כמה רחוק זה (שכונת) התקווה ?

noa128

New member
כמה רחוק זה (שכונת) התקווה ?

משהו קרה לי בחודשים האחרונים. משהו שלא חלמתי שיקרה. לפני שנה, כשהכל קרס והתמוטט, ובפני ניצבה אפשרות ממשית לקחת את עצמי ואת משפחתי ולהתחיל מחדש בחו"ל - דחיתי את הרעיון על הסף. אף אחד לא האמין לי, אבל זה באמת היה רחוק מידיי, עדיין ברור היה לי שרק כאן יש לי סיכוי לעתיד טוב יותר. זה התחיל מהצעת עבודה בפריז בקיץ שעבר. לא הצעה לי. הצעה לו. ישבנו עם חבר במסעדה בראש פינה ובנזוגי סיפר את פרטי ההצעה. עבודה בפריז, בית, אוטו, משכורת שתאפשר חיים ברווחה ובלי הכרח שאמצא גם אני עבודה במיידי. אמרתי "אחלה. סע. אני מפה לא זזה". החבר שישב מולנו נחנק מהאוכל - "מה? את קולטת מה שאת אומרת? אשתי הייתה זורקת הכל ורצה! תחשבי על זה - פריז, בתי קפה קטנים, מוזיאונים, ארכיטקטורה מדהימה, הרחבת אופקים לילדים". ואני - לא. והסברים מפה עד מחרתיים: זה הכל נחמד וטוב לחופשה אבל כמה אפשר? שבוע, שבועיים? ואני בכלל שונאת את פריז, ולנתק מכאן את הילדים לארץ זרה, ואני אהיה שם לבד ואתגעגע למשפחתי וחבריי כאן...." אחר כך הפכה פריז לניו יורק. הוא נסע, ואף אחד לא האמין לי שאין לי שום תוכניות לקחת את עצמי ואת הילדים ולהצטרף אליו לשם. "מה איבדתי שם בדיוק?" - להתמודד לבד עם משברי ההסתגלות של הילדים כשהוא עובד מבוקר עד לילה כדי לפרנס את כולנו כי לי אין שם לא עבודה ולא רשיון עבודה?". השבוע העליתי את זה אני, לנוכח הפניות החוזרות ונשנות של הבוס שלו משם שישוב לעבוד אצלו, ההצעות הנדיבות לטיסות-מגורים על חשבון העבודה שכבר הוכיחו את עצמן בעבר כאפשריות ואמיתיות-משכורת טובה בניו יורק - כשמנגד עומדת פה אבטלה שסופה אינו נראה באופק, דלות ולחץ כלכלי מתמיד, פשיטת רגל באופק (עקב העיצומים עוד לא בהתהוות). ייאוש. פתאום אני לא רואה כאן עתיד. פתאום אני חושבת שאין מצב שמשהו במדינה הזו ישתנה, שאין מצב שאמצא עבודה שהיא מעבר לפרנסה ושגם תביא לי איזשהו סיפוק וכיף, כי נהיה כאן עולם משוגע שאין בו שום ערך שאני מסוגלת להזדהות איתו, שאין בו שום ערך בכלל. שמה שחשוב בעיניי כבר מזמן לא נחשב בעיני מי שהכוח בידיו. פתאום התחושה ש"די". הנאמנות ל'בית' הזה פשוט לא משתלמת. הבוקר ראיתי את הכתבה הזו, וגם את התגובות שהתקבלו בעקבותיה. בפעם הראשונה בחיי - זה דיבר אליי. בפעם הראשונה הצליח המצב כאן לשבור לי את התקווה. ואולי באמת, התחלה חדשה אמיתית, תיתכן רק רחוק מכאן? מה דעתכם?

