כמה שאלות בקשר להלבשה תחתונה ובדים

GentlyWeeps

New member
כמה שאלות בקשר להלבשה תחתונה ובדים

בוקר טוב!
לאחרונה התחלתי נורא לאהוב חולצות טי בייסיק פשוטות צמודות...הבעיה היא בחזיה. אני פשוט לא מצליחה למצוא מבין כל החזיות שיש לי חזיה שתיראה נורמלית מתחת לחולצה כזו...בדרך כלל אני לובשת לבנות מה שגורם לחזיה מתחת - אפילו אם היא לבנה- נורא לבלוט החוצה, כאילו המבנה של החזיה בולט וזה נורא מציק לי
יש לכן להמליץ לי על חזיה שיכולה לשפר את המצב?

והשאלה השניה היא בעקבות השרשור למטה על הכמות והאיכות של הבגדים...ראיתי שהרבה דיברנו על בדים זולים ובדים איכותיים...מה זה אומר בדיוק?
זאת אומרת האם בגד שהוא 100% כותנה נחשב איכותי? איך אפשר לראות את האיכות לפי רכיבי הבד על התווית? למשל הרבה פעמים מאסוס יוצא לי להזמין בגדים שאחוז הפוליאסטר בהם גבוה...האם פוליאסטר נחשב בד זול?

תודה רבה והמשך יום מנצנץ

Bacio

New member
יש לך תמונה שמדגימה את מה ששאת מתארת?

על פניו זה נשמע כמו חזייה בגזרה לא מתאימה לחולצת טי, או חזייה במידה לא נכונה. תמונה תוכל לעזור.

בקשר לסיבים, סיבים טבעיים נחשבים יותר איכותיים מסיבים סינטטים. אבל, בכל קטיגוריה יש סיבים יותר איכותיים ופחות. למשל, בסיבים טבעיים משי, פשתן וצמר ימוקמו לפני כותנה.

יש הרבה סיבים סינטטיים וחצי-סינטיים (חצי-סינטטי זה למשל ויסקוזה) שמדמים בצורה נפלאה סיבים טבעיים (rayon יכול להיות דמוי פשתן מעולה) ואחרים ידמו בצורה פחות נפלאה (פוליאסטר יכול להיות דמוי משי נהדר, כולל החימום המהיר, אבל נראה יותר זול, ומרגיש פחות טוב).

ואחרי זה, מה שטוב זה מה שטוב לך. אני לא מסוגלת ללכת עם מכנסיים סינטטים בכלל, ועם חולצות בקושי. לעומתי, אביגיל (אאל"ט) אומרת שלה זה ממש לא מפריע. אז אם אין לך בעיה, והאריג לא נראה זול, והבגד מוצא חן בעינייך, למה לך להוציא יותר על פריט דומה מבד טבעי יותר? לא הייתי יוצאת לטיול בצהריי היום עם חולצת פוליאסטר בשום מקרה (אני אסיים מזיעה כמו חזיר), אבל ליציאה בערב, למה לא?

GentlyWeeps

New member
בקשר לפוליאסטר

אני כל כךךךךך מבינה אותך וואו זה פשוט בלתי נסבל
לא מזמן קניתי חולצת פוליאסטר נחמדה מאוד באמריקן איגל - לבשתי אותה ביום שמשי בצהרי היום ואני חשבתי שאני הולכת למות..לא הפסקתי להזיע ברמות קשות במיוחד...

GentlyWeeps

New member
אגב זה תלוי בבנאדם כמובן

יש לי חברה שבכלל לא מפריע לה שהבד הוא פוליאסטר והוא לא גורם לה להזיע יותר

אני הגעתי למצב שאני בודקת בחולצות טי פשוטות

שיהיה כמה שפחות פוליאסטר,
הרבה פעמים המודפסות החמודות האלה שהולכות נהדר עם ג'ינס עשויות מפוליאסטר, זוועה.

