כמה קיבלתם?

....

כמובן ,G נניח שכדור בפנים זה 1 ובחוץ 1- ואז אם מחברים את שתי העמודות הראשנות מקבלים את השלישית

MajorWinters

New member
כנ"ל

בהתחלה חשבתי שהמיקום משפיע ואחר כך החלטתי להתעלם ועבדתי באותה שיטה.

מתן4ל

New member
G

כמו שהוא אמר אין לי דרך הגיונית לדעת מה המיקום של העיגולים וזה גם לא משנה הגיקר שאני יודע את הכמות (של קצה של שורה הוא סכום העיגולים (כאשר עיגולים פנימיים מיצגים מספר שלילי).

מתן4ל

New member
F

תסתכל על האלכסונים ותבין הכל... בכל אלכסון כל צבע מופיע פעם אחת בגודל משבצת אחת פעם אחת בגודל 2 ופעם אחת בגודל 3 בכל אלכסון כל צבע מופיע פעם אחת למעלה פעם אחת למטה ופעם אחת באמצע. נסתכל על הקו ה"אפור מעורבב עם שחור" הוא באורך 1 ו3 אז בתשובה הוא יהיה באורך 2 לכן התשובה היא F או E (כמובן E לא בכיוון הנכון ועוד הרבה בעיות אחרות נשאר F)

מתן4ל

New member
H

טוב די ברור שזה או H או B הקטע הקשה הוא לדעת איזה מהם... בכל זאת אני אסביר למי שלא עלה על זה - ה"זרימה" היא משמאל לימין וכשמגיעים לסוף השורה ממשיכים למטה לשמאל השורה הבאה (כמו בכתיבה באנגלית) ומה שרואים כאן זה 2 עיגולים בהפרש של משבצת אחת מתקדמים ימינה באותה שיטה (וכשמגיעים לסוף השורה ממשיכים למטה לשמאל השורה הבאה (כמו בכתיבה באנגלית)) וכל פעם הם בצבע אחר אבל אבוי! כל פעם הם בצבעים שונים (פעם שחור ופעם לבן) ולפעמים הם אפילו מוסתרים ע"י משבצת שחורה מה נעשה? אה! הסיבה לשינוי של הצבע היא המשבצות שמסתירות! כלמור כל "התנגשות" משנה צבע אחרי מעקב קל אך ארוך מספר ההחלפות שעובר השחור הוא אי זוגי ולכן הוא יהיה לבן. ולכן B נפסל.

מתן4ל

New member
B (אבל שעוד מישהוא יענה על זה ../images/Emo13.gif )

הפתעה! אני לא יודע מה הדרך אבל מה שעבר לי בראש כשניחשתי את זה זה ככה: נניח שאני צריך לחבר חידה - ונניח שהפואנטה שלה הייתה ש2 מתוך 3 הצורות זזות בסדר מסויים ספציפי ואילו השלישית היא הרקע, ונניח שהצורות שהן לא הרקע לא יכולות ליצור ניצחון באיקס עיגול. אבל ברוב ערמומיותי כמחבר חידה הייתי חושב שפותר מספיק טיפש יניח שצורות לא יכולות ליצור ניצחון באיקס עיגול. לכן כמחבר הייתי שם בתור התשובה הנכונה את התשובה שבה דווקא כן יש ניצחון באיקס עיגול ולכן הפותר בטוח לא יבחר בה! השיקול הזה גרם לי לפסול את A C E F G הצורה היחידה שיכולה ליהיות הרקע היא הX בגלל המשבצת העליונה האמצעית ולכן B נ.ב. זה השאלה היחידה שלא ידעתי אני ממש אשמח אם תסבירו לי מה הפיתרון או לפחות מה הכיוון שלכם... תודה...

מתן4ל

New member
D די טריוויאלי :)

אלכסונים סיבוב של 3 משבצות בכיוון השעון...

מתן4ל

New member
קבר עשיתי את זה יותר מ3 פעמים

ועניתי על הכל נכון (המקסימום תלוי בשיטה שאת בוחרת בסוף - יש 3 אופציות) אני כבר אשתתף בחלק המעניין של השרשור (מה התשובות הנכונות)...

pieceofmadness

New member
כנראה שהנסיון עושה משהו... בפעם השניה הוצאתי

136. (כלומר, בשלישית. בשניה הוצאתי Below 79)...

למעלה