כמה מכם מגיעים לכנסים של אמב"י?

mgamgem

New member
כמה מכם מגיעים לכנסים של אמב"י?

או נוטלים חלק בפעילות העמותה?

shuky63

New member
אני לא יודע אם כאן המקום לשאול את ז

נראה לי שאנשים שמשתתפים בפורום לא באים למיפגשים ולהפך. בעבר כתבתי לעלון של אמבי כתבה שנקראה:הפורום קבוצת התמיכה של המאה ה21? הכתבה התיחסה לפורום הקודם ואני מביא אותה פה כלשונה.מה דעתכם? הפורום באינטרנט-קבוצת התמיכה של המאה ה- 21? מאת: שוקי פרידמן בעלון הקודם הספדתי את קבוצת התמיכה שלנו שהפסיקה את פעילותה לאחר למעלה משלוש שנים. כשכתבתי שם על משמעותה של קבוצת התמיכה בחיי לא שיערתי עד כמה היא אכן משמעותית. בתקופה שמאז תום הפגישות הרגשתי חזרה מסוימת לתקופה שלפני התחלת הפעילות - ירידה בביטחון העצמי וחרדות לפני מצבי דיבור לוחצים. אותה אנרגיה שהזכרתי פעמים רבות בפגישות הקבוצה, אנרגיה שהפגישות נתנו לי ועזרה לי לתפקד מפגישה לפגישה הוכיחה את חסרונה עד כדי ירידה בשטף הדיבור שלי. ההודעה שקיבלתי על הפורום החדש לגמגום באינטרנט, לא הייתה יכולה איפה שלא לעורר בי ציפיות. לא ציפיתי כמובן לתחליף קבוצה כי מניסיוני אני יודע "שכל פעם שאני הולך לסרט אחרי שקראתי את הספר אני מתאכזב". אולי בגלל זה השאלה הראשונה ששאלתי את חברי הפורום הייתה מה דעתם על קבוצת תמיכה, והם כמובן התעלמו משאלתי בהפגנתיות שרק פורום באינטרנט מאפשר. טוב, אז הבנתי שהייתי ישיר מידי וצריך להכיר טוב יותר לפני ששואלים שאלות כאלה. ההכרות קרתה מהר אף מכפי שחשבתי. תוך מספר ימים מילאו הודעות האהלן והמה נשמע את דפי הפורום והחברים הפכו, כך נראה לי באמת לחברים טובים. אנשים נפתחו וסיפרו חוויות מהילדות ומההווה וההתרשמות הכללית (חלק גם אמרו את זה ישירות) הייתה שהפורום הוא הדבר הטוב ביותר שקרה להם והם חיפשו אותו כל חייהם. ההתרשמות הזאת גרמה לי להעלות את השאלה למה אף אחד מחברי הפורום לא הופיע אף פעם לפגישות הקבוצה. מהתשובות שקיבלתי אפשר היה להבין שלפחות חלק מהחברים מסוגלים לעשות בפורום את מה שהם לא מסוגלים לעשות בפגישות פנים אל פנים ולהיפתח בפני אחים ואחיות לבעיה. אני משער שיש גם סיבות אחרות כמו מרחק וזמן פנוי בימים ובשעות של הפגישות. כל זה העלה בי את ההרהור שמשמש ככותרת של המאמר הזה: האם הפורום יהיה קבוצת התמיכה של המאה העשרים ואחת? ואולי, כך אני מקווה, הוא יהיה פתח להקמת קבוצות תמיכה חדשות עם טעם של פעם. בכל מקרה הפורום מאד סוער ותוסס (היום אפילו הייתה המריבה הראשונה) אבל כמות המשתתפים בו קטנה עדיין, אז קוראי ב"קול רם" מוזמנים ויתקבלו באהדה. כתובת הפורום: http://www.blabla4u.com/gimgum ניתן להיכנס גם דרך אתר אמב"י: www.ambi.org.il

סיפורי ה"חוויות שלנו" מהפורום הקודם

חקוקים בי חזק , כי רק אז זו היתה הפעם הראשונה שנפגשתי עפ עולם הגמגום מחוץ לעצמי וזה היה דבר ענק , אני לא יכולה לשכוח את החלפת החוויות בפורום הישן , את הסיפורים שלך , של מירב (עם השינוי הנהדר שחל בה) , וגם שלי. אני זוכרת שכ"כ ניסיתי לשאול על זוגיות וגימגום , ולא הבנתי איך "מגמגמים נשואים" וגם אני תודה לאל זכיתי להתחתן. הסיפורים האלה עשו בי ריגושים שלא ישכחו לעולם. בכלל אני חושבת שהפורום הוא נפלא , אמנם כרגע התבגרנו במקצת ואופי החלפת החוויות השתנה אך . . . לעולם לא אשכח "את הפעם הראשונה. וחוץ מזה מה שלום החתולים שלך ??????????????? אני גם זוכרת שהיה לי עכבר בדירה וכל הפורום הסתלבט עלי. . . יש משהו חדש ?

yaronil2003

New member
שוקי, אנחנו חיים בעידן תוסס ועצלן.

