כמה מלים טובות על חברת האבטחה "רעם"

Mena Rea

New member
כמה מלים טובות על חברת האבטחה "רעם"

שלום רב, אני עובד בחברה זו במשך כ-8 חודשים (עובד דרכה בחברת היי-טק). מרוויח כיום 22.80 לשעה, שזה יפה (וגם לא קורע את התחת יותר מדי בעבור כך). אבל לא זה העיקר. בהרבה מקומות עבודה מתייחסים למאבטח כשעיר לעזאזל, לא שווה זכויות לעובדים אחרים, וכו'. היחס שקיבלתי מאחראי המתקן (הבוס הישיר) ומהמנהל האיזורי שונה לחלוטין. אנחנו כמה מאבטחים במתקן, המסכימים פה אחד, שהחברה יודעת להתנהג לעובדיה. יתרה מכך-אחראי המתקן שלי נהרג לפני יומיים בכפר גלעדי. הדבר זעזע אותנו קשות, במיוחד לאור העובדה שזכינו להכיר אותו אישית, ושהוא היה אדם מקסים. המנהל האזורי מבקר בבית המנוח לפחות פעם ביום, ויותר מכך-מתקשר אלינו לשאול, האם הכל בסדר אצלינו. הוא גם דאג, שיהיה מחליף במתקן, כך שכולנו נוכל להשתתף בהלוויה. גם חברת ההיי-טק ממש יצאה בסדר במקרה זה, וניכר היה, שרבים מאנשיה הזדעזעו מהמקרה. מי יתן ולא יהיו עוד קורבנות. מקווה בנוסף, שעוד חברות תדענה להפגין את הרגישות כלפי העובדים, שהחברה בה אני עובד מוכיחה. לא עבדתי באבטחה לפני כן, בין היתר בגלל אותו סטריאוטיפ לגבי היחס לעובדים. לפחות במקרה הזה, אני יודע שטעיתי.

avi1976

New member
ישנן מקומות עבודה

שהיחס הטוב כלפי העובד הינו נקודתי, אך במקומות אחרים החברות ממשיכות לעבור על החוק וצוי ההרחבה. מניסיון, אם היחס והתנאים כלפי העובד הינם טובים ולעובד נעים לעבוד אז הוא פחות "מתעסק בקטנות" ופחות מסתכל מה חסר לו בתלוש השכר. אם ישנה חברה אבטחה שאכפת לה מהעובדים ורוצה לקדם את עצמה אז העובדים ישמחו להפוך אותה ל"ספינת הדגל" כדי להוביל "מהפכה טובה" בשוק העבודה ובפרט למאבטחים ושומרים.

o f i r 2 2

New member
צודק

אני גם כן עובד של רעם וממה שאני רואה הם בדיוק כמו כל חברות האבטחה האחרות, דורכים על החלשים.

Mena Rea

New member
אוקיי, אז אומר זאת שוב

אני לא בעד שום דבר ממה שחברות האבטחה עושות. אני סטודנט, שעובד כמאבטח ע"מ לממן בין היתר את שכר הלימוד, וכל שקל חשוב לי. ואם היו מתנהגים אלי בצורה יפה, ומצד שני היו דופקים אותי במשכורת, האמינו לי, שלא הייתי כותב דברים טובים עליהם. ותן לי לשאול אותך-האם לשלם 22.80 ש"ח (נכון שזה תלוי גם בחברה שבמתקנה עובדים, אבל לא רק) זה לדרוך על מישהו, כשמדובר על לשבת בבניין של חב' היי-טק, פעם בשעה לעשות סיבוב של 5 דקות, וביתר הזמן ללמוד או לקפוץ לקפיטריה לאכול משהו? אם אתה מרגיש שדופקים אותך, למה שלא תנסה לעבור מתקן?

avi1976

New member
המשכורת היא לא רק השכר לשעה

יש הרבה מאבטחים ושומרים שמגיעים לארגון מאבטחי ישראל לפגישות ומופתעים ממה שמגיע להם ולא ידעו. כי ידע הוא כח!

אלעד מר

New member
טעות קטנה.

22.80 לשעה זה יפה אם זה כולל תוספת שעות נוספות (25%-50%), תוספת לילה (50%) ותוספת שבת וחג (100% - את זה דווקא רוב החברות כן משלמות). ללא התוספות החוקיות - גם 22.80 ש"ח לשעה זה עושק!!! כך לדוגמא את חברת השמירה המשלמת 30 ש"ח לשעה למלווי בזק לשטחים. שכר מצויין!!! אלא שלא משולם להם תוספת שעות נוספות או שעות לילה. לכל הדעות - זהו עושק בריבוע!!!

Mena Rea

New member
...