שי

הוא יסע לניו יורק, לתפוס אמריקה. יגור שם בדירה עלובה, יעבוד מבוקר עד לילה בהעברת דירות, מטבח של מסעדה או ניקוי שטיחים. אם שי הזה, היה מסכים לעשות בדיוק את אותן עבודות כאן בארץ, עם אותה השקעה פיזית, גם כאן הוא היה מסתדר. כן קשה, אבל אמריקה היא בנו.

noa128

New member
הי חיפושית ../images/Emo15.gif

מעניין מה שאתה אומר.. השאלה אם זה הכרחי. ואם יש אפשרות לעבוד שם בעבודה שכאן היא לא אפשרית אבל מציעה עניין+שכר? מה אז? אם השאלה היא כאן או שם - כשהאפשרויות הן זהות והכף אפילו נוטה לכיוון ההוא? אני סקרנית לשמוע האם הדיעה הזו שלך נובעת מניסיון אישי. ואם כן, תוכל לספר קצת? וברוך הבא
נועה.

גברת או אדון ../images/Emo9.gif

הדילמה המרכזית היא סביב הכסף. מה הוא יכול לקנות (מוזיאונים, חינוך לילדים, בתי קפה..). מול מה שהוא לא יכול לקנות (משפחה, חברים, סביבה והרגשה..). ברוכים הנמצאים

עצוב

לקרוא את הכתבה ולגלות שבגיל צעיר כל כך יש התפכחות כזו,מרירות, יאוש אפילו, ממה שמציעה המדינה הזו. בגיל צעיר יותר חיכיתי בסקרנות כזו לעתיד הלא ידוע, היום, הבלתי ידוע ממלא אותי אימה. הנסיעה הראשונה שלי לחו"ל היתה עם תום לימודי התואר הראשון, מתוך התכוונות לאוורר את הראש ולשוב ולעשות את השני. אחרי טיול תרמילים, לבד לגמרי, עם מה שחשבתי שהוא תעוזה והיום קוראת לו הרבה מזל של מתחילים,אחרי שלושה חודשים כאלו, הגעתי לניו יורק, נכבשתי בקסמה ונשארתי שם שנתיים תמימות. בכל השיקולים שלי לא היה מקום שחשב על המציאות בארץ ועל פיגועים ועל מה שהארץ לא מציעה לי. זה יותר פגש אותי במקום של מה ניו יורק מציעה לי ואת הרצון שלי להספיק, לא להחמיץ, לטעום, להריח, לנשום. זה היה יכול להתקיים גם במקום אחר. אבל זה קרה שם.והיה לי הגיל הצעיר, וחוסר הנסיון, ושום מחויבות או מחשבות על מה שנשאר כאן. וכשגבר, אחרי שנתיים, הגעגוע, חזרתי לכאן. והיתה לי בחירה. או לפחות תחושה שיש לי בחירה. ומה שאני שומעת מהכותב הוא כי אין לו בחירה. או שיש לו בחירה של להישאר כאן בידיעה שאין לו עתיד מהסוג שהוא חולם עליו, ואגב, הוא לא צייר חלום על מכונית מפוארת ובית בכפר. הוא תיאר חלום של נסיעה שקטה באוטובוס, ויכולת להרשות לעצמו פינוקים קטנים. דיסק נדמה לי הוא כתב שם. וחלום רחוק של לחסוך מעט כסף. מחשבות שאני בגיל הזה אפילו לא עלו בדעתי. מתוך איזו תחושה של "יהיה בסדר" כזו, של החיים עדיין לפני ואני אסתדר. ומעציב אותי לראות איך ילדים מתבגרים כאן, ואני לא מדברת על בטחון. מעציב אותי לשמוע מילים של תסכול וייאוש וחוסר אונים, של תחושה שיש קיר ממול, ללא יכולת לשבור אותו. ולך נועה יקירתי, לא יכולה לייעץ. אני חושבת שזה עניין של תחושה ושל שיקולים עד כמה אני רוצה להשאר כאן,ועד כמה מכאן אני יכולה לשמר שם. המשפחה,ששומעת את החשיבות שלה במילים שלך, המשפחה הגרעינית תיסע איתך וזה מקום חשוב וגדול וענק. והמנטאליות הישראלית החמה היא בתוכך. אולי לא צריך כל כך לקבל ממנה חיזוקים חיצוניים. היום, בתחושה שלי, אם תיפול לידיי הצעה שכזו, מתוך שיקולים שהם חשובים לי וחדשים לי בתוך מערכות השיקולים שחשבתי שהנחו את חיי, היום אני אשקול הצעה שכזו בכובד ראש ואבדוק אם אני יכולה להסתכל לעצמי בעיניים ולומר לעצמי- "ניסיתי הכל",באמת שניסיתי, ועכשיו אני רוצה לנסות משהו אחר. כי עכשיו כמו עכשיו לא טוב לי ואני גם לא יודעת אם יהיה לי טוב במקום אחר. אבל זה לא משנה לי. אני רוצה להפסיק את ה-לא טוב של עכשיו.וזה מה שחשוב לי. אבל זו אני.

