כמה רחוק זה (שכונת) התקווה ?

oren4life

New member
דעתי

החלטתי להביע כאן את דעתי בעזרת מאמר שכתבתי לפני שנתיים, לצערי הרב הוא עדיין רלוונטי גם היום. ההבדל היחידי הוא שהיום אני כבר בדעה הרבה יותר נחרצת, היא כתובה בסוף. המאמר: תאמינו לי שניסיתי, קיוויתי, רציתי, וייחלתי לטוב (אני הרי טיפוס אופטימי), אבל הלכה לי התקווה. "להיות עם חופשי בארצנו" אנחנו שרים בהמנון, לא שמנו לב שמעט מאד במדינה הזאת באמת חופשיים. כל השאר עבדים של הבנקים, של הדירקטוריונים הגדולים ושל נושים אלו ואחרים. באיזה עוד מדינה בעולם, אדם משלם מעל 40% למדינה על כל מה שהוא מרוויח? והכי גרוע שהתשלום הזה (יעני מס), בכלל לא דואג לרווחתו של המשלם, אלא לרווחתם של ערמת מושחתים צמאי ממון, שלא רק שלא משרתים בצבא או אפילו מנסים למנוע מהמדינה מלקרוס. מבחינתם שאנחנו נמות, נשלם, ונספוג. הם "ימותו באוהלה של תורה". האבסורד הכי גדול הוא שאני משלם לפחות 10,000 ₪ לשנת לימודים אחת , ועוד צריך באמצע לעבוד ולשרת במילואים. ויש כאלה שמקבלים מעל ל- 10,000 ₪ בשנה כדי "ללמוד" בלי לעבוד, בלי מילואים , ועם 8 ילדים בבית. שנתיים שאני ואישתי מנסים לשמור על מצב כלכלי נורמלי בבית כדי שנוכל להביא ילד אחד ולתת לו את האופטימום הדרוש לחיים נורמליים, ואנחנו בקושי גומרים את החודש, טוב נו צריך לשלם מס הכנסה, מס בריאות, ביטוח לאומי ו.... הרשימה ארוכה. לא עם חופשי ולא נעליים! אנחנו עבדים של המדינה הזאת. חיות צמאות ממון וכוח יושבות בכל מיני חלונות גבוהים ודואגות רק לישבן השמן שלהם. את מה שהם הורסים בדרך זה לא מעניין אותם. בסוף, כשלא יהיה מי שישלם להם (אנחנו נקרוס או נברח או נמות ברעב) יעלו עליהם אויבי המדינה וישחטו אותם. אבל היום אויבי המדינה הם לא רק מבחוץ, הם גם מבית. האויבים שמבפנים, שקטים, חזקים ומאוחדים ברצון לגמור אותנו. הם מסתתרים מתחת למשפטים מהתנ"ך (כמובן אלו הנוחים להם),מסתתרים ומצהירים שהם באים בשם ה"פועלים" ומשוכנעים בצדקת דרכם ללא סייגים, גם אם זה מפרק את כולנו בדרך. הם לא שמו לב שכתוב: "לא תגנוב"? הם שכחו שהתורה היא דבר קדוש, יפה וטהור. בכל פעם שהם פותחים ספרים אלה הם מלכלכים אותם, ומזהמים את התורה, מוציאים לה שם רע ומחסלים אותה עוד קצת. לי נמאס כבר, נשבר לי ה-ז!!! "כי מחריבייך יבואו מבית..." -סוף- אז עכשיו גם אישתי נהרגה בתאונת דרכים, ולמדינה לא אכפת שזה קורה פה בכל יום. לפחות 10 אנשים נהרגים בכבישים ומה שמריע לנו זה רק הפיגועים. נכון, אנשים נהרגים בפיגועים, אבל בתאונות דרכים מתים לנו יותר. אבל זה לא פוליטי להילחם בתאונות ,זה לא מביא קולות מהבוחרים, אבל להכריז מלחמה כנגד הטרור זה מאד פוליטיקלי קורקט. חיות של רייטינג ודעת קהל, סקרים ופרסים חסרי ערך. מדינה ללא עתיד ועם עבר שחור, שההווה שלה עסוק בעצמו. למדינה כזו אין זכות קיום.

noa128

New member
מממ... מעורר מחשבה

כל כך הרבה כעס. שנאה. ולאן כל זה הולך? מה יוצא לך או לכל אחד אחר מהאנרגיות האלה?

