כמה זמן...?

אני בהחלט מבינה אותך

אני בת 18, אחת שנסיבות החיים שלה גרמו לה להתבגר מהר מאוד... ולמרות הכל יש לי 2 תחביבים ואוספים - אוסף של בובות פרווה ותחביב/אהבה/פטיש או איך שלא תקראי לזה לפו הדוב
אני אפילו פופילית מוצהרת
בכלופן, לא משנה כמה האנשים שמכירים אותי יאמרו לי שאני בוגרת, ברגע שהם יראו את בובות הפרווה המאוד רבות שיש לי, או את מבחר הדברים שפו הדוב מתנוסס עליהם שיש לי הם ישר יאמרו לי כמה שזה דבילי וילדותי או יצחקו על העניין. פעם היה אכפת לי, אחרי שהבנתי שלא משנה מה אנשים תמיד ימצאו מה לומר ועל מה לומר ואת מה לבקר גם כשלא שואלים אותם הבהרתי להם שזו אני, זה מה שאני אוהבת, והם יכולים לא לקבל את זה, אבל את הביקורת שלהם שישמרו לעצמם. מה שבטוח, כל מי שנכנס אליי לחדר ורואה את שבתאי, הבובה האהובה עליי, יוצא עם חיוך
במילים אחרות - אין לי ספק שהרבה יותר נוח וכיף לגור עם מישהו שהוא כמוך ושאת יודעת שלא ילעג לך ולא יבקר אותך, אבל תמיד תמיד תמיד יהיה האדם האחד (או העשרה) שלא יאהבו אותך או את התחביבים שלך ואולי גם ילעגו לך - זה לא אומר שאת צריכה להתבייש במי שאת ובטח שבטח לא להרגיש מושפלת או לחיות מאחורי חומת מגן.

ailag

New member
אני אסביר שוב

לא אכפת לי מה אנשים חושבים. אני לא "מתביישת במי שאני". די לשכנע אותי במה שאני משוכנעת בו. אני לא רוצה לאבד את העצבים שלי על שותפה שטורחת כל פעם להזכיר לי שלדעתה זה לא בסדר שיהיו לי חברים מהאינטרנט. אפילו עיקום פרצוף כבר עושה אוירה רעה בבית. אני לא רוצה אוירה רעה בבית. אני לא חושבת שזו בקשה מוגזמת, במיוחד שאני יכולה להיות בררנית. כנראה שלא העברתי את זה נכון (היום אני מתנסחת מוזר) - בלי קשר ל"את לא צריכה להתבייש במי שאת" (את זה עברתי כבר מזמןןן) אין לי סבלנות להתעסק עם אנשים שהם close minded ומנסים להשפיל אותי, ובטח שלא בתדירות שפוגשים אנשים שגרים איתך באותה דירה. אני לא מסתדרת עם כאלו. (הבהרה: גם אם תהיה לי שותפה שחושבת ששער חום זה דבילי, ותסתכל עליי מוזר בגלל שיש לי שער חום .. כשברור שהסטנדרטים שלה כאן דפוקים ולא שלי - זה מעצבן נורא.) נ.ב. תקראו לי אחת שמתעצבנת מהר, אבל גם מעצבן אותי שאני מנסה להסביר למה אני לא מסתדרת עם אנשים שמזלזלים בי ובמה שאני עושה, ואנשים פה חושבים שאני נופלת ללחץ חברתי. נ.נ.ב. נראה לי שכמה אנשים לא ראו את ה
בהודעה המקורית..

karnaf7

New member
שווה את ההמתנה

כלומר- זה מעצבן לחכות ולהיות תלוי באוויר, אבל מצד שני, מדובר במקום שתגורי בו אח"כ שנה לפחות, ואם הוא לא מתאים לך, זה יכול להיות מבאס מאד... לגבי בחירת השותפ/ה, אני מסכים אותך שהכי טוב זה להיות באותו ראש, אבל לדעתי לא צריך להגיע עד לרמת כל תחומי העניין משותפים, אלה להגיע למצב בו אין לאף אחד תחומי עיניין שמפריעם לשני (או לאחרים). המון הצלחה גיא נ.ב עדיין לא פתרתי את המילה האחרונה בחתימתך האחרונה (זו עם ה @) לתשובתך אודה...

ailag

New member
החתימה: השורה השניה נפתרת כמו

השורה הראשונה

כל כך מבינה אותך...

