כמה ההורים "יושבים" לכם על הוריד?

dori78

New member
כמה ההורים "יושבים" לכם על הוריד?

בגיל מסוים, ההתמודדות עם איחולי ה"בקרוב אצלך" ודחיפת האף הפחות מעודנת של חלק מהמשפחה הופכת קשה יותר ויותר.
בימים האחרונים דיברו הרבה על קמפיין שהתברר כתעלול פרסומי של חברת שיווק ויח"צ, אבל העלה אצלי נושא חשוב:
כמה מקום אתם נותנים, אם בכלל, לציפיה של ההורים (או חלקים אחרים במשפחה) להמשכיות שלכם?
כמה מציקים לכם בנושא חתונה וילדים (או רק ילדים)?
אם יש לכם חברים נשואים שמשתפים אתכם (או אם הייתם נשואים פעם בעצמכם) - כמה קשה להדוף את הלחץ של "נו, תעשו לי עוד נכד, אחד לא מספיק..."?

צלשלספק

New member
האמת

שחשבתי לכתוב כמה דברים ואז התחרטתי, זה עדיין פורום ציבורי ואני לא אנונימי...

dori78

New member
אתה יכול לכתוב את דעתך ותחושותיך בנושא

בלי לספר על הניסיון האישי שלך.

צלשלספק

New member
בוא נאמר שאם אתה מגיע לשלב בחיים

שאתה נאלץ להעמיד אנשים ספציפיים וקרובים אליך ל"שיחת נזיפה נוקבת", לא פעם ולא פעמיים, אחרי ניסיונות שכשלו, ואחרי תקופה ארוכה שלא שמרו על קשר רציף ויציב עם הילד שלך למורת רוחך, כשהוא ממש לא בסדר העדיפויות שלהם, ואתה נאלצת "לתחזק ולהפעיל" את הקשר במשך שנים כנהג הסעות מכאן לשם ומשם לכאן, כשאלו צצים פה ושם, בתקופות אלו ואחרות בחייו או בחייך, אם בכלל. אזי לבסוף אתה נאלץ לקבל החלטה, לנתק איתם קשר טוטאלית, אחרי שמיצית את כל האופציות והתייעצת גם עם כל מי שצריך בהקשר של טובת הילד שלך והדמויות הקרובות אליו, שמן הסתם רצוי שיהיו דמויות יציבות בחייו, ואלו ממש לא.

dori78

New member
אבל זה ממש לא מה ששאלתי...

היו עליך לחצים להתחתן? הציקו לך על ילדים?
אני לא מדברת על אופי הקשר ודחיפת אף באופן כללי, אלא על הלחץ בנושא חתונה וילדים,
כאילו שההורים שלנו הם אלה שיקומו אליהם בלילה וישארו איתם אח"כ כשיהיו חולים...

צלשלספק

New member
האייפון מחק לי את התגובה :)

כנראה כח מיסטי מונע ממני לשתף...

בקשר לחתונה קיבלתי אולטימטום בשנת תרפפ״ו וזו הייתה ״הצעת הנישואין״ שלי, חח
ובקשר לדור ההמשך, בהחלט היה לחץ כללי מכמה גורמים שהפכו את עצמם בעצם התנהלותם וסדר העדיפויות בחייהם, ללא רלוונטיים בהמשך וביחס לדור ההמשך או הוריו המסורים של דור ההמשך, כך שמן הסתם גם לא צצות עוד שאלות או תהיות בנושא ההוא או הנושא הזה.

בקיצר הבא שמנסה להכנס לך לרחם בלא הסכמתך, תפני אותו לצער בעלי חיים, אולי יאמץ לו שם חבר חדש עם ארבע רגליים...

האמת שלי לא מתערבים

במקרה הכי גרוע זה דודים שאין להם עוד מה לשאול בארועים משפחתיים זורקים כזה "מתי אתה מתחתן"?
אז אני עונה להם "תתחתן אתה ימאנייק, אתה לא מתבייש, אני בן דודה שלך, בשר מבשרך, אתה שולח אותי להתחתן, אין בעיה"
&nbsp
&nbsp

dori78

New member
אתה רוצה להתחתן?

כלומר, זה יושב לך על נקודה שגם ככה קצת כואבת, או שזה סתם משהו שרץ באוויר מבחינתך?

אני אשמח להתחתן

נשואין הם מתנה אלוקית שאין שניה לה
&nbsp
אבל גם החיים הם מתנה אלוקית שאין שניה לה
כך שמבחינתי כל עוד ההרמוניה ממשיכה, הכל דבש

dori78

New member
בינתיים אתה בעיקר מספר לנו על ההרמוניה שלך עם

יוגב.

יכול להיות שהזוגיות שלך איתו קצת מפריעה לך למצוא כלה?

סתם.
נראה לי שבמקרה שלך זה לא מציק לך כי אתה בעצמך עוד לא סגור על זה שזה מה שאתה רוצה.

דווקא אני מאוד מעוניין למצוא את ה...

הזיווג שלי
מישהי ליצור איתה את המיני קוסמוס האין סופי שמציע החיבור בין גבר לאשה
&nbsp
עכשיו רק צריך שמישהי תעשה קולות של אישה
בינתיים אני רואה רק נקבות בחוץ
&nbsp
ואני לא מתכוון להתחתן עם מישהי שלא יודעת בכלל איך מגיעים למטרה שמציע מוסד הנשואים
&nbsp
אז אין בעיה, הזוגיות שלי עם בורא עולם ממש טובה
לא חסר לי דבר
כשתבוא מישהי שיכולה ורוצה להוסיף על כל זה, היא מוזמנת לנסות את מזלה
&nbsp

סוקי

ידידי תצטרך ללמוד שאתה הולך להכיר בת אדם ואולי לא מלאך ,מלאכים הם טהורים הם לא בגוף בשר ודם אז ככה שהכול טהור.

