כמה שאלות לי בנושאים שונים...

כמה שאלות לי בנושאים שונים...

שלום ל כ ו ל ם! קודם כל תדעו שאני מאוד מתגעגעת למרות שלא כתבתי אני כל הזמן מציצה! פשוט יש לי איזה פרוייקט לסיים (לא עבודה, לבעל..) ואני די עסוקה. אז ברכות לחוגגי ימי ההולדת
, החלמה לכל החולים
ונשיקות לכל השאר
! ושאלותיי הן.. בנושא נזלת - האם עם כל נזלת שלא מלווה בחום צריך או כדאי ללכת לרופא? בנושא בישול.. האם תבנית במספר מסוים, נגיד 26 עגולה, מדובר על קוטר או על נפח ואז 26 מלבנית זה זהה? (יומולדת שבוע הבא.. מתכוננים...) וזהו, אני חושבת. היתה לי עוד אחת אבל שכחתי... תודה!
 

רותי ע

New member
תלוי..

אם רק נזלת והנשימה וההרגשה בסדר אז אני לא לוקחת לרופא. אחרת נעבור לחיות בחדר ההמתנה.. לגבי התבנית-נדמה לי שהכוונה לקוטר..
 
אני חושבת ש 26 זה הקוטר

אם אין לי חשק לעוגה עגולה, אני מקבילה את זה לתבנית מלבנית חד פעמית גדולה (לא ענקית). בהצלחה עם העוגה ורוצים לראות תמונות.
 
היי ליאת..התגעגעתי..תשובות:

לגבי הנזלת תלוי הצבע.. ואם זה נמשך למעלה משלושה ימים אני מעדיפה שהרופאה תוודא שהאזניים בסדר.. ולגבי העוגה..המס´ מתייחס לקוטר..אם מדובר על 28 אז היא מקבילה לתבנית מרובעת גדולה.. שיהיה במזל טוב
 
נזלת בכל צבעי הקשת

הרופאה של כפיר אמרה לנו ככה: נזלת שקופה היא בד"כ נזלת אלרגית נזלת צהובה היא בד"כ נזלת ויראלית (הצטננות/שפעת) נזלת ירוקה היא סימן לדלקת בד"כ חיידית בדרכי הנשימה העליונות ולפעמים היא מלווה בדלקת גם בדרכי הנשימה התחתונות (אם הילד גם מצפצף, משתעל, ופולט ליחה ירוקה). לכפיר הייתה נזלת צהובה הרבה זמן ועכשיו היא נהיית ירוקה לאיטה, ולא נעלמת. הרופאה שלו אמרה לנו שאם תוך שבוע היא לא תיעלם - לחזור ונעשה בדיקות. במקרה כזה בד"כ עושים משטח אף, שזה כמו משטח גרון רק שלוקחים עם המקל קצת ריר מהאף, ובודקים אם יש יש איזה חיידק עמיד שבגללו הבעסה, ואם כן - מקבלים אנטיביוטיקה. אז מצד אחד - לא לרוץ לרופא על סתם נזלת, מצד שני - לשים לב בכ"ז שהנזלת לא מוגלתית. למיטב זכרוני, בסירים ובתבניות עגולות המספר מייצג קוטר, ולכן תוכלי למצוא סיר מספר 26 כמעט שטוח או מאוד גבוה וכו´, וכנ"ל לתבניות. אבל האמת שלא ידעתי שיש תבניות מרובעות ממוספרות.
 
אז אנחנו עם נזלת ירוקה

ועם כל אפצ´י יוצאת המון נזלת. מקווים שזה יעבור מהר כי צריך לעשות חיסון. ותודה לנילי על הסבר צבעי הקשת - מאוד עוזר
 

דיאנה1

New member
שלום לך! מה שלום בר-בי? החתן

מתגעגע (טוב וגם אמא שלו). לגבי הנזלת - בנוסף למה שאמרו לך, נזלת יכולה לגרום לדלקת אוזנים, אם היא מצטברת בתעלה הפנימית של האוזן ומזדהמת. עם שון היתה תקופה שכל פעם שהיא התחילה להיות מנוזלת ידענו שתוך כמה ימים תהיה לה דלקת אזניים. סיוט אמיתי. אז צריך לשים לב לסימנים: חום שעולה, בכי שמעיד על כאב, שלפעמים גובר כששוכבים על הצד, נסיון לגעת באזנים ולמשוך בהם. לפעמים הפרשה מהאוזן (לא חייב להיות, אצלנו מעולם לא היתה למרות הדלקות החוזרות ונשנות). אם הסימנים האלה מופיעים לקחת לרופא שיבדוק את האזנים. לגבי התבנית - אם 26 זה באמת הקוטר, כמו שאמרו כל המלומדים שלפני, זה אומר ששטח תחתית התבנית הוא 530 סמ"ר. כלומר כל תבנית מלבנית שמכפלת האורך והרוחב שלה בסנטימטרים יתנו את אותו מספר תכיל את אותה עוגה. למשל, התבנית שאמיר הציע - 20x25=500 מספיק קרוב, מקסימום העוגה תצא טיפ טיפה יותר גבוהה מאשר בתבנית העגולה.
 