בואי אני אשתף אותך בתלאות שאני עברתי: מלכתחילה העדפתי למצוא שותפה לחיפוש מאשר להצטרף לדירת שותפים, ואחרי שהתקשרתי לאנשים שחיפשו שותפה גיליתי כמה צדקתי (עד שכבר מצאתי מישהי שלא מעשנת זו הייתה או בת 30 או חיילות שזה לא באותו ראש וזה רק במקרים שהדירות היו ראויות למגורים!) רגיעה הייתה כשמצאתי מודעה של מישהי מהאוניברסיטה שלי שמחפשת שותפה. דיברתי איתה וסיכמנו שניפגש אחרי שהיא תסיים את המבחנים ונחפש. לקח כמעט חודש עד שהתברר שהבחורה לא רצינית. אחר כך מצאתי בנס שותפה אחרת מקסימה והתחלנו לחפש דירות. כשכבר מצאנו דירה מושלמת במיקום טוב, 5 דקות אחרי שסיכמנו עם בעלי הבית שישלחו לנו את החוזה הזבלים לקחו מקדמה מזוג שבא אחרינו. עכשיו היא התלהבה מדירה שנמצאת במיקום שמאוד לא מתאים לי, ואחרי שאמרתי לה שאני לא מוכנה לגור בדירה שיקח לי ממנה כמעט שעה להגיע לאוניברסיטה, היא בודקת אפשרות לשכור את הדירה לבד, ורק אם זה לא ילך לה היא מוכנה לבדוק איתי אפשרויות אחרות שלא חסרות. עכשיו אני נמצאת במצב של אי ודאות שגם כשהוא יפתר עדיין הבעיה קיימת, כי זה או למצוא דירה איתה (הרע במיעוטו כי יש אופציות ואפילו שנפגעתי ממנה היא עדיין בחורה מקסימה), או להתחיל לחפש אנשים שמחפשים שותפה במיקום מתאים ובדירה נורמלית, כשלי יש את ההעדפות שלי שאני לא ממש מוכנה להתפשר עליהם (עדיפות גבוהה לשותפות, ללא עישון ועם מזגן). כך או כך, אני מיואשת...

מעדיפה מאוד שלא

הייתי מוכנה לשקול לגור עם ידיד שאני מכירה מספיק טוב, אבל אני די שמרנית יחסית ומעדיפה לגור עם שותפה

ailag

New member
קצת עוף, מה רע בבני 30?

אני מכירה כמה כאלה והם אחלה :)

הם יכולים להיות אחלה

אבל בתור סטודנטית צעירה אני ארגיש לא נעים לגור עם בת 30 שאורח החיים שלה סביר להניח יהיה די שונה מזה שלי ובכלל אני נמצאת עכשיו בשלב של בין לבין, כבר לא טינאייג'רית ועדיין לא בנאדם מבוגר, ומעדיפה למצוא חבר'ה כמוני בהנחה שלא חסרים כאלו...

ailag

New member
איך שבא לך..

אני מכירה בני 20 שמתנהגים בוגרים כמו בני 35, ומכירה בני 30+ שהם בדיוק בראש שלי גם כשהראש שלי גולש לגיל 15 (אני נעה בין גיל 10 ל30 בד"כ) אבל כל אחד והבחירות שלו :)

