כמה מילים על ויניפג....

ruth1983

New member
כמה מילים על ויניפג....

טוב, בחלוף 3 חודשים מאז שאני ומשפחתי כאן אני יכולה קצת לספר לכם על המקום אני יודעת שרבים חוששים שזה איזה כפר נידח וקר בסוף העולם תתפלאו לא ממש קודם כל העיר גדולה מאד ומאז שהכל הפך להיות ירוק היא לא מפסיקה להדהים אותי לאוהבי המים יש כ"כ הרבה לייקים מסביב שלא ישעמם לכם אפילו לא סוף שבוע אחד מודה אין לי מושג מה יהיה בחורף אבל כרגע יש המון פעילויות ופסטיבלים גם למבוגרים וגם לילדים ובאמת בכלום כסף ומעבר לבילויים יש לי חברים בהרבה פרובינציות ולפי מה שאני מבינה ותקנו אותי אם אני טועה אף פרובינצייה לא מציעה את מה מה שיש לנו פה : נתחיל מentry program קורס למהגרים שמסביר על החינוך הבריאות והמשפט במניטובה אני מתחת לגיל 30 אז יש לי אופצייה לעשות קורס אמפלויימנט סולושנס שאמור לעזור לי למצוא עבודה וליכתוב כמו שצריך קורות חיים ולהיתמודד עם ראיון עבודה. לא רק שהקורס חינם גם משלמים עליו משכורת!!! גני ילדים - הבנתי שבטורונטו לקבל סובסידייה זה ממש דבר בעייתי אנחנו פה קיבלנו סובסידייה תוך שבוע על סמך הכנסה או אם בני הזוג לומדים לימודים מלאים . כיום אני משלמת על גן 40$!!! ומדובר בגן באחת השכונות הטובות של ויניפג לאלו המעוניינים לפתוח עסק יש פה מרכז לעסקים קטנים אשר מעביר סמינרים חינם!!! בנושאי פתיחת עסק, מיסוי בניית תוכנית עסקית וכו' יש עוד המון דברים אבל יותר קל לענות על שאלות ספציפיות יום קנדה שמח!!!

אני מאשר. אתה לא יזמת, רות היא אדם אמיתי

ובזכות פעילותכם הברוכה, הקהילה הישראלית בויניפג תמנה תוך שנים ספורות אלפים. עלו והצליחו.

leprechaungreen

New member
נו טוב...

אני מכיר שניים שיספרו עד כמה היה רע להם שם ועד כמה זה חור נידח. כ"א והגישה שלו.

אני מכיר אחד (רן פורסט) שלא היה שם

ועדיין טוען בתוקף שזה חור נידח.......בלי המריבות בינו לבין דני הרי לא היתה טיפת הומור בפורום הכבד הזה.

dannyk27

New member
אין ספק שדעתם של שני אלו

או קצת יותר עולה על דעתם של המאות וכבר בעצם האלפים שהתיישבו ומרוצים כאן מהמקום בשנים האחרונות.

ruth1983

New member
קצת מספרים

היגענו בסוף מרץ במהלך חודשיים הגיעו רק דרך הקהילה קרוב לעשרים!!! משפחות מישראל נכון להיום אני מכירה רק משפחה אחת שעזבה בגלל שלבעל היה מקצוע מאד ספציפי שבויניפג אין דרישה וממש לא בגלל שהם לא אהבו את המקום ומנגד אני מכירה 3 משפחות שעברו מטורונטו לויניפג בשביל השקט והנדל"ן היותר זול

ubc

New member
קצת מוקדם לסיכומים לא?

חודשים ראשונים- זה עוד די התרשמות תייר.... אני חושב שצריך כמה שנים כדי להחליט אם לפלוני העסק מתאים/משתלם והוא שלם עם בחירתו, הרבה פעמים יש הרגשה שאלו שיוצאים בסיכומי חיים- מנסים יותר לתרץ לעצמם שעשו בחירה נכונה, ולנסות לשכנע אחרים שכדאי ללכת בדרכם- אבל אני חושב שאת קצת מקדימה אפילו בעניינים האלו. תעברי גם חורף קר, אל תשכחי שויניפג היא גם בירת הפשע הקנדית, 20 משפחות הגיעו איתך, כי לישראלים רבים אין סבלנות לתהליך הגירה מלא ולכן הם בחרו בקיצורי הדרך, בלי קשר לזה שהם רצו ויניפג כחלום חיים... אז צריך לשמור על פרופורציות, ותהני....

tamir2006

New member
הכל טוב ויפה אבל....

