כמה שאלות בעקבות פוסט שקראתי

razlevin

New member
תודה רבה ..!

השלמת לי את התמונה שנצרה כאן במהלך הימים האחרונים, אני אתחיל לשלב מקטעים מהירים יותר ברכיבה.
מה משפרת רכיבה בעליות (בהשוואה לאימון עליות בריצה) ?

וזה הכי נכון להגיד שאני לא עושה הסבה מקצועית לרכיבת אופניים, ככה שיש לי זמן ואני אעשה את הדברים בצורה מתונה וכמובן כל עוד אני נהנה מהפעילות והעצימות שלה.

ראיתי סרטונים של שליטה באופניים (הרמה של בקבוק מהריצפה, קונוסים וכד') חלקם ממש רחוקים ממני, אבל בחלקם אני מסתדר פחות או יותר.

אם יש סרטונים /מאמרים שיכולים להיות רלוונטים, אני אשמח מאוד לקרא.

שוב תודה וחג שמח!

ciclista

New member
עליות?

בעליות מדרך הטבע מדוושים יותר לאט, אין את האפקט של מעבר הדיווש על הנק המתות עם תנופת המהירות כמו במישור, האופניים ואיתם הפדלים נעצרים מהר. לכן הדיווש יותר כוחני, ויחס ההספק למשקל הוא הקובע, לא יחס ההספק לשטח פנים כמו במישור. זו הסיבה שרוכבים רזים מאד (פעם הייתי אומר גם קטנים, היום כבר לא בהכרח) טובים בעליות, ורוכבים גדולים ו"בריאים" טובים בנגד השעון במישור.
תרכב בעליות, תשתפר בעליות. תשתפר גם באספקטים אחרים כי כוח רגליים הוא מרכיב עיקרי ברכיבה (הספק: עבודה חלקי זמן. עבודה: כוח לאורך דרך)
תרכב מודע לאופניים, תתרגל היגוי הפוך, תחפש מידע ותהיה חשדן... גם רכיבה בשטח, במידה ואתה מאתגר את עצמך, תשפר את שליטתך באופניים.
ותזכור שאתה פה בשביל להנות. ההרגשה שלי תמיד שחלק מהרוכבים שוכחים את זה... הרכיבה הופכת אצלם לחשובה מהחיים. אני מכיר משפחות שהתפרקו בגלל האופניים.

razlevin

New member
תוצאות בעקבות ההתכתבות :)

היום יצאתי לרכיבה במטרה מוגדרת, לרכב מהר.
קודם כל שמחתי מאוד כשפגשתי בדרך שתי רוכבות כביש שבהמלצתכם נצמדתי אליהן ושמרתי על מהירות טובה בשמונה ק"מ ראשונים, עד שהן סיימו את הרכיבה.
אח"כ עד הסוף נתתי גז.

המגבלה העיקרית שלי כרגע הייתה הכאב בישבן, אחרי 25 ק"מ זה התחיל, ב 28 כבר היה ממש כואב, ב30 כמעט בלתי נסבל.
המטרה הייתה 30 ק"מ, עשיתי 30.

מצורפים שתי תמונות, אחת היא המסלול ... המעגלי.
השניה היא הספליטים.

אני מצרף כדי לקבל דעתכם. בשמחה ותודה רבה.
(האנדורפינים חוגגים אצלי עכשיו :))

אילון22

New member
ברור שיש לך את זה! תמשיך

ככה עם הפולנים: סובלים כדי להינות ונהנים לסבול...

למעלה