כמה מכם רשומים

G I R L P

New member
אני באופן אישי

החלטתי מזמן להתנתק מאתרי הכרויות למיניהם. הרגשת האובר-חיפוש הפכה לאובססיבית מה שגרם לי להיות חסרת שקט באופן כללי ולסלידה מעצמי באופן אישי. אבל כל אחד ומה שעושה לו את זה!

G I R L P

New member
מכירה בנים?

דרך פה, דרך הפייס, דרך החיים. לא הכל חייב להתחיל בוירטואל.

אני לא פוסלת כלום...

למרות שאני חייבת לציין שאנשים שם רשומים שנים! (כאילו הם לא באמת רוצים "לצאת משם" לזוגיות..) וכשאני אומרת שנים אני מתכוונת להמון שנים! באחד האתרים שאני רשומה בו, אני רשומה מגיל 18 (לא משנה שבשנים הראשונות לא יצאתי משם עם אף אחד כי החינוך של אמא שלי היה טבוע בי חזק מידי ש"לא יוצאים עם אף אחד מהאינטרנט"
), אבל האנשים לא השתנו! והם רשומים גם באתר השני! אין לי פייסבוק (מתנגדת נחרצת, כבר דנו בזה
), כך שהדייטים שלי הם מאתרי היכרויות וממכרים שמשדכים לי... (אני לא פוסלת להכיר אנשים גם מפה, פשוט לא יצא). אני כבר מתקשה להזכר מתי היתה הפעם האחרונה שבאמת הסכמתי לצאת עם מישהו שהתחיל איתי.. אני יותר נהנת לייבש גברים מהסוג הזה

The RedFox

New member
דרדסית סליחה על הבוטות....

אבל באמת נראה לי שאת פשוט מתייגת יותר מדי אנשים ומעריכה את עצמך יותר מדי (אני לא בא לפגוע פשוט ככה זה משתמע ממה שאת כתבת פה גם בעבר) לדוגמה: את לא תצאי עם אנשים שהם לא דתיים.... זו גישה דיי גרועה או נהנתי לייבש גברים מסוג כזה.... את מבינה את זו שמונעת מבעד עצמך להכיר גברים עקב חוסר ביטחון עצמי (את עומדת לשנוא אותי כל כך חחחח.... אז אני מתנצל שוב) וכמובן שלא תתחילי עם אף אחד אחר אז את בעצם צריכה את הפוש ואת הגב של מישהו אחר שיארגן לך שידוך או משיהו מאתר הכרויות שהתכתבת איתו לתקופה ארוכה והוא לא איים עליך בצורה כל שהיא. מה שאת צריכה לפי דעתי זה לצאת מצרות הראש שבה את נמצאת ולהתחיל לשחות קצת יותר במים, מערכת יחסיים זו לא רשימת מכולת זו כימיה שיכולה להיווצר בין שני בני אדם כמעט בכל מצב נתון.....

ebi83

New member
ממתי דת זה לא מסנן הגיוני??

סתם הציק לי שכתבת דווקא את הדוגמא הזו

The RedFox

New member
להפך תרגיש חופשי לשאול :)

הרעיון בזוגיות לפי דעתי זה עניין של כבוד והתפשרות ברמה מסוימת או שאפשר לקרוא לזה גם גמישות. דת לא צריכה לתפוס חלק כזה משמעותי כשזה מגיע למערכת יחסיים אלה אם כן מדובר בשתי דתות שונות שאז זה יותר בעייתי או בדת מול אידואלוגיה קיצונית. בוא נגיד שעכשיו אני יוצא עם בחורה חילונית לגמרי ואני שומר שבת, זה לא אומר שהיא לא תכבד אותי ואני אותה. כשהיא אצלי היא תכבד את הכללים שלי וכשאני אצלה אכבד את הכללים שלה, ואם אנחנו יוצאים החוצה יחדיו, לאכול נניח, רוב הסיכויים שלא יהיה איכפת לה לאכול במקום כשר. זה כמו שתצא עם צימחונית אתה לא תלך למסעדה בשרית איתה ובטח ובטח שלא תיפרד ממנה בגלל זה. וכך גם לגבי הרבה דברים נוספים, מה שיותר צריך להפריע זה אם אתה שומר נגיעה אז זה יותר בעייתי ודברים שבסגנון. :) אם יש לך איזה שאלה על משהו יותר ספציפי או איך להסתדר תרגיש חופשי לשאול D:

ebi83

New member
סלח לי, אבל זה נשמע קצת להלה-לנד...