אני לא יודעת אם הכותב

הוא צעיר שהתפכח כמו שאת קוראת לזה. לי נראה יותר שהצעיר הזה, מריר ככל שיהיה, הוא תוצר של הדור העכשווי, דור של חבר'ה (ואני מאד משתדלת לא לעשות הכללות) שחושבים שהכל מגיע להם. דור מפונק(
) שאנחנו בתור הורים מגדלים. דור של ילדים שכל מה שהם רוצים/מבקשים הם מקבלים, דור חומרני שלפעמים לא יודע מהם ערכים כמו עבודה קשה כדי להגיע להישגים, כמו תרומה ונתינה לזולת, ועוד ועוד... התרבות הזו שהתפתחה בשנים האחרונות: מגיע לי, המדינה צריכה לתת לי... מה המדינה עשתה בשבילי.... המצב עכשיו כאן במדינה, הכלכלי, הבטחוני, הוא על הפנים - נכון
רק שזה לא חדש,מצבים כאלה היו גם בעבר, רק שהאנשים היו פחות מפונקים. אנשים ידעו שאין מי שיתן להם ועבדו קשה בעשר אצבעות כדי להשיג את מה שהם רוצים
והשיגו
ועוד איך
החיים שלנו, קשים, נכון. אבל החיים לפני שניים או שלושה עשורים לא היו קלים יותר
וראה זה פלא, בכל זאת אנשים נשארו כאן, עבדו, התגברו על מצבים קשים והגיעו להישגים יוצאים מן הכלל
אותו צעיר, מוכן לעבוד מאד קשה בארה"ב. שם הוא לא יבכה שמגיע לו משהו, וגם אם יבכה... זה ממש יזיז למישהו שם
צר לי לבשר לאותו בחור צעיר, שבארה"ב הכסף לא מתגלגל ברחובות, אפילו לא בירידה... אם דור מקימי המדינה היו מתייאשים ומרימים ידיים באותה הקלות, המדינה שלנו (זו שלא נותנת לבחורצ'יק הזה שום דבר) לא היתה קיימת בכלל
(לוחצת על שלח לפני שמתחרטת...)

