כמה דברים שהכנתי בזמן האחרון

רותי410

New member
בכיף. לך וליוכי ולכל מי שירצה

כבר רשמתי פעם מתכון ליוכי, אבל לי בעיה לרשום עוד פעם. בעצם, יש לי אותו בוורד, אני פשוט אעלה את הקובץ. והאמת, שגם אני מרוצה (ואני לא מרבה להיות מרוצה מהדברים שאני מכינה), ויוכי, שמתי חבילת שוקולד לבן ומיכל קצפת. נראה לי מספיק.
 
חחח רותילה שמרתי במחשב את המרשם

תחת הכותרת "עוגת הגבינה של שושנה." שתהיה בריאה שושנה וגם חברתה של שושנה מחיפה- רותי.... העוגה נראית בדיוק כמו שאני אוהבת שתהיה לי במקרר. אבל בדיוק!!! ניסית פעם להכין אותה בלי הציפוי? או עם ציפוי של שמנת חמוצה וסוכר וניל? נראה לי שזה יהיה מתאים ושהה ניסוי. מה את אומרת?
 

רותי410

New member
זה מה שאמרתי לעצמי - שבפעם הבאה - שמנת חמוצה

אבל בלי, אני לא יודעת. נראית לי פשוטה מדי. אני כבר אומרת לך שהיא טעימה מאוד גם בלי הציפוי.
 

רותי410

New member
דינה, המאפה מבוסס על מתכון של רות

סירקיס שנקרא ''פשטידת לחם'', וזאת פשטידה מדהימה. לפחות לטעמי ולטעמם של עוד. אם תרצי, אתן לך את המתכון המקורי. כאן פשוט היה לי בצק עלים והחלטתי לעשות על זה וריאציה. מתכון למאפה מוצרלה ועגבניות מיובשות החומרים בצק עלים כדור מוצרלה במים ארבע-חמש עגבניות מיובשות טבעות זיתים שחורים ביצה, כחצי כוס חלב (קצת פחות), תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל לציפוי: גבינת פרמזן מגוררת ותבלין פיצה אופן ההכנה חותכים את בצק העלים לרצועה בגודל תחתית של תבנית אינגליש קייק ומניחים בתבנית. חותכים את כדור המוצרלה לפרוסות דקות. ומניחים חצי מהכמות על הבצק. זורים תערובת תבלינים: מעט מלח, פלפל, פפריקה. מניחים חצי מכמות העגבניות החתוכות וחצי מטבעות הזיתים. מערבבים את הביצה עם החלב עם עוד מעט מתערובת התבלינים ושופכים שליש מהכמות על הגבינה. מניחים עוד שכבת בצק, ושוב חוזרים על הכול. מניחים שכבה אחרונה של בצק (לי כבר לא נשארה כמות מספיקה, אז חתכתי את מה שנשאר לי לרצועות והנחתי מעל.) שופכים את שארית הביצה והחלב שנשארו, זורים פרמזן מגורר ותבלין פיצה. אופים בתנור בחום בינוני עד שמשחים - בערך עשרים דקות. מתכון רולדת תמרים ואגוזים בצק שק''ם - החומרים לבצק: 350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה - כשתי כוסות וחצי) 200 גרם מרגרינה או חמאה מיכל שמנת חמוצה כף סוכר שליש כפית מלח החומרים למלית: שליש כוס ריבה רכה + כפית ברנדי כחצי מיכל ממרח תמרים שלושת רבעי כוס אגוזי מלך קצוצים לא דק מדי. שליש כוס סוכר חום שתי כפיות גדושות קינמון אופן ההכנה לשים מכל החומרים בצק נעים ורך. (הבצק בכמות של שלוש רולדות. אני מילאתי כל רולדה במלית אחרת.) מחלקים לשלושה כדורים. נותנים לבצק לנוח במקרר כמה שעות. מרדדים כדור אחד למלבן, מורחים את הריבה, מעליה מורחים את ממרח התמרים, זורים את האגוזים ועליהם זורים את תערובת הסוכר והקינמון. מגלגלים לרולדה, מורחים ביצה טרופה מלמעלה ובוזקים אגוזים טחונים. מכניסים לתנור בחום בינוני בערך לחצי שעה - עד שהרולדה שחומה ומוכנה.
 

