כמה זמן...?

ailag

New member
כמה זמן...?

אוף, מתחילים מועדי ב' שימשכו עד ה-29.9 והסמסטר מתחיל ב-17.10 . אני רוצה למצוא דירה/שותפים ועדיף לפני תחילת הסמסטר, כי נראה לי בלגן לעבור אחרי תחילתו. אני גם עצלנית (יקח לי זמן להזיז את עצמי ולחפש) ורוב האנשים לא מתאימים לי (גיקית! מישהו מכיר גיקית נחמדה של קומיקס, מחשבים ומד"ב שמחפשת שותפה?
) אז יקח לי זמן למצוא. כמה זמן עובר בין תחילת החיפושים לסוף החיפושים אצל אדם מסוגי, וכמה זמן בין סוף החיפושים לכניסה לדירה?

EyalPolo16V

New member
זה תהליך דיי ארוך

בשביל אנשים שלא מוכנים להתפשר על מה שהם רוצים , או לפחות לא פשרה רצינית, ככה היה במקרה שלי. ואם את רוצה דירה של 2 שותפות בלבד כולל אותך, אז זה יהיה קשה שבעתיים, כי רוב הדירות כאן באזור הן 4-5 חדרים. מחיפוש מייגע שערכתי בשנה שעברה, הגעתי למסקנה שמתוך כל 10 דירות שרואים, יש אחת נורמלית. בשנה הראשונה, כשהייתי לחוץ בזמן, פשוט ראיתי 3 דירות ולקחתי אחת מתוכן. הדירה שלקחתי היתה לא רעה, אבל יקרה מאוד ופחות טובה יחסית לאיפה שאני גר השנה. נ.ב. אם את חסונה , ועושה את ההעברה לבד, זה לוקח חצי יום

ailag

New member
המ

לא אכפת לי כמה שותפות (למה בעצם להעדיף 2 על פני 3? - כולל אותי) ההעברה לא בעייתית כי היא יכולה להיעשות בחלקים. כמו שאמרתי היום בבית על הנושא: אני רק צריכה ציוד של מחנה קיץ, לשאר אפשר לדאוג אחר כך
אז לדעתך הזמן שיש לי סביר? (3 ומשהו שבועות על תקופת החגים)

עמית22

New member
למה 2 ולא 3

כי כמו שנאמר פה בפורום קשה להכיר בן אדם ב- 5 דקות שיחה ולדעת עד כמה מתאימים כשותפים, מה שהופך את השותפ/ה לפקטור הבעייתי בדירה. למה להגדיל את אחוז הנעלמים הבעייתיים במשוואה הזאת?

זה מאוד מאוד תלוי בך

ובאופייך. אייל אמר שאחת מכל 10 דירות מצאה חן בעיניו, אני יכולה לומר לך שאצלי הסטטיסטיקה הרבה יותר חיובית: בכל דירה שנכנסתי אליה בחנתי כיצד יהיה אפשר, באמצעות קצת צבע, בד ואהבה, להפוך אותה למקום חמוד שאוהב. למעט דירות גועליות ממש (ובכאלו נתקלתי מעט), היו הרבה מאוד דירות שענו על הקריטריונים שלי: חדרים עם גודל טוב, מטבח לא מתפורר, סלון שאפשר יהיה לשבת בו ולארח (דהה, כאילו, סלון. אבל באמת פה ושם יש דירות עם סלון זערורי), אמבטיה/דוש עם זרם טוב. אצלי מה שקרה הוא שיותר משלא רציתי והייתי צריכה להמשיך לחפש, רציתי וזה נפל כל פעם מסיבות אחרות: בעל בית שלא רצה שותפים, בעל בית ערמומי ורמאי, בעל בית שהציב חוזה כ"כ מפלצתי (עצת העו"ד היתה: קחו את הרגליים ותברחו מאדם כזה). לגבי הזמן שזה לוקח, זה לוקח זמן. צריך להתחיל לחפש במרץ כחודשיים לפני המעבר המיועד. אם תחפשי לפני - הדירות בשוק יהיו פחות רלווטיות עבורך. אם תתחילי חודש אחרי, יהיו המון מחפשים כמוך. בזה שאת לוקחת לך טווח זמן כזה את מותירה בידך את האפשרות לחכות עם דירות עד שתמצאי אחת שמוצאת חן בעיניך. ויש לי הערה לגבי השותפה, את לא חייבת לקבל אותה. זה נחמד שיש חפיפה גדולה בין תחומי העניין עם שותפים, אבל זה ממש לא הכרחי ונחוץ שלשותפה יהיו את אותם תחומי עניין כמו שלך. להערכתי, את מחפשת בחורה נחמדה, נוחה, בעלת עניין וידע מסויים במדעים ואומנויות. אם היפותטית, ישנה בחורה מקסימה, שלומדת כימיה ופיסיקה, ומתעניינת בהרבה דברים, האם תפסלי אותה למרות שניא לא עונה על אף אחת מהדרישות שציינת? סביר שלא. עוד חשוב לזכור, שזה נכון שזה הכי כיף אם השותפים הופכים לחברים שלך, אבל זה לא חייב להיות כך, ועדיין יהיו יחסי שותפות טובים. הרי יש לך חברים עם תחומי עניין דומים לשלך. החשוב מכל בשותפים זו באמת הדינמיקה שיש בינכם בבית, וההתחשבות אחד בשני.

