כמה הבהרות -שאלות לי למומחי התעבורה כאן...

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה זה שייך לעניין?

בדקת את המקרה המדובר ואת הדברים שכתבתי?
אם כן - אז ציין את האי דיוקים שבהם, אם לא - אז מדוע ההתפרצות.
ולדברים שכתבת - בהיתרים האלה כתוב כמה מקומות מיועדים לנכים אבל אין סימון היכן יוצבו התמרורים, (המלון מציב אותם בעצמו - אין רישום ברשות של החלטה על מקומו המדויק של התמרור) ותמרורים שהוצבו בצורה כזאת אינם חוקיים מבחינת תקנות התעבורה ודבר זה מהווה עילה לזיכוי בדין.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נו-טוף

אז אני רגוג
כל תמרורי חניות הנכים בתחנות דלק, ליד מרכולים הם חוקיים והאידיוטים סתם מבטלים דו"חות למי שפונה...
גם התמרורים בחניון התת קרקעי בקניון מול הים, שכתוב עליהם כבר למעלה מ 10 שנים "באישור קצין משטרה" הם מעשה ליצנות.
זה בסדר, המשך בבקשה.

כמה הבהרות -שאלות לי למומחי התעבורה כאן...

האם רחבת חניה של מלון, כלבו או כל עסק שהוא, כולל כבישי הגישה אליו ומחוצה לו - נחשבים כשטח מופקר בו לא חלים חוקי התעבורה?

האם סימון חניות, תמרורי הכוונה או אדום-לבן, הקצאת חניה לנכים וכל ייעוד אחר, במתחם שכזה - אינו תקף חוקית?

שאלתי באה לאחר הטימטום והראש הקטן שנתגלעו בתגובת דובר משטרת אילת, לנוכח פניית המלון לשליחת ניידת אשר תאכוף את חוקי התעבורה במקום, כשל שהביא גם לתגובה האלימה והמבישה של שני החולירות שתועדו תוקפים את קב"ט המלון.

מה באמת אומר החוק?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בעיתיות בעניין

התמרורים במגרשי החניה הפרטיים האלה אינם מאושרים ע" החוק ואינם רשומים בספר התמרורים העירוני
אין בסמכותה של המשטרה לאכוף תמרור שהיא יודעת שלא הוצב לפי החוק ולמקבל הדו"ח סיכוי טוב (או רע, מבחינתך) לצאת זכאי במשפט.
אם יש לך טענות בעניין הכתובת להן היא עיריית אילת, יש דובר לעיריה ותוכל לשאול אותו
אני מכיר אישית את מפקד משטרת התנועה באילת, אדם ישר ודבק במשימה והוא אחד מאוכפי החוק היותר מקפידים. ואני מכיר מספר מלונות באילת (בקשר למלון המדובר אין לי הכרות) שכשנכים פונים לקבלה בעניין מקום חניה עבורם שנתפס הם מסרבים לקרוא למשטרה וכשהנכה פונה בעצמו ומבקש לשלוח ניידת - הניידת נשלחת.

כמובן שבעיית הנכים אינה במרכז, אלא האלימות שנגרמה בגלל אי

האכיפה.
&nbsp
יש כאן דבר והיפוכו - מצד אחד נדרש כל עסק, בעל חניון או קניון, להקצות ע"פ החוק, חניות נכים ייעודיות ומסומנות.
מאידך, אם הם עושים זאת, המעשה לא מגובה בידי רשויות האכיפה...אשר לא דורשות את אותה הדרישה מהרשות המקומית.
&nbsp
ולעניין עצמו - אני תמה מדוע אין מוזעקת המשטרה מיד (!) כשמורם קול על מי מאנשי המלון. עוד לפני הסטירה (שאנו יודעים כי היא תבוא...) איך יידע הנהג ששימור חניה לנכה מגובה בידי החוק, או לא? על הרשויות ובתי המשפט לאכוף הלכה זו בלי להכנס לקטנות - האם ראש מדור שלטים חתם או לא...או מי היה זה שתקע - בפועל - את התמרור באספלט...רק כך יחונכו עבריינינו לכבד את החוק !
זו דעתי.

shlang

New member
בית מלון, כמו קניון, למרות שהם בבעלות פרטית

אבל משמשים את כלל הציבור, בזמן קבלת היתר בניה על פי תיכנון המבנה ומגרשי החניות, יש דרישה להקצות מספר חניות לנכים ולכן תמרורים אלה, (437) המוצבים במגרשי חניה פרטיים המשמשים את הציבור מקבלים אישור של ועדת תנועה מקומית ולכן הם ברי אכיפה, גם של הפיקוח העירוני וגם של המשטרה, הדבר מצויין גם בחוקי עזר עירוניים - חניה, לדוגמא:
סמכויות פקח
19. (א) פקח רשאי בכל עת להיכנס לכל מקום חנייה, מקום חנייה מוסדר או מקום חנייה פרטי כדי לברר אם קויימו הוראות חוק עזר זה.
(ב) לא יפריע אדם לפקח ולא ימנע אותו מהשתמש בסמכויותיו לפי סעיף קטן (א).
בסעיף קודם מוגדר מהו מקום חניה פרטי
בלי כל קשר - מקום פרטי המקצה מקום חניה לנכה - אל תחנה בו, תכבד את הנכה
מקווה שעניתי
חג פורים שמח

shlang

New member
אם החניון משמש את הציבור, אז כן, אם התמרור הוצב

שלא כדין , אין זה מתפקידה של המשטרה או הפקח לבדוק זאת ולכן עליהם לרשום דוח לנהג שכזה, בעל הרכב יכול להוציא ת.ע.צ. ואם יוברר שאין אישור לתמרור, הדוח יבוטל

זו גם דעתי ותגובתי, אלא שהעיריות והמשטרה נאחזים לעתים בתירוץ

אשר מגחך את הכוונה לחנך וללמד את הנהג הישראלי לציית לחוקי התעבורה.
&nbsp
גם המנהג התמוה של להשאיר את שיקול הדעת לפקידים או מפקדים , מה לאכוף ומה לא, מה כן מעניין את הציבור ומה אפשר לחפף, מדרדר עוד את מצב האכיפה והציות בישראל.
&nbsp
עכשיו ישלף כאן הנימוק הכספי, התקציבי, היקף כוח האדם ועוד תירוצים לאי עשיה כללית ומקסימלית...

למעלה