כל מה שלא זמין דרך הטלפון והאינטרנט, יורד בעדיפות. לקום להתניע, למצוא חנייה וכו'. אבל זה מעבר לכך. יש את ענין ההכחשה הלא רציונלית. לבוא לקבוצת תמיכה למגמגמים זה להודות בבעייה ש- "לא קיימת". זה כמו להתפשט בפני זרים (למרות שלכולם יש אותו הגוף). כמה נעים (ופחדני) להנות מחיקה החם של האנונימיות......

mgamgem

New member
אני ממש לא מבין

אני חייב להודות, שטרם הצלחתי לתהות על קנקנם של משתתפי הפורום. יתכן שאני בא ממקום אחר ויתכן שכיוון שהיום אינני נחשב ממש למגמגם, קשה לי להבין את מה שקורה פה. מה זאת אומרת שמי שמשתתף בפורום איננו הטיפוס שיגיע למפגשים? אני חייב גם לציין, שלא התחברתי ולא הבנתי את ההודעה באתר של אמב"י שההשתפפות בכנסים היא ללא שמות והמשתתפים לא יזוהו כמגמגמים. כל זה יחד יוצר מצב, לפיו לכאורה אין כל צורך באמב"י, כי אם משתתפי הכנסים מתביישים בהיותם מגמגמים - לא תעזור שום פעילות שהיא. כמובן שזה מתחבר עם הרצון להישאר אנונימיים ומכאן העדיפות שאנשים מייחסים לפורום. לדעתי, זו טעות בסיסית בהכרת הבעיה, והפורום לא רק שאינו פותר אותה אלא רק מטאטא הכל מתחת לשטיח. אם קיימת בעיה של יחס החברה למגמגמים - חשוב להוציא הכל החוצה ולפעול בגלוי. לכן לדעתי יש טעם בפעילות אל אמב"י להחדרת המודעות בציבור, ואם משתתפי הפורום אינם פעילים - זה מחזיר אותי להודעה הקודמת שלי בעניין ההתבכיינות, כי זה מוכיח שמה שמעניין כאן את המשתתפים זה רק לתנות את צרותיהם, ולא לפעול למיגור הבעיה! וזה חבל. אז אולי בכל זאת מישהו יענה לי מה קורה במפגשים של אמב"י?! תודה.

אני לא מגיעה למפגשים של אמב"י

מהסיבה הפשוטה , לא מתאים לי ללכת לשבת בחברת עשרות מגמגמים ולדבר על הגמגום , לא בא לי....פשוט מאוד. אני מעוניינת להקיף את עצמי באנשים לא מגמגמים ולשוחח איתם , מבחינתי זה הריפוי שלי , להיות מסוגלת לשבת בחברת לא מגמגמים ולדבר איתם ולא לדבר עם קבוצת מגמגמים שם יש לי לגיטמיציה להמשיך ולגמגם כי כולם כאלה. אז בטח תגיד עכשיו שאני מתביישת בגמגום שלי ומעוניינת להסתיר אותו - נכון
אבל זו אני , ואם יש לי יכולת להסתיר קצת את הגמגום ע"י טכניקות שונות אני אעשה את זה כי ככה יותר נוח לי בעור של עצמי , ואני בטוחה שכל אחד מאיתנו פה או במפגשים של אמב"י מנסה להסתיר את הגמגום שלו בדרכים שונות - גם אתה. אני מעדיפה להרגיש נוח לדבר בקבוצת אנשים לא מגמגמים ולהרגיש אחת מהם מאשר להרגיש אחת מקבוצת מגמגמים , וזה לא מתוך בושה , אלא מתוך הרצון שלי להתגבר על הגמגום ולהפוך אותו ללא רלוונטי בעיניי עצמי. ולמה אני כותבת פה? כי יותר נוח לי , קל לי וזמין לי. אני רוצה אני כותבת , אני לא רוצה אני לא כותבת ולא נכנסת לפה. המדיה הזו יותר מתאימה לי , זה הכל. האם אתה מגיע למפגשים של אמב"י? אם זה כ"כ חשוב לך ליצור מודעות לגמגום אז אולי כדאי שתגיע. לי המפגשים לא מתאימים , וגם לא קבוצות התמיכה.... שמתי לב שמבחינה חברתית אני לא מתחברת למגמגמים.

mgamgem

New member
נו...