EyalPolo16V

New member
נכון , ובנוסף כמה עצות וטיפים

השותפות ברוב המקרים היא שותפות מתוך אינטרס... לשכור דירה כמה שיותר טובה בכמה שפחות כסף , וגם שהחשבונות יתחלקו על כמה אנשים. צריך לבחור שותף שהוא נראה הרע במיעוטו (כמה גרוע שזה נשמע) , כי לא מכירים את הבן אדם עד שלא גרים איתו. אני טעיתי כבר שנתיים רצוף בבחירת השותפים, ככה שזה עניין של מזל. למעשה בשני המקרים נכנסתי לדירות בהן כבר היו שני שותפים , והשנה הולך להיות שונה כי השנה אני בוחר את השותפים, ולא הם אותי. יש לי מספר מסקנות מצומצם מהנסיון בן השנתיים שלי : א) 3 שותפים מאותו מין זה יותר מדי. ב) דירה מסודרת מדי כשבאים לראות אותה, מצביעה על דירה מבולגנת כרונית ביום יום. ג) יש לברר שאף אחד מהשותפים לא משתייך ללהקה (אם הדירה למטרת לימודים) ד) חשוב לבדוק היסטוריה של בעיות אינסטלציה (סבלתי מזה נורא בדירה הקודמת) ה) לא לגור בקומה אחרונה בבניין בגלל נזילות בחורף וחום בקיץ. ו) לא לגור בקומה ראשונה בגלל רגישות לבעיות בצנרת (ע"ע סעיף ד) ז) לבדוק את מוסר התשלומים של השותפים בדירה ( לחפש בעין חשבוניות אדומות תלויות על המקרר או על השולחן בסלון שפירושן התראות לפני ניתוק) וסעיף בונוס : בשנה שעברה ראיתי דירה מקסימה בצד השני של דרך נמיר כלומר באזור שיכון ל' , הדירה היתה מדהימה, מרוצפת פרקט, חדר ענק עם שירותים ומקלחת משלו, וחדר ארונות פרטי. השכירות היתה 300 דולר, כלומר ממוצעת לאזור , א-ב-ל , כשהסתכלתי על הנוף לים שנשקף דרך החלון, ראיתי כל מיני אורות צבעוניים . בדיקה בשעות היום גילתה שהדירה ממוקמת מול שדה התעופה ולכן ככל הנראה הם התעקשו להראות אותה רק בשעות הערב המאוחרות יחסית

ailag

New member
בקשר לשותפה

הסיבה שציינתי את תחומי העניין היא שאני מחפשת אדם עם אופי שנוח כלפיי. בדרך כלל, על פי סטריאוטיפ שנוטה לעבוד, אנשים עם תחומי העניין האלו שלי גם יהיו עם אופי נוח כלפי. (ואנשים בלי תחומי העניין האלו נוטים לעצבן יותר). זה נשמע דבילי אבל ככה זה עובד. יש גם את הקטע שאני לא רוצה שותפה שתלעג לי על כך שאני כל היום באינטרנט או שיש לי מאות קומיקסים בחדר - זה ממש לא נעים, גם אם אני רואה אותה דקה ביום.. ואם אחותי הקטנה עושה את זה, בטח ששותפה ממוצעת תעשה את זה. אבל כן, לא התכוונתי לחפש שותפה עם תחומי עניין זהים לשלי, ניסחתי לא טוב
פשוט אני לא חושבת שיהיה לי נוח עם "הבנאדם הממוצע". תחשבי על זה ככה: את רואה אנשים "נורמלים" מסתדרים עם גיקים? (גיק זה חנון אבל לא מהסוג שרק חושב על משוואות) חוץ מזה - אני יכולה להסתדר עם דירות כל עוד יש לי חדר נורמלי ואפשר לעשות בהן הדברה נגד ג'וקים. עם שאר הבעיות אפשר להתמודד ולתקן.