מקבלים 150% בשבת וחג. זה בסדר. לגבי שעות נוספות-עוד לא שמעתי על חברה שמשלמת. זה כמו שתצפה שישלמו לך על משמרות לילה אוטומטית 150%. כן, זה מה שצריך להיות. אבל זה לא קורה אף פעם. אז המסקנה, לפי מה שאתה אומר היא, שכל החברות עושקות. יכול להיות, אבל מבניהן, יש כאלה שלפחות משלמות יותר.

אלעד מר

New member
לא...לא...לא!!!

למה אתה חייב לקבל את הרע במיעוטו כטוב!! יש חברות (בנתב"ג למשל) המשלמות כחוק תוספת לילה, תוספת שעות נוספות ותוספת שבת וחגים. הן אפילו משלמות "בונוסים" על רווחיות בסוף שנה. כלומר - אפשר גם לשלם כחוק ויותר מכך וגם להרוויח להרוויח!!

Mena Rea

New member
כן, הן משלמות לפי החוק, אבל...

מאידך, הן גם נוטות לשלם 19 ש"ח לשעה, אם אינני טועה? ומי אתה חושב שעובד קשה יותר-אני או המאבטח בנתב"ג? ושמע, אם לא היינו מקבלים את הרע במיעוטו, כנראה שאף אחד לא היה עובד באבטחה. ואגב, עיקר ההתלהבות שלי מחברה זו נגעה בכלל לאופן בה המנהלים בה מתנהגים עם המאבטחים. הרי רק לפני שבועיים-שלושה היה המקרה שבו מאבטח פוטר, מכיוון שרצה ללכת להלוויה של חברו שנהרג. כשהבוס שלי נהרג, דאגו לנו למחליפים, כדי שכולנו נוכל להשתתף בהלוויה שלו, וללכת לנחם אבלים ביחד בשבעה. וכל יום הולכים לביתו אנשים מטעם החברה. אתם העברתם את הדיון לנושא הכספי, שגם שם, אגב, החברה משלמת לא רע, תמורת עבודה, שאיננה קשה כלל.

אלעד מר

New member
"ומי אתה חושב שעובד קשה יותר..."

איני נכנס כלל להשוואות ילדותיות אלה. כתיבתי באה להראות שאפשר גם אחרת. "כנראה שאף אחד לא היה עובד באבטחה...." - זהו בדיוק הפחד המעודד את מנהליך ומעבידיך לשלם שלא על פי החוק!! נראה לך שחברה כל שהיא תתקיים ללא העובדים? מי יבצע את העבודה? המנהלים? כדאי מאוד שתתעורר ומהר. הפחדים שלך ושל חבריך לא לעשות כלום כי.... הם אלה המכשילים כל נסיון לשפר את תנאי העובדים והנהרגים באבטחה ובראש ובראשונה תנאיך ותנאי חבריך!!

Mena Rea

New member
תן לי להסביר לך משהו

אני לא פוחד. ישנם מספיק אנשים, המוכנים לעבוד בשכר מינימום ותוך פגיעה בתנאיהם. ומה שאתה אומר יפה על הנייר, אבל פרקטית, זה לא שמחר כל המאבטחים יאיימו להתפטר ויפסיקו עבודתם, אם לא ישופרו תנאיהם בחוק. רוצה לומר-זה בהחלט מוצדק, לחייב החברות לשלם כדין. זה לא יקרה ע"י קריאה למאבטחים לשבות. זה כן יכול לקרות ע"י הפעלת לחץ על הכנסת והממשלה לחוקק חוקים קשים יותר ולאוכפם בצורה ברורה יותר. אני לא פוחד. אם הייתי מרגיש שדופקים אותי, הייתי פשוט עובר לחברה אחרת. אני מעריך את מה שאתה מנסה לעשות. הבעיה היא, שהוא לא יעבוד פרקטית לדעתי. חבל, אך זו המציאות. וכאמור, אני פתחתי את ההודעה הזו בראש ובראשונה בנוגע ליחס של החברה לעובדיה, אתם החלטתם, שאם היא מתייחסת אליהם יפה, משמע שהיא עושה זאת כדי לדפוק אותם כלכלית.

אלעד מר

New member
אף אחד לא החליט כלום!!

איני יודע כמה חברות אבטחה אתה מכיר. אני הכרתי ומכיר כמעט את כולן (כמנהל ולא כעובד). אני יודע מה הגישה ומה הרעיון שמאחורי הריווחיות. אם החברה שלך מתייחסת יפה לעובדים - כל הכבוד לה. למרות שלי זה נראה כדבר שצריך להיות ולא כ"ראוי לציון". זו אולי הבעיה המרכזית במדינה המשוגעת הזו. כל מה שטענו זה שיחס יפה זה נחמד אך זה אינו תחליף לשכר הוגן.

