כמה השקעתם בעיצוב הבלוג

כמה השקעתם בעיצוב הבלוג

כשפתחתם אותו? והאם אתם עדיין ממשיכים להשקיע בעיצוב שלו? אצלי בהתחלה העיצוב בא לפני התוכן. היה לי חשוב שהבלוג שלי *יראה* טוב, ויהיה מזמין ונעים לעין. השקעתי ממש המון זמן בבחירה של המראה הכללי, וגם עכשיו אני משקיעה לא מעט זמן בחיפוש תמונות, כי לכל רשומה אני מוסיפה בהתחלה תמונה שחשבתי שהיא יפה באופן מיוחד או שונה, ושמתאימה ברוחה לנושא הרשומה. אפילו עניין של הרשימות שיש בצד, בהתחלה פשוט עשיתי רשימה ארוכה של כל הרשומות שפרסמתי, אבל באיזשהו שלב זה כבר הפך מציק בעין לטעמי, ואז השקעתי די הרבה עבודה בבניית רשומות שיהיו מן "אינדקס" לכל הרשומות, על פי סוג של חלוקה כללית של אופי הרשומה. הרעיון הוא שרשומות האלו יעודכנו עם קישורים לרשומות חדשות שמתפרסמות וכך אפשר יהיה להגיע אליהן מבלי להעמיס על המראה של הבלוג. איך עניין העיצוב אצלכם?

0r0r

New member
אמ..

http://blog.tapuz.co.il/0r0r זה עונה על השאלה?

דם דם

New member
../images/Emo122.gif

לזה אתה קורא עיצוב...עד שהצלחתי לשים ידי על הרשומה כבר ראיתי מלאכים,שרפים,שטנים ויצור מוזר אדום עם קילשון וקרניים
אבל העיצוב שלך ממש מקסים...תן לי כמה שנים ואני עושה אותו דבר אצלי...חחחחח...האמת שזה לא כזה מסובך אחרי שהבנתי,אתה פשוט כישרוני

דם דם

New member
מה צ'קים

אני עובד על מזומן...ורק לירות שטרלינג מעניין אם הוא יהיה מוכן בתור מחיר התחלתי סכום של 10 אלף ליש"ט

ע ל ו מ ה

New member
למה צ'קים?

קוד ה-HTML טמון שם איפשהו ב-source של הבלוג שלו... (ככה הוא ענה כשבקשתי את הקוד...
... אבל לא היה לי כוח לחלץ את החלק המסוים הזה מהדף כולו...)

lordnoodle

New member
איך העלמת את השורה למעלה?

וגם את השורה של הלוגו של תפוז?

b love

New member
איך שפתחתי את הבלוג...

לקח לי הרבה זמן להחליט על הגוון של הצבע, זה היה ברור שזה יהיה כחול, השאלה איזה כחול, מאז שהחלטתי לא שיניתי, ולא נראלי שאני אשנה- כי זה כמו לשנות את כל הבלוג, זה יראה בלוג אחר לגמרי..

כיסוף

New member
הרבה

העיצוב חשוב לי יותר מהכתיבה
סתם... לא נכון , יש לו חלק מרכזי מאוד בבלוג וטוב שנולדה לה הקוביה החופשית.

