כמה שאלות לגבי פיצויי פיטורים

מצב
הנושא נעול.

arik79

New member

במשך השנתיים וחצי האחרונות אני עובד בחברת כוח אדם ולאחרונה מתקיים מעבר לחברה חדשה כאשר ההסכם בין שתי החברות הוא שהחברה הקודמת תפצה את העובד ובגמר חשבון הוא יעבור לחברה החדשה . שאלותיי הם : 1) ע"פ מה אני מחשב את סכום הפיצויים ? ( בתלוש המשכורת מצורף לסכום הבסיס תוספות של כלכלה, ש.נ.ג, ותוספת סיכון האם זה חוקי לחשב לפי הבסיס ולא לפי כל המדדים האלו ? ) 2) מה גובה דמי ההבראה לתקופה כזאת ? 3) מה גובה התשלום עבור חגי ישראל שלא שולמו ? 4) האם המעסיק חייב לשלם קורס הכשרה בן 8 ימים ?

שיר ורד

New member
תשובות חלקיות

במשך השנתיים וחצי האחרונות אני עובד בחברת כוח אדם ולאחרונה מתקיים מעבר לחברה חדשה כאשר ההסכם בין שתי החברות הוא שהחברה הקודמת תפצה את העובד ובגמר חשבון הוא יעבור לחברה החדשה . שאלותיי הם : 1) ע"פ מה אני מחשב את סכום הפיצויים ? ( בתלוש המשכורת מצורף לסכום הבסיס תוספות של כלכלה, ש.נ.ג, ותוספת סיכון האם זה חוקי לחשב לפי הבסיס ולא לפי כל המדדים האלו ? ) 2) מה גובה דמי ההבראה לתקופה כזאת ? 3) מה גובה התשלום עבור חגי ישראל שלא שולמו ? 4) האם המעסיק חייב לשלם קורס הכשרה בן 8 ימים ?
תשובות חלקיות
1. כלכלה - לא נחשב , שנ"ג - אם עבדת שעות נוספות - זה לא נחשב, אם לא עבדת (כלומר מדובר בסעיף פיקטיבי) - נחשב, סיכון - אם ניתן לכל העובדים בחברה , ללא צורך בפמאמץ מיוחד מצד העובד- צריך להחשב. 3. בהנחה ששכרך שולם לפי שעות/ימי עבודה בפועל - כל חג שעבדת ביום העבודה לפני ולאחריו, אתה אמור לקבל בגינו שכר כאלו עבדת ביום החג. ככלל, זה לא חל על חגים שחלים בשבת, אך בצו ההרחבה להסכם הענפי, הוא מוחל גם על חגים שחלים בשבת. זה לא חל על עובד ב3 חודשי עבודה ראשונים ועל על עובד במשכורת חודשית. 4. השאלה לא ברורה. אם הכוונה שחויבת לעבור קורס ולא שלמו לך שכר בגין ימי העבודה בהם נכחת בקורס - אז זה לא חוקי ועל המעביד להשלים את השכר בגין הקורס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה