כמה שאלות בקשר לפינוי בינוי

אני לא כזה חכם....

רק משתדל לרכוש נכסים לפני פינוי בינוי כדי להנות מהמהלך...

וכשזה מגיע אני נוהג בטיפשותי לתת דירותי בחינם ליזמים תוך שאני מפקיר עצמי לעו"ד.

אני בניגוד אליך משתדל לא להמציא את הגלגל מחדש....אלא עובד עם מנגנונים ידועים ומקובלים.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

rky

New member
עלות ייצוג בהליך פינוי בינוי

כ-15,000-20,000 ש"ח לדירה. חובתו של העו"ד היא כלפי הלקוחות - הדיירים.
התשלום משולם בפעימות בהתאם להתקדמות התהליך.

aeonf

New member
כי לעולם אדם יהיה נאמן למשלם שכרו

בנוסף אם אין עסקה = העו"ד לא מקבל כסף אז לעו"ד יש אינטרס עליון בסגירת העסקה.
&nbsp

rky

New member
מנסיוני, העובדות אחרות

במשרד בו עבדתי, ובמסגרתו ייצגתי דיירים בעשרות פרוייקטים, העו"ד מייצג את אינטרס הדיירים, ורק אותו.
להזכירך, בעסקת תמ"א גם לדיירים יש אינטרס מובהק שתיסגר עיסקה. מטרת עו"ד הדיירים הוא לדאוג שתיסגר העיסקה עם מקסימום הגנה עבורם.

עו"ד יכול פעם או פעמיים "להתעלם" מאינטרס הדיירים, ולהיות נאמן למי שרושם את הצ'ק בסוף.. לא יותר מזה.. כנראה שאח"כ לא יהיו לו כבר יותר לקוחות..

aeonf

New member
נסיוני היה אחר

היה עד לעסקה (שהתפוצצה בסוף) בו העו"ד התפשר בנושא הערבויות שהיו נמוכות באופן קיצוני ומסוכן, העו"ד הוחלף בסופו של יום כמו גם היזם.
היה לך מקרה שעו"ד פיצץ עסקה?
היה לך מקרה שעו"ד חילט ערבויות?

rky

New member
כן וכן

כאשר ההליך מתבצע כמו שצריך: הדיירים מחפשים עו"ד לפני היזם, והעו"ד מסייע להם באיתור היזם - נמנעים מקרים שדיירים מתחייבים ליזם מפוקפק שאין לו נסיון בתחום התמ"א, שהוא מורכב יותר מבנייה רגילה.
&nbsp
היה מקרה בו חולטו ערבויות בדק. צריך לזכור שעו"ד שמבין בתחום לא ימליץ לדיירים להתקשר בפרוייקט שאין בו ליווי בנקאי, ואז הסיכוי שהערבויות יחולטו הוא נמוך, ומבלי להתפשר על איכות וכמות הערבויות.
&nbsp
אתה עד למקרה אחד, אני מכיר באופן אישי עשרות עסקאות, ובאופן כללי יותר - מאות עסקאות, עם עו"ד שעוסקים ומבינים בתחום - בסופו של יום זה מה שקובע.

למעלה