תשמעי, אני לא רוצה להתווכח

אבל הדברים שאת אומרת, או אולי האופן בו את מנסחת אותם, קצת מרתיעים אותי. מיהו ה"אדם הממוצע"? זה שלומד "סתם" תואר בספרות? זו שלומדת ביולוגיה אבל אוהבת לצאת למועדונים? את חוזרת ומגדירה את עצמך כ"גיקית", וזה נחמד שמצאת מילה לאיך שאת תופסת את השיוך ההשכלתי-תרבותי אבל אני חושבת שאת נופלת כאן קצת למין בידול שהוא קצת מוגזם. כן, כל הסביבה החברתית שלי מורכבת ממה שאת כנראה תכני "גיקים", ורובם אנשים מאוד מאוד אינטיליגנטיים. אבל אני יכולה לומר לך שזה לא בהכרח קובע את טיב האינטראקציה ביננו. האינטיליגנציה שלהם לא מעידה על אופיים. את מדברת על חשש מלעג, ומתוך זה תוקפת את ה"אנשים הממוצעים", את אלו ש"לא מבינים". אני לא יודעת איך הדינמיקה בינך ובין אחותך, אבל בכל דינמיקה חברתית (הכוונה כאילו לא משפחה, אלא חברים, קולגות, מכרים, וגם שותפים לדירה) שאני מעלה בדעתי, זה ייתפס כחוסר טאקט ללעוג לתחביביו של האחר בפניו. בקיצור, אני לא רוצה להכנס כאן לויכוח אישי, אבל חשתי בסוג של נימה של התנשאות (ושוב, על מי? מיהו ה"אדם הממוצע"), וזה נשמע לי קצת לא נעים. כפי שניסחת את זה, מה שאת מחפשת הוא אדם עם אופי נוח כלפייך. השותפה שלך תהיה בסך הכל מישהי שתגור איתך ותרצה שגם לה יהיה כיף בבית. להכנס מראש לעניינים של מי "ממוצע" ומי "גיק" נראה לי פשוט לא רלוונטי. האינטרנט והמחשב יהיו שלך? זכותך לשבת עליהם כמה שאת רוצה. בא לך לתלות קומיקסים בחדר? חדר שלך, תעשי מה שאת רוצה בו. ככה זה עובד וזה ממש לא תלוי במה "מגדיר" את השותפה שלך.

ailag

New member
"זה לא הם, זו אני"

אני פשוט לא טובה עם אנשים, ואם כבר אני יוצאת מהבית (שממוקם קרוב לאוני', רמת החיים שלי כרגע מצויינת, יש לי אוטו .. אין על מה להתלונן) אני רוצה שלפחות יהיה לי טוב, לפי הקריטריונים שלי. לו הייתי חייבת לצאת מהבית הקריטריונים היו שונים. כאן אני בוחרת לצאת מהבית ולכן יכולה לבחור את רמת החיים החדשה שלי בצורה יותר ביקורתית. "גיק" לא מגדיר אינטיליגנציה מבחינתי אלא תחומי עניין. יש אנשים שמתעניינים במועדונים ובגדים ויש את אלו שמתעניינים במד"ב (נעזוב את החפיפה ביניהם כרגע). על האחרונים בד"כ צוחקים, ויש בידול חברתי שלהם. וזה לא קשור לאינטיליגנציה או תחומי לימוד. "בכל דינמיקה חברתית זה יתפס כחוסר טקט ללעוג לתחביבים" - נכון לגמרי, אבל עדיין יש אנשים שלועגים. יש איזו נורמה דבילית בחברה שמגדירה תחביבים כמקובלים או לא מקובלים, א-לה התיכון. אם התחביבים שלי "לא נחשבים" אז מותר ללעוג להם. שתינו מסכימות שזה בולשיט, אבל ככה זה עובד ת'כלס עם המון אנשים, ואני לא רוצה להרגיש שלועגים לי בדירה שלי. לא התכוונתי להתנשא בכלל, רק להציג מצב. מצטערת אם הטון עבר אחרת. בקשר לסוף ההודעה שלך, שוב: גם אם אני *יכולה* לעשות מה שבא לי בחדר שלי זה לא מספיק - אני לא רוצה להתגונן כל רגע ולתרץ למה אני עושה דברים כאלה לחדר שלי. ולא כיף לי להתעלם מהערות מבחוץ. ("הנה השותפה המוזרה שלי") בצבא הייתי מעריצה שרופה של savage garden. גם כן תחביב "אסור". היו לי חברות במדור, אבל כשהייתי משיגה דיסקים נדירים ומתלהבת מזה, גם החברים הטובים ביותר היו מלגלגים עליי .. את יודעת כמה זה משפיל? אבל מותר להם! כי זה תחביב לא "מקובל", להעריץ להקה בגיל 20. את אלו אני רוצה לסנן. לא מהתנשאות, אלא כהגנה. אה כן, ההערצה שלי ללהקה דעכה בין השאר בגלל שהרגשתי מושפלת. איזה כיף. נ.ב. רק כדי להמחיש את השוני בין אנשי המד"ב לאחרים
יש כל שנה כנס מד"ב בסוכות. בזה של השנה שעברה החליטו לעשות גם מסיבה באיזה מגרש לבאי הכנס. עכשיו, מכירה את החנונים שבמסיבות רק עומדים ליד השולחן ומנשנשים בביגלה? מהמעט שבאו למסיבה, כולם עמדו ליד שולחן האוכל ונשנשו מהביגלה בלי לדבר! מעט עמדו ליד המחשב ורבו על איזה MP3 להשמיע. לכי חברי אחד מאלו עם בליין מסיבות / מועדונים ..
בטוח ילעגו לו. heck, אני וחברים שלי קצת צחקנו עליהם, ואנחנו כמוהם!

אין לי בעיה ../images/Emo140.gif

בסופו של דבר את בוחרת את שותפייך, ואת זאת שצריכה לחוש עמם בנוח. הדבר היחידי שיש לי לומר הוא שעלייך להיות גאה בתחביביך ובעיסוקייך, ולעשות זאת בפה מלא, כי הם הופכים אותך למי שהינך. פעם גם אני חשתי צורך להתגונן ולהגן על תעסוקותי ותחביבי. ואז באיזשהו שלב צפה בי ההבנה שככל שאני עושה יותר, ומתעניינת ביותר, זה הופך אותי לאדם מוצלח יותר. מאותו רגע, ומאז עבר כבר די הרבה זמן, לא התגוננתי בפני אף אחד על הדברים שעשיתי או התעניינתי בהם, ובהתאמה ראיתי שמתוך הגישה הזו אף אחד לא העלה בדעתו ללעוג לי, גם על הדברים המופרכים באמת (לא ניכנס לזה עכשיו). אני יודעת מה זה להיות נלעגת, בתור ילדה ילדים אפילו הרביצו לי על היותי שונה כ"כ. נתפסתי כמוזרה, ועודף יכולות לא היה דבר שהתקבל טוב בסביבתי החברתית. אני רק אומרת שבהודעות שלך את משדרת את עניין ההתגוננות, וחבל. יש לי ידיד, הוא הכי "גיק" ,לפי כל ההגדרות שלך, בעולם. הוא בקטע של משחקי מחשב, הוא בעניין של כנסי מד"ב, הכל. אבל הוא לא נבוך מזה לרגע: הוא בא ואומר "כזה אני, וממש כיף לי". לפעמים הוא קצת צוחק על עצמו (כמו שכל אחד יעשה. אני מלקה בעצמי על גבי הפורום לא מעט), אבל אף אחד, אף פעם לא ילעג לו, כי מבחינתו אין על מה, וכך הוא משדר את זה.

ailag

New member
טוב..