הלכתי לקרוא

את הכתבה הזו שוב. לא מצאתי משפט אחד שאומר שאותו הצעיר מוכן לעשות מה שאיננו מוכן לעשות כאן.. ויכול להיות שאני באמת מדברת ממקום מאד מריר. והמרירות שלי איננה נובעת ממה המדינה נתנה לי או לא נתנה. היא נובעת ממשהו שאליו אני מתעוררת בכל בוקר וקוראים לו קושי קיומי. אני מתעוררת לתוך פחד משתק שאולי היום ייגמר לי הכסף. אבל לגמרי ייגמר. ואני מתעוררת לתוך תקווה מטופשת שאולי היום יודיעו לי שהתקבלתי לעבודה. אני לא יודעת מתי זה נקרא להרים ידיים ומתי לא.האם להרים ידיים זה כשיזרקו אותי מהבית עליו אני לא מסוגלת לשלם או אולי להרים ידיים יהיה ביום בו אגיד לילדים שלי <ואין לי- הכל תיאורטי> שאין אוכל בבית? אני לא יודעת מתי זה להרים ידיים.ואני גם לא ילדה. ואפילו לא מפונקת. אני רואה בחיים כאן מעין סוג של חוזה, של הסכם, שיש בו ציפיות והתחייבויות,סוג של מערכת יחסים.הציפיות שלי הן לאפשר לעצמי לחיות, ולאפשר לעצמי להגיע להישגים בחיים שלי- מכל סוג שהוא <ולצורך העניין היום לקנות חולצה מתפרש אצלי כהישג> -וההתחייבות שלי היא למלא את הצדדים בחוזה הזה כמיטב יכולתי. וזה אומר לעבוד ולתרום ולהצדיק את השכר אותו אני מקבלת. ויש היום צד אחד בחוזה שלא מאפשר לי לקיים את הצד שלי. והצד הזה הוא הצד שלא קולט אותי לעבודה,שלא מאפשר לי לראות איזה שהוא פתח בתקיעות הזו בה אני נמצאת.ויש לי אופציה אחרת <תיאורטית>. והואפציה האחרת היא ,אם ניקח את מה שכתבה נועה, אפשרות לקיים את החוזה הזה, אבל דא עקא- במקום אחר. וב"חוזה" הזה שביני לבין האופציה האחרת יש גם תתי סעיפים. ואחד מתתי הסעיפים הללו הוא לקיים את החוזה הזה במדינה אחרת. כי כאן הוא פשוט לא מתקיים. וכמו במערכות יחסים, לא טוב לי במקום בו אני נמצאת, אני אנסה לשנות אותו. ושוב. ושוב. ובסוף, או שאשלים עם חוסר היכולת שלי לשנות-שזה סוג של בחירה- או שאצא מהמקום הזה. וזה עדיין לא יהפוך אותי למפונקת. או למרירה. וסליחה על ההודעה הארוכה. ועוד יותר סליחה אם התפרשה כאן איזו שהיא מסכנות מסויימת. כי אין. ולפני שלושה עשורים או יותר באו לכאן לבנות משהו שעדיין לא היה קיים. ובתפיסה שלי, לשקם הריסות, קשה הרבה יותר מבנייה על קרקע בתולית וריקה.

noa128

New member
עם כל ההבנה וההערכה לדור ההוא

ועם ביקורת שגם לי יש על הדור הזה (שטחיות וחומרנות ואמריקניזציה שבאה על חשבון ערכים אמיתיים)- אני לא חושבת שיש מקום להשוואה הזו בינם, בעיקר כי המדינה היום היא לא מה שהייתה אז. אני מתייחסת קודם ל'כללי' ואחר כך לפן ה'אישי והפרטי' כפי שהתייחסה עו"ש. נכון שגם פעם היה קשה. להוריי לא היה מה שאני שואפת לתת לילדיי, הם והוריהם חיו בדירות חדר-שניים בתל אביב של שנות הארבעים - כולם חיו כך, המעטים היו בעלי ההון וגם הם לא דאגו רק לתחת של עצמם, אלא הייתה בהם איזושהי זיקה לכלל, כולם עבדו קשה ומי שעבד קשה-הגיע. לבית, לביטחון כלכלי, לתחושת ביטחון שהוא חי במדינה ששואפת להיות טובה או לפחות הוגנת כלפי כל תושביה. נכון, גם בעבר היו שחיתויות, גם בעבר היו מלחמות - אבל לא כך. מעולם לא התקרבנו למקום שבו נמצאת המדינה היום מבחינת הקרבה לעולם השלישי, מבחינת השחיתות, הרקבון, האדישות והזלזול המוחלט של השלטון באזרח הפשוט שומר החוק, משלם המיסים, המנסה להתפרנס כאן ולחיות בלי לבקש ולומר מגיע לי. מעולם. הנוער הזה (בני 20 פלוס זה כבר לא נוער, זה אנשים צעירים - העתיד של המדינה הזו), בעיקר חבר'ה כמו הבחור שכתב שם - הם חבר'ה טובים, הבחור הזה כותב שהוא הדריך בתנועת נוער, שהלך לצבא, שהוא רוצה ללכת ללמוד כדי להתפרנס ולהתפתח בכוחות עצמו - הם צעירים שמעורבים בחיי המדינה לא פחות מהוריי או מאיתנו שספגנו ערכים וציונות בבית, ובתנועה ובבית הספר. הם עירניים ומביטים במבט מפוכח על מציאות קיימת. מקשיבים לקולות סביבם, רואים את הדור שמעליהם, אותנו - נחנקים. אולי אני מפונקת. באמת. כבר חשבתי על זה. אבל גם אני כמו הבחור הזה וכמו עו"ש בסך הכל רוצה לדעת שאם אני בנאדם ישר ומוכשר וחרוץ, מוכנה לעבוד למחייתי ולא מבקשת כלום מאף אחד - די בכך כדי להתפרנס כאן בכבוד ולתת עתיד לילדיי. ברור לי שלא. והנקודה שגורמת לבחור ההוא וגם לי (שלא לדבר על הקולות כאן בפורום שזינקו מיד לעודד אותי, אני מודה - אפילו אני הופתעתי) הנקודה שגורמת לנו לחשוב ברצינות על מקום אחר היא ההבנה הכואבת שקצרה היד לשנות. אני מרגישה שזה גדול עליי, שלא די ברצון ובמאמץ - כי חוקי המשחק פה השתנו, וכבר לא לכל אדם יש כאן זכות לחיות בכבוד. זה נורא. זה הבית שלי ומעולם לא חשבתי שארצה לעזוב אותו. אבל די. כמה יריקות אפשר לקבל ולומר שזה גשם?