את קצת סותרת את עצמך - לא ייתכן שתכתבי שאת רוצה להפוך את הגמגום ללא רלוונטי בעיני עצמך, כאשר את פעילה כל-כך בפורום. זה לא הולך יחד. ולגבי המשפט האחרון שלך, שמבחינה חברתית את לא מתחברת למגמגים, יתכן שהוא משקף את מה שהחברה כולה מרגישה. לכן חשוב להעלות את המודעות לגמגום. ועוד דבר - את כותבת שכל אחד מנסה להסתיר את הגמגום. אני לא חושב שמדובר בהסתרה, אלא פשוט בניסיון לא לגמגם. זה הכל. לכן אנשים הולכים לטיפולים ומשקיעים בזה זמן וכסף. עד היום לא ידעתי כלל על קיומה של אמב"י אבל אני מבטיח שאנסה לפעול דרכם, ואם אראה שגם שם חושבים כמו פה - אצטער מאד. אגב, שאלת תם, האם הראית את הכתבה ה"הארץ" לחברים שלך (לא מגמגמים)?

אני לא מבינה מה את רוצה

למה אתה כ"כ מנסה לשפוט אותי ולהעיר לי
....אתה רוצה להיות פעיל למען מגמגמים אחרים ולהביא את נושא הגמגום למודעות החברתית
בבקשה , אני מאחלת לך בהצלחה , אבל אתה לא צריך לשפוט את כל מי שלא עושה כן. כמו שכבר כתבתי , אני לא מתחברת למפגשים בנושא גמגום , זה מציאותי מדי בשבילי ולא מתאים לי , לעומת זאת , אני בהחלט נהנית לכתוב פה , לתרום למגמגמים אחרים מניסיוני והידע שלי , נהנית לשתף וכן , גם להתבכיין לפעמים. כל אחד והבחירות שלו בחיים. אני מדברת על הגמגום שלי רק עם אנשים שקרובים לי כמו בעלי , אמא שלי וחברה טובה (ועוד ידיד טוב מהפורום) , אין לי כל צורך לשוחח על הגמגום עם אנשים איתם אני נפגשת פעם ב....כשלרוב אני לא מגמגמת על ידם. תתפלא , אבל יש לי לא מעט קרובים רחוקים שכלל לא יודעים שאני מגמגמת , זה כי אני לא מגמגמת על ידם , פשוט מאוד. אולי אם היה לי גמגום כבד ורציף הייתי מדברת על הנושא יותר כי זה היה מפריע לי יותר ומהווה חלק גדול בחיים שלי ובהווי שלי , אבל הגמגום שלי לא מי יודע מה קשה והרבה פעמים לא מורגש אז אני לא רואה שום סיבה או צורך להתחיל לטחון את הנושא יותר מדי. אני לא אגיד שהגמגום (גם אם הוא קליל) לא מפריע לי , הוא כן , ולכן אני פה , מדברת , חולקת ושואלת , אבל לא מתאים לי לקחת את הנושא הלאה. תתפלא אבל כשאני לא כותבת בפורום אני חיה את החיים שלי עם המשפחה שלי והעבודה שלי מבלי לחשוב יותר מדי על הגמגום. כאן אני נותנת לקיטור לצאת , כאן אני משתחררת וממשיכה הלאה , ובניגוד אליך אני לא רואה בזה פסול. שוב , כל אחד והבחירות שלו , אני בחרתי להיות פה ולא בממפגשים , זה מה שמתאים לי ואני לא אתנצל על זה. ולגבי שאלת התם הלא תמימה שלך - לא , לא הראיתי את הכתבה לחברים שלי ולא למשפחה שלי איתם אני כן משוחחת על הגמגום מהסיבה הפשוטה , קראתי את הכתבה ושכחתי ממנה....לעומת זאת , כתבה בנושא זכויות בעלי החיים אני כן אשמור ואתן לקרוא לכל מי שיקרה לדרכי פשוט כי הנושא הזה בנפשי...אולי יותר מהגמגום.

