כמה זמן לוקח לקבל מדגם?

yardenka

New member
כמה זמן לוקח לקבל מדגם?

הגשתי בקשה למדגם לפני 3 חודשים. מישהו יודע מניסיון, כמה זמן בממוצע לוקח לקבל מדגם? לפי מה שהבנתי מהמזכירה, עד 3 חודשים. לפי האתר הרשמי, רק לאחר 3 חודשים מתחילה הבדיקה. אני מבולבלת ולא מצליחה לתפוס את המזכירה בטלפון.... ועוד דבר- האם מרגע שהגשתי את הבקשה אני מוגנת? אני רוצה ליצור אבטיפוס כבר עכשיו ולא לחכות, יש לי ממה לפחד? תודה.

מדגם

המתנה לתחילת הבחינה בארץ היא בין חודשיים לארבעה, בממוצע. הגנת המדגם בארץ היא רטרואקטיבית מיום הגשת הבקשה אבל רק לאחר רישום המדגם בפועל. בכל מקרה, אם הגשת בקשה למדגם שלא באמצעות משרד עורכי דין ועורכי פטנטים המומחה בתחום תעלה שאלת היכולת לאכוף ומהי הנפקות המשפטית של הרישום עצמו. מומלץ בחום להתייעץ בנוגע למדגם במשרד עורכי פטנטים לפני ביצוע חשיפה כלשהי, שכן אם יהיה צורך להגיש בקשה מתוקנת וכבר בוצעה חשיפה - תהיה בעיה. אגב, את לא מצליחה להשיג אותם בטלפון מאחר והם בחופשה. בברכה,

yardenka

New member
תודה רבה!

חבל, חשבתי שזה לוקח פחות זמן ואני מפספסת בינתיים הזדמנויות שלא יחזרו. שאלה נוספת, למרות שאתה לא בדיוק אובייקטיבי: המדגם שלי די פשוט והגשתי אותו לבד ולא דרך עורך פטנטים. הגשתי הכל לפי ההוראות פירטתי כמה שצריך ואף מעבר ... ולא ביקשו ממני להגיש שום תיקונים. השאלה שלי אם זה כזה נורא שויתרתי על עורך פטנטים או שבמקרה של מדגם פשוט זה בסדר. כי אחרי הכל זה סה"כ מדגם ולא פטנט, אין יותר מידי מה להתברבר, לא? ועד מתי אני יכולה להכניס שינויים במידה ואני אחליט להתייעץ עם עורך? יום טוב

יש המון לאן להתברבר

והבעיה העיקרית היא שבהיעדר ניסיון בתחום את לא תדעי שהמדגם לא אכיף עד ליום שתנסי להגיש תביעה או בקשה לצו מניעה נגד מפירים. מאחר ושכר הטרחה לטיפול במדגמים הוא נמוך, חבל לא לבצע את זה בצורה בטוחה יותר. אינך יכולה להכניס שינויים במדגם שהוגש, סביר להניח שיהיה צורך להגיש בקשה חדשה ויתכן שהבקשה החדשה תידחה לאור קיומה של הבקשה המקורית (היעדר חדשנות). בברכה,

למעלה