ע ל ו מ ה

New member
השקעתי לא מעט

הכתיבה חשובה לי הרבה יותר מהעיצוב. או יותר נכון, התוכן חשוב לי הרבה יותר מהעיצוב. יחד עם התוכן, חשובה ביותר, בעיני, ההתמצאות בבלוג (ה-navigation) והיכולת לראות את התמונה השלמה שהיא "אני". בבלוג הקודם השקעתי המון בתחזוקת האינדקס (http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=300342 ). עוד לא היו אז תגיות ולכן המצאתי אותן לעצמי בדמות סדרת אייקונים שהתאמתי לכל רשומה, עם מקרא-מפה שהיה משולב בבלוגו שלי. כמו כן, בבלוג הקודם השקעתי באיסוף התגובות שלי בבלוגים של אחרים. היום אפשר למצוא אותן בעולם שלי, גם זה לא היה קיים אז. כיום, כשכבר יש תגיות, אני רואה חשיבות רבה לענן התגיות שלי (זו הסיבה למשל שלא הסכמתי להוסיף תגית "זיגי", כי אין לה קשר אלי והיא היתה מקלקלת בעיני את הענן - שכיום מראה את רשימת הנושאים בהם אני עוסקת, וגודל הפונט מראה את המינון). השקעה אחרת שעשיתי, למעל ה-navigation של מחפשי גוגל, היה לסדר רשימה בצד עם לינקים לדברים (המוזרים) שהם מחפשים. בקיצור... הליטוף המתמיד שלי לבלוג הוא הרבה יותר ע"מ להקל על ראיית התמונה השלמה שהיא "אני", שהיא "תוכן הבלוג", מאשר באסתטיקה. אבל... מה לעשות, גם אסתטיקה חשובה לי... כך שאפשר לומר שגם מבחינת המראה, ה-layout, והצבעים, אני מרוצה מאד מהבלוג שלי, וגם בזה השקעתי לא מעט. עד כדי לכתוב HTML כדי לקבל את ה-navigation היפיפה של OrOr, עוד לא הגעתי...

אני רואה שאת שמה דגש חזק

על השימושיות ועל המראה הכללי על מנת שיציג אותך בראש ובראשונה. האם היית נהנת לכתוב גם בבלוג שלא היה נראה מי-יודע-מה כמו שאת רוצה, ובנוסף גם האופן בו יכלתי לממש את מה שרצית בנוגע לשימושיות (התמצאות) לא היה בשמיים עם המון הגבלות - עדיין היית נהנת מהכתיבה, או שאף היית שוקלת לעבור למערכת בלוגים אחרת רק בשביל שהדבר הזה יהיה בשליטתך?

ע ל ו מ ה

New member
בבלוג הפנימי שלי, בעבודה

יש לי פחות שליטה. כלומר... מערכת הבלוגים היא שלי ומותקנת על השרת שלי, אבל לא אני פיתחתי אותה (כמובן) ואני לא שולטת ב-features שלה. גם לא אחליף אותה היום כי זה יותר מדי תקורה. אז... יש לי פחות ציפיות ממנה... ואני אכן פחות נהנית ממנה. כיוון שמהיותה מערכת של מקום עבודה היא ממילא יותר פונקציונאלית, זה אולי לא נורא. מה שכן, עובדה היא שפיתחתי את ה"תגים" הפרטיים שלי ואת אוספי התגובות הפרטיים שלי, כשאלה היו חסרים בתפוז. לעבור מערכת זו תקורה נורא גבוהה. אז אני אשתדל להתסדר עם מה שיש ולמצוא פתרונות יצירתיים. ולא אעבור.

ונניח ש..

היית מודעת לחסרונות הקשורים בעיצוב, נגישות והתאמה מלכתחילה במערכת הבלוגים, כלומר לפני שהתחלת לכתוב באופן רציני - גם בשלב הזה לא היית עוברת ומסתדרת עם מה שיש, או שפשוט עוברת כי בהתחלה יותר קל?

ע ל ו מ ה

New member
הייתי עוברת כי בהתחלה יותר קל

בעצם, בדקתי סביב לפני שהתחלתי. תפוז הכי מצאה חן בעיני בגלל העיצוב הנקי - זה היה בספטמבר 2003, וגם אז תפוז עלתה על כל אפשרות אחרת שמצאתי. לכן, מה שלא היה כאן וחשבתי שחשוב, עשיתי לבד בדרכים עקיפות. גם בעבודה אותו כנ"ל... המערכת נבחרה כי היתה הכי פשוטה להתקנה, כי מי חשב שניסחף כל-כך עמוק לבלוגים ול-wiki-ים?... ועכשיו מאוחר מדי להחליף
.

למעלה