כמה מפגשים אמור להיות טיפול זוגי כדי לדעת לאן זה הולך?

peraline

New member
כמה מפגשים אמור להיות טיפול זוגי כדי לדעת לאן זה הולך?

נמצאים בטיפול זוגי כמה חודשים . החל כטיפול ביחד כ 4 פגישות ועבר לפגישות בנפרד. מרגיש לי שאין התקדמות. האם זה נשמע סביר?
האם המטפל/ת הזוגי אמור להגיע לאיזו מסקנה או שרק בני הזוג הם אמורים להחליט לאן הזוגיות הולכת?כמה זמן בממוצע אמור להימשך טיפול זוגי? חודשים ? שנים?
תודה למגיבים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובות

נתחיל מהשורה התחתונה: אין לזה חוקים, ואין תשובה מוחלטת. הכל לפי שיקול הדעת.

בכל זאת כמה קווים מנחים:

- לעולם אדם אחראי לעצמו, לכן האחריות הסופית היא שלכם, בני הזוג

- לפעמים מטפל מגיע לכל מיני מסקנות. לפעמים הוא משתף בהן, לפעמים מרמז, לפעמים לא אומר כלום. הכל לפי המקרה, ודרכו המקצועית של המטפל ומצפונו.

- הטווח הממוצע הכללי לא ידוע לי, ואני גם לא חושב שהוא מלמד הרבה. אצלי זה נע בטווח בין 2-4 חודשים, אבל אחר כך אנשים או שמדללים, או מספיקים והרבה פעמים חוזרים לעוד סשנים מדי פעם.

- לדעתי כן אמורה להיות תחושה של התקדמות. בפגישה שתיים הראשונות, היא אפילו חזקה. אחר כך עלולה להיות תחושה משתנה, לפעמים של התקדמות ולפעמים של תקיעות או של קושי (תחושה של קושי היא סימן מעולה!).

לדעתי אם במשך ארבע חודשים אין שום תחושת התקדמות - אולי יש בעייה, אולי המטפל/ת לא מתאים. או אולי הזוגיות חסרת סיכוי? הייתי ממליץ לבקש פגישה זוגית ולדבר על כך עם המטפל/ת, בשלושה. לא לחתוך סתם ככה.

מקווה שעזרתי במשהו.

שכחת מאמנים אישיים

שעשו קורס ערב של חצי שנה באיזה מתרתף של בניין משרדים קטן באזור התעשייה של פתח תקווה וממרומי ההשכלה הזאת והמבחנים הקשים שעברו בהצלחה, מייעצים לאנשים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש כאלה, ויש מאמנים מעולים

יש בתי ספר רציניים מאוד לאימון,
למשל במכון אדלר יש תוכנית רצינית, ארוכה ותובענית.
ואני יודע שיש עוד רציניים.
&nbsp
בנוסף, יש איגוד קואצ'ינג בינלאומי שיש לו תנאי קבלה, ביניהם לימודים בבית ספר מאושר ע"י האיגוד, שעות הדרכה, והרבה שעות עבודה.
&nbsp
נכון, יש גם בתי ספר מזורזים ושטחיים. בד"כ הם אינם מוכרים ע"י האיגוד, וגם התלמידים שם מגיעיים לא במקרה - אנשים יותר שטחיים שרוצים תוצאות מהירות.
&nbsp
אבל זה לא צריך להכתים את כולם. יש גם אנשים מעולים, באמת.
רק כדוגמה אחת בולטת: אריה מליניאק (לא בוגר מכון אדלר).
איש עוצמתי, חכם, ממוקד. מדהים.
אז בוא נשמור על מבט מאוזן.
&nbsp
אני חושב שאדם שמחפש מאמן יכול להבחין מהר מאוד אם יש לו עסק עם אדם בעל שיעור קומה וכלים רציניים, או חפיפניק.

תמיד יהיו חריגים, אבל זה לא מצביע על הכלל

בדיונים שונים נותנים את ביל גייטס ומארק צוקרברג כדוגמאות של אנשים שנשרו מהאוניברסיטה ודי הצליחו בחיים. אבל זה רק דוגמאות של אנשים מוכשרים בצורה יוצאת דופן.

יש לי ידידה שעוסקת בקואצ'ינג כבר הרבה זמן וגם שותפה באחד מבתי הספר להכשרה היותר מוכרים. כבר שנים שהיא מנסה לגייס אותי כמרצה לקואצ'ינג עסקי ואני תמיד מסרב בנימוס. פשוט לא מאמין בשיטה. אני לא מאמין בקיצורי דרך. אני לא חושב שאני יכול להעביר ב 32 שעות מה שלמדתי בשני תארים וניסיון של חיים שלמים.