לי וולף

New member
חזיה בצבע גוף

פחות תבלוט מתחת לחולצה לבנה. כנ"ל תחתונים
בשביל טי שירט תמיד עדיף חזיה פשוטה, ללא תחרה או תיפורים, זה פשוט נראה נקי יותר

בדים סינטטיים עונים על דרישות מסויימות שבדים טבעיים לא תמיד יכולים לתת להן מענה; אם זו עמידות, ברק, מחיר זול יותר ועוד ועוד
ובכל זאת, יש בעיות רבות עם בדים סינטטים כמו- קושי לתפור באופן נקי, בד לא נושם, פוטנציאל 'התפרקות' וכו'
היתרון המרכזי של בדים טבעיים שהם נושמים. מצד שני, חולצת כותנה מכופרת ככל הנראה תדרוש גיהוץ, אבל אם יהיה בה גם סיבים סינטיים יכול להיות שלא יהיה צורך.
100% כותנה זה אחלה אבל כדאי גם להסתכל על עובי האריג, איכות התפירה, גימורים וכד'. הרבה פעמים אפשר לראות כבר בחנות שבגד נראה בלוי רק מהמדידות...
בסופו של דבר תמיד כדאי לעשות איזשהו שיקלול אישי של השקעה-מול-רווח+צרכים (לאן מתלבשת, האם את מזיעה יותר עם בדים סינטיים וכו')

angh arad

New member
לי, לאיזה קטיגוריה נכנסת ה"וויסקוזה" (RAYON)?

אני יודעת שבעיקרון הויסקוזה נחשבת ל"סיב מלאכותי", כלומר העיבוד הוא מעשה ידי אדם, אבל חומר הגלם הוא "טבעי" (קליפת עץ במקרה זה...).
התחושה שלי בפועל היא שהמגע עם ויסקוזה מזכיר מאוד מגע עם סיבים סינתטיים. גם בברק שלה יש איכות "סינתטית".

ד"א, התוויות על בגדים, בייחוד הזולים שבהם, מציינות הרבה פעמים שהבגד עשוי כותנה, אבל בפועל הסינתטיות המנצנצת של הבד זועקת לשמיים.

@יעל@

New member
איך אפשר להרגיש אם בד סינטטי או לא?

הלוואי ויכלתי!

@יעל@

New member
לא יצא לי להזיע בתוך פוליאסטר

אבל הזמנתי מעיל מסין שהמוכר טוען שזה 80% צמר(קשמיר) , ואין שם פתקית ומעניין אותי אם זה באמת צמר....

angh arad

New member

יתור

New member
את יכולה לבדוק בעצמך

שורפים חתיכה פצפונת של הבד, חפשי איזשהו קיפול נסתר. אם יש ריח של שיער חרוך זה צמר, אם בשוליים נוצר גוש עגול - זה סינטטי.

@יעל@

New member

זה כמו האתר אליו קישרה angh arad חבל לי לשרוף בגד... גם אם הוא סינטתי.

Aussie Girl

New member
מה עם להרטיב?

עשית צבא נכון? נרטבה לך פעם הכומתה? אז ככה צמר רטוב מסחיר. לדעתי אם תרטיבי קצת את המעיל (אם בקבוק ספרי או משהו, שיתיבש מהר) תוכלי להריח.

Aussie Girl

New member
צמר

לצמר רטוב יש ריח חזק שלפחות לדעתי קשה לפספס.
מים לא אמורים לקלקל, גם בגלל שצמר זה חומר טבעי (פרווה של חיה) שמגן על בעלי חיים וגם בגלל שלפי הוראות כביסה צמר אפשר לכבס במים קרים (בדגש על קרים כי אחרת מתכווץ מ-א-ו-ד).

אם תשפריצי קצת מים על המעיל ולא תרטיבי ממש מתחת לברז, הוא גם יתייבש מהר. אבל שימי מספיק שזה יספג קצת בבד. בנוסף קצת מים לא אמורים להזיק למעיל גם אם יתברר שהוא סינטטי.

למעלה