בחיפושיי אחר דירה לאחרונה

לפני כשלושה חודשים, נתקלתי במישהי שחיפשה דירה כבר 6 חודשים ברציפות. למה זה לקח לה כל כך הרבה? כי היא רצתה דירה באזור מסויים, בשכונה מסויימת (כדי שתהיה קרובה לעבודה), שתהיה יפה, מושקעת, מרווחת, מסויידת, במחיר לא גבוה, עם שותפים מושלמים... וכו' וכו' וכו'. והיא סיפרה לי שפסלה כבר אינספור דירות בגלל שלא מצאה את האחת שהיא רוצה. בטח גם היום היא עדיין מחפשת. האמת, לא היתה לה כל כך בעיה עם החיפושים המתמשכים האלו כי היא לא היתה מוגבלת בזמן (עברה מבית ההורים). אבל היא אמרה לי שהיא כבר מיואשת (נו, חצי שנה, כל אחד כבר היה מתייאש). אם היא היתה חברה טובה או מישהי קרובה, הייתי אומרת לה שתתאפס על עצמה, ותפסיק לפסול דירות על כך שהקירות נראו לה קצת עקומים. כמובן שאלמנט הזמן הוא הדבר הכי חשוב, האם את לחוצה לפנות דירה או לא, ואם לא, אז תקציבי לעצמך זמן כי אחרת תוכלי להיגרר עם זה עוד ועוד. וגם בחיפושים עצמם, אפשר לראות בכל יום 3 דירות כמו שאני עשיתי, ואפשר גם דירה בשבוע, ואז כמובן הזמן מתארך/מתקצר בהתאם.

יש כמה דברים שאני לא יכולה להתפשר

קודם כל - מיקום. אני עוברת לעיר על מנת להגיע ללימודים מהר, כי מהבית של ההורים יקח לי כשעה להגיע. מזגן זה גם קריטי אבל ברוב הדירות יש ככה שזה לא מצמצם לי יותר מדי את האפשרויות. אני לא מחפשת שותפה מושלמת אבל רוצה כזאת שלא מעשנת ושתהיה קרובה לגילי כי אני לא רואה את עצמי מתקשרת יותר מדי טוב עם בת 30+.

לכל אחד יש קווים אדומים

השאלה היא אם מזגן, מיקום או גיל של שותפה זה קו אדום מבחינתך או לא. זאת אומרת - אם תמצאי דירה נחמדה, חדר מרווח, במיקום מתאים, אבל השותפה, מה לעשות בת 30, תקחי או לא תקחי? אם תמצאי דירה מקסימה עם שותפה בת גילך, אבל במיקום קצת יותר מרוחק ממה שחשבת (לא שעה, אבל קצת פחות קרוב משחשבת), תקחי או לא תקחי? אני מציעה לך לעשות את עבודת ההכנה עם עצמך ככה: תקחי דף ותכתבי בו 3 רשימות: רשימה מס' 1 - רשימת הקווים האדומים, רשימה מס' 2 - רשימת ההעדפות, רשימה מס' 3 - טוב שיהיה. אני אסביר למה אני מתכוונת בכל רשימה ואתן לך דוגמא איך זה היה אצלי: קווים אדומים - זאת רשימת ה"ייהרג ובל יעבור", לא משנה מה יהיה ומה יקרה, לא תתפשרי על מה שמופיע ברשימה. אצלי ברשימה האדומה היה: מחיר שכר הדירה (עד סכום שהקצבתי לעצמי, לא שקל אחד יותר). דירה במצב טוב למגורים (וגם הגדרתי לעצמי מה זה אומר מבחינתי). מקום שמתאים לחתול + בעל בית שמסכים לבע"ח. רשימת העדפות - זאת הרשימה של דברים שאני מעדיפה שיהיו, ויהיה לי קשה בלעדיהם. רצוי לסדר את הרשימה לפי סדר חשיבות יורד - הכי חשוב בהתחלה. אצלי ברשימת ההעדפות היה: מזגן מרווחת - 2 חדרים (חיפשתי דירה לבד, וראיתי דירות חדר, חדר וחצי ו-2 חדרים) מטבח מופרד מהחדר דירה מוארת דירה משופצת ומסויידת מרפסת (או גינה) מקום שקט מחיר זול מהמחיר ברשימה האדומה בלי סורגים מרחק עד חצי שעה נסיעה לעבודה (בלי פקקים). סביבה טובה רשימת טוב שיהיה - רשימה של מה שאני אשמח שיהיה בדירה, אבל לא ישנה את ההחלטה שלי אם כן לקחת אותה או לא: ארון, מקרר מרחק עד 15 דקות נסיעה מהעבודה. אזור מסויים קרובה להורים לאחר שהכנת את הרשימות וקיבלת מושג לגבי מה שבאמת חשוב ומה שפחות, אפשר להתחיל בחיפושים. ועכשיו הפסילה קלה יותר - אם ראית דירה שלא מתאימה לרשימת הקווים האדומים, היא אוטומטית נפסלת. אם ראית דירה שמתאימה לרשימה האדומה, אז עוברים לרשימה הבאה ומתחילים לבדוק עד כמה היא מתאימה לרשימה הזאת. ואז מתחילות ההתלבטויות, וכשתגיעי למקום הזה, יהיה מקום לשתף ולהתלבט ביחד. ולסוף הסיפור, בסופו של דבר מצאתי דירה שהתאימה לכל הקווים האדומים שלי, (שכ"ד, מקום מתאים לחתול+ בעל בית שמוכן לבע"ח), וגם: דירה מוארת, במצב מצויין למגורים, עם 2 חדרים, עם גינה, במרחק של 15 דקות מהעבודה. התפשרתי על: דירה מרווחת-גודל הדירה (2 חדרים אבל קטנים), מטבחון שלא לגמרי מופרד מהסלון, ארון (הייתי צריכה לקנות), מסויידת (צבעתי בעצמי), קירבה להורים. מסקנה: צריך לעמוד על הדברים העקרוניים, ולדעת להתפשר על הדברים הקצת פחות חשובים. בסופו של דבר מקבלים את כל הדברים העקרוניים וגם חלק מהפחות חשובים. עוד מסקנה: יש דברים שלא תלויים בנו, ואי אפשר לדעת אותם מראש, ולכן צריך להשאיר קצת מקום לאינטואיציה. אבל על כך בפעם הבאה. סליחה על האורך, מקווה שעזרתי במשהו, בהצלחה,