Mena Rea

New member
במשפט האחרון שלך אתה בהחלט צודק

ונכון, יחס טוב לעובדים אמור להיות משהו שגרתי, ולא ראוי לציון. אבל מה לעשות, זה המצב. והאמת היא, שאני לא מכיר כ"כ הרבה. אישית עבדתי רק ברעם, אבל אני שומע סיפורים, בין אם בעיתונים, ובין אם מאנשים שאני מכיר, שעובדים בחברות אחרות. כל מה שאמרתי הוא, שביחס לסיפורים הללו, החברה בה אני עובד נמצאת במצב טוב.

קראתי את השרשור ולא האמנתי.

אפשר לסכם אותו כך: הבוס שלי עבריין אבל הוא פחות עבריין מאחרים אז הוא אחלה. אולי גם אם יאנסו אותך אתה תודה לאנס על שהשתמש בוזלין? תתבייש לך, לקלק!

Mena Rea

New member
אומר זה שמשלם על המטווחים מכיסו...

יודע, היינו ביום הדרכה במטווח לפני כמה ימים. משלמים לנו עבור 9 שעות (כמו עבור כל הדרכה), ואנחנו לא צריכים לשלם עבור המטווח. איזה קטע? אולי תנסה את זה? מה שברצוני לומר הוא-יש דרך להגיד כל דבר. אתה חושב שאין לי סיבה לומר מלים טובות על החברה שמעסיקה אותי? סבבה. אתה יכול לומר את זה ככה. רוצה להתחיל לקרוא לי לקלק, או כל מני מילות גנאי אחרות? אני הרבה יותר טוב בזה ממך. אני יודע שמדובר ברע במיעוטו. אבל אתם מתעקשים לדבר על הקטע הכספי, כשאני התמקדתי באופן טיפול החברה במות אחד מעובדיה. אתם החלטתם, שאם הם עושים את זה, זה כנראה עלה תאנה עבורם לדפוק אותנו במשכורת. קיצר-אנא השתדל לעדן את הניסוח שלך. אין טעם לכל מני יציאות וזלין כמו זו הנ"ל.

אומר זה שמנהל רישום כדי

לתבוע את החברה. אנשים כמוך אשמים בזה שנוכלים משגשגים- ליטוף קטן על הראש, ואתם ממהרים לשכוח את הכלל הבסיסי: על עבודה מקבלים שכר. מי שלא משלם שכר הוא עבריין, ולא משנה אם אמר לך בוקר טוב או לא.

Mena Rea

New member
הנה רעיון

אם כ"כ רע לך, ואתה רק מחכה לסיים את עבודתך כדי לתבוע, למה שלא תמצא עבודה אחרת? אני אשם בכך שנוכלים משגשגים? שמע, לי לא רע איפה שאני עובד. עם כל מה שאומרים על העבודה הזו, אני סטודנט שמרוויח במהלך שנת הלימודים 3,500-4,000 ש"ח, פשוט כי אני יכול ללמוד תוך כדי העבודה, ולכן אני יכול לעבוד הרבה יותר מחברי, שמסתפקים במשכורת של 1,500 ש"ח. אז לא דופקים אותם, אבל הם מרוויחים פחות מחצי ממני. למה שלא תלמד להסתכל על הצדדים החיוביים בדברים? או לחלופין, אם כ"כ מפריע לך שדופקים אותך בעבודה, לטענתך, מדוע שלא תמצא עבודה שלא עושה את זה? הרי רובנו פה צעירים, יקבלו אותנו לעבודות אחרות. אז מדוע אתם עדיין עובדים באבטחה, אם כ"כ רע לכם?

אתה יודע, זה בערך מה שהבוס שלי

אמר לי: לא טוב לך- אל תעבוד. הוא כמובן לא רצה לפטר אותי כדי לא לשלם פיצויי פיטורים. השורה התחתונה היא זאת: אתה מעודד בוסים עבריינים ומשבח אותם. קוראים לזה משת"פ.

Mena Rea

New member
נראה לי שנסחפת קצת, איש

מסיבה מאד פשוטה-משת"פ זה מונח שמתאים יותר למשטרה, צבא, וכו'. אלו ארגונים, שלא משאירים הרבה ברירות לאנשים, מולם הם עובדים. במקרה שלנו, זה מאד פשוט-אתה יכול לעזוב, ולא לעבוד בתחום יותר. למה בכוח? אני אישית מאמין בזה, שאם רע לך-תעשה משהו בנדון, אל תשב ותקטר. אז נכון, יפה שאתה מתכוון לתבוע אותם, ואני באמת מקווה שתצליח. אבל תסכים איתי, שגם התביעה שלך לא תביא לשינוי יסודי. משמע, שאם תמשיך לעבוד לאחר מכן, תזכה עדיין לאותם התנאים הגרועים. אז למה לעשות את זה?

למעלה