1הופ

New member
מישהו קרא לי?

נועה, תסעי!!!!!!!!!!! באמת אין פה עתיד. תראי כמה זמן אתם מסתובבים סביב הזנב של עצמכם, עובדים בעבודות שלא ברמה שלכם רק בשביל לא להצליח לגמור את החודש. מציעים לך חיים טובים, ואת מסרבת? זה לא אומר שזה לכל החיים, אבל תחשבי איזו חוויה זו תהיה לילדים, ולכם. לפחות גרמת לי להגיב סוף סוף הופ

noa128

New member
רגע מתוקה, אני אביא טישו

ראשית אני שמחה שסופסוף שומעים מימך, האמת שדאגתי, ולא רק אני כמו שאת יודעת... מצטערת על הדמעות, לא ציפיתי לכזו תשובה ישירה וחד-משמעית.. כולו הירהור
אבל בשבילי זו התהפכות ענקית של כל החשיבה. כל החיים לא דיבר אליי מה שאמא שלי טפטפה לנו כל החיים "גם הבית הכי ביתי - אם לא טוב לך בו - חפש את הטוב איפה שהוא נמצא"... - שתביני, היא הראשונה שתומכת בזה, כי לדעתה טמון בזה סיכוי לחיים טובים ושקטים יותר - אבל לי זה נראה כזה שינוי ענק לעזוב כאן. הפחד מתחושת הזרות, שפה חדשה לילדים, ומרחק מכל מה שמדבר אליי. מכל מה שישראלי. ממוזיקה ישראלית, וטלויזיה בעברית, ודגלים על המכוניות ביום העצמאות, ומנטליות ישראלית חמה... לא יודעת. זה גם לא מעשי ברמה של "מיד" - יש יותר מידיי בלגנים משפטיים כדי להוציא כזה דבר לפועל (למרות שמי שקצת מכיר אותי יודע שאם אני מחליטה שאני רוצה משהו - כל השאר זה "אדמיניסטרציות"..) - אבל את יודעת כל מסע מתחיל בצעד הראשון - כרגע הצעד הזה הוא המחשבה. נ.

יאללה לארוז!!!

