כמה זמן בצק צריך להחזיק?

כמה זמן בצק צריך להחזיק?

כמה זמן בצק רגיל (דליל/מסטיק) אמור להחזיק על הקרס עד שהוא מתפורר ונופל? אם בצק מתפורר מהר מדי, מה זה אומר? הכנתי בצק והוספתי לו סוכר וקצת שמן שומשום, בתקווה שהשמן יעזור להאיט את ההתפוררות. תוצאה - בבית בכוס מים לא התפורר בכלל. אחרי כמה שעות בים, התפורר תוך כמה שניות. ועוד דבר - השתמשתי בקמח תופח (לעוגה). יתכן שזה מה שגרם לבעיה?

seafox

New member
שכחת שיש כמה גורמים.

1.טמפרטורה. 2.מליחות. 3.שמש. 4.הזמן שהבצק ישב מזמן ההכנה עד לרגע שהיה על הקרס. תחשוב על הדברים האלה,ייתכן גם שהבעיה היא שילוב של חומרים שלא אמורים להיות ביחד. בהצלחה.

לא הבנתי. אנא הסבר.

איך הגורמים האלה משפיעים? מה הטמפרטורה המתאימה? כמה זמן בצק יכול להשמר? אילו חומרים בדיוק לא אמורים להיות ביחד? מה החוכמה להגיד שאלו דברים משפיעים אבל לא להסביר לי כיצד לתקן? אנא פרט.

seafox

New member
לא התכוונתי לטמפרטורה כמו ללחות או

יובש... באמת אין חכמה במה שרשמתי מכיוון שאני לא יודע מה טיבו של בצק בתנאים של תל אביב והמרכז,וחוץ מזה שאני לא מתעסק עם יותר מדי בלאגן בבצק שלי.לוקח פיתה קצת מים ויאללה,לעסק. מאותה סיבה אני לא יכול להגיד לך גם כן אלו חומרים לא כדאי לערבב ביחד. אולי מישהו אחר שהוא כימאי או אחד שכבר עשה כל מיני ניסויים יוכל להגיד לך מבין החומרים מי לא מגיב טוב אחד לשני. או שאתה יכול לנסות בעצמך.בכל מקרה,אני מאחל לך בהצלחה.אגב,לקחת פיתה מסומסמת ולהתחיל ללוש אותה עם קצת מים (לפי ההרגשה והניסיון) זה אחלה בצק!וגם לא צריך שום שמן וכל אלה...זה לפחות מכאן באילת.

helpmeplz

New member
בצק דליל ובצק פיתה...

אני מעדיף לדיג עם מצוף בצק דליל, אבל אם אני זורק את הפיתיון רחוק אני משתמש בפיתה, עד עכשיו התאוריות שלי אומרות כי הבצק הדליל מושך יותר, והוא יותר רך וקל לי יותר לעבוד איתו, הבצק פיתה בדרך כלל מתייבש מהר ונהייה קשה, אבל הוא לא דביק ומחזיק חזר על הקרס. בצק מסטיק בזריקות לפעמים נדבק לחכה או לחוט ומסבך את העניינים. בצק פיתה לא בזריקות, עבד לי פחות מהבצק הדליל... הבצק פיתה כששמים אותו הוא כזה גוש וקשה לעבד אותו לצורה של הקרס, אז הדגים נוגסים בחלק בלי הפיתיון והם לא נתפסים... הבצק הדליל אפשר ללפף אותו לצורה קטנה והדגים חייבים לנגוס בדרך כלל בשביל לקחת את הפיתיון... מכאן השיקולים שלכם

