כמה מילים על ויניפג....

pie11my

New member
היי ruth1983, אודה עד מאוד אם

תוכלי לפרט את התהליך והשלבים השונים שעברתם, כולל מענה לדרישות ולצרכים(תעסוקה, השכלה וכו') של מסלול ההגירה הזה(הדינמיקה של הקהילה היהודית בקידום הבקשה וכו'), כפי שאת היית עדה לו. ברכות על המעבר ובהצלחה בהמשך

ruth1983

New member
דרישות של הקהילה

כותבת בפעם הלא יודעת כמה - מושבניק אולי יש לזה מקום בשאלות נפוצות? אז ככה השכלה על תיכונית - לפחות שנה אחת מעל תיכון של לימודים מקצועיים, עדיפות למקצועות עם דרישה שנתיים נסיון בעבודה אנגלית ברמה סבירה שתספיק כדי לעבוד ולהישתלב בחיים בקנדה - אין צורך במבחן רק ראיון אצל קצין ההגירה שני בני הזוג יהודים ללא מחלות קשות וללא עבר פלילי ביקור בקהילה בויניפג- על חשבון מגיש הבקשה ניראה לי שזהו הבהרה - הקהילה אינה נותנת תמיכה לאנשים בעלי מקצועות הרפואה כמו אחיות שכן במקרה כזה נדרש רשיון עבודה מקומי כך גם לעניין עורכי הדין וכו' . במקרה כזה עדיף שבן זוג בעל המקצוע האחר יהיה המגיש הראשי של הבקשה

המורה3

New member
גם למורים הקהילה לא נותנת תמיכה?

כי פשוט לא עונים לי גם למכתב הראשון! שלחתי ב 1/4/08 ומאז שקט, הוצאתי כבר איזה 4 מכתבים חוזרים וכלום! לפני שבועיים התקשרתי לדליה - היא אמרה שהם לא קיבלו שום מבתב, ויש להם בעיה עם תיבת דואר. דרך אגב דליה נשמעת מאות נחמדה, אמרה לא להתייאש ושהם עונים לכולם אבל אם המכתב הראשון לא הגיע אז אין להם למי לענות אז מה לעשות? לשלוח שוב? להתקשר ?

pie11my

New member
היי ruth1983, אני לא התכוונתי

לתהליך ברמתו הסכמטית המוכרת, את זה גם אני יודע. כוונתי הייתה שתסכימי לספק איזו הצצה לתהליך שאת עברת: כמה זמן עבר מהמכתב ששלחת להם עד לקבלת תשובה? איך מתקיים הביקור בויניפג(ברמת הדינמיקה והאינטראקציה בינך לבין הקהילה, מי עורך לך את הסיור? איך נערך הסיור? היכן? מה שואלים אותך? וכו') ומה סדר השלבים בכל התהליך הזה(כלומר, מה בא לפני מה). אודה לך אם תוכלי להאיר את עינינו

gsaimon

New member
הלו"ז שלי - נראה שהטורים באמת מתארכים?

מכתב ראשון: 5 לפברואר לאחר קריאת הפורום: היו כאלה שכתבו כי הבקשות שלהם לא הגיעו - שלחתי תזכורת ב-13 למרץ כי שלחתי מכתב הקדמה ולא קיבלתי שום תגובה. באותו יום קיבלתי מכתב ארוך מ- Dalia Szpiro עם בקשה לשלוח Self Assessments של שנינו וכמובן גם קורות חיים. שלחתי את כל אלה ב-15 למרץ. מאז עברו עוד מעט 43 חודשים ולא קיבלנו כלום - נראה לכם שזמני המתנה התארכו? במידה ולא נראה לקהילה מתאימים - מקבלים מתישהו תשובה שלילית? מהו נסיונכם בשני הדברים - זמני המתנה ותשובות שליליות (לא עלינו) בתודה לכם!

ruth1983

New member
43 חודשים??? טעית נכון?

אם אתם לא מתאימים תקבלו על זה מכתב לא מכירה אף אחד שלקח לו יותר משנתיים

tat79

New member
כמובן שטעיתי - 4 חודשים

אנחנו גם שלחנו את המכתב השני (self assessment ) בתחילת מרץ ועדיין לא קיבלנו תשובה.

ruth1983

New member
4 חודשים זה הגיוני

אם תגיעו לשלב של חצי שנה תתקשרו שוב

למעלה