כמה עולה בערך כרכן תירס?

snakeman404

New member
תלוי בגודל,בהופעה,

ובמגדלים השונים.. 300 ש"ח מספיקים כדי לקנות כרכן תירס יחסית צעיר..

Itamar Levy12

New member
או שזה לא יספיק לרבע

ממה שעולים המופעים היפים שיש בארץ(ויש כמה וכמה ממשלוח שרפי עשה לפני שנתיים).

omer356

New member
תהיה מוכן לפרט?

איתמר תהיה מוכן לפרט באילו מופעים מדובר שלא יספיקו לי 1200 ש"ח בכדי לקנות אותם..? בכל מקרה אני מנחש שהוא רצה כרכן תירס נורמאלי וכיום בשוק המחירים נעים בין 100-150 ש"ח

skalariya

New member
אני אישית מוכנה

כרגע בשביל לקבל עוד אחד כמו שקניתי לפני שנה וחצי, רק נקבה לשלם/להחליף בסכום הזה, כי זה שווה לי לריבוי. וברגע שבייבים מאותו משלוח נמכרו ב700 -800 ש"ח זה הגיעוני

skalariya

New member
חוץ מזה, עכשיו כל

מגדל שמכבד את העבודה שלו, ידרוש על כרכן רגיל שנולד באוגוסט לפחות 300 ש"ח, ורואים את זה בלוחות ברשת, וגם זה ברור למה-אוכל+חשמל לחימום+עבודה=תוספת כסף, גם הכרכנים האלו עכשיו עוד מאט מתחילים לאכול עכברים צעירים, ואז גודלים יותר מהר, זה כבר לא בייבי שלפעמים בטיפול לקוי מת לאנשים לא מקצועיים.

naja

New member
לדעתי....

המגדלים שמכבדים את עצמם ואת החיות שהם מגדלים, גם ב"שיא העונה" מכרו את הכרכנים במחירים הנכונים ולא התפתו להורדת המחירים הפראית שהייתה ברשת.

omer356

New member
גם...

ראיתי גם כמה מגדלים שמכבדים את עצמם שהורידו מחיר ל100 ש"ח לכרכן נורמאל. על הנושא הזה דנו בפורום אין ספור פעמים ואני לא חושב שצריך לחזור על זה.

Nailicq

New member
לא מכבדים את עצמם?

אין כאן עניין של "כיבוד עצמי" יש כאן עניין של היצע, ביקוש, יכולת לגדל מאות פרטים שבקעו- עלויות וזמן. יש כאלה שעושים זאת בכדי להגדיל את מספר האנשים שמגדלים ולא לרווח אישי ולראיה גם נתנו נחשים מתנה לאנשים בכדי לטפח ולהגדיל את הענף. אני לא רואה כל פסול בלמכור כרכנים ביב גם ב- 50-60 ש"ח זה שוק חופשי וזכותו של כל אדם לעשות כעיני רוחו.

naja

New member
אני לחלוטין לא מסכים איתך.

אני חושב שאין שום פסול למכור בקיעה או השרצה שלמה במחירים נמוכים לסוחר שימכור אותם הלאה ב"מחירי השוק". אבל אם מוכרים אותם לקונים פרטיים במחיר הזה-אתה מיד מוריד את המחיר של החיה. לטווח הארוך-אתה הראשון שתפסיד מזה.בקצב הזה בעוד שנתיים שלוש הכרכנים יהיו שווים 20-30 ש"ח, ואז אפילו המאמץ של להרבות אותם ולהעביר לסוחר לא יהיה ריווחי עבורך. בנוסף, חשוב לזכור שכשאתה מוריד את ערך החיה, במקרים רבים אתה מוריד את האחריות שהמגדל חש אליה. קח לדוגמא את ענף הציפורים-כמה מגדלים חובבים יטרחו ללכת לוטרינר עם תוכון, פינק, ציפור אהבה או כל ציפור אחרת שהמחירים שלה כמה עשרות שקלים? לדעתי-פחות מאחוז אחד. וזה גורם לכך שאלפי ציפורים בשנה מתות ממחלות בגלל שיקול כלכלי("מה, לשלם לוטרינר על בדיקה 100 ומשהו ש"ח כשהתוכי שלי שוה 20...?"), וגרוע מזה-אנשים שנמאס להם מהציפור פשוט משחררים אותה(אני לא חושב שאתה מודע למה שקרה בתקופת ההיסטריה משפעת העופות בשנה שעברה). אתה מסוגל לדמיין את הסיטואציות שתארתי כרגע עם תוכי ג'אקו שעולה כמה אלפי שקלים? שמעת פעם על המושג "דמי רצינות" כשמאמצים כלב? לא מעט אנשים שמוסרים כלבים מעורבים דורשים עליהם כמה מאות שקלים רק כדי להבטיח שלבעלים שלהם תהיה אחריות כלשהי כלפהם(מה שיבוא בחינם יעוף בלי היסוס). לסיכום, אני חושב שאם נתקעת עם כמות גדולה של נחשים רצוי להעביר אותם לסוחר שישמור על הערך שלהם ולהסיק מסקנות לעונת הריבוי הקרובה.... אני מאמין שאין שום סיבה להוריד מחירם של בע"ח שונים ל"מחירי זנות", בטח שלא תחת הכותרת "לטפח ולהגדיל את הענף"(בעיקר מאחר וזה עושה פעולה הפוכה) ואם הענף הזה באמת היה חשוב לך, אני משער שהיית בוחר לוותר על הפסקה האחרונה שלך בהודעה הזו*

Nailicq

New member
אני לא מתכוון להפוך זאת להתנצחות

הפרטים נמכרו בזול לסוחרים או לקונים 10 פרטים ומעלה שהם בד"כ סוחרים מלבד המקרה המצער האחרון בו בחר אחד הסוחרים להתנהג בצורה לא מקצועית ואז נמסרו חלק מהפרטים לאימוץ בכדי לשמור על חייהם. לגבי עלויות טיפול- אני מסכים חלקית, גם אני שילמתי 170 ש"ח לווטרינר על טיפול בגרביל שמת למחרת בהיותו חיית המחמד של ביתי , אני לא חושב שעם מישהוא שילם 80 ש"ח על חיה או 180 ש"ח זה מה שיעשה את ההבדל לעומת מינים יקרים יותר שעולים מאות ואף אלפי שקלים מסכים בנושא דמי הרצינות, אך יש גם לזכור ש"דמי הרצינות" בעים בתחביב שלנו עם ה"נלוות" עלות הטרריום החימום והעכברים עולה לאין שעור על עלות הנחש. אכן הוסקו מסקנות לעונת הריבוי הקרובה.... לגבי המשפט- "אני מאמין שאין שום סיבה להוריד מחירם של בע"ח שונים ל"מחירי זנות", בטח שלא תחת הכותרת "לטפח ולהגדיל את הענף"(בעיקר מאחר וזה עושה פעולה הפוכה) ואם הענף הזה באמת היה חשוב לך, אני משער שהיית בוחר לוותר על הפסקה האחרונה שלך בהודעה הזו*" ובכן- אכפת לי מהרבה דברים אבל אדם צריך לבחור את מלחמותיו, ולא בכולן ניתן להשתתף, אף על פי כן אשמח לתרום בידע ומאמרים בתגובה לרשות כפי שעשיתי בעבר.

naja

New member
מסכים עם מרבית הדברים.

לגבי ה"מלחמות". אני מעדיף לא להתייחס לתהליך עם הרט"ג כמלחמה אלא כשיתוף פעולה. המטרה היא למצא את הפיתרון הנכון ולא את הפיתרון הקל(כפי שכרגע הוא מוצג ע"י הרט"ג.). מעבר לתרומה הכספית(שבמקרה הזה אני נוטה להסכים איתך-מי שצריך לקיחת על עצמו את מימון העו"ד הם אותם אנשים שמתפרנסים מהענף, ז"א יבואני בע"ח וציוד, חנויות חיות, מגדלים מסחריים וסוחרים למיניהם, אבל כרגע אני לא יודע מה היקף הכספים שנאספו.). לגבי העזרה שביקשתי מהגולשים בפורום-הייתי שמח אם כל אחד יערוך חיפוש ברשת של מאמרים וכתבות בנושא מינים פולשים ומומחים שניתן לקבל מהם חוות דעת(לכאן או לכאן). נכון לעכשיו, כנראה שאפילו הבקשה הזו גדולה על הגולשים בפורום.

בקשר לתרומה הכספית זו בעיה

אם היינו מגדלים דגי נוי והרשימות היו בנוגע לדגי נוי אז אני מאמין שהייתי תומך בעמדה הזאת. אבל בתחום הזוחלים אין ממש על מי לסמוך מלבד עצמנו. יש מעט מאוד עסקים בארץ שעיקר פרנסתם הוא זוחלים (כולל מוצרים לזוחלים) וגם לרובם בטח לא ממש יהיה איכפת אם הטרריום שהם מוכרים יאכלס בתוכו כרכן תירס, כרכן מלך, נחש שור, או נחש מלך קליפורניה שהוא כן במותרים נכון לעכשיו. ואני מניח שכך המצב גם עם הרבה עסקים אחרים שמתפרנסים בעיקר ממכירת ציוד. אם לא יקנו מיינה יקנו ציפור אחרת, אז מה איכפת להם מה מגדלים בבית? וחנויות חיות הן באמת המקום שממנו הייתי מצפה לשיתוף פעולה, נראה לי שגם אם הן ימכרו רק ציוד לכלבים וחתולים הן עדיין יהיו מרוצות. לכן אני חושב שכן צריך לתרום ולא לסמוך על מי שנראים לנו כבעלי האינטרס הכלכלי. אנחנו רק בהתחלה של התהליך ואם נהיה שאננים אז נשאר בלי נחשים.

naja

New member
לא מדובר רק בזוחלים.

בסיפור מעורבות גם ציפורים, וכאן ישנם לא מעט מגדלים מסחריים, חוות ריבוי וכמה מאות או אלפי חניות שמוכרות ציפורים וציוד ומתפרנסות מזה(להזכירך שבין הציפורים ישנן גם כאלה שנמצאות בכל חנות חיות ופינת חי). אם הנושא היה רק זוחלים, הייתי מסכים עם הגישה שלך, אבל כשכל ענף הזוחלים מתבסס על יבואן אחד וזהו(אין ממש מגדלים מסחריים, חוות ריבוי וכו'ׂ אז ביחס לציפורים אנחנו בסך הכל טיפה בים.

למעלה