החתונה זה הטכס של היייי ושבוע של שמחה ,מה שיקבע אלו היכולות של שניכם ליצור עולם ומלואו יחדיו עם שינויים כמו תהפוכות, ילדים ,בלי ילדים ,קריירה לוחצת ,האדם שמשתנה ועוד

קח את זה בחשבון צא לדרך מבלי להתקרצץ איתן יותר מידי ולא לכרכר סביבן

בהצלחה

בנאדם הוא יותר ממלאך

שנאמר : "ותחסרהו מעט מאלוקים וכבוד והדר תעטרהו"
&nbsp
בנאדם שיש לו בינה, ויש לו התבוננות ולב טוב, גבוה יותר ממלאכים
שמלאך אין לו רצון, הוא עושה מה שאומרים לו בלי שאלות ובלי בחירות
אבל אדם שיש לו יצר רע, ועופפת אותו טיפשות איתנה ועף על פי כל אלו הוא רוצה ושואף לטוב לאמת ולחסד, צדק ורחמים
המלאכים אומרים עליו שהוא חסר מעט מאלוקים
&nbsp
אני רוצה איתי עוד אדם שיש לו את החוכמה והבינה (ולדעת נגיע ביחד) שיש לו לב טוב ומעשים טובים וחשיבה חיובית וטובה ומרוממת
שיש לו מידות טובות ורוצה טוב לכל אדם, ושהוא לא מפחד להתסכל בעיניים לעומס העבודה שיש לו כדי לכבוש את כל אלו ולגבור עליהם
ורצון פנימי להצמד לעד לאמת ולצדק ולהגיע איתם למימוש העצמי האישי והפרטי שלו והזוגי עם האחר
&nbsp
זה בנאדם שאני ארצה להיות לידו כל חיי
&nbsp
עכשיו אם היא רוצה לכבוש את דרגת האישה שאני רוצה/צריך (טבעי)
אז אפשר להכניס את זה להילוך ראשון ושני, גם אם יש הרבה מניעות
אני אתגבר על כולם

לאן אתה רוצה

להגיע איתה?לשיחות עומק כמו עם פרופסר ליבוביץ? ואם היא אדם טוב ומה לעשות אוהבת לדבר מטבעה ועל אחרים אז אך תגיב?

אתה הולך להקים זוגיות ובית ויש 2 דרכים או שאתה לוקח עם החבילה שבא שייתכן והיא אדם טוב וגומל חסד ומה לעשות ,תסריט חייה היה לא קל והיא הפכה לאדם לא הכי קל למשל?

או שאתה ממשיך לחפש משהו שבלתי מושג או שממש מועטים הם האנשים האלו!
לדעתי תצטרך לעשות חשיבה כלשהיא מחודשת ולומר לעצמך אני רוצה את האדם הטוב חכם עם חסד ,אבל מה לעשות תהיה לו חבילה או נטיות שאולי ידליקו אותי וכו ואצרך לחיות איתם או שאני ממשיך לחפש סוג של שלמות אדם כלשהוא

אני רוצה להגיע איתה למימוש הפוטנציאל

שלנו כנשמות>כבני אדם>כמין>וכאישיות
&nbsp
זה לא צריך להיות בעיה כזו גדולה אם אתה מוצא מישהי טובה שרוצה ומבינה גם את הדרך לכל אלו ומוכנה לעשות הכל כדי להגיע לשם
&nbsp
אני מצפה מעצמי את אותו דבר
אחרת למה להתחתן ?
מה זה קידושין, אם כלום לא קדוש אז למה לקדש בשקר ?
חופה וקידושין זה חיבור של שני נשמות שנשבעו לקדם את האדם החדש שהם הפכו אליו
&nbsp
וזה מושג ואני אשיג את זה וזה כבר שלי מזמן
כל שנישאר זה לראות את הפוטנציאל הזה במישהי
מספיק הפוטנציאל והרצון ואת השאר אני כבר אפתור

אתה

כבר נכנס ליעוד גורל קארמה שיעורים קארמתיים ידידי!
אתה רואה מה קורה סביבנו רווקות ופירוק בתים על שטויות ,אז תעשה חושבים על הנושא ,ותאמר לעצמך אני רוצה לפגוש אדם שיחהיה לי מאוד נעים איתו להיות ולהתנהל יחדיו!ובעזרת השם הכול לטובה

קידושין זה הברית בין איש ואישתו ובין הבורא,ולכן מי שמפר את הברית הנואף או הנואפת עונשם גדול ,וזה בגלל שהם הפרו את ברית הנישואין ,והיחסים לא יכלו לחזור למה שהיה ,ותולדה של זה בתים מפורקים בן זוג פגוע תדמית ועוד

ברגע שאין שכינה בבית ואות ה יורדת אז אתה מקבל אש ,בני זוג שלא דתיים או מאמינים גם אצלם ברגע שהם עושים רצון הבורא ויש שכינה בבית יש הרגשה אחרת ,ועם זאת על שניהם להתעלות מעל הטבע האנושי שיכול להדליק לעצבן לשגע אותך יותר ויותר אצל בני אדם ואת זה צריך לזכור

תלמד לראות מה מולך מי האדם ,אולי הוא נפגע ומתנהג כך או אחרת ועוד סיבות ,לא תמיד הכול זורם בחיים.

החשוב שתלמד אך להתנהל כי יש לפני הנישואין אחרי הנישואין התהפכויות מצב נפשי ועוד ועוד וזה הלמידה גם על עצמנו.

בהצלחה

למעלה