כמה זה באמת נפוץ ?

waterfly

New member
כמה זה באמת נפוץ ?

והינה השאלה הבאה. הרבה פעמים נתקלתי כאן בבני זוג שאחד רוצה והשני לא או כמובן בבודדים. כמה מאיתנו הם זוגות שהחליטו שהם לא רוצים ילדים ?

Anathema Device

New member
אני

אני אמנם לא זוג (עדיין. בעתיד אני אהיה קבוצה שלמה
), אבל נמצאת בזוגיות עם אחד שלא רוצה ילדים.

gertrude

New member
אם הוא היה רוצה ילדים לא היינו ביחד

העלתי את הנושא באחד הדייטים הראשונים (מיד אחרי ששאלתי אם הוא צמחוני - עוד ייהרג ובל יעבור). לא היינו ממשיכים לצאת לוּ הוא היה רוצה ילדים - אני מעדיפה לחסוך לעצמי משברים עתידיים כשאפשר לעשות זאת. נדמה לי שזה לא שהוא לא רצה באותו אופן שאני לא רציתי (כלומר באופן מוחלט, מנומק, דעתני ושאינו ניתן לויכוח), אלא שילדים נראו לו כמו רעיון מופרך ולא קשור והוא לא הקדיש לזה הרבה מחשבה בזמנו (מאז הוא כבר כן הקדיש לזה מחשבה והגיע למסקנה מנומקת ודעתנית לא פחות משלי שילדים הם אכן רעיון מופרך ולא קשור).

gertrude

New member
זה ממש מעניין כשחושבים על זה

כל הסטיגמות הסוציוביולוגיות תמיד לימדו אותנו שנשים צדות בעלים כדי שיעברו אותן ויפרנסו וישמרו על המשפחה, וגברים בעצם הם פרפרים כאלה שלעתים נופלים ברשת, אבל תמיד היו מעדיפים להיות חופשיים. מסתבר שזה לא רק לא נכון, אלא לא פעם הפוך לגמרי... (מצד שני, הגברים בתאוריות הללו רצו להיות חופשיים כדי לפזר את זרעם, אז אולי זה כן מתיישב בעצם... צריך להרהר).

אכן הפוך לגמרי

יש לי עוד חברה שבעלה רוצה ילדים והיא לא רוצה. הוא כבר מתחיל ללחוץ ...

marish

New member
הרבה פעמים זה סוג של הוכחת גבריות

אצלנו במשרד, למשל, היתה ישיבה ששני המבוגרים ביותר (45+) התגאו מאוד בכך שהשנה הביאו עוד ילד. ומילא היו רוצים לפזר את זרעם, אבל מה תגידי על כאלה שלחוצים להתחתן? יצאתי פעם עם אחד כזה. הוא נפרד מהחברה הקודמת שלו כי לא רצתה לעבור לגור איתו אחרי שהיו ביחד 4 חודשים...

gertrude

New member
לא בדיוק

זה לא שהוא לא רצה ילדים. אני די משוכנעת שלוּ הוא היה עם מישהי אחרת, הוא היה הופך לאבא בזמן זה או אחר. הוא היה בן 24, ילדים עוד לא היו משהו שרלוונטי לחיים שלו, והוא פשוט בחר ללכת איתי, עם כל מה שזה אומר. בהמשך הוא חשב על נושא הילדים בעצמו והחליט שזה לא בשבילו, גם בלי שום קשר אלי.

XUXA141

New member
מה שמעניין אותי..

האם אותם בחורים שרוצים ילדים, היו נשארים ברצון זה אם האישה שלהם היתה דורשת שיקחו את חופשת הלידה, שישארו בבית עם ילד חולה, שילכו לאספות הורים, שיקומו בשבת בבוקר, שיקומו עשרות פעמים בלילה, שינקו הקאות ופליטות, שילכו לאספות הורים וכל שאר התענוגות הללו.. משום מה יש לי הרושם שהרבה מהגברים שרוצים ילדים, רוצים בעיקר לחזור מהעבודה ולמצוא אותם אכולים, מקולחים וישנוניים...

להלילו

New member
יש גברים ויש גברים

אף אחד לא יכול לדעת לפני הלידה איך הוא באמת ינהג. שמעתי על הרבה אמהות שאמרו שהן חוזרות מיד לעבודה נשות קריירה רצינית ומצאו את עצמן יושבות בבית שנה מבחירה. ולהך גברים שלא ידעו מזה חיתול פתאום מגלים רוך ועדינות וקסם שהם מקדישים זמן ומרץ,ופתאום גם הכביסות והשטיפה ניראה להם חלק מהטיפול בילד...

XUXA141

New member
בוא נ גיד ככה

שאם מישהי שלא רוצה ילדים פוגשת בחור חדש, והוא אומר לה "אני רוצה ילדים" זה לא בהכרח סוף פסוק כי יכול להיות שהוא ישנה את דעתו כשישמע שהוא צריך לקום בלילה וכל זה. רק אם יש מישהו שאומר "אני כל כך מת על ילדים שאני אעשה הכל, אטפל,אשאר בבית וכו'", אז מתעוררת הבעיה. נוסף לזה יש בחורים שיגידו "אני רוצה ילדים" כי הם חושבים שזה מה שהבחורה רוצה לשמוע. ( כי הרי "מקובל" שנשים רוצות ילדים)

Arfilit

New member
זה תיאור קצת פשטני בעיני

אני אקדים ואומר שאני חושבת שגם האבא צריך לשאת בנטלים המשפחתיים, ושכל משפחה צריכה להערך ולהחליט איזו חלוקה מתאימה לה. פעם שזה נאמר - אני רוצה להגיב על דברייך. אני חושבת שלאמר שגברים שרוצים ילדים ישנו את דעתם כשיבינו שבת זוגם מצפה שגם הם יקומו בלילה זה קצת ממעיט מערך הגברים הסובבים אותנו - וכהכללה זה בעיני לא נכון. אולי גבר ששומע שזוגתו מצפה שהוא ישאר בבית ויוותר על הקריירה, יגדל ויחנך את הילדים בעוד היא יוצאת לעבוד, יקום לבדו בלילות ויישאר רק הוא כשהילדים חולים - אולי גבר כזה יחליט שזה מתאים לו, או שאולי הוא יחליט שהוא מחפש בת זוג אחרת שאיתה הוא יצליח למצוא חלוקה שיותר מתאימה לו וגם לה, או שאולי הוא יצליח למצוא עם אותה בת זוג את דרך הביניים שמאפשרת חיים שלמים ומספקים לשניהם - כ אחד לפי ציפיותיו מן החיים. להגיד שגבר יוותר על ילדים משום שהוא יתבקש לקום בלילה - לא יודעת... ולגבי הגברים הרוצים למצוא את ילדיהם מקולחים, אכולים וישנוניים - גם כאן זה ענין של קביעת חלוקת התפקידים. אסור גם לשכוח שגבר או אישה שקיבלו על עצמם את תפקיד המפרנס העיקרי - גם הם נושאים בעול ובאחריות לא פשוטים. זה לא כמו לכלכל את עצמך בלבד.

למעלה