paluta

New member
תשלובת של סוכר וקמח טופח

לא טוב כי התשלובת הזו תוססת לאט אבל תוססת תשתמש בקמח לבו רגיל

ramihann

New member
אולי כדאי פעם אחת לתמיד

אולי כדאי פעם אחת לתמיד להתייעץ עם איזה קונדיטור, או אופה, שמתעסקים בבצק למחייתם, ולברר את כל הנקודות האלה. כדאי אולי לחפש פורום שעוסק באפייה/עוגות/קינוחים/מגדנאות וכו´ ולשאול שם (אני מקווה שאוריא ואלון לא יכעסו אם אומר שזה אתגר למנהלי הפורום...) אני אמנם בוגר "תדמור" בעברי הרחוק, אבל אף פעם לא עסקתי במגדנאות ואני גם לא ממש אוהב את זה. בכל מקרה, קמח תופח מכיל אבקת אפייה, שזה כימיקל (סודיום ביקרבונט, אם אני זוכר נכון) שנועד להתפיח את הבצק/המאפה בזמן האפייה (במקום התפחה על-ידי שמרים לפני האפייה). לדעתי, לא כדאי להשתמש בקמח תופח להכנת בצק לפתיון, כי הוא יגרום לנפח הבצק וליתר התכונות שלו (גמישות, דביקות, תכולת נוזלים וכו´) להשתנות לאורך ציר הזמן. נראה לי ששינויים כאלה יכולים רק להפריע לדיג. כל העניין בבצק פתיון הוא שעליו להיות אטרקטיבי לדגים, אך גם להיות זמין וזול, נוח להכנה ולטיפול, והחשוב מכל - להחזיק על הקרס מספיק זמן, עד שהדג מפסיק להסס ולכרסם מסביב ו-"שואב" את כל הפתיון לפה על מנת לבלוע אותו, ואז מתבצעת נעיצת הקרס. בצק "חלש" נופל כבר בשלב הכרסום - השלב בו הדגים מכרסמים את הפתיון מסביב, בהססנות ובחשש. אני חייב להודות שלמרות שאני עוסק בדיג כבר המון שנים (מעל 35 שנה), לא הצלחתי עד היום למצוא פורמולה "מנצחת" לבצק פתיון. ניסיתי בצק קשה, בצק רך, מבושל, וכו´, הלכתי לפי הוראות בספרים, במגזינים ובאינטרנט, לא התעצלתי והכנתי "בויליס", שזה כדורי בצק מבושלים שאמורים לקבל מין קרום כזה שגורם להם להחזיק יותר זמן על הקרס, בקיצור - עשיתי כל מה שיכולתי לעשות, והבצק עדיין לא מחזיק מספיק זמן על הקרס, וצריך להכין פתיון חדש שוב ושוב בלי תפיסות. לחילופין - הבצק אינו מספיק אטרקטיבי כפתיון. בהזדמנות הראשונה אכתוב כאן הודעה בנושא רמת התחכום של הפתיונות שבהם משתמשים כיום באנגליה לדיג במים מתוקים (Coarse Fishing). אתם פשוט לא תאמינו כשאספר לכם לאיזו רמה מדעית הם הגיעו שם בנושא זה. בינתיים, התרומה היחידה שלי בהודעה זו היא שאני ממליץ לא להשתמש בקמח תופח. ברכות לכולם.

seafox

New member
ענק כתמיד רן!

אולי עדיף אבל לשאול קונדיטור ימי?צריך לזכור שיש את העניין של מים ושאנחנו מדברים על דגים...

seafox

New member
צודק...מה לעשות,יש לי בעיה עם שמות.

בעית זיכרון,ולא דיסלקציה...אלוי לפחות ככה היה לי תירוץ טוב.אבל אין לי.

ונאמר אמן-אני בדרך.....

אני ראיתי את המסטר (עזרא)דג ביום שישי והבצק מחזיק לו בדיוק כנדרש. ומה זה הנדרש? בדיוק חמש דקות עד שיש משיכה של קרס עצבני על הקרס. לא צריך יותר מזה. אם הבצק טוב ויציב כמו שצריך,ואתה מגיש נכון(פרזנטציה)ומשתמש בקרס נכונה (10 לא יותר)וקשירה נכונה ובקיצור יוצר את התנאים האופטימלים, אז מספיק חמש דקות ואז בום. עזרה ביום שישי השתמש בפלוטה ושם על קרס 10 כמות נכבדת באורך של כ 4 ס"מ ונתפס היטב והתוצאות לא אחרו לבוא.(הוא טען ליום חלש ואני ספרתי אצלו ערמה של לפחות 20 קרסים מכובדים בגודלם בשעה וחצי שעתיים) המסקנה-אין זה מדע מדוייק . להיות מהנדס אמיתי ולדוג ולהיות עסוק במציאת פטנטים ,אזי אתה מאבד את הכיף(לדעתי),הרוגע של הים, הריח ,האוירה,הצחוקים,השחרור וההנאה מלהרגיש אכילות והיכולת להתחכם לדגים. סבלנות. לא הכל במיידי. נתאמן ויחד נמצא את נקודת האיזון שתביא את התוצאות הטובות ביותר.

seafox

New member
לאחר בדיקה שעשיתי גם בפורום

ג´אז ובלוז (פרסום? אני מפרסם?
)הסתבר לי שאולי זאת דיסלקציה וככה יש לי תירוץ מתאים

אוריא

New member
אני מרים את הכפפה.