mgamgem

New member
צר לי

צר לי, אבל לדעתי חשוב שדווקא אנחנו, מי שכבר אינם מגמגמים כבדים (בעצם אינני יודע אם את היית), נפעל להעלאת המודעות בציבור, ולו כדי לסייע למי שנמצא בשלב בו הגמגום מפריע לו בכל צעד בחיים (כן, הייתי שם). אינני בא להתקיף אותך, אבל לא יתכן שמצד אחד תכתבי שהגמגום אינו מפריע לך ומיד לאחר כמה שורות תכתבי שבפורום את נותנת לקיטור לצאת. אם יש קיטור - יש גם מה שיוצר אותו. אינני מבקש ממך לבוא למפגשים, כפי שכתבתי - גם אני טרם הייתי שם כי עד היום לא שמעתי כלל עליהם ועל אמב"י. אבל אם אראה שניתן להסתייע בהם כדי להעלות את מודעות הציבור - בהחלט אפעל. וכן - אולי זה נשמע קצת גבוה, אבל אני בהחלט רואה בזה שליחות.

גם לי צר

שאתה לא מוכן לקבל סגנונות חיים ובחירות שונים משלך. תראה לי איפה בדיוק כתבתי שהגמגום לא מפריע לי? תמיד כתבתי שהוא מפריע לי ולכן אני פה....(ועל זאת יעידו ותיקי הפורום) אבל למרות הגמגום אני חיה , נושמת ומנהלת חיים , אז כנראה שהוא לא עד כדי כך מפריע או משתק אותי , אין פה שחור או לבן , יש גם הרבה תתי גוונים ואני איפשהו באמצע. וחוץ מזה מה ז"א :"לא יתכן שמצד אחד תכתבי....." (ציטוט שלך) , אני אכתוב מה שאני רוצה וארגיש מה שאני רוצה ועם כל הכבוד לך אתה לא תשפוט אותי ותכתיב לי את הרגשות. ואם כבר אז אני אשאל כמה שאלות:
מתי לאחרונה היית במפגשים של אמב"י ותרמת למגמגמים אחרים מניסיונך?
מתי דיברת על הגמגום והעלת אותו לתודעה הציבורית והחברתית?
אם אתה כ"כ לא מתבייש בגמגום שלך ובמי שאתה , איך זה שאתה נכנס לפה בכינוי ולא בשמך האמיתי כמו שוקי למשל?
איך זה שלא נתת לנו פרטים על מקום עבודתך ועיסוקך?
ואם כ"כ התגברת והגמגום לא מעסיק אותך בכלל , מה בעצם אתה עושה פה??? אני מחכה לקרוא שפעלת , אחרי שתפעל אז תדבר! בינתיים תפסיק לבוא בטענות לאחרים שבניגוד אליך לא יוצאים בהצהרות גבוהות ומתנשאות אלא ורק חיים את החיים כראות עינייהם. וסליחה אם הייתי תוקפנית , אבל עיצבנת אותי!

mgamgem

New member
לסיכום

1. אם הגענו ללהיטות כזו - אני חושב שכדאי שנעצור כאן. 2. אני קורא בעיון רב את מה שאת כותבת בפורום, אולם ממה שכתבת נראה שאת לא ממש קוראת לעומק את מה שאני כותב (אחרת הרבה מהשאלות ששאלת לא היו עולות כלל). 3. לגבי האנונימיות - לאינטרנט חוקים משלו. 4. תודי שהוספתי קצת עניין לפורום.

RobinhooDw

New member
למה אתה חושב שדיבור על הנושא

יזיק לה? זה נושא שהוא חלק מחייה והיא רוצה לדבר עליו, אני לא רואה איך הלעת המודעות לגמגום תעזור. רוב המגמגמים רואים את עצמם כאנשים רגילים, ולא מעוניינים "להיחשף" בתור מגמגם. רבים מכלל המגמגמים מעוניינים לראות איך מגמגמים אחרים מתמודדים עם הגמגום, אם גם להם קשה, וכל זה רק כדי להקל על עצמם. אין לפורום הזה שום קשר לחשיבות הגמגום בעיני המגמגם. תהיה שמח שהוא קיים ותשתף אותנו גם אתה.

mgamgem

New member
אין לי בעיה עם הפורום

ממש לא, וברור שהוא חשוב. אבל לדעתי, העלאת המודעות בציבור חשובה לא פחות מלשתף מגמגמים אחרים. מגמגם שלא רוצה להיחשף ככזה - פשוט לא ידבר. ברגע שדיברת - נחשפת. כמובן שאני מתייחס כאן למגמגמים כבדים, אבל אני מניח שדווקא להם זה מפריע יותר מאשר למי שכבר לא ממש כזה ולא מורגש אצלו מיד הגמגום. ולגבי עצמי - אני משתתף בישיבות שונות וגם מופיע מדי פעם לפני קהל, ואם צריך - אני מודיע בפתיחת הדברים שאני קצת מגמגם. שלא יופתעו אם הברה נתקעת לי ולא רוצה לצאת!

