כמה זמן בצק צריך להחזיק?

הדייגת1

New member
בצק מסטיק

היי אני רוצה לתת לך את המתכון של הבצק שלי ואולי זה יצליח נקווה.קודם כל אני שמה קמח רגיל אחר כך על יבש אני שמה סוכר מערבבת ומתחילה להוסיף מים ומעבדת את זה עם סכין למריחה וכל פעם עוד קצת מים וזה צריך להיות מסטיק עבה וקצת קשה אחר כך אמי מוסיפה שמן וממשיכה לערבב אבל תמיד שהבצק יהיה קצת קשה לא בשום פנים ואופן דליל ונותת לבצק לנוח כ-10 דקות ושוב מערבבת לראות מרקם חלק ולא גושי ובטח שבקרקעית אין עודף קמח והדבר הכי חשוב זה שאני מכינה אותו יום לפני הדיג ופשוט משאירה אותו במקרר.ועוד דבר אני מכינה ביום חמישי בצק בשביל יום שבת והדבר הכי הכי חשוב שיש גשם כולם נירטבים ושאין גשם שום אוכל לא עוזר להביא דייג.אז תנסו את הבצק ואולי תצליחו
 

paluta

New member
למי שידו משגת

קמח כוסמין spelt בלע"ז נותן את המרקם הטוב ביותר והבצק שנוצר ממנו מחזיק זמן רב במי הים גם דליל גם קשה גם "פלסטלינה" אולם מחירו כ - 7 ש"ח לק"ג בחנויות טבע ורק כ- 4 ש"ח לק"ג אצל הספק (באיזור ירושליים) זה גם אורגאני כך שלפחות הדגים אוכלים מזון איכותי.
 

אנטיאס

New member
האם מישהוא מכם ניסה פעם קמחים

אחרים לא של חיטה, כמו שיפון, שעורה. הקמחים הללו לדעתי חזקים הרבה יותר מקמח לבן פשוט. גם קמח מלא יותר צפוף ויותר יציב מקמח לבן שמיתמוסס מהר במים. אני בטוח אנסה בקרוב כמה סוגי דגנים ואומר לכם מה התוצאות, לדעתי אם הדגים אוהבים קמח לבן הם גם יקפצו על קמחים מסוג אחר.
 
יכול להיות שהם יקפצו ../images/Emo19.gif

על סוגי קמחים אחרים, אבל אלו שציינת יהיו מאוד לא יעילים, כיון שמרכיב הגלוטן בהם נמוך מאוד. זאת אומרת שרמת האלסטיות שלהם נמוכה והבצק יתפורר מהר מאוד במים.
 

לייזר

New member
הסיפור של הבצק .

קראתי עכשיו את הסיפורים על הבצק .אז רק לידיעה כללית. בצק רך עשוי נכון לא נופל גם בזריקה אם רולר .אם בצק רך אפשר למשוך מדי פעם את החוט והוא לא יפול. לעומת זאת בצק מבושל או פיתה או פילוטה מכה חזקה אם רולר מפרקת אותו וכשהכרס במים הבצק יושב טוב במים גם לזמן ארוך .אבל אם תן משיכה אפילו עדינה הבצק מתפרק .הבדיקה האמיתית לאחר כמה דקות במים להוציא ממש בעדינות ואז תיראו שהבצק במקום. כל זה בתנאי שהבצק עשוי נכון.דוגמא אחת קטנה בצק מבושל אם מרגרינה אחיד ויפה אני לשים כמות מרגרינה יפה .על כוס וחצי מים לפחות רבע מרגרינה. באותו יחס אם תשימו שמן תיראו שהבצק לא אחיד ומופיעים בו פיצוצים בקיצור אם במבושל אין מספיק מרגרינה ברור שהוא מתחיל להתפורר.ואז בים אפשר להרטיב טיפה וללוש .מי שעושה בצק אם פיתה בבית לאחר שהבצק מוכן להוסיף שמן וללוש . רבותי בצק רך או אפילו מבושל אבל בעיקר הרך יוצא גרוע ואם גושים אם הקמח לא טרי לכל אוהבי הפטנטים אני שם כוס מים קצת סוכר שתי כוסות קמח והמברגה עושה את העבודה מי שהולך לדוג במים מתוקים יכול לערבב בבצק מזון לאוגרים הולך מצוין בהצלחה
 

אוריא

New member
הקפצה. הודעה ללא תוכן.

הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הקפצה. הודעה זו על מנת להקפיץ את ההודעה של לייזר, לאחר שירשורה לפתיל הרלוונטי.
 
למעלה