כן, גם אני די נחרצת בעניין. כל כך רע פה שלפעמים אנחנו שוכחים מרוב שהתרגלנו. החיים לא צריכים להיות כאלה, במקומות אחרים הם לא כאלה ואם יש אפשרות לחיות אותם יותר טוב אני חושבת שצריך לעשות את זה. כן, התחלות הן תמיד קשות ולעבור לארץ אחרת זה לא קל אבל אם זה אומר הטבה בתנאים - מה יש לחשוב? נועה, אני קוראת אותך ולפעמים לא מגיבה מרוב שתקוע לי בגרון ואני לא מוצאת מילים. את חיה כל כך קשה ובלתי אפשרי ואם יש אפשרות - קחי אותה בשתי ידיים. זה לא לתמיד ואת דפנטלי זקוקה להתאוששות. לכמה שנים של נשימה משוחררת. לילדים זו חוויה נהדרת - בילדותי חייתי שנתיים בארץ אחרת עם הורי ועד היום זה עושה לי דברים טובים. מילא אם סתם הייתם שוקלים להגר ולהתחיל במקום אחר מלמטה - אבל לא זה הסיפור. אני חושבת שאת צריכה לשקול את זה בחיוב, פה לא הולך להיות יותר טוב בקרוב וכולנו יודעים את זה, לא? בילי (לא יאמן אבל עדיין מחייכת)

פּרפרית

New member
למה כן! למה לא!

סעי ללא היסוס אם את חושבת שהזוגיות שלך מספיק חזקה. אני חושבת שנתת מספיק צ'אנסים לארץ ה"נפלאה" שלנו מכדי להמשיך לחיות כמו שאת חיה, לא מגיע לך!!! מצד שני אם לא שיקמתם את הזקוק שיקום בין שניכם אני חושבת שיהיה לך מממאוד קשה שם. מכיוון שאין שם את המעגלים שתומכים (לפחות רגשית) שיש לך כאן. זהו מן מבחן זוגיות לא קל. כל שאר הדברים שמנית....תאמיני לי, יסתדרו מאליהם- הילדים בטח לבטח. בהצלחה בכל אשר תחליטי.

פילאטוס

New member
נדמה לי

שההיתלות באילנות המדינה, המה-נהיה-פה, אני-נרטבת-ולא-מגשם והציונות-לאן היא בריחה מהשאלות המהותיות באמת, נועה'לה. תעזבי את זה. תחזרי לעצמך, לזוגיות שלך, למקום של המשפחה המורחבת שלך בחיים שלך, למה את צריכה כדי להיות שמחה ומלאה ובמיטבך, למה את זקוקה כדי להתחיל מחדש.

noa128

New member
אז זהו פילי. בזה בדיוק התחלנו

את הדיון. בקשר. בקשר בין אילנות המדינה למצוקתי שלי שעד היום לא התקיים עבורי, אבל היום, אחרי שנה קשה של מלחמת קיום (אשכרה) כבר אפילו אני, האופטימית הנצחית - לא מסוגלת להתכחש לו. המיקרו והמאקרו - שניהם שלי. כדי להיות שמחה ומלאה ובמיטבי, כדי לחזור לעצמי, לתת לזוגיות המשתקמת סיכוי הוגן, כדי להתחיל מחדש - אני זקוקה לאויר. לתקוה. זה מתחיל בפרנסה, זה ממשיך בתחושת האיזון בין מה שאני משקיעה והפירות שאני רואה או לא רואה בעמלי. דווקא האיש שלצידי אינו שותף לתחושה הזו שלי שיש יותר סיכוי שם, תתפלאי. אבל הוא - בניגוד אליי - לא היה מובטל אפילו יום אחד מאז שקרס העסק המשותף, וכשאני נלחמתי פה בציפורניים כדי לשרוד עם הכסף שהוא שלח לנו מניו יורק - נלחם הוא שם בציפורניים לשרוד - בלי משפחתו וילדיו, לבד בארץ זרה. הוא מבין היום את חשיבות המשפחה, כי זו ה'כויה' שלו, אני מבינה את חשיבות הפרנסה ואני מיואשת מתקופה ארוכה של אבטלה שכמו שנראה היום שוק העבודה - הסיכויים לסיים אותה לא ברורים הדגש|בגללשחוקי המשחק שונו. ה"כללי" הזה פילי, משפיע לי על הכל. על הזוגיות, על המשפחה המורחבת שעושה מאמץ לעזור לי בהבנה מלאה שלא ידוע מתי יהיה לזה סוף. תמיד אמרנו כאן שהתקווה היא מרכיב חשוב בהישרדות ובהתחלות חדשות. עליה דיברתי כאן. נ.

פילאטוס

New member
הומממ

קצת מתמיה שדווקא בן זוגך פסימי ממך לגבי המעבר לחו"ל. הרי הצעת העבודה האטרקטיבית מיועדת לו, לא? ואם ממילא מדובר בהחלטה משותפת, אולי כדאי לשמוע מה גורם לו לחשוב שאין שם סיכוי יותר גדול מאשר כאן. זה נשמע לי חשוב, מה גם שבמובנים רבים, הרווחה שלכם תלויה בו. אולי באמת כדאי לבדוק אפשרויות תעסוקה שם גם בשבילך, כדי שלא כל הסיפור יהיה על כתפיו (וכבר הוכח שלא כדאי לשים את כל הביצים בחיקו)?

noa128

New member
וזה בדיוק מה שמשאיר כרגע

את הדיון ברמה ה"אקדמית"..
. ברור שכדאי שגם לי תהיה שם עבודה, וזה לא פשוט בלי רשיון עבודה (שנינו הרי ישרים כמו סרגל, לא יודעים להיות פורעי חוק וגם נמאס לנו לפחד מכל דפיקה בדלת - את זה יש לנו כאן בשפע...). החשש שלו הוא מ'גודל' הצעד, מעבר לכל הבלגן שצריך לפתור איכשהו כדי להוציא את זה לפועל - התרסקות כאן עם עסק כושל זה כואב, אבל לפחות יש כאן משפחה שתעזור וזה 'הבית' - שם ליפול - אפילו אם מדובר סתם בפיטורין או חסרון כיס... זה הרבה יותר מפחיד, בעיקר כשיש 3 ילדים. הנקודה היא שזה בכלל לא עמד לדיון עד כה - כי אליי זה בכלל לא דיבר. עכשיו הייאוש מדבר מגרוני, ואם אני מוכנה לקחת בחשבון חיים שם כשאני תלויה בו לפרנסתנו (למרות הכל, כשמדובר בפרנסת המשפחה - בזה הוא מעולם לא אכזב אותי) זה מההבנה שזה גם המצב היום בסך הכל - הדבר היחיד שאני יכולה אולי לשנות - זה הסיכוי שמשהו ישתנה - מהבחינה הזו ובכלל. זהו.

datnyc

New member
אז זהו שהייתי שם

ולהגיד לכם את האמת לא רע שם באמריקה הגדולה, כן אני ציוני, כן שרתתי את מדינתי בעוז ובגבורה, משלם מיסים בזמן, מכיר ושר את כל שירי ארץ ישראל הישנה החדשה והטובה אבל בשנים האחרונות משהו השתבש. אני לא רוצה לכתוב על מה שקרה למדינה, את נבואות הזעם אני משאיר לבלוג שלי (פרסומת סמויה....
) אבל כן להגיב על החיים שם, נכון הרבה מאוד צעירים נוסעים לניו יורק ולוס אנג'לס ומיאמי ועוד כל מיני חורים בארה"ב ומוכנים לעבוד שם בכל עבודה שתהייה, אבל הטענה שאומרת "למה אתם לא מוכנים לעשות את אותה עבודה פה?" פשוט לא נכונה ומכמה סיבות, קודם כל תנאי ההעסקה, בארצנו נכון להיום מי שעובד כשוטף כלים, סבל או פועל שחור זוכה ליחס מחפיר מהמעסיקים ולשכר שהוא מהנמוכים בשוק, שכר שלא מספיק למחיה מינימלית, שם לצערי בכל עבודה שלא תעבוד אתה מרוויח בכבוד, וזו מילת המפתח - שכר העבודה שם סביר ויותר, והיחס לעובד הוא יחס לאדם, משהו ששכחנו כאן. כן החיים שם יותר קלים, ההיצע יותר גדול, כח הקנייה שלך יותר גדול, האפשרויות שם רבות הרבה יותר, אבל השאיפה ההולכת וגוברת להגיע לשם נובעת מכך שאת מה שייחד אותנו כחברה, כמדינה, אנחנו הולכים ומאבדים. אתם זוכרים את המשפטים המפורסמים "בארץ אם מישהו נופל מיד בא מישהו לעזור לו" ועוד משפט "לא זורקים כאן אף אחד מהבית" ועוד אחד מהזיכרון "לא מתים פה מרעב" אז כן פעם לא מזמן היינו חברה שתומכת, חברה שיודעת שיש חלשים ותפקידה לעזור להם, גאוותנו הייתה ש"פה זה לא אמריקה - כל ישראל חברים" אבל הדור שלי (בני ה- 40 פלוס) מסתכל על מה שקורה ולאט לאט מאבד את האמונה הזו, ומה שיותר נורא הוא שבני הדור הצעיר כבר גדלים עם התחושה הזו של הניכור של "אני דואג רק לעצמי ויתפוצץ העולם". אז מה הפלא שיותר ויותר חושבים על לעזוב את הטירוף שרץ כאן? אם החברה שלנו הופכת להיות אמריקאית אין שום סיבה להסתפק בחיקוי ולא לעבור למקור. אל תטעו, אני לא חושב שיותר טוב לחיות שם,כדי לחיות טוב, אבל באמת טוב בארה"ב אתה צריך הרבה כסף, אם זה לחינוך פרטי - כי החינוך הציבורי קורס, אם זה למגורים הולמים ואם זה לכל דבר אחר, שם המשחק הוא כסף, יש לך אתה קיים אין לך אתה אפס, הבעיה הגדולה היא שאנחנו כאן הולכים לאט לאט לכיוון הזה, ואולי מכאן המרירות והרצון לעזוב. אז כן הצרה הגדולה היא שרבים וטובים מאיתנו התייאשו ועזבו, רבים וטובים הרימו ידיים ומנסים להמשיך את שגרת חיי היום יום שלהם עם הפרעות מינימליות, רבים וטובים מסתפקים בקיטורים ביום שישי עם החברים, ואולי כשיגיע הזעזוע הגדול, והוא יגיע, ישארו מספיק מאיתנו כאן כדי לשקם את ההריסות ולהתחיל מחדש. ושיעבור הכל ממול

עוברת

New member
למה כן.

בכוונה לא קראתי את הכתבה, נועה, אני מקווה מאד שיש לנו עתיד כאן. מעבר לכל מה שכתבו כולם, שהיה של תקופה בחו"ל, עושה משהו לאנשים, בדרך כלל עוד נקודת מבט על החיים, יציאה מהמקום הקטן שבו כולם מכירים את כולם לעולם הגדול שלפעמים חושב אחרת, יש בו צבעים ריחות ומחשבות שלא נתקלים בהם כאן במשך חיים שלמים. אין ערובה לאושר, נדמה לי שיש שינוי בגישה לחיים. אנשים שאני מכירה, כאלו שחזרו אחרי שנה או עשר, יותר פתוחים לעולם. לצאת מ"כת'ריליבקה" שלנו לעולם עושה טוב.

נקיטה...

New member
אני תוהה...

מה היתי עושה אני? (כי אני אוהבת את המקום הזה, את המדינה הזו, אך כמהה לקשר לאהבה ליציבות להתחלה חדשה)... יודעת מה נועה...אין אמת אחת, התחלה חדשה כנראה תתרחש היכן שתחליטי... (בכל החלקים אשר תלויים בך). חושבת כך לפחות... רוצה לשלוח איזה אייקון נעים...ולא נפתח לי דף האייקונים... אז דמייני איזה פרח שתבחרי - כך סתם, בשבילך. ענת

למעלה