מזדהה עם כל מילה של מירב

נכון , אולי זו בעיה שלי , אך אני נלחצת נורא בסביבת מגמגמים , זה מתסכל אותי , מעציב אותי , מוריד לי את הבטחון וכו' - בפורום אני נינוחה להתבטא כי הדיבור הוא אילם מבחינתי

shuky63

New member
אני מגיע למיפגשים ויכול להסביר מה

קורה בהם. המיפגשים נחלקים כמו כל דבר בצ"הל ל3 חלקים: 1.מיפגש עם מומחה-היו מיפגשים עם קלינאי תקשורת פסיכולוגים ומטפלים מסוגים שונים שמציעים את הטיפול שלהם לעזרת מגמגמים.מאד מעניין למי שרוצה ללמוד דברים חדשים בתחום. 2מיפגש חוויתי-זהו מיפגש בשיתוף מלא של המשתתפים ונועד לתת להם לדבר כמה שיותר.אין מומחה אלא מנחה שהוא בדרך כלל חבר אמ"בי והמיפגש נסוב סביב נושא שהוא מעלה. 3.כנס שנתי-פעם בשנה באיזור ה22 באוקטובר שהוא יום הגימגום הבין לאומי.מיפגש ארוך יותר שנסוב כולו על נושא אחד ומשלב בין שתי סוגי המיפגשים האחרים.הרצאות מומחים ושיתוף של המישתתפים. מועדי המיפגשים מתפרסמים באתר אמ"בי וכאן בפורום וכולם מוזמנים!

אני מאוד מעריכה אותך שוקי על הפתיחו

הפתיחות שלך הגדולה , ועל האומץ הנפלא. אני זוכרת שדיברנו פעם בטלפון , ואתה לא ויתרתה ואמרתה כל מה שברצונך בלי לעשות לעצמך הנחות . יישר כח

marlen

New member
כשהייתי יותר צעירה

ההורים שלי לקחו אותי למפגש של אמב"י. זו היתה הרגשה מחרידה ומזעזעת להיות שם. עד היום יש לי טרואמה מזה. זה ששמים אותי באולם עם עוד מגמגמים, זו הרגשה נוראית. כמו להגיד לי "הנה, ככה את נשמעת", אז תהיי פה עם בני עמך. תסלחו לי מי שהולך למפגשים האלו, אני לא מנסה להקניט, אלה רק להסביר איך אני מרגישה בקשר לזה. אני שואפת לא לגמגם, אני שואפת להיות "נורמלית" , בחברה נורמלית. מה זה יעזור לי ולבטחון העצמי שלי, אם אגיע לפגישות האלה? זה רק גורם לי להרגיש רע. ואני ממש לא חושבת שצריך להביא את הגמגום למודעות הציבור. אני למדתי על בשרי, שאנשים חכמים, לא עושים מזה ביג דיל ומתיחסים אלי באופן שווה, ואילו אנשים רפי- שכל, חושבים שאני מפגרת, אז אם אנשים כאלה גם ככה אין לי מה לחפש. הבאת הגמגום למודעות הציבור סתם תביא ללגלוג מצד המטומטמים בחברה. תעריכו את עצמכם קצת יותר ! בשביל מה אגודה? אין בכם שום דבר לא בסדר, חוץ מהגמגום, אם אתם שמים לעצמכם כותרת של דפוקים - זה מה שתהיו. אני אדם רגיל שסובל מגמגום, ואני לא צריכה שום אגודה.

mgamgem

New member
מטרת אמב"י (לדעתי)

לדעתי האישית, הכנסים שהארגון עורך (ושוב - טרם הייתי בהם) אינם מטרתו העיקרית, אם בכלל. הכנסים הם אולי רק כלי. המטרה היא העלאת המודעות בציבור, ואני חושב שזה חשוב, כי אנשים, גם אינטלגנטים וחכמים, לא יודעים הרבה על הגמגום, מהיכן זה נובע, מה עושים עם זה, והם אף מרגישים נבוכים כשמי שמדבר איתם מתחיל לגמגם באופן חמור. זה לא קשור להערכה עצמית כזו או אחרת, כי העלאת המודעות חשובה לא בשביל אנשים מבוגרים אלא דווקא בשביל צעירים שטרם התגברו על המחסומים שהגמגום יוצר. כאן לדעתי החשיבות של הנושא.

למעלה