שחמטית

New member
רותי הכל נראה מקסים, טעים ומוצלח

אפשר בבקשה מתכון לרולדת שוקולד וקוקוס
 

רותי410

New member
מתכון לרולדת שוקולד וקוקוס

הכי קל שיש. החומרים בצק עלים שוקולד למריחה (אני השתמשתי ב''השחר'' פרווה) קצת פחות מחצי מיכל ממרח קוקוס קקאו טיפונת קינמון (לא חובה. אני משוגעת על זה - אז לא מחמיצה שום הזדמנות) כחצי כוס נטיפי שוקולד. אופן ההכנה חותכים את בצק העלים למלבן. מורחים שכבה של שוקולד למריחה. מורחים על שבכת השוקולד ממרח קוקוס. מפזרים אבקת קקאו בכמות נדיבה. זורים את הקינמון ואת נטיפי השוקולד. מגלגלים, מורחים בביצה טרופה וזורים מלמעלה עוד נטיפי שוקולד. אופים בתנור בחום בינוני למשך עשרים-עשרים וחמש דקות - או עד שהמאפה מוכן.
 

שחמטית

New member
נשמע קל ופשוט, יש תחליף לממרח קוקוס?

אולי קוקוס רגיל יהיה גם טוב?
 

רותי410

New member
ניסיתי לפזר פעם קוקוס עם תמרים, הקוקוס נבלע

בהם. אבל אולי אפשר כמות גדולה יותר מעורבת בסוכר. את לא אוהבת ממרח קוקוס?
 

רותי410

New member
הוא נמכר במרכולים בתור מלית קוקוס

של חברת פולבה, אם אני לא טועה. יש להם כל מיני מליות. אוכמניות, חלבה, קינמון וכו'. אבל ראיתי מתכון של ניקי, ושם היא ערבבה קוקוס עם חמאה (נדמה לי ביחס שווה - כוס קוקוס + חמאה אחת - אף על פי שזה נראה לי הרבה חמאה), עם אבקת סוכר ועם סוכר וניל - כך שאפשר להכין בבית, אם מתעקשים.
 
רותי יקרה,

הכל נראה מצוין, אני רושמת את המתכונים. את מכינה דברים כמו שאני אוהבת, יפים טעימים ולא מאוד מסובכים (אם כי בעוגות אני ממש גרועה) ו-וואווו על העוגת גבינה. יפה גם איך שיצאה בלי סדקים.
 

pirge

New member
רותי, אוהבת מהיר וכזה טעים.זה המוטו../images/Emo8.gif שלי

אהבתי את הכל.
 

רותי410

New member
../images/Emo51.gifלך!!! אני עוד זוכרת שהייתי קוראת

את המתכונים שלך ומתפעלת עד ראש הגג, בחיים לא תיארתי שאקבל תגובה ממך. תגובה בכלל. ובטח לא תגובה משבחת. אז שוב תודה. ולמה את חושבת שאימצתי מתכונים שלך? חוץ מהעובדה שהם נהדרים, מה שקנה אותי זה שהם לא מסובכים להכנה. כי אני ומסובך לא מסתדרים. ואתמול הכנתי שוב את עוגת השיש-טחינה שלך, רק שהפעם עשיתי אותה פרווה. בפעם הקודמת שמתי חמאה במקום מרגרינה והיא יצאה מעולה. הפעם השתמשתי במחמאה ובמקום יוגורט שמתי חלב לקפה של ריץ'. יצאה טיפה יותר יבשה - אבל כנראה בגלל שהשארתי אותה עוד עשר דקות מיותרות בתנור. היה לי טלפון ושכחתי. אבל חוץ מזה, היא הייתה טעימה מאוד. רציתי לבדוק אם אפשר ל''פרווט'' אותה - ואפשר. אז שוב, תודה. ואני רוצה בשבוע הבא לנסות את עוגת הקלמנטינות שלך. התמונה שלה משגעת.
 

רותי410

New member
מברוק, פירגה, על הזכייה במקום שני

עם עוגת הלייקח של אמא שלך. והסיפור המתלווה אליו מרתק ומעלה ניחוח של ארץ-ישראל הישנה. יישר כוח
 

pirge

New member
תודה רבה רותי.באמת ילדות מרתקת ונעים להיזכר.

 
למעלה