כמה זמן הודעה מראש על פיטורין? דחוף

מצב
הנושא נעול.

סנטימנט

New member

אני עבדתי בחברה כ -11 חודשים בעבודה סטודנטיאלית, עליה שילמו לי לפי שעה- כלומר, לא קיבלתי שכר חודשי קבוע. במשך החודשיים האחרונים החלפתי משרה באותה חברה, וכת משלמים לי שכר חודשי קבוע על עבודה במשרה מלאה. בסה"כ אני עובדת בחברה כשנה וחודש. שאלתי: כמה זמן (אם בכלל) אני צריכה לתת למעסיק שלי הודעה מוקדמת על רצוני להתפטר? תודה רבה על העזרה!

yoelnd

New member
חודש על כל שנה

אני עבדתי בחברה כ -11 חודשים בעבודה סטודנטיאלית, עליה שילמו לי לפי שעה- כלומר, לא קיבלתי שכר חודשי קבוע. במשך החודשיים האחרונים החלפתי משרה באותה חברה, וכת משלמים לי שכר חודשי קבוע על עבודה במשרה מלאה. בסה"כ אני עובדת בחברה כשנה וחודש. שאלתי: כמה זמן (אם בכלל) אני צריכה לתת למעסיק שלי הודעה מוקדמת על רצוני להתפטר? תודה רבה על העזרה!
חודש על כל שנה
היי בעיקרון עד חודש על שנת עבודה וכמובן בכתב, אם הגעת עם המעסיק להסכם הדדי אחר כגון: ימים ספורים או שבועיים זה סיפור אחר. וזה אם הוא מצא מחליפה או את מצאת עבודה אחרת ומבקשת לפדות ימי חופשה בפועל. בהצלחה!

שיר ורד

New member
החוק לא מגדיר במפורש את מצבך

החוק לא מגדיר במפורש את מצבך
אם היית עדיין עובד בשכר היית צריך לתת הודעה מראש של 14 או 15 יום . אם היית עובד במשכורת כל התקופה היית צריך לתת הודעה מראש של חודש. במצבך הנוכחי קיימות כמה אפשרויות: 1. בהתאם למעמדך הנוכחי - הודעה מראש של חודש. 2. בהתאם לרוב תקופת עבודתך - הודעה מראש של 14-15 יום. 3. להתייחס אל המעבר לעבודה במשכורת כאל חוזה עבודה חדש - כלומר הודעה מראש של יום. 4. לצבור את תקופת ההודעה מראש היית צריך לתת כעובד בשכר -11 יום, יחד עם תקופת הודעה מראש של עובד חדש במשכורת (עוד 2 ימים) סה"כ 13 יום. מה האפשרות שיקבל בית הדין, אם זה יגיע לתביעה- קשה לדעת. אילו אני היית השופט , היית מברר מה היה היקף המשר שלך כסטודנט. אם היה קרוב למשרה מלאה - הייתי הולך לפי אפשרות מספר 1. אילו היה מספר שעות מועט ביום , הייתי הולך לפי אפשרות 2 או 4 (3 נראית לי אבסורדית).

מצב
הנושא נעול.
למעלה