוצאות של 7:22.5 ו- 7:23.8 בהתאמה. הנבחרת שלנו, עם או בלי נבו, שווה על הנייר 7:21.5 וזה עוד לפני שמורידים 2 שניות על ההחלפות (זינוקי "פליי")
אנחנו היינו יכולים להיות שם במקומם וויתרנו מראש.
למה ??
הרי הסיבה שלקחו את מלניק אז היתה "סיכוי ריאלי לגמר".
אז למה עכשיו לא ?
רק משום שנבחרת כזו תהיה מורכבת 50% מירושלים רבתי !!
כשמישהו יתן לי נימוק מקצועי אמיתי אחר, שמתמודד עם מה שאני אומר, אני מייד מתנצל ושולח זר פרחים גדול לצבי.
ועוד משהו:
אני לא מסתמך כאן על התוצאות בדיעבד כפי שאלכס ואחרים עושים. אני טענתי טענה זו לפני האליפות ואפילו אם התוצאות היו שונות בשטח זה לא משנה כהוא זה את הטיעון פשוט משום שההחלטות המוקדמות בספורט תמיד מבוססות על מה שהיה ומה שידוע ולא על מה שיהיה ועדיין לא ידוע . אין דרך הגונה אחרת להחליט מי יהיה בנבחרת
אגב נבחרת רוסיה עלתה לגמר עם 7:22.5 ואני לא נאיבי לטעון שהיינו מנצחים אותם, הם היו שוחים מספיק מהר בשביל לעלות לגמר, איתנו או בלעדינו.
אבל מי זה שווייץ ואוסטריה שישחו בגמר?? למה אנחנו לא? הם ממש לא יותר טובים.
אז עם כל הכבוד להוד רוממותו האקסלנסי, אני ממש לא מקבל את הטיעון הזה כי משמעותו שבעתיד נזרוק הצידה את כל מה שהוכח בבריכה ונסתמך רק על הניחוש של קאופמן.
חבל שצריך "הוכחות" מהסוג של ה 4x200 רק כדי שאנשים מהסוג הרדוד של אלכס/פר יפנימו שאי אפשר להסתמך על ניחושים, אפילו לא כאלו של מאמן מאד מוכשר, משום ש:
א. זה לא תמיד עובד,
ב. גם כשזה עובד - זה משאיר משקעים כל כך קשים אצל הספורטאים - שאין סיכוי שהם ירצו להמשיך לשחות כאן.
(ועיין ערך קציר וברסנייבה, אינני בטוח במסקנות של קופטי-האם ירצה להמשיך להתאמן רק כדי לגלות שהמאמן הלאומי חושב שמישהו אחר יותר טוב אף כי במים הוכח הפוך)
מפר ואלכס אני לא מצפה להבין זאת, אך עבור שאר אנשי הפורום החלטתי בכל זאת להסביר.