דינה, המאפה מבוסס על מתכון של רות
סירקיס שנקרא ''פשטידת לחם'', וזאת פשטידה מדהימה. לפחות לטעמי ולטעמם של עוד. אם תרצי, אתן לך את המתכון המקורי. כאן פשוט היה לי בצק עלים והחלטתי לעשות על זה וריאציה. מתכון למאפה מוצרלה ועגבניות מיובשות החומרים בצק עלים כדור מוצרלה במים ארבע-חמש עגבניות מיובשות טבעות זיתים שחורים ביצה, כחצי כוס חלב (קצת פחות), תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל לציפוי: גבינת פרמזן מגוררת ותבלין פיצה אופן ההכנה חותכים את בצק העלים לרצועה בגודל תחתית של תבנית אינגליש קייק ומניחים בתבנית. חותכים את כדור המוצרלה לפרוסות דקות. ומניחים חצי מהכמות על הבצק. זורים תערובת תבלינים: מעט מלח, פלפל, פפריקה. מניחים חצי מכמות העגבניות החתוכות וחצי מטבעות הזיתים. מערבבים את הביצה עם החלב עם עוד מעט מתערובת התבלינים ושופכים שליש מהכמות על הגבינה. מניחים עוד שכבת בצק, ושוב חוזרים על הכול. מניחים שכבה אחרונה של בצק (לי כבר לא נשארה כמות מספיקה, אז חתכתי את מה שנשאר לי לרצועות והנחתי מעל.) שופכים את שארית הביצה והחלב שנשארו, זורים פרמזן מגורר ותבלין פיצה. אופים בתנור בחום בינוני עד שמשחים - בערך עשרים דקות. מתכון רולדת תמרים ואגוזים בצק שק''ם - החומרים לבצק: 350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה - כשתי כוסות וחצי) 200 גרם מרגרינה או חמאה מיכל שמנת חמוצה כף סוכר שליש כפית מלח החומרים למלית: שליש כוס ריבה רכה + כפית ברנדי כחצי מיכל ממרח תמרים שלושת רבעי כוס אגוזי מלך קצוצים לא דק מדי. שליש כוס סוכר חום שתי כפיות גדושות קינמון אופן ההכנה לשים מכל החומרים בצק נעים ורך. (הבצק בכמות של שלוש רולדות. אני מילאתי כל רולדה במלית אחרת.) מחלקים לשלושה כדורים. נותנים לבצק לנוח במקרר כמה שעות. מרדדים כדור אחד למלבן, מורחים את הריבה, מעליה מורחים את ממרח התמרים, זורים את האגוזים ועליהם זורים את תערובת הסוכר והקינמון. מגלגלים לרולדה, מורחים ביצה טרופה מלמעלה ובוזקים אגוזים טחונים. מכניסים לתנור בחום בינוני בערך לחצי שעה - עד שהרולדה שחומה ומוכנה.