הם לא מטפלים בבקשות שלנו להגר לשם. אולי אם היו מטפלים בבקשות , אז גם אנחנו היינו חווים את אותה החוויה החיובית כמו שאת חווה. אני כבר מצפה בכליון עיניים לשבת ולטבול את רגליי באיזה אגם:)

dannyk27

New member
זה לא היה סיכום אלא התרשמות

ראשונית תוך ציון הזמן שהיא במקום ופירוט הפעילויות והעזרה שהממשל המקומי מעניק לתושבים החדשים. וגם ציינה שעדיין היא מצפה לחורף הלא מודע. באשר לפשע, אני דוקא קראתי מחקר שהתפרסם קצת על כך שוויניפג בעלת רמת חיים גבוהה יותר מערים גדולות ונחשקות יותר בקנדה. אגב רוב הפשיעה מתבטאת במכת גניבת הרכבים שמרוכזת ע"י בני נוער שלוקחים את הרכב ל"סיבוב" ולרוב הוא נמצא לפני שבעליו שם לב שנגב והנזק הגדול ביות הוא לסוויץ'. ובאשר לנושרים, לא יודע מהיכן המידע שלך אבל מספרם בטל בשישים.

ruth1983

New member
לא סיכמתי בכלל

סיפרתי מה ראיתי עד עכשיו בשביל אלו שזה מעניין אותם אני לא גרה בגן עדן אבל ויניפג מבחינתי הייתה מקום טוב להתחיל בו גם מבחינה כלכלית וגם מבחינות אחרות ויניפג אכן מעולם לא הייתה חלום חיי אבל כרגע זה בהחלט מספק בדיעבד אם הייתי מחליטה לגור בטורונטו אין ספק שהיה לי הרבה יותר קשה אם זה בגלל עלות גני הילדים והנדל"ן אם זה בגלל העובדה שהמקצע שלי דורש המון השלמות ומבחנים שבויניפג יש מספיק ארגונים שיעזרו לי דבר שאין במקומות אחרים אכן אולי אחרי החורף אני יחליט שזה לא בשבילי אף אחד לא מחזיק אותי פה בכח אבל כרגע אני בהחלט שלמה עם ההחלטה ועם ההיזדנויות שיש לי פה אני ממש לא מנסה לשכנע אף אחד לבוא לפה כל אחד עושה את ההחלטות שלו כתבתי את מה שכתבתי לאור הפניות במסרים לספר על ההיתרשמות שלי עד עכשיו - דעתי האישית היא שזה מקום שיותר קל להתחיל בו גם בגלל הגודל גם בגלל מחייה זולה יותר וגם בגלל תמיכת הממשלה במקומות כמו טורונטו וונקובר אין את זה וזה ברור אף אחד לא יכול להיתמודד עם כמות מהגרים עצומה כזה אז כרגע אני פה נהנת ממה שלויניפג יש לתת לי ותורמת את חלקי ברגע שזה לא יתאים לי או שאני ארגיש שזה לא המקום בשבילי אני אספר גם על זה. ושוב יש כאלה שלא טוב להם פה ולא בגלל מזג האויר אלא בגלל שיש מקצועות שפשוט קשה למצוא בהם עבודה אין ספק שאנששים כאלו לא צריכים את ויניפג ובשבילם יש מקומות הרבה יותר מתאימים. לעניין הפשע - לפי מה שאני שומעת מאנשים בטורונטו אז בויניפג הרבה יותר רגוע אבל אם גניבת הכביסה שלי (בשיא הרצינות) היא פשע אז נכון גם אני קורבן

Lexicon

New member
מה ש"שמעת מאנשים בטורונטו" אינו רלוונטי

מה שרלוונטי הן העובדות: וויניפג עומדת במקום ה - 10 לרעה (למעשה המקום הראשון לרעה מבין המרכזים האורבניים הגדולים !) בשיעור ר-צ-י-ח-ו-ת ביחס לגודל האוכלוסיה. לא גניבות כביסה, ולא גניבת מכוניות. מדובר בשיעור רציחות גבוה ב - 82% מהממוצע הארצי. במקום ה - 3 (!) לרעה בסה"כ שיעור פשע מתוך 100 הערים הגדולות בקנדה. שוד מזויין: מקום שני לרעה מתוך 100 ערים ... תקיפה חבלנית: מקום 9 לרעה מתוך 100 ערים ... וכמובן גניבת מכונית: שיא מפוקפק של מקום 1 בקנדה עם שיעור גבוה ב - 340% מהממוצע הארצי. מציע לך לבדוק היכן נמצאת טורונטו בסטטיסטיקות הנ"ל ... להלן הקישור: http://www.macleans.ca/article.jsp?content=20080312_162114_5536

dannyk27

New member
יש מחקרים ויש סטטיסטיקות שונות

ולא מזמן פירסם כאן שיפי מחקר שאני לא מוצא אותו בו דוקא וויניפג היא במקום גבוהה יותר מעל מירב הערים הגדולות בקנדה בעינין איכות החיים. הנה רק כמה דוגמאות שמצאתי בחטף האחד אולי מגמתי אבל לא בטוח שיקרי והשני באשר להתאקלמות מהגרים.

Lexicon

New member
אני מסכים עם הקישור השני אבל הוא לא נוגע

לעניין שיעור הפשע בעיר. הקישור הראשון מציג נתוני פשיעה רק עבור וויניפג ואין השוואה לערים אחרות בקנדה אלא רק לנתונים משנה קודמת. מה עוד שסטטיסטיקה המגיעה ממשטרת וויניפג עצמה חשודה מעט בחוסר אובייקטיביות ואפילו שם ניתן לראות ירידה בפשעים היותר "קלים" אבל עלייה של 42% בשיעור הרצח. "איכות חיים" זה מושג חמקמק ושונה עבור כל אדם. ודאי שיש לוויניפג יתרונות מסויימים (שלטעמי עדין אינם מצדיקים את ההתפשרות הגדולה של לגור במקום כזה) אבל לטובת מהגרים פוטנציאלים חשוב להציג את התמונה המלאה של החיים בעיר שכוללת בין השאר נתוני פשיעה בעייתים מאוד. ועוד לא כתבתי מילה על מזג האוויר והנידחות. בכל מקרה - כל אחד כמובן צריך להיות במקום בו הוא מאושר בין אם זה ויניפג, טורונטו, או מדינת המעטפות והארגזים (שערוריה חדשה-ישנה בכיכוב אהוד ברק ואחד ה minions שלו לשעבר שהחליט לפתוח את הפה במשטרה באיחור של 9 שנים).

dannyk27

New member
על נתוני הפשע

אני חייב להודות שללא אותם נתונים ממש לא הייתי ידוע שהם קיימים, הם לא באים לידי ביטוי בחיי היומיום אולי היות והם מתרכזים באותה שכונה או שתיים והם כוללות לרוב מלחמת כנופיות פנימיות ופחות פגיעה באלו הצועדים להם ביאנג או יושבים ברכב לאחר מסיבה. בעינין מזג האויר והנידחות באמת נכתב הרבה והוכח כאן בעבר ואלא אם יש לך משהו לחדש בעינין אין טעם להוסיף לדעתי.

drz400e

New member
למה עוד הפעם ה"מתרצים" הזה?

מה קרה? נחמד לה , מתרגשת ממקום חדש , ורואה את חצי הכוס המלאה , בלי לאבד פרופורציה (ראו שהיא מביעה חשש מההתמודות עם החורף). למה תמיד קופץ הפסיכולוג בגרוש שטוען שזה הכל תרוצים , ומי שכותב ככה זה כי הוא בעצם מתרץ? אני ראיתי מישהו עם התרשמות אופטימית וחיובית ממקום החיים החדש שהיא בחרה לה, והיא רק באה לחלוק את זה עם האנשים שליוו אותה ורטואלית בחוית המעבר. אני אומר , אם זה נראה כמו ברווז , ומגעגע כמו ברווז , אין לי סיבה לחשוב שזה לא ברווז....

למעלה