את התכנית של מכון אדלר אני לא מכיר, גם לא ידעתי שיש כזאת. אני יודע שבאוניברסיטת תל אביב יש קורס שאמור להיות די רציני, אולי גם באוניברסיטאות אחרות. אבל השורה התחתונה היא שזה תחום פרוץ כמו רפואה אלטרנטיבית שם נמצאים במעמד שווה אנשים שלמדו את התחום שש שנים בחו"ל לצד בוגרי קורס ערב באיזו מכללה שאין בה שום פיקוח על התכנים, המרצים וההישגים.

מסכימה, ומוסיפה.... מתה על הקאוצ'רים שהם ההיפך ממה שמלמדים

הקואצ'רית לזוגיות - הגרושה.
היועץ העסקי- שלא היה בעל עסק מעולם, או היה וקרס.. והיעוץ הוא העסק שבו הוא נתקע....
ולא חסרות עוד דוגמאות...

אבל מה שהזוי זה שאנשים מוכנים לשלם על זה כסף....

הדיאטנית השמנה

צחוקים צחוקים אבל את צודקת

הרופא משפחה שלי אמר לי לקבוע עם דיאטנית ואמר לי שאם אני מגיעה לפגישה והיא שמנה, תבקשי להפגש עם אחת אחרת.
אני אגיד לו את זה

איך צודקת? הרזה אולי לא עשתה דיאטה

ואולי כן, אבל מה שבטוח - אם השמנה עשתה דיאטה, היא נכשלה.

נכשלה אבל יש לה מלא ניסיון....

פעם בתחום ההי טק הייתה רווחת מאד הנחה שמכשלון לומדים יותר מאשר מהצלחה. וחיפשו ספציפית מנהלי סטארט אפים שכבר נפלו עם חברה/חברות.

ניסיון זה השם שאנשים נותנים לטעויות שלהם

מכישלון אכן אפשר ללמוד, אבל הערובה לכך שמישהו אכן למד, היא שלאחר כישלון (או מספר כישלונות) הוא לבסוף הצליח.
מי שרק נכשל ונכשל , זה לא בהכרח מראה על למידה (אם כבר זה מראה על ההפך). הדבר היחיד שאנו יכולים להיות בטוחים שהוא יודע בעקבות הניסיון שלו , הוא איך להיכשל שוב.

אולי לא חוזרים על אותן טעויות אבל תמיד יש טעויות חדשות לנסות

יכול לספר לך מהניסיון שלי שכשעזבתי את עולם הקורפורייט ויצאתי ליזמות, רק עם החברה הרביעית הצלחתי ממש בגדול. שתיים ממש התרסקו, אחת מכרתי את חלקי לשותף שלי כשהחברה הייתה רווחית אבל לא משהו מסחרר, ורק החברה הרביעית הייתה הצלחה גדולה.

מה שלמדתי זה שלשם הצלחה נדרשים להתקיים הרבה תנאים שלא כולם בשליטת היזם.

היום עברתי לצד השני, תחום הפיננסים, קרן הון סיכון, ואני גם רואה שלא תמיד מכישלון אפשר ללמוד. אני רואה חברות שלפי הספר עושות הכל נכון. צוות יוצא מהכלל, מוצר טוב, שיווק נכון ובכל זאת החברה לא ממריאה. c'est la vie.

וזה העניין- שהצלחת לאחר הכשלונות

ואם רואים שיש יותר מדי פרמטרים מחוץ לשליטה, והכישלון רודף אחר כישלון שוב ושוב, גם לדעת לעבור תחום זה סוג של "ללמוד מכישלון".
ואם נחזור לדיאטה- העניין הרבה יותר פשוט, כי שם זה תלוי בעיקר באדם עצמו (בהנחה שחוק שימור האנרגיה מתקיים).

זה oversimplified

הצלחתי לאחר הכשלונות אבל אי אפשר להגיד שהצלחתי בזכות הכשלונות. מה שכן, לא ויתרתי. אני גם לא מעודד למהר לחשב מסלול מחדש אחרי כישלון.

סבבה, אחרי שהניסיון הזה יוביל אותה להצלחה

אשמח ללמוד ממנו, אם וכאשר ארצה לרזות. כל עוד הוא ממשיך להוביל אותה לכישלון, אני לא רואה מה הטעם לבוא אליה (אלא אם באים מטעמים שאינם קשורים להרזיה - יש גם כאלה).

ושמתי לב שיצאתי חומוס

בכלל רציתי להגיב לשאלה על סיווג המקצועות הטיפוליים, פסיכולוג, פסיכוטרפיסת וכו' ולא על התשובה הזאת

למעלה