אני מוכן להרים את הכפפה. וכבר נראה לי שסוניה האדומה שידועה האפיית לחמים תתיחס לפניה. אבל בלי קשר אני רוצה לחדד כמה דברים ולהתיחס לדברים שלך. קודם כל בוא נגדיר עד הסוף מה אנחנו מחפשים. 1. בצק שהדגים ימשכו אליו. כלומר בעל ריח שמושך דגים. כלומר עם ריח של דגים? 2. בצק עמיד במים. בצק שלא יפול מהקרס אבל יהיה מספיק רק לנגיסה. יש עוד משהו ששכחתי? ההגדרה בסדר? מי לוקח על עצמו לנסות את ההצעות והמימצאים? עכשיו התיחסות. כמו שאני רואה את זה, באופן כללי האנשים שבאמת דגים המון זמן, ואלה שבאמת תופסים דגים, משתמשים בעקרון בשני סוגים עיקריים של בצק. דליל וקשה (פלוטה זה לא בצק לצורך העינין). את שניהם הם מכינים רק עם קמח ומים. לדעתי מה שמשפר את הצלחתם זה לא הפתיון, אלה שילוב של הבחירת הבצק המתאים, בחירת מקום הדיג ואני מתכוון ברמת סלע ימינה סלע שמאלה, נסיון שמתבטא לדוגמא בבחירת העומק ורגע ההצלפה ומזל.

כפפה?

טוב, זרקו עלי כפפה
, אז אני אגיב: אם אני מבינה נכון (בתור דייגת פאסיבית) צריך משהו שיהיה עם מרקם וחוזק שמזכיר פלסטלינה, ושיחזיק לאורך זמן על הקרס. באינטואיציה ועל סמך נסיון באפיית לחמים, נראה לי שהקמח שצריך לחפש הוא עם אחוז "קשירה" גבוה - כזה שנותן תוצאה צפופה כדי שהעסק לא יתפורר. בקמח לבן רגיל מבוסס חיטה יש שיעור גבוה מאוד של גלוטן - תערובת של שני חלבונים שתפקידם לייצר מעין "רשת" חלבונים שיעזרו לשמור את הגזים (כמו אלה הנוצרים עקב שימוש בשמרים או אבקת אפיה) בתוך הבצק. זהו המרכיב העיקרי שגורם לאלסטיות של בצק לאחר שמוסיפים לו מים. אני מאוד מסכימה עם רמי שקמח תופח לא מתאים, מהסיבה שאותה יכולת שתגרום לבצק לתפוח ולהיות "אוורירי" היא ההפך ממה שאנחנו רוצים להשיג, דהיינו בדק צפוף ומגובש. אני הייתי הולכת על קמח לבן רגיל, הכי בסיסי שיש, כמו שפעם היו עושים ממנו דבק. צריך גם לזכור שקמחים מיוחדים הם יקרים פי-כמה מהפשוטים ואז אולי כבר כדאי להשקיע בשמן דגים, שלגביו נראה לי שיש כאן קונצנזוס. יש לי עוד מחשבות על דברים שאפשר להוסיף כדי לחזק את התערובת, אבל החברה הטלפונית שלי עדיין ישנה, אז אם יהיה לה מה לתרום לדיון אוסיף עוד מאוחר יותר

חברה חברה חברה

יש לי פתרון , אני מקווה ! ניסיתם פעם להוסיף אבקת מרק עוף לבצק ? - תנסו ותגידו לי מה אתם חושבים . מניסיון ... יוצא בצק קשה ועמיד ביותר על הקרס . לגיוון אני מוסיף קצת שמן סרדינים או שמן דגים למי שיש ! לי זה עובד מצוין ואני ממליץ לנסות !

../images/Emo185.gif הנסיכה הנמה התעוררה

ואחרי כמה דקות מחשבה הסכימה להציע שני דברים: 1. להשתמש בקמח קשה ללחם (כמו שטיבל2 שאפשר לקנות בסופר) 2. ללוש ה ר ב ה וחוצמזה היא הציעה לי להכניס שאלה בפורום אוכל, כי יש שם אנשים שאוהבים לעשות ניסויים בכל מיני דברים כאלה, גם אם זה גורם להם להזדקק לקנות ציוד דיג

paluta

New member
,תנסו להוסיף מעט ....

קמח סויה אבל ממש מעט וזה מגבש את הבצק כמו שצריך !! וכל מי שעניין הבצקים לדייג מעצבנים אותו מן הראוי שלא יגיב ויפסח על ההודעות בנושא - בצק טוב זה אחד הדברים החשובים לכל דייג !

למעלה