אמיר.

New member
אפיה - זה בערך !!!

את סופרת גרגרים של סוכר ????
תוספת הגובה היא 5% - זניח !!!
 

אמיר.

New member
אני אסביר לך...

רעיתי שתחיה, היא אופה מעולה (גם יפה וגם אופה) אבל מה ? פדנטית לאללה. אם כתוב קורט מלח והיא מכינה עוגה בגודל שונה - היא תבקש ממני חישוב מדויק של היחסים ותשים 0.4 קורט מלח
אבל מה ? העוגות שלה יוצאות תמיד פיצוציות !!!! (אוף מיצי הקיבה שלי כבר עובדים ......)
 

אביא

New member
קורט? הוא לא יקה?

כמה זה ביחידות נפח תקניות? (דוגמת ממ"ק)
 

דיאנה1

New member
ואני תמיד חשבתי שקורט זה כמה שנכנס

בין האגודל, האצבע והאמה. מה, יש לזה מידה מדוייקת? כמה זה? אגב לגבי האפייה - הטענה היא שכאן דווקא כן צריך להקפיד מאד על כמויות, לעומת הבישול - אפשר לבשל "לפי הרגש". ולכן השפים פחות אוהבים להכין דברי מאפה. אז אולי זה לא מקרי שאשתו של אמיר כל כך מצליחה במאפיה, אם היא כל כך קפדנית...
 

_גלית_

New member
זה הזמן להתוודות...

בחיים לא אפיתי עוגה
אני מבשלת טוב (
), אבל מלחיץ אותי העניין הזה עם הדיוק... אני בטוחה שאפשל
... טוב, נו... כנראה שביום הולדת שנה של תומר אני אצטרך לפתוח עידן חדש בתחום הזה, כמו כל מיני דברים שלא דמיינתי שאעשה והופיעו יחד עם תומר בחיי...
 

ימימה

New member
אז הנה הצעה בשבילך

לעוגת רכבת יפה, בלי לאפות בכלל: קני שתי עוגות הבית (של אוסם, לאלה של עלית יש טעם לוואי), פשוטות, ארוכות, בטעם שוקולד - או טעם אחר, וקופסת ממרח שוקולד טעים (למשל של נסטלה). עוגה אחת תחתכי לשני חלקים שווים - הקרונות. עוגה שניה לחלק ארוך וחלק קצר, את הקצר שמים על הארוך, ויש קטר. אם צריך אפשר ליישר את הצדדים עם סכין. מסדרים אותם בשורה על מגש ארוך. עכשיו מחממים את ממרח השוקולד במיקרו (זהירות - להוריד קודם את כל פירורי נייר האלומיניום!) וכשהוא נוזלי מצפים את כל העוגה בשוקולד. לפני שהוא מתקרר, מדביקים עוגיות עגולות בצדדים - גלגלים, מרשמלו - ארובה, עדשי שוקולד או דובדבנים מסוכרים - פנסים, וסוכריות צבעוניות קטנטנות מלמעלה. אפשר גם להוסיף בובות קטנות כנוסעים, אם רוצים, וזהו - לא צריך לגלות לגננת שלא את אפית (ממילא לכל עוגות השוקולד יש אותו טעם), וכולם ישמחו!
 

zimes

New member
אני הולכת לנפץ מיתוס ../images/Emo88.gif../images/Emo42.gif

כמו שאמיר אמר - אפיה זה בערך. לוקחים מתכון. בפעם הראשונה עושים אותו בול-בול-בול לפי מה שכתוב, אח"כ שוכחים מאיזה ספר הוא לקוח, ובפעם הבאה עושים בערך. או - מחליפים מים בחלב, מרגרינה בחמאה, שוקולד ב פי שניים שוקולד, סוכר ברבע הסוכר, ובאופן מפתיע, העוגה יוצאת טעימה. ואני אף אגדיל ואנפץ - גם אפיה עם שמרים זה בערך. קיבלנו מכונת לחם, עשיתי לחם לפי מתכון מהחוברת, ואז איבדתי את החוברת. מאז עשיתי לחם עוד 4 פעמים, בכל פעם שהרכב חומרים שונה (הרכבים שונים של קמח מלא וריק, כמויות נוזלים שונות, "בערך ככה" סוכר וכו´). וזה עבד. חוץ מזה, _גלית_, יש ספר אפייה מצויין שמסביר ממש הכל בתמונות, ויש שם גם מתכונים מסובכים (הקטע עם העוגות הפטנטיות זה בכלל לא אפיה, זה בתיה עוזיאל, אז אין לך מה לדאוג אם לא אפית אף פעם). אם תרצי, אני אברר לך את שם הספר אצל חבר שקיבל אותו ממני פעם.
 

דיאנה1

New member
מישהו פה אמר מכונת לחם?

קנינו את הפלא ובינתים אנחנו לא נופלים מהרגלים. הבעיה העיקרית שלי עם הלחמים האלה זה הקרום שלהם שהוא נורא קשה. אני אוהבת לחמים עם קרום רך. יש מה לעשות? או שככה זה במכונת הלחם? ואם כבר - יש לך מתכון מוצלח ללחם כהה?
 
למעלה