משה ושדרניק הגיע הזמן לעשות היכרות
בוקר טוב לכם אנשים, כבר כמה דקות שאני יושב לי וקורא כאן את הההשתלחויות חסרות הרסן שלכם במתמודדים בתחרות, זורקים לאוויר שמות משונים כמו 'אודליה' שאין לי מושג מי זו ובשיא הכנות גם לא ממש אכפת לי ,אבל הכי נורא הוא השימוש המזעזע שאתם עושים בקללות, לא לימדו אתכם לדבר בבית ??? אז עכשיו, אחרי הרקע הקצר הזה - הגיע הזמן - הגיע הרגע - תרשו לי להתחיל: בהנחה פרועה שאני לא עומד לנבל את הפה ולדרדר את עצמי לבוץ שאתם מתפלשים פה (כן, באופן לא מפתיע אני משוכנע שאני כמה רמות מעליכם - סנוב ? אולי.. אבל זה מה יש), אני לא מבין מאיפה הצביעות הזו לבוא ולומר שהמתמודדים כאן לא משהו, יש לכם מושג על מה אתם מדברים ? מישהו מכם ישב פעם באולפן רדיו (103 למשל) שיש לו מאזינים ודיבר חי באולפן ? עם כל הלחץ שמסביב ועוד במצב של תחרות ? תחשבו שנייה איך זה לתפקד כשתקועה לך בפנים מצלמה שגם מעבירה את כל הניואנסים הכי קטנים שלך לכל העולם ואחותו, זה לא הכי פשוט - זה בטח לא קל.. אל תשפטו לפני שחוויתם דבר כזה בעצמכם.. 'השדרן של המדינה' פתחה חלון הזדמנויות לכל אחד שרדיו הוא החלום שלו ונתנה לו אפשרות להשתתף בדבר חדש, מרתק, שעוד לא עשו כאן בדרך להגשמת החלום הנכסף להפוך לשדרן.. המתמודדים שעברו לשלבים האחרונים עברו סדנת רדיו שלא תבייש חוג לתקשורת ואני מדבר על תכנים עיוניים ולימודים פרופר - חומר תיאורטי ללמידה על מנת לרכוש מינימום ידע לפני שזורקים את המועמד למים. אחרי הזכייה במשך חצי שנה המתמודד שיזכה ישב יחד עם שמוליק טיאר באולפן ויצבור ניסיון על מנת שבשלב מאוחר יותר אתם - המאזינים, תוכלו להנות ממנו בתור שדרן איכותי יותר, מקצועי יותר ובעל ניסיון.. אתם אומרים שמה שקובע אלו רק האס אם אסים ? אז זהו שלא, בחינה מדוקדקת יותר של הנושא הייתה מגלה לכם שעברנו שם כל כך הרבה מבחנים עד שיצא לנו עשן מהמוח - ראה ערך מבחן 'קינן שפי' (שאני בספק אם מישהו מיכם עבר אותו), מבחן שבוחן יכולות רדיופוניות בבית דני, מבחן אחר שבא לבדוק יכולות מול מיקרופון ואיך אנחנו נשמעים באולפן אמיתי - בצוללת, מבחן מול אמיר כהן ברדיו עצמו - שבא לבדוק יכולות קריינות, פתיחות מול מיקרופון יכולות מקצועיות באולפנים של 103 - סדנת לימודי רדיו שגם בה רכשנו ניסיון - תאמינו לי שני ליצנים שכמוכם שהיכולת לשפוט ולהחליט כל כך מהר שהמועמדים לא מתאימים היא בדיחה, בדיחה לא מצחיקה שטיפוסים חסרי חיים כמוכם מתעמקים בה במטרה לזרות עוד קצת לכלוך על התחרות.. אז פעם הבאה, במקום לקלל כמו זוג זקנים חרמנים שלא לקחו את הכדורים בזמן, עשו לעצמכם טובה, תפתחו את מקלט הרדיו שלכם במהלך התחרות ותאזינו, תאזינו למתמודדים, תאזינו לשופטים, תאזינו לשידור. תזכרו שהשדרנים שאתם שומעים שם הם אנשים כמוכם וכמוני שעד לא מזמן חיו את החיים הרגילים שלהם עד שפתאום הם נזרקו לתוך החוויה של החיים שלהם אן כל הטוב ועם כל הרע שיש בזה - רק אחד יהיה 'השדרן של המדינה'...