כמה קיבלתם?

mantrix

New member
יופי באמת ../images/Emo3.gif

ואני כבר חשבתי שיש לי תגובה

הבעיה שאת המבחן שלהם אי אפשר לעשות על הרשת

חייבים להרשם וכאלה- מה שמעכב קבלת תוצאות במשהו.

מתן4ל

New member
אם אתה חבר במנסא זה מוכיח 2 דברים

שאתה חכם מספיק בשביל לפתור חידות ושאתה טיפש מספיק בשביל לתת 100 שקל בלי תמורה...

MelodicTruth

New member
אני לא ממש מבין מה הבעיה.

סה"כ מדובר בקבוצה של אנשים, שלפעמים חווה בידוד חברתי מסויים, ומונעת מסקרנות וצרכים חברתיים מסויימים (כמובן, יש גם אנשים שמצטרפים כדי לתת דחיפה קטנה לאגו. לא אתייחס אליהם כרגע). חברות במנסה לגיטימית בדיוק כמו חברות במועדון מד"ב או תנועת נוער. ובשורה התחתונה, שהחברה הבינונית תמשיך להתבוסס ברפש הבינוני שלה, ושתפסיק עם הטפות המוסר לאותם אנשים שמעולם לא השתייכו אליה.

prefect

New member
אף אחד לא אמר שזה לא לגיטימי

זה גם לגיטימי להגיד שהם חבורה של פוצים

איפי1

New member
אני חושבת שזה גם לגיטימי לומר ש...

מנסא זאת חבורה די סנובית.
כלומר, IQ משתנה לפי מצבי רוח, גילאים וכל מיני גורמים... זה ממש סנובי מצידם לייחס לעצמם חשיבות מיוחדת בגלל מבחנים כלשהם, שלא מוכיחים כלום. אין לי בעיה עם הרעיון של ליצור קבוצה בעלת אינטליגנציה, אבל למה ליצור קבוצה כל כך סגורה וחסרת חיים עד כדי כך שכל החברים בה מתעסקים רק עם האיי קיו שלהם כל היום? וכמה חברים יש שם בכלל? בטח מעט מאוד...

pieceofmadness

New member
אל תתחסד!

זה מגעיל פי כמה מלהיות בינוני. לא חסרים אנשים שהIQ שלהם מגרד את נקודת רתיחת המים בפארנהייט שלא עושים מזה פולחן.

את האמת חשבתי שהרעיון הבסיסי שם הוא ליצור

לאנשים האלה, שלחלקם יש אולי אינטליגנציה גבוהה אבל כישורים חברתיים בזבל, איזושהי מסגרת חברתית שבה הם ירגישו נוח.כן, הם אליטיסטים, אבל כל אירגון שמבוסס על מדדים מסויימים הוא אליטיסטי במידה ידועה, וזה לאו דווקא רע. נ"ב נא להבדיל בין אליטיזם לסנוביזם- אליטיזם אומר:"לא עברת, אבל יש לנו רף קבלה גבוה", סנוביזם אומר:"לא עברת וזה אומר שאתה *אפס*!נה!"

mantrix

New member
אפשר להשוות עם הרעיון הבסיסי של הפורום הזה

מלבד תנאי הקבלה הרשמיים, מה שונה? מסגרת לאנשים שרוצים להתקשר עם אנשים דומים להם מבחינה מסוימת, כאשר במסגרת אחרת הם נדחים או מרגישים לא קשורים מבחינה זו.

pieceofmadness

New member
מסכימה לגמרי באופן כללי

אבל זה הידרדר שמה למין התעסקות וו-דואית בנושא מנת המשכל, בצורה עקרונית. ואמירות כמו: " ובשורה התחתונה, שהחברה הבינונית תמשיך להתבוסס ברפש הבינוני שלה, ושתפסיק עם הטפות המוסר לאותם אנשים שמעולם לא השתייכו אליה" נראות לי פסולות. השכל הוא לא סיבה. רק אנשים מסוג מאוד מאוד מסויים נמשכים לדברים האלה.

למעלה