גם אני גאה במה שאני עושה, עדיין צוחקים עליי
ע"ע המקרה עם savage garden. גם אני לא שמה על מי שלא מתאים לי או לועג לתחביבים שלי, במיוחד שיש לי חברים כבר ואני לא ממש צריכה את אלו שמעצבנים אותי. מהבחינה הזאת אני מסודרת לגמרי. אבל, נגיד, אם חברים פתאום צוחקים על תחביבים שלי זה כן מעליב ומשפיל, אני בטוחה שאם תבואי לאותו ידיד ותגידי לו "משחקי מחשב? לא מיצינו את זה בכתה ד'?" הוא לא יתעלם. ובצורה דומה, למרות ששותפה היא לא חברה כמו החברים שלי, היא בכ"ז בנאדם שאני רואה המון. גם אם היא תהיה פקצה מטומטמת שלא הייתי מדברת איתה בחיים, אם היא שותפה שלי אז כן חשוב לי מי היא. ואם אני צריכה לחיות עם מבטים מוזרים ועם המשפט "השותפה המוזרה שלי" זה לא כיף, גם אם יש לי המון הערכה לתחביבים שלי. אז כשאני בוחרת עם מי לגור באותה דירה, אני אחפש מישהי שדומה לחברים שלי ולא לאנשים שאני מתרחקת מהם. אגב, פרט שחסר לך זה שאני אוהבת להתלהב מהדברים שלי בצורה מוגזמת קצת. אם עכשיו סוף סוף השלמתי איזו סדרה בקומיקס (כמו sandman presents bast! אוף, לא היה לאף אחד את החוברת השלישית וסוף סוף הביאו לי) יש סיכוי די טוב שאני אלך ואספר גם למי שלא מתעניין. אז אנשים סביבי מפתחים עצבים חזקים
כי זה כיף ככה!

עמית22

New member
../images/Emo45.gif כל מילה בסלע

גליה, גם לי יש תחביב מוזר, בגיל 24 אני עדיין בונה פזלים, ובחדר בבית של ההורים הפזל תופס את כל החלל של החדר (6000 חלקים על הרצפה, תביני לבד את הגודל) לפני כמה זמן באו אלי לישיבה כמה חברים שלא היו בבית שלי לפני זה (ואת כולם בטח היית מגדירה כהכי לא גיקים שיש) וחוץ מפליאה בהתחלה אף אחד לא זלזל, להיפך, אחרי שאתה משדר שזה מה שאתה אוהב לעשות וזה הכיף שלך בחיים פתאום כולם מעריכים את היכולת לצאת כנגד המוסכמות ולעשות דברים חריגים. זה הכל בך ולא בשותפ/ה שלך. ואפילו אם היא תציג אותך כמוזרה, אז מה כולנו שונים ומיוחדים, ו"מוזר" זה דרך יומיומים להגיד "מיוחד"
בהצלחה במציאת דירה

אם תרצי לגור ברמת גן

יש לי שותפה מושלמת בשבילך... (אבל הבנתי שאת מחפשת דירה ברמת אביב אז שכחי מזה)

ailag

New member
../images/Emo6.gifחשבתי כבר על הפתרון הפשוט ביותר:

להציע לאגודה למדע בדיוני ופנטזיה לשים מדור חיפוש שותפים במגזין שלהם וזהו
האמת, מזמן לא קראתי את המגזין שלהם אז מי יודע

karnaf7

New member
גליה, אני בטוח שאת יכולה למצוא

מישהו בראש שלך, לדעתי כדאי לך לעשות את זה כמו פני בובה קודם למצוא עם מי ואז לחפש דירה. לי אישית נראה שהייתי מסתדר איתך בקלות, את מה שאת מגדירה כמוזרות אני רואה טיפה אחרת: את מציירת מדליק (הצצתי לך), את שנונה ואת חכמה. אני מסכים עם עמית שחלק גדול מהעניין זה איך את מסתכלת על זה. אגב, לגבי האינטרנט, אחד החנונים הכי גדולים שלומדים איתי (שאגב דלוק על הילה
), צוחק עלי על השתתפותי בפורומים (כי זה של חנונים). הכל בעינו של המתבונן.

ailag

New member
תבעט בחנון../images/Emo3.gif

טוב, אני אנסה לחפש ככה.. תודה (ככה גם אפשר להפיל אחריות על השני בגלל המבחנים שלי
) ותודה על המחמאות. אני מגדירה את הדברים הנ"ל כמוזרות, אבל לא כמוזרות רעה. ביום שאצליח לגרום לכל העולם לחשוב כמוני בכלל יהיה טוב, אבל המכונה הארורה שבניתי בינתיים לא מצליחה לעשות את זה. ידעתי שאסור לקנות משדרי מחשבות באופיס דיפו.

למעלה