כמה הרופאים באמת צודקים,,, תהיות

orii

New member
את נוגעת בנקודה מאוד נכונה

לתשובה שלי יש שני חלקים: הראשון עוסק במופעים שונים של מחלת ה CF והשני בהשתלות. כולם יודעים שיש חולים בדרגות חומרה שונות. זה יכול להתבטא בכך שאצל חלק הבעיה העיקרית היא במעיים ואצל אחרים בריאות, כמובן יש את כל המחלות הנלוות כמו סוכרת, בעיות בכבד, אוסטופורוזיס ועוד צרות שחלק שמתפלגות בין החולים בצורה מאוד לא אחידה. אם נתמקד במחלת הריאות נראה מגוון רחב מאוד של מופעים החל מחולים שכבר בינקות סבלו מדלקות ריאות חוזרות ושיעולים בלתי פוסקים וכלה בכאלו שהמחלה התגלתה אצלם רק בגיל מבוגר. יש רופאים הגורסים שאפשר לחלק את מחלת הריאות ל-3: 1. חולים קשים, שגם עם טיפול מאוד אינטנסיבי תיפקוד הריאות שלהם "יגמרו" לקראת גיל 20 2. חולים בינוניים, שעם טיפול אינטנסיבי יכולים לעבור את גיל 30, עם תיפקודי ריאות נמוכים 3. חולים קלים/קלים מאוד, שעם/בלי טיפול יכולים לחיות כמו אנשים ללא CF. הסטטיסטיקות כוללות את כל החולים (באחזים שונים) ולכן יש הרגשה שכל החולים יכולים להגיע לגיל 40. ככל הניראה זה לא כך. תלוי איזה חולה אתה. אני כמובן לא מתיחס להזנחה טיפולית שיכולה להפוך בקלות חולהבנינוי לחולה קשה. חלק גדול מהשיפור הגדול בתוחלת החיים של חולי CF נובע מהשתלות.כשהתיפקודים ניגמרים נכנסים המתחים וגם הם תורמים את תרומתם להעלאת תוחלת החיים של החולים. הססטיסטיקה כוללת בהרבה מיקרים בהם טיפול ה-CF המשופר לא שינה את תוחלת החיים אלא השתלת ריאות מוצלחת. וכמו שאמרנו בהשתלות צריך הרבה הרבה מזל.

סליחה מראש על הטון הביקורתי

תזונה נכונה זה חשוב מאוד, וברפואה סינית אני לא מבין, אז אני לא אתייחס אליה. גם לא צריך לומר "אמן" לכל מילה של כל רופא - הכל נכון, והאיזון הגופני והנפשי תלויים בהרבה מאוד גורמים שרבים מהם אנחנו עדיין לא מבינים כראוי. אבל צריך לדעת שהומאופתיה זה שטויות במיץ. או בעצם שטויות במים. "תרופה" הומאופתית מורכבת ממים ש"זוכרים" חומר פעיל שדולל בהם לרמות שלא נשאר זכר ממנו. ככל שהחומר מדולל יותר, ככה התרופה נחשבת "טהורה" וטובה יותר. תכלס, זה לא יותר ממים מזוקקים. זה פשוט זן יקר במיוחד של פלאסיבו. לא יותר.

orii

New member
אל תזלזל בכוחה של האמונה

הממצא המדעי שקיבל הכי הרבה אימותים היא כוחו של הפלאסבו (כי בחלק ניכר מהניסויים יש קבוצת חולים כזו). לכן, גם אם משהו לא עובד יותר טוב מהפלאסבו - אם מישהו מאמין שהוא עוזר אז הוא יעזור לו. בחלק ניכר מהניסויים רואים שהשיפור בקבוצת הפלאסבו הוא משמעותי רפואית. אני לא מכיר ולא מאמין בהומאופטיה, אבל ממה שהבנתי לא בכל ה"תרופות" שלהם הריכוז של החומרים הוא אפסי או אפס. ואם יש חומר הוא יכול להשפיע לטובה, לרעה (או לא להשפיע)....

ראשגדול

New member
זה אולי קצת עצוב

אבל כל מי שהכרתי שעשה 100 אחוז ממה שרופאים אמרו עכשיו הוא עמוק באדמה .. (לא שאני אומר שזאת הסיבה ) אנחנו צריכים גם להקשיב לעצמנו .. אפילו הרופא הכי טוב בעולם לא מכיר אותנו כמו שאנחנו , ולדעתי האמת היא די באמצע לא סתם אני בן 29 שנה ורק עכשיו (אוטטו ) אני מתחיל אינהלציה (אחרי שנים שהרופאים אוכלים לי ת'ראש ) ועדיין לא נוגע בפיזיו , וטפו טפו אני עדיין פה ובבריאות טובה .(שוב .. לא עושה עדיין משיקולים שלי , שיקולים שהרופאים פוסלים כל הזמן ) לגבי הג'נק פוד. .. גם אני קיבלתי אישור לאכול כמה שיותר ..אני מתאר לעצמי שזה היה בגלל שג'נק פוד יותר טעים ויותר משמין והרופאה עדיין מעדיפה אוכל בריא ומשמין

orenkulu

New member
אנקדוטה

פרופ' כצנלסון למד רפואה בסין (למיטב זכרוני) כך שניתן לומר ששילב רפואה קונבנציאונלית עם רפואה סינית.

למעלה