oren4life

New member
בזמנו,

כשכתבתי את זה באמת היה בי כעס, כנראה כי עוד היה לי אכפת. היום זה כבר לא כעס, פשוט ייאוש.

yaelush18

New member
איפה הציונות?../images/Emo35.gif

אני די בהלם מהתגובות כאן תסלחו לי אבל מי שבא לארץ בשביל לעשות כסף באמת אין לו מה לחפש פה איפה הציונות אתם חושבים שהראשונים שבנו את הארץ לא היה להם קשה בקושי היה להם מים ואוכל אפילו תרופות לא היה ותראו איך התפתחנו אז נכון החיים פה קשים אבל מה אתם חושבים שבניו יורק לא קשה? שם אין פנסיה אין ביטוח רפואי אין ביטוח לאומי אין דמי אבטלה... שם אף אחד לא דואג לך אלא אתה דואג לעצמך וכשלך קשה אף אחד לא יבוא לעזור לך ואם תשאלו אותי אם כל הכסף בעולם.... הבדידות מנצחת

oren4life

New member
וזה רק משקף

שאם היו נותנים לי לדאוג לבד לעצמי הייתי מסתדר מצוין, הבעיה שכל מה שאנשים בארץ הזאת מנסים להצליח או להרים את עצמם ישר בא איזה חוק הסדרים או תקציב ששולך את היד שלו עמוק לתוך הכיס שלנו. בניו יורק לפחות אחוז המס שאנשים משלמים לא עולה על 20%, בארץ המינימום שאנו משלמים הוא 40%. ידוע שישראל היא מדינת המיסוי הקשה בעולם. אגב... הציונות מתה כבר מזמן... תחי המהפכה!!!

מיסוי

יש לי חברים בהולנד. שם המיסוי הוא בין 60%-70%
נכון ששם המיסים חוזרים באופן ישיר לאוכלוסיה (זו אחת ממדינות הרווחה הרציניות ביותר שיש). בכול אופן.. מיסים גבוהים מאוד יש גם בארופה.

oren4life

New member
לא איכפת לי לשלם 70% מס

בידיעה שזה חוזר אלי כמו בהולנד או שוודיה. הבעיה שפה על יותר מ40% מס לא חוזר אלי כלום...

adidas4

New member
אני בפני נסיעה לחו"ל

ומשותקת מפחד למרות שהייתי שם שנה וחצי כי כמה נסיבות השתנו אבל אני לא מוצאת את עצמי כלכלית פה למרות שחברתית כייף לי אני בת 23 ומפחדת נורא לסוע לשם ולא להצליח או לבלות פה ולוותר על האהבה שיש לי שם ועדיין לדשגדש במצב שלי פה :( אובדת עצות לגמרי והזמן שלי להחליט הולך ודוחק..

adidas4

New member
הייתי בארה"ב וחכיתי לויזה

באתי לפה לעשות ויזת סטודנט בשגרירות ועכשיו לא יודעת ארם יהיה לה שימוש...

noa128

New member
היי אדידס

וברוכה הבאה
שמחה שמצאת כאן אצלנו מקום שישמח לשמוע על ההתחלה החדשה שלך או על ההתלבטות שנוגעת לנושא שאיתו התחלתי אתמול את העץ הזה. רק בקשה קטנה לי מימך.האם תוכלי לפתוח עץ חדש, שייתן להודעתך את המקום הראוי לה ויקל על המגיבים לענות? כך נוכל כולינו לראות בקלות, וגם לתת מקום לעצים האחרים. תודה, ומצפה לשמוע את כל הסיפור, נועה.

טלטלי100

New member
בחו"ל יש גם אנטישמיות.....

כן נועה בניו יורק האורות בלילה מנצנצים ויש שם אחלה של רמת חיים אבל בניו יורק אם תיפלי (חס וחלילה) לאיש זה לא יהיה אכפת ובטח שאף אחד לא יושיט לך יד
אין שם את העזרה ההדדית שיש פה -לא בכמות ולא באיכות.
ופיגועים? כמובן שהרבה פחות הריי יש שם רק את ה"ק.ק.ק." "הכוח הלבן" קבוצות של ניאו נאצים (כן הם עדיין קימות ..) ולא הם לא שונאים את כולם אלה רק אותנו היהודים.
כשחושבים על לגור במקום מסויים צריך לחשוב על הכל.. לא רק מה יהיה עם הכל יפעל כשורה... אלא לחשוב גם הלאה מה יהיה עם דברים השתבשו...אם לילד היו בעיות בבית הספר האם יהיה שם מישהו שיקשיב לו אם תתקלו באנטישמיות האם יהיה לאן ללכת להתלונן... תיהיה בחירתך אשר תיהיה שתצליחי בכל אשר תלכי. אני בכל מיקרה נישארת פה -כי בית לא מחליפים.
ומדינה לא עוזבים.
טל

datnyc

New member
על איזה עזרה הדדית

את מדברת טלטלי? על הזקנים שנמקים בבית וכתוצאה מהקיצוצים בביטוח הלאומי גם אוכל אין להם? על תלמידים ללא ספרים שכתוצאה מהקיצוץ במשרד החינוך מצבפ הולך ומדרדר? על מאות אלפי עולים חדשים שאיש אינו מושיט להם יד? על משפחות ברוכות ילדים שמטליאים בגדים לחורף הקרב? דוגמאות יש למכביר, את מדברת על ישראל של לפני עשר עשרים שנה, לא על הארץ היום. נכון אף אחד לא יעזור לך בניו יורק אבל גם כאן אף אחד לא עוזר ושם מה לעשות יותר קל לחיות. ושיעבור הכל ממול

NYboy

New member
ניו יורק ../images/Emo23.gif

אני נמצא בניו יורק כבר כמעט שנתיים, נכון קשה לפעמים אבל לפחות העתיד שלי כאן, אני לא פוחד מפיגועים כל רגע, אין לי פה חברים שנהרגים בצבא כמו שהיו לי בצה"ל, אין כפייה דתית, אקיצור יש לי כל מה שבא לי. לא נתקלתי כאן באנטישמיות אפילו פעם אחת, אני מכיר פה לא מעט מוסלמים וכל מיני בני מיעוטים וחיים בשלום אחד עם השני. רק הפוך נתקלתי במעסיקים ישראלים חראות כנ"ל יהודים, שהם גורמים לזה שבעוד כמה שנים יהיה אנטישמיות בגללם, זה ההתחמקות מתשלומי מיסים, עבודה ותשלום בשחור, וכו'... מה שבטוח בארץ במצב של היום אין מה לחפש. אני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו במדינה שנהרגים בה כל הזמן, פשוט לא מעניין אותי, אני את השלוש שנים בצה"ל כלוחם ומפקד כבר תרמתי ושבע מחברי נהרגו בהגנה על עצים ואבנים בהתנחליות המיותרות, הרי עוד כמה שנים נצא משם בדיוק כמו שיצאנו מלבנון... מי שיש לו שכל קם ומוצא לו מקום עם עתיד.

oren4life

New member
בית אפשר תמיד להחליף

והמדינה עזבה אותנו, אנחונ עוד לא עזבנו, אבל גם זה יקרה...

לאן נגיע? העיקר הוולבו

הי נועה. אני מסכים איתך ועם גישתך. לראיה את ניסית את הכל, דחית הצעות לרדת בעבר. מנגד כאשר הגעת לקצה התהום, את עושה חושבים. את רוצה להנצל רגע לפני שאת צונחת לתוכו מבלי אפשרות לשוב. הפעם הצניחה תהא מהירה. את רוצה לשפר את מצבך האישי כמו גם המשפחתי. אני יכול לאמר לך מידיעה ומניסיון אישי, שהמצב בארץ ממש קסטסרופה. אני מחפש עבודה כבר 6 חודשים, ואנשים כלל לא מגיבים למאות קורות החיים ששלחתי. לא משנה שאני עורך דין ושיש לי ניסיון בתחום, אני מוכן לעבוד בכל עבודה, אבל זה לא מעניין אף אחד. באותה נשימה, המדינה גורפת ותופסת מכל הבא ליד, נכנסת לכיס של האזרחים התמימים ולוקחת להם עד השקל האחרון. אין זה משנה אם זה מוצדק או לאו, העיקר שבמשרדי הממשלה יהיה כיבוד ויהיו משכורות מנופחות כמו גם רכבים מפוארים. עניי העיר אינם מעניינים את אלו היושבים במגדל השן. לסיכום, אני בעד, ומסכים איתך. גם אני בדרך החוצה...

למעלה