כמה שאלות בנוגע לרכיבה על סוסים

כמה שאלות בנוגע לרכיבה על סוסים

יש לי חלום, וסופסוף אני מקווה להגשים אותו, והוא, כמובן, ללמוד רכיבה על סוסים.. אבל יש לי כמה חששות, כלמיני דברים ששמעתי והפחידו אותי בעניין.. אז חשש ראשון- אמרו לי שרכיבה על סוסים עשוייה לפגוע ביכולת ללדת. למישהו יש ביסוס לעניין? חשש שני- רכיבה על סוסים מאמצת יותר מדיי את שרירי האגן והמפשעה מה שעלול לגרום לקריעה שלהם. זה נכון? ועוד חששות כללים- אומרים שיש עוד סיכונים ברכיבה על סוסים, כמו מה שנכתב כאן על הילד שנהרג בזמן רכיבה על סוס (ואני מכירה סיפור כזה באופן אישי), האם שווה לקחת את הסיכון?

המיתוסים המיתוסים.

לגבי הפגיעה ביכולת ללדת- זה מיתוס. אימוץ שרירי האגן והמפשעה- אין לך מה לדאוג. הם לא נמתחים לכדי קריעה. לגבי הדבר השלישי- שווה לקחת את הסיכון. מקרים כאלה, של מוות, לא קורים הרבה. כמו כן, זהו אחד הסיכונים שבענף, וזה לא הענף היחידי ( רכיבה על אופניים בשטח יכולה להיגמר במוות, סקי יכול להיגמר במוות ועוד ענפי ספורט יכולים להיגמר כך). בנוסף, אם תרכבי בחווה מקצועית (ואני בטוחה שזה מה שתעשי) את תלמדי איך להסתדר עם הסוס ברכיבה, יבחרו לך את הסוס ומתאים, ובקיצור יצמצמו עד כמה שאפשר את הסיכון לתאונות. בהצלחה

רועי מו

New member
גם לנשום זה מסוכן!

אז תפסיקי לנשום? לא שמעתי אף פעם על אפחד מהדבירים האלו אבל בגדול אבל אם לפני כול דבר שנעשה בחיים נחשוב עד כמה זה בריא נצתר ךבסוף גם להפסיק לנשום , יש באויר מיליון דברים שאלולים לגרום לסרטון וכול מיני מחלות ואנכנו עדיין נושמים וחיים

אי אפשר להשוות בין נשימה לרכיבה.

נשימה זה דבר שחייבים, בגלל שבלי לנשום אי אפשר לחיות. זה צורך קיומי. רכיבה היא לא צורך קיומי, ואם רוכבים עדיין אפשר להמשיך לחיות.

Whiskey 2

New member
רכיבה היא כן צורך קיומי...

לפחות אצלי כשאני לא רוכבת שבוע אני מתחרפנת.

בשבילך.

אבל כשמישהו בא לפורום ומתעניין בסכנות של הרכיבה, צריך לתת לו השוואה שהיא בין שני דברים שאפשר להשוות- צורך לא קיומי לעומת צורך לא קיומי. לא לתת השוואה בין צורך קיומי ללא קיומי, רק כי בשבילך שני הדברים הם צורך קיומי.

Deep Blue Sky

New member
כדאי לפתוח על הנושא הזה שרשור חדש..

למרות זאת לדעתי- רכיבה היא לא צורך קיומי.

AnGi14

New member
שווה לקחת את הסיכון..

-קודם כל רכיבה ממ שממ שלא פוגעת ביכולת ללדת אשתו של בן דוד שלי כשהייתה בהריון רק לא רכבה פשוט אבל אחרי הלידה היא חזרה לרכב והכל היה טוב ויפה ובת כמה את שאת כבר חושבת על לידה?? [: -לגבי קריעת שרירים וכאלה לא ידוע לי שום דבר כזה ולא ניראה לי ממש שזה יכול לקרות לך או לפחות להגיע לשלב של קריעה...[מזל שיש פה עוד רוכבים שיכולים לתת לך תשובות חח] -ובקשר לחששות הכללים שלך אני אישית מאוד אוהת באת הרכיבה וכל המקרים של המוות והכל זה לא קורה הרבה בכלל ואני בטוחה שבחווה שתרכבי בה יתאימו לך את הסוס ובהתחלה אולי אפילו תרכבי בלונג' כמו שלי לפחות עשו ובכלל כל השלבים ברכיבה הם בתהליכים [אני צודקת?] לא על השיעור הראשון המדריך יגיד לך "יאללה עכשיו קאנטר בפינה..." אלא זה לוקח זמן... וגם ברכיבה הטיפול בסוס הוא גם חלק מאוד חשוב וכיף [מבחינתי לפחות] וגם שם נגיד אם הסוס דורך בטעות או משו כזה [אני לא רוצה להפחיד אותך אבל לפעמים זה קורה אבל לא לכולם רק לרוכבים לא זעירים-כמוני] לא צריך להבהל מהדברים האלה כי לא קורה מזה כלום וגם בסופו של דבר,זה כל-כך שווה את זה כי באמת סוסים הם חיות כל כך מדהימות שאני אישית מדברת איתן כשקשה לי ואפילו מוצאת אצלם מעין מקלט כזה כשנאי עצובה וכשאני ברגעים קשים..בסופו של דבר רק תרווחי ותהני מההיכרות עם הסוסים ועם הרכיבה...

AnGi14

New member
אבל הסיכון הכי גדול שלוקחים ברכיבה זה..

בעצם ההתאהבות בסוסים כלומר הם חיות כל כך מיוחדות ומדהימות אני התאהבתי בהם בשנייה הראשונה ופשוט לא רציתי לחזור הביתה מהחווה מרב שהיה לי כל כך טוב

AnGi14

New member
בטעות

אני מזה מצטערת זה פתח לי בטעות שרשור חדש

תודה לכולכם על התשובות!

אחרי שהשתכנעתי, נעבור לשלב הבא- המלצה על חוות.. מישהו שמע על החווה במושב בן-נון? אני מחפשת עוד חוות באיזור שלי, אני גרה בין מודיעין למושב משמר איילון, אז אם מישהו מכיר חוות שוות באזיור הזה, זה המקום לפרסם אותם!

למעלה