מאוד אהבתי ../images/Emo47.gif

לאור העובדה שענייני "איך למצוא דירה" עולים פה יותר ויותר (ולהערכתי ככל ששנת הלימודים תתקרב עניינים אלו ימשיכו לעלות) החלטתי שהמאמר הבא שיתווסף יהיה מדריך לשכירת דירה. ההודעה שלך פשוט מעולה ואשמח לשלב אותה באופן כזה או אחר במאמר. האם זה בסדר מבחינתך? ובאופן כללי, כשהכתיבה תסתיים, אעלה אותו לדיון בפורום ואנשים יוכלו להעיר ולהאיר, כמו עם המאמר הקודם.

מסכימה איתך

את מאוד צודקת ואלו הדברים שבדקתי ועד עכשיו לא פסלתי דירה רק בגלל דבר אחד חוץ ממזגן ומיקום, אלו הדברים העקרוניים בקשר לדירה ובקשר לשותפים זה לא מעשנים, כשעל הגיל ואם מדובר בשותף אני מוכנה איכשהו להתפשר אבל רק אם באמת לא תהיה ברירה. בינתיים נראה לי שיש מספיק סטודנטים בגילי שמחפשים שותפה, מה גם שנתקלתי בדירות מדהימות שהדיירים שלהן דרשו שותפים מעל גיל מסויים, שאני עוד קצת רחוקה ממנו, כך שהשיגעון הוא לא רק שלי... בשעה הקרובה אני מקווה לקבל תשובה מהבחורה המקסימה שקיוויתי לגור איתה ונראה מה הצעד הבא - האם לחפש דירה טובה מבחינת מיקום ומבנה או להרחיב את טווח המיקום אבל למצוא שותפים נורמלים, בתקווה למצוא כאלו מתוקים לפחות כמוה...

דווקא

אם הקירות קצת עקומים נראה לי יופי של סיבה לפסול דירה
אבל את צודקת, חצי שנה זה ממש מוגזם.

karnaf7

New member
ואם "הרצפה עקומה"?

זה נראה כמו מקרה של רצפה עקומה - כל אדם סביר היה מוצא משהו נורמלי בפחות מחצי שנה (הרבה פחות) כנראה יותר נח לאותה בחורה להישאר עם ההורים אבל קשה לה להודות בזה.

למעלה