לא יודע עד כמה באמת אפשרי לבנות חיים עם אדם שהציפיות וההסתכלות שלו על העולם שונה משלך. ברור שצריך גמישות וכו' וכו'. העניין הוא שבקשר שתיארת לרוב הצד החילוני ירגיש ש"מגבילים" אותו והדתי ירגיש שאין הלימה בין רצונותיו לעתיד לבין אלו של החילוני. לא שאין מקרים שקשרים כאלו עבדו, אבל כאשר מדובר בדתי אדוק לרוב מחפשים מישהו שיתמוך בך גם בנושא הדתי.. לא רואה איך זה עובד עם חילוני. ואגב, כמו שאני לא אצא עם בחורה לא יהודיה לאור אמונותי כך אני מקבל אנשים שמשתמשים בדת או במסננים דומים אחרים.

The RedFox

New member

כשאמרתי מה שאמרתי אני מתייחס לרוב הציבור הדתי כיפה סרוגה סטייל הבחורה הנ"ל, היא תיארה את עצמה בתור מישהי שאין לה בעיה ללכת עם מכנס, מה שטיפה מקשה עלי לדמיין אותה בתור כזו אדוקה (לא שאני מזלזל חס וחלילה). בנוסף מה שאמרתי לך זה מנסיון אישי בלבד ולא מ"להלה-לנד" תשמע אני שומר שבת כשרות ועוד כמה, ושתי החברות האחרונות שלי היו חילוניות שאוכלות חמץ בפסח והאמת שזה כמעט ואף פעם לא יצר בעיות.... אני לא רואה את עצמי בתור דתי אדוק, אבל לך תגדיר אדוק או לך תגדיר דתי... לגבי ה"לצאת עם בחורה לא יהודיה" אין לי דעה מספיק מוצקה כדי להשיב לך את דעתי בנושא, הדבר היחידי שאני יכול לומר לך זה אף פעם אל תיהיה בטוח בדברים מהסוג הזה. ולגבי העתיד אם דעתך באיזור הילדים אז בסופו של דבר הם יחליטו מה הם רוצים לעשות ולא משנה מאיזה מגזר אתה בא אז רצוי שתכיר לו את כול העולמות כדי שיוכל לבחור בעצמו לעתיד לבוא.

ebi83

New member
אני מגיע מהמקום שלך...

אבל עדיין קשה לי לקבל את מה שאתה אומר. אני כן יכול להיות בטוח שאם אני מקבל החלטה שהיא מהותית מבחינתי לגביי בת הזוג העתידית שלי אני אעמוד בה. אני לא פוסל כל דבר אפשרי אלא רק את מה שלא עומד במינימום ההכרחי מבחינתי. ולידיעתך, בני האדם, ברובם, קונפורמים מיסודם. ככה שאם תחנך את הילד שלך בצורה מסוימת ותהיה הלימה בין מה ששני ההורים מייצגים סיכוי גבוה שהוא יצא פחות או יותר באותו שטאנץ
לגביי הדרדסית- נראה לי שעדיף לא לשפוט רמת דתיות על פי סממנים חיצוניים. מה עוד שלי יצא להיתקל במספיק בנות המגדירות עצמן כדתיות שמחפשות בן זוג שיהיה "יותר דתי מהן" כדי שהוא יגרום להן להתחזק... ולגביי ההגדרה של דתי, עדיף שלא ניכנס לזה... אני מסתבך עם זה בעצמי. למרות שיש לי סוג של אני מאמין גם בקטע הזה.

The RedFox

New member
אמרת יפה :)

אני מצטער אם השתמע מדברי שאני שופט את דרדסית, אני לא בא לשפוט אף אחד. מאיך שהיא תיארה את עצמה הרשתי לעצמי לגזור כמה שובלים של רעיונות בסיסים כקווים מנחים. לגבי הילד, תראה יש בזה משהו אבל מצד שני כמה ילדים באמת יוצאים כמו שההורים שלהם היו רוצים, אפשר לתת להם קווים מנחים לחיים אבל בגיל 25 הוא דיי גיבש את עצמו מחדש לגבי רוב הדבריים והוא התנסה במספיק דברים כדי לשפוט לעצמו מה מתאים לו ומה מתאים לו פחות. והרעיון שניסיתי להעביר זה שככל שאתה מגביל את עצמך ככה נשארים לך פחות אופציות פתוחות, ולפעמיים אנחנו מפספסים אחלה הזדמנויות רק בגלל דעה קדומה ופשוט חבל שככה. אני יודע שאפשר להסתדר ביחד אם אין שום צד קיצוני, כשהייתי בחו"ל ואני מקפיד מאוד על כשרות היא הייתה אוכלת מה שהיא רוצה ואני אכלתי שימורים ודברים בסגנון מהבית והסתדרנו ממש יפה. בסופו של יום כל אחד קובע לעצמו את הגבולות, אבל אם אתה מחוץ למעכת יחסיים במשך תקופה ארוכה ואתה כן מעוניין בבת זוג כנראה שצריך לעשות בדק בית. (סליחה שאני מתייחס לדבריים רק בלשון זכר זה תקף גם למין היפה :p)

ומי אמר לך שאני לא מהשומרות נגיעה?

מסכימה שצריך התגמשות והכל.. אבל יש התגמשות ברמת הסביר ויש דברים לא סבירים.... אני אצא עם חילוני וכשהוא ירצה לגעת בי אני אגיד לו "סבבה, עכשיו זה החלק שאתה מתגמש, כי פה אני לא מוותרת?" על כשרות יש כאלה שלא קיצוניים, ולבדוק מקומות חדשים לא כשרים שנפתחים הוא בהחלט יכול ללכת לבדוק עם חברים... אבל איזה מן דבר זה שכשהוא אצלי בשבת הוא יכבד את הכללים שלי (ישמור שבת), שנגיד שזה סבבה וזורם לו... וכשאני אצלו בשבת אני אקבל את הכללים שלו (מה שאומר שאני לא אשמור?) לדוגמא, אם הטלויזיה פתוחה, אני צריכה לראות אותה? אם לא כשר אצלו אני אגווע ברעב? אוכל בחד פעמי מקופסאות שימורים? יש דברים שאי אפשר להתפשר עליהם... שזה הכל או כלום... צריך להיות במקום הזה כדי להבין שזה לא עובד- והייתי שם, זה לא עובד. מישהו צריך להשתנות, לוותר על הצד הזה שבו. וזה יהיה הצד שהדת פחות חשובה לו (בין אם לא אכפת לו להיות דתי או שלא אכפת לו לוותר על הדת). ואני לא הצד שמסכים לוותר :)

פלא68

New member
סלח לי על הבוטות

אבל מה זה יום הילד המוגבל שיכלית ? לאדם דתי אסור לרצות לצאת עם אנשים שכמותו ? למי שאוהב אנשים משכילים לדוגמא אסור לשים את זה כתנאי סף ? אם משהו רוצה בחורה יפה הוא חסר ביטחון ? אתה פשוט נישמע כמו אדם חסר מיגבלות, אז תפסיק לשים גיל כפרמטר מפריע ולך לבית אבות לחפש לך בנות/בני זוג - היינו העיקר מישהו שיסכים.

The RedFox

New member
פלא 68

חחחח תשמע אין לי בעיה עם מה שאתה אומר, לך תגביל את עצמך ונראה כמה זמן תשאר רווק וכמה זמן תצליח להחזיק מערכת יחסיים.

פלא68

New member
לא הבנתי

אתה בזוגיות נעימה בגלל זה שאתה לא מוגבל ? לא מוגבל לחלוטין ? בעל גישה של פתיחות וכו. גברים, נשים וטף הכול הולך הכול בא ? האם בזכות גישה זאת אתה מחזיק במערכת יחסים ? עם מי ? עם גבר/אישה/זקנה/ילד/ילדה ? מה אתה אומר, שחייבים להסכים לכול